ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Često postavljana pitanja

 

Često postavljana pitanja

 

Dragi naši HKP putnici!

Iskustvo nas je poučilo da postoje pitanja koja su vam najčešće nejasna. Kako bismo razjasnili sve Vaše nedoumice, odlučili smo napraviti popis najčešće postavljenih pitanja. Ovdje ćete pronaći sve odgovore vezane za prijavu, registraciju i plaćanje, a ukoliko postoji nešto što Vas zanima, a nije navedeno u nastavku, slobodno nam se obratite!


1. Kako se registrirati na stranicu?

Registraciju na našu stranicu obavlja svaki putnik pojedinačno. Ovdje se možete REGISTRIRATI.

 

2. Kako se prijaviti na željeno putovanje?

Nakon registracije, prijavu obavljate na stranici samog putovanja na način da kliknete na PRIJAVI SE koji se nalazi ispod cijene putovanja, ali prije trebate označiti mali kvadrat ispred: „*Izjavljujem da sam pročitao/la i da prihvaćam opće uvjete putovanja Hrvatskog kluba putnika d.o.o. / Opći uvjeti putovanja“. Ukoliko putujete u društvu, svaki  putnik bi se trebao pojedinačno prijaviti na putovanje.

 

3. Treba li se svaka osoba pojedinačno prijaviti?

Treba, u protivnom nismo u mogućnosti čuvati više mjesta jer nemamo povratnu informaciju s koliko biste osoba putovali. U e-mailu ćete nam kasnije naznačiti tko je vaš suputnik kako bismo vas mogli smjestiti u sobe.

 

4. Kada treba uplatiti prvu ratu?

Prvu ratu uplaćujete u roku od 72 sata nakon prijave za putovanje. U protivnom, sustav automatski stornira prijavu i smatramo da je putnik odustao od aranžmana.

 

5. Koji je sljedeći korak nakon prijave?

Nakon potvrde broja rata i dodatnih usluga dobivate ponudu na svoju e-mail adresu. Plaćate u broju obroka za koje ste se odlučili te popunjavate ostatak svog korisničkog profila: broj putovnice i prilažete njezin skenirani primjerak.

 

6. Na koliko je rata moguće platiti aranžman?

Hrvatski klub putnika, za organizacijski dio putovanja, odobrava plaćanje do 3 rate bez provizije preko transakcijskog računa.

Detaljne informacije možete pogledati na programu svakog putovanja, pod stavkom "Plaćanje".

 

7. Što ako sam solo putnik?

Vaši prijatelji i obitelj iz nekog razloga – ne putuju. Svoj pustolovni duh ostavili su iza sebe ili ga još nisu ni otkrili, a vaš nema vremena čekati. Pa ste odlučili putovati sami. Obratite nam se s povjerenjem i smjestit ćemo Vas u sobu s drugim solo putnikom po spolu i godinama. U slučaju da na određenom aranžmanu nemamo adekvatnog cimera, plaćanje 1/1 sobe je neizbježno.

 

8. Kako plaćamo avionske karte?

Avionska se karta plaća partnerskoj agenciji Nomago Travel koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

American Express jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate

 

9. Što je to Loyalty club?

S Loyalty Club karticom Hrvatskog kluba putnika putovanja su vam još dostupnija, a svijet bliži! Učlanite se u Loyalty Club, skupljajte bodove i putujte jeftinije. Loyalty Club kartica Vam omogućuje da svoje prikupljene loyalty bodove pretvorite u popust za neko od Vaših sljedećih putovanja s agencijom Hrvatski klub putnika. Bodove prikupljate prilikom rezervacije i realizacije putovanja preko agencije, a svako putovanje iz ponude vrednovano je određenim brojem bodova. Dodatne bodove na loyalty kartici možete zaraditi kao promotor Hrvatskog kluba putnika.

 

10. Kada i gdje se održava Croatian Travel Festival?

Croatian Travel Festival projekt je koji je Hrvatski klub putnika pokrenuo 2012. godine. Ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika podržali su sudionici, ali i publika. To najbolje potvrđuju fotografije i video materijali zabilježeni na do sada održanih pet izdanja festivala. Putopisci i putnici iz različitih dijelova Hrvatske, ali i okolnih zemalja, već su se nakon prvog izdanja festivala sami javljali sa željom da na sljedećem održe neko od zanimljivih predavanja na koja se publika svake godine odaziva u sve većem broju. Za Hrvatski klub putnika taj obostrani interes je najbolja potvrda uspješne festivalske formule koja uključuje i edukaciju kroz predavanja i radionice i zabavu.


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: