ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


 

Croatian Travel Festival 2020.

 

Deveto izdanje Croatian Travel Festivala, umjesto u petom, realizirano je u devetom mjesecu. Tako je rujan u sasvim drugačijoj 2020. godini za festival postao novi svibanj, ali promjena termina nije donijela i promjenu atmosfere koja je već tradicionalno bila odlična.

Ova će godina u povijesti ostati zapisana kao ona u kojoj se svijet zaustavio u vremenu koje je nazvano “lock down”. Pamtit ćemo ju kao godinu u kojoj su se životi svih nas promijenili, godinu koja je ostavila duboki, nažalost, negativan trag na globalnoj ekonomskoj slici, posebno u sektoru putovanja i event industrije. A Croatian Travel Festival objedinjuje upravo ta dva segmenta poslovanja i života. 


Hrvatski klub putnika kao organizator festivala zbog pandemije korona virusa donio je odluku da se deveto izdanje festivala ne održi u svibnju kako je bilo planirano, nego da se odgodi za termin u kojem će ga biti moguće održati.

Opcija o kojoj se razmišljalo bila je i organizacija online inačice festivala, ali želja da se putnici i putopisci ipak i ove godine uživo okupe u Šibeniku bila je primarna te se, čim se ukazala mogućnost da se festival ipak održi, u kraćem izdanju i s manjim brojem sudionika, ali ipak – uživo, Hrvatski klub putnika je u najkraćem mogućem roku reagirao i u suradnji s partnerima Gradom Šibenikom te klubom Azimut organizirao deveto izdanje Croatian Travel Festivala koje se održalo 18. i 19. rujna.

Budući da je zbog zahtjevnijih organizacijskih uvjeta koji su podrazumijevali i  poštivanje svih epidemioloških mjera festival ugostio manji broj sudionika od proteklih izdanja, organizator je odlučio ugostiti prave “kapitalce” među putnicima. Neno Jurjević i Ivan Vuković koji su u razgovoru naglasak stavili na svoja “afrička iskustva”, prvi u priči o Zapadnoj Africi, a drugi u priči o Crnoj Africi, proputovali su više od 120 zemalja svijeta, dok je Goran Jović, poznat i kao fotograf koji je osvojio brojne nagrade za svoja prava  “foto umjetnička djela”, već prve festivalske večeri publiku kroz prezentaciju bogatu i impresivnim video materijalima, proveo kroz svih sedam kontinenata.

Drugog dana Croatian Travel Festival je u jutarnjem terminu na “kavi na travi”, ispred kluba Azimut ugostio Maju Klarić koja je u opuštenoj atmosferi ispričala svoju priču o projektu “Bookmobil” kojeg je pokrenula ove godine. Simpatični plavi kombi spoj je njene dvije ljubavi – knjiga i putovanja, a na svojoj će turi kroz Hrvatsku obići i brojna mala mjesta u kojima nedostaje knjižara i knjižnica, ali i priča o putovanjima.

Večernji dio programa otvoren je gostovanjem Nikole Horvata koji je 2019. godine osvojio nagradu “Dijana Klarić” za putnika godine zbog uspješnog trasiranja rute “Croatian Long Distance Trail”.  Ove je godine došao ispričati priču o svom novom pothvatu, “osvojenom” Colorado Trailu, a publika koja je pratila razgovor uživo u klubu Azimut, ali i svi koji su ovaj i sve druge dijelove programa pratili putem live streaminga, mogli su pogledati i njegov inspirativan film pod nazivom “Why do I hike?

Hrvoje Ivančić i Juraj Bubalo koji na Croatian Travel Festival dolaze od prvog izdanja u ulozi sudionika ili samo kao podrška kolegama iz publike, odlučili su se za poseban format – međusobni razgovor ugodni. Razgovarali su o Indiji, o Kongu, o knjigama koje su objavili (svaki je objavio po tri naslova), o Hrvojevim reportažama, ali i o mnogim drugim temama jer s godinama su postali bliski prijatelji, a upoznali su se baš u Šibeniku, kao cimeri na festivalu!

Nisu jedini sudionici koje je Croatian Travel Festival povezao pa je to priča koja ovom projektu daje posebnu težinu i smisao, a činjenica da je Šibenik grad kojeg jednom godišnje obavezno posjećuju, učinila je brojne  putnike i putopisce njegovim pravim ambasadorima.

Program devetog izdanja festivala završio je dodjelom nagrade “Dijana Klarić”. Ove godine članovi žirija u pet kategorija odlučili su da nagradu za najbolji putopis dobije Hrvoje Ivančić, nagradu za najbolju fotografiju dobila je Fanita Barčot Nikolac, najbolji film je “Why do I hike” Nikole Horvata, Tea Grginović će put u Mongoliju pamtiti i po nagradi za najbolji projekt, a dobitnik nagrade za putnika godine je nezaustavljivi - duhom i prošlogodišnjim putovanjima - Slaven Škrobot. 

Festivalsko druženje u Šibeniku završilo je u odličnoj atmosferi uz koncert grupe El Gato na travnjaku kluba Azimut. 

2021. godina za Croatian Travel Festival bit će posebna – slavljenička, jer obilježavat će se 10. rođendan festivala pa Hrvatski klub putnika priželjkuje da ovu važnu obljetnicu proslavi u atmosferi u kojoj će se moći okupiti najveći mogući broj naših prijatelja putnika i putopisaca, naših partnera i suradnika i naše publike. 


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: