ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Uvod u našu indokinesku avanturu započinje otkrivanjem različitih lica ekstravagantnog Bangkoka, grada za koji ne sumnjamo da ćete mu se vratiti! Isprobavanje autohtone hrane na ulicama Bangkoka i uživanje u povoljnim masažama koje se nude na svakom koraku, rezervirano je za dan, dok u burnom noćnom životu velegrada svatko može naći idealan oblik zabave za sebe! Osim raskalašene zabave, iznimno važan segment života na Tajlandu budistička je duhovnost koja se može osjetiti i u Kambodži, no prije Kambodže je predviđeno uživanje na plaži u neponovljivom Hua Hinu! S jedne strane monumentalnost veličanstvenih kipova kojima se divimo u Angkor Watu, otmjenom gospodinu koji se drži odlično za svojih 900 godina, a s druge strane kambodžanski svjetonazor koje će Vas natjerati na suze i smijeh: nerijetko istovremeno.

Osim kulture i zabave, program putovanja sadrži i razgled nevjerojatnih prirodnih ljepota koje se otkrivaju tijekom vožnje deltom rijeke Mekong, gdje ćemo imati priliku uživati u idiličnim prizorima života lokalnog stanovništva! Za one željne adrenalinskog naboja ovaj program putovanja idealan je izbor jer nudi mogućnost safarija sa slonovima u nacionalnom parku na Tajlandu, istraživanje hramova u Angkoru u Kambodži, noćnu vožnju motorom po Ho Chi Minhu ili provlačenje kroz Cu Chi tunele u Vijetnamu.   

Krenite na put s Hrvatskim klubom putnika i otkrijte Tajland, Kambodžu i Vijetnam: destinacije koje su obojene najširim spektrom boja, ispunjene zamamnim mirisima, istodobno beskrajno životne i mistične...

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cover photo by: Ivan Vuković

1.dan (14.11.2020.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK (Tajland)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.05h s predviđenim dolaskom u 23.15h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.25h (+1) s predviđenim dolaskom u Bangkok u 12.55h (+1).


2.dan (15.11.2020.) BANGKOK
Po dolasku u 13.15h, transfer u hotel i smještaj po sobama. Slobodno vrijeme za opuštajuću šetnju, masaže i upoznavanje s azijskom kuhinjom. Noćenje.


3.dan (16.11.2020.) BANGKOK – City tour
Nakon doručka odlazak na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo sa Kraljevskom palačom, impresivnom građevinom u kojoj čovjek može provesti sate i sate. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) koji je također jako impresivan. Odijevanje mora biti malo konzervativnijeg tipa (duge hlače, majice sa rukavima). Još ćemo tog dana razgledati Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, sa pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučamo noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4.dan (17.11.2020.)  BANGKOK – Ayutthaya
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet u Ayutthayu, drevni grad koji je nekada bio glavni grad Tajlanda. Ime grada potječe od indijskog naziva rodnog mjesta Rame iz poznatog epa Ramayana. Na ovome ćemo izletu posjetiti mnoge stare hramove, palače i centre meditacije koji su bili u funkciji prije mnogo godina. Posjetit ćemo poznatu ljetnu palaču Bang Pa In poznatu po svojim fantastičnim vrtovima. Povratak u Bangkok planiran je oko 5 popodne nakon ručka. Slobodno vrijeme, noćenje.


5.dan (18.11.2020.) BANGKOK – Damnoen Saduak – HUA HIN
Nakon doručka, check out iz hotela i odlazimo na fakultativni izlet. Prva stanica je poznati Maeklong Railway market gdje ćete vidjeti prolazak vlaka kroz tržnicu. Nakon toga nastavljamo prema plutajućoj tržnici Damnoen Saduak. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Odmah nakon plutajuće tržnice nastavljamo prema Hua Hinu. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.
*Napomena: fakultativni izlet plutajuća tržnica Damnoen Saduak je OBAVEZAN jer se nakon izleta nastavlja putovanje prema Hua Hinu!


6.dan (19.11.2020.) HUA HIN
Slobodan dan za uživanje na plaži i vlastiti program. Noćenje.


7.dan (20.11.2020.) HUA HIN  NP Kui Buri elephant safari
Nacionalni park Kui Buri poznato je kao mjesto koje je nabolje na Tajlandu za promatranje slonova te bizona u divljini i to ponekad u velikim stadima. Bizoni su najveća vrsta goveda i četvrta po veličini vrsta sisavaca u svijetu. Tijekom izleta postoji mogućnost da vidite i (sambar) jelena, (banteng) divlje govedo te divlje svinje. Nakon posjeta Nacionalnom parku mogućnost da nas autobus ostavi na Hua Hin Night Bazaaru. Slobodno vrijeme. Noćenje.


8.dan (21.11.2020.) HUA HIN – BANGKOK – SIEM REAP (Kambodža)
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom na let za Siem Reap sa predviđenim polaskom u 15:40h i predviđenim dolaskom u 16:30h. Transfer i smještaj u hotel, slobodno vrijeme. U večernjim satima preporučamo zajednički odlazak u Pub Street na večeru. Noćenje.


9.dan (22.11.2020.) SIEM REAP – Angkor Wat kompleks
Nakon doručka odlazak u obilazak kompleksa Angkor, najpoznatijeg kmerskog svetišta. Počinjemo s Angkor Thomom, velikim gradom, kako mu i ime sugerira. Služio je kao kraljevo mjesto koje se proteže na desetke kvadratnih metara, izgrađenih za vrijeme kralja Jayvarmana VII. Pod istim je kraljem izgrađen i sljedeći hram - Ta Prohm. Hram je doživio golemu slavu kada je poslužio kao kulisa za većinu scena iz poznatog filma Angeline Jolie - Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života. Ipak, među znanstvenicima, istraživačima i zaljubljenicima u povijest, značajan je jer sadrži jedini prikaz tzv. ženskog Bude. Kažu da šećer dolazi na kraju, stoga ćemo najveći i najljepši hram ostaviti za sam kraj. Angkor Wat, hram posvećen Višni i do danas najveći religijski kompleks na svijetu, koji uživa zaštitu UNESCO-a od 1992. Doživite zalazak sunca s njegova zapadnog pročelja i uživajte u preslikavanju njegovih prangova u obliku lotusa na malenim jezercima. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu. Noćenje.
*Napomena: postoji mogućnost, ukoliko se cijela grupa odluči, odlazak na sunrise u Angkor Wat


10.dan (23.11.2020.) SIEM REAP – PHNOM PENH  
Nakon doručka, predviđen polazak autobusom redovnom linijom u 08:45 sati prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 14:45 sati. Transfer i smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.


11.dan (24.11.2020.) City tour PHNOM PENH – HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka check out iz soba i odlazak na fakultativni obilazak grada, počinjemo sa hramom Wat Phnom. Originalni hram datira iz 1372. godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom. Odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Na redu je posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Povratak u hotel po kofere, kratki odmor. U 14:30h polazak redovnom autobusnom linijom prema Ho Chi Minhu u 14.30h, s predviđenim dolaskom u 21.30h. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.
*Napomena: postoji mogućnost nadoplate zrakoplovne karte umjeto vožnje autobusom za relaciju Phnom Penh - Ho Chi Minh, okvirna cijena 1.200,00 kn (točna cijena na dan izdavanja karte)


12.dan (25.11.2020.) HO CHI MINH – City tour
Nakon doručka polazak na fakultativno razgledavanje grada: Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzeja Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ben Thanh, kineske četvrti. Slobodno vrijeme, noćenje.


13.dan (26.11.2020.) HO CHI MINH – Cu Chi kompleks & Moto tura
Nakon doručka, odlazak na fakulativini izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište Vijetkongovaca, protežu se na 200 km pod zemljom te ćete imati priliku ući u njih i provlačiti se tunelom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Budući da se cijeli kompleks i sav sadržaj za turiste nalazi iznad zemlje, provlačenje kroz tunele je fakultativno (bez najave i bez nadoplate) omogućeno onima koji žele iskusiti kako je to biti pravi vijetnamski guerilla na par minuta! Povratak u hotel, kratki odmor nakon čega krećemo na nezaboravnu fakultativnu vožnju skuterima po Ho Chi Minhu da osjetite doživljaj vožnje u gradu sa najviše skutera na svijetu (vožnja sa vozačem). Noćenje.


14.dan (27.11.2020.) HO CHI MINH – Delta Mekong
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet u deltu rijeke Mekong. Do delte ćemo proći ruralnim dijelom Vijetnama, uživati u idiličnim prirodnim ljepotama, doživjeti svakodnevnicu vijetnamskih ljudi koji žive na selima, degustirati lokalne gastronomske specijalitete i uživati u sezonskom voću, voziti se u kajacima po rukavcima rijeke Mekong. Povratak sa izleta u večernjima satima. Noćenje.


15.dan (28.11.2020.) HO CHI MINH – DOHA (Katar)
Doručak, slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 16.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđen je u 19.15h s predviđenim dolaskom u 23.55h (+1).


16.dan (29.11.2020.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 02.00h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 06.15h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Bangkok (Qatar Airways aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Ho Chi Minh - Zagreb (Qatar Airways aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Bangkok - Siem Reap (Air Asia aviokompanija, direktan let)
 • tri noćenja u Bangkoku u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Hua Hinu hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Siem Reapu u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Phnom Penhu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • autobusne karte za redovnu liniju Siem Reap - Phnom Penh - Ho Chi Minh
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 •  izradu viza za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (mogućnost posredovanja agencije)
 •  fakultativne izlete i razgledavanja (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 •  doplatu za 1/1 sobu 2.550,00 kn
 •  napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 •  putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 •  dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

*Mogućnost nadoplate zrakoplovne karte umjeto vožnje autobusom za relaciju Phnom Penh - Ho Chi Minh, okvirna cijena 1.200,00 kn (točna cijena na dan izdavanja karte)

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja. 
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Qatar Airwaysa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Qatar Airwaysu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Qatar Airwaysa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Qatar Airwaysu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 31.01.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Cijene izleta u Tajlandu su formirane po tečaju 1 euro = 37,40 thb, ukoliko dođe do promjene tečaja Hrvatski klub putnika d.o.o. zadržava pravo korekcije cijena u eurima
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske vize za Tajland, Kambodžu i Vijetnam su potrebne, Tte za ishođenje viza odgovoran je isključivo putnik (mogućnost posredovanja agencije)
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima ili dodatnih opcija kao što je soba s pogledom na bazen, late check out itd.
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Qatar Airwaysa je 30kg + 7kg za ručnu prtljagu. Na letovima zrakoplovne kompanije Air Asia limit je 25kg + 7kg za ručnu prtljagu (dimenzija 56 x 36 x 23 cm).
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Doha - Bangkok aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A340-600 /  A380-800 (quad-jet) (A388)
 • Za let Bangkok - Siem Reap, lowcost aviokompanija AirAsia koristi ove tipove zrakoplova Airbus A318 / A319 / A320 / A321 (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Ho Chi Minh - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A380-800 (quad-jet) (A388) / Boeing 777-300ER
   

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM CENTRU.

 

Hoteli na putovanju:

 • U Bangkoku noćimo u Suhkumvit Soi 11 u hotelu Citrus Sukhumvit 11 by Compass Hospitality 4*. Gosti na raspolaganju imaju wellness centar, restoran, caffe bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Hua Hinu noćimo u Amari Hua Hin Hotel 4*.  Gosti na raspolaganju imaju 2 vanjska bazena, wellness i fitness centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Siem Reapu noćimo u Khemara Angkor Hotel & SPA 4*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, wellness i fitness centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Phnom Penhu noćimo u Ohana Phnom Penh Palace Hotel 4*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, wellness centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Ho Chi Minhu noćimo u Asian Ruby Select Hotel 3*. Gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni city tour Bangkoka - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju se na ulazu u lokalnoj valuti - thb) - Royal Palace 14,00 eura, Wat Pho 6,00 eura, Wat Arun 1,5 euro + brod 0,5 eura) 
 • Fakultativni izlet plutajuća tržnica Damnoen Saduak - 50,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vožnja speed boatom, vožnja kanuima po tržnici i lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Ayutthaya - 50,00 eura (u cijenu uključeno: lokalni vodič i prijevoz)
 • Fakultativni izlet Kui Buri elephant safari - 55,00 eura (u cijenu uključeno: prijevoz, ulaznicu u park i vožnju jeepovima kroz park i lokalni vodič )
 • Fakultativni obilazak kompleksa Angkor Wat - 35,00 eura  (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznica, plaća se na ulazu - 37,00 usd)
 • Fakultativni city tour Phnom Penha - 15,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju na ulazu) - Royal Palace 10,00 usd, Tuol Sleng S-21 logor - 5,00 usd)
 • Fakultativni city tour Ho Chi Minha - 15,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice (plaćaju na ulazu) - War Musem 2,00 usd, Reunification Palace 2,00 usd)
 • Fakultativni izlet na deltu Mekonga - 40,00 eura (uključenu u cijenu: prijevoz, ručak, ulaznice, karte za brod, vožnja kajacima po rukavcima Mekonga i lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Cu Chi tuneli - 20,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i privatni prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznica, plaća na ulazu cca 4 eura)
 • Fakultativni izlet večernja vožnja mopedima po Ho Chi Minhu - 20,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vozač i najam mopeda, izlet traje cca 120 min)

Napomena: fakultativni izlet plutajuća tržnica Damnoen Saduak je OBAVEZAN jer se nakon izleta nastavlja putovanje prema Hua Hinu!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

TAJLAND

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 33,50 THB
Napon struje: 220 V
Viza: za Tajland izdaje se u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Mogućnost posredovanja agencije. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom, fotokopija prve stranice putovnice i kopija zrakoplovne karte. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 125,00 kn.
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven - ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen - uz malu napojnicu - dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), američki dolar (USD) je paralelno platežno sredstvo tako da možete plaćati u USD
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: potrebna i putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza za Kambodžu se izdaje on line https://www.evisa.gov.kh/ i cijena je 40$. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, te suhu sezonu od studenog do veljače.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.

 

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: za Vijetnam ishoduje u ambasadi u Beču, konzularna naknada iznosi 100 eura i isti dan je gotova. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 200,00 kn.
Odjeća i obuća: Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Klima: u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 37,60 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Odgođeno zbog COVID 19
Rok prijave: 07.09.2020
Trajanje: 16 dana
Polazak: 14.11.2020
Povratak: 29.11.2020
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 28 osoba
Šifra putovanja: TKV-2-2020
Ukupna cijena putovanja: 10.600,00 HRK / osobi

10.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.