ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


 

Naši voditelji putovanja

 

Voditelji Hrvatskog kluba putnika, baš kao i lokalni vodiči koje angažiramo na lokacijama koje se razgledaju u okviru programa putovanja, imaju višegodišnje iskustvo u radu s grupama putnika, a destinacije za koje su se specijalizirali su proputovali i istražili u više navrata pa se tamo gdje grupu dovedu osjećaju kao doma, a glavni im je cilj taj osjećaj izazvati i kod članova grupe. 

Putnicima Hrvatskog kluba putnika na putovanju je najvažnije osjećati se sigurno, ali isto tako im je važan i osjećaj slobode i opuštenosti. Takvo što je moguće samo uz voditelja i vodiča koji će svojim poznavanjem destinacije uvijek osigurati dodanu vrijednost za članove grupe, ali koji će istodobno znati prepoznati i potrebe individualaca u grupi i omogućiti da iste budu zadovoljene u najvećoj mogućoj mjeri. 


 

 

 

 

Riane Petanjek se mnogi sjećaju kao one male koja je sama prošla Route 66 na Harley Davidsonu i to sve objavljivala na portalu 24sata na kojem i dalje ima putopisne kolumne. No putovala je ona znatno više i prije i nakon toga. Iako nije uobičajeno da tako sitne djevojke voze tako velike motore po svijetu ili da tako puno same putuje, no nije ni uobičajeno da završe tri fakulteta do 31e, ali eto Riana je to sve ipak obavila. Kad nju pitate nešto u vezi toga njoj tu nije ništa čudno i ne pridodaje tome neki preveliki značaj. Turistički pratitelj je postala s 19 godina i upravo tim poslom financirala strojarstvo u Mariboru baš kao i novinarstvo u Zagrebu. Svima čudna kombinacija njoj sasvim normalna, jer ionako može pisati s obje ruke. Za nju su putovanja genijalan pokazatelj koliko smo mali ispod zvijezda i koliko toga imamo za naučiti i otkriti i smatra da nam cijeli jedan život nije dosta za to. Između ostalog živjela je u Indiji gdje je radila za jedne američke novine, a zadnja adresa s koje je dovedemo kad vodi naše putnike je ona na Manhattnu, gdje najviše radi kao fotograf i video montažer. U New York je doselila iz San Francisca u kojem je i završila treći studij video režije i montaže. Iako New York obožava ne može predugo biti na jednom mjestu i želi živjeti u još puno zemalja, prema njoj to je ipak daleko najbolji način za upoznati ih. Za Rianu je ionako svaka zemlja potencijalni dom, a prijatelji koje ima doslovno po cijeloj planeti najveće bogatstvo. Ovu ovisnicu o pustolovnima ako nećete pronaći da jaše svoj Harley to znači da nešto novo uči ili piše drugu putopisnu knjigu. Ukratko pravi ženski Indiana Jones kako su je nedavno nazvali u jednom od mnogobrojnih časopisa za koje je davala intervju o svojim putešestvijima.


 

 
 
Katarina Radović putovanja doživljava sastavnim dijelom svojega života. Uz ljubav prema putovanjima, njezina su ljubav i strani jezici pa studiranje teorije uspješno nadograđuje vježbanjem (jezika) na terenu. Poslom vodiča bavi se već šest godina i on joj je omogućio da čuje nevjerojatne priče, doživi nebrojene avanture, upozna prelijepe ljude i odluči da nikada neće prestati putovati. Najdraža uspomena s putovanja veže je uz Kubu gdje je upoznala sadašnjeg supruga, stoga ne čudi da je prava sveznalica što se tiče Kube, a to će vam potvrditi svi koji se nađu s njom na ovom putovanju. Kuba bez Katarine - jednostavno nije ista! Sve drugo je suvišno za reći, pridružite joj se i uvjerite se sami!

 

 

 

 

 

Jasen Boko, da nije putovanja, njegov  životopis bio bi sasvim običan: studirao, pisao, radio, objavljivao... Skitnja svijetom učinila je njegovu životnu priču zanimljivom. Radio je u rudnicima zlata u Australiji i tvornici ribe na norveškom sjeveru, brao maline u Quebecu, studirao u New Yorku, autostopirao u Burmi i Iranu, penjao se po Himalaji, kupao u Titicaci, nosio eksploziv u kamenolomu, rušio dimnjake u napuštenim tvornicama, spuštao se niz kanjone, putovao Svilenom cestom lokalnim prijevozom, susreo se s Odisejom na Mljetu (dobro, ovo posljednje zamalo), tražio Aleksandra među talibanima u Afganistanu, penjao se slobodnim stilom po ekstremnim stijenama, putovao uistinu neobičnim dijelovima ovih naših pet kontinenata... Objavio je jedanaest knjiga, od toga su pet putopisne, a za sve to pisanje zaslužio je i nešto nagrada. Po zanimanju, barem onom u duši, jednostavno je - nomad.


 

 

 

Ivan Vuković je naš tour leader za daleke destinacije. Što dalje to bolje. Proputovao je 102 zemlje našeg predivnog svijeta svim prijevoznim sredstvima. Na putovanjima je upoznao toliko divnih ljudi, vidio puno skrivenih mjesta i vraćao se kući uvijek znatno bogatiji. Kao iskusni putnik vrijeme je i da vas odvede sa sobom na avanturu. Opustite se i spremite za novu avanturu. 


 

 

 

  

Ivana Galić, od obične cure iz susjedstva do osobe nezasitne adrenalinom. Rođena sa vječitim nemirom, ljubav prema turizmu i putovanjima otkrila je vrlo rano, te je stoga odlučila se školovati u tom segmentu, gdje i dobila priliku za Erasmus iskustvom gdje se stvari zapravo počinju zahuktavati. Potom su usljedila studentska ljeta u New Yorku, gdje je obavljala razne poslove po 12 sati dnevno da si ispuni želju za skok sa padobranom na Havajima začinjeno sa vožnjom Route 66. Misleći da je to to, došlo je vrijeme za povratak u Hrvatsku i vrijeme za ‘settle down’ dok nije shvatila je da uredski život i život u Hrvatskoj nije za nju. Travel bug nije popustio, već je još više gladniji i željniji novih iskustava. Na red je došla Azija koja joj je postala ljubav na prvi pogled i postala je drugi dom, a najviše ju je osvojio kamp za brigu o slonovima na sjeveru Tajlanda. Vodički posao kao da je stvoren za nju, ona poznaje najintersantnije i najskrivenije kutke. Strastvena ljubiteljica adrenalinskih sportova i u konstantnoj potrazi nečim novim, nečim divljim!


 

  
Duje Koceić - Rođen 1981. godine u Splitu. Vec preko 10 godina radi kao vodic na raznim avanturističkim turama:extreme canyoning, rafting, penjanje, hiking, kayaking te vise dnevnim bike turama. Medu svim najdraža mu je planina i sportsko penjanje. Sudjeluje u raznim projektima poput bicikliranje u Grcku, savladavanja cijelog toka Cetine u sta kracem roku. Iz prilozenog reklo bi se tipicni avanturist. Međutim dobar zalogaj i gutljaj ne odbija, ni dobar dan ljenčarenja mu nije stran. 
Zaljubljenik u prirodu koju smatra nepresusnim izvorom ljepote i dobrog raspoloženja.

Putovanja smatra esencijalnih za osobni razvoj i  kulturno uzdizanje dok s druge strane uziva biti u svom Splitu s dobrim starim drustvom.


 

  

Andrea Trgovčević magistrica je politologije koja je uz faks i studentske poslove uvijek pronalazila strast u dalekim destinacijama. Zadnje dvije godine intenzivno putuje i uživa u svakom trenutku nepoznate okoline. Veliki je obožavatelj životinja i prirode te uvijek voli otkrivati nove i zanimljive krajolike. Voli se zabavljati, upoznavati nove ljude i veliki je gurman pa vam uvijek treba jedna ovakva osoba na putovanju. Kroz putovanja se izgradila u bolju i snalažljiviju osobu koja zna kako reagirati izvan svoje „comfort zone“. Želja i strast za novim destinacijama i izazovima nikada neće prestati, a putovanja su je naučila da skuplja uspomene,a ne materijalne stvari.


 

  

U raznolikom društvu naših avanturista nalazi se i Kristijan Iličić, magistar računarstva koji je odlučio dati otkaz sa pozicije direktora Digitalnog razvoja  u jednoj od najutjecajnijih izdavačkih kuća u hrvatskoj i otisnuti se na put oko svijeta. Kristijan je do sada proputovao skoro 100 država i nikada ne planira prestati putovati. Putovanja su oduvijek bila njegova strast i najviše se voli probuditi u nepoznatoj okolini. Kristijan je pun zanimljivih anegdota  jer uglavnom putuje na vrlo daleke destinacije koje kulturom i načinom života potpuno odskaču od europske okoline. O ljubavi prema putovanjima govori i činjenica da je cijelu ruku istetovirao slikama s putovanja koje je sam zabilježio na različitim destinacijama poput Etiopije i Madagaskara. Veliki je gurman pa ćete s njim uvijek biti siti, sretni i nasmijani, a njegov način života povećati će vam apetite za putovanjima. 


 

 
 

Mare Kobić, svoju ljubav prema putovanjim otkrila je vrlo rano. Shvativši da ona nisu samo za odabrane, uzela je vreću za spavanje podigla palac i krenula istraživati Hrvatsku. Time je samo povećavala glad za novim mjestima, ljudima, situacijama... Ubrzo je Hrvatska postala premala, pa su uslijedile druge države, pa i drugi kontinenti. Putovanja su bila njena najbolja škola. Naučila su je mnogo. O svijetu, ljudima, o samoj sebi... Naučila su je na raznolikost, i time na toleranciju. Naučila su ju da stane na svoje noge. Da se ne može glavom kroz zid, ali se može preko njega. Naučila su je snalažljivosti koju i danas obožava. Naučila su ju da je nagon za preživljavanjem divna stvar, i da smo sposobni prilagodit se nevjerojatnim situacijama. Putovanja su ju činila sretnijom i boljom osobom. Putujući bavila se pisanjem putopisnih reportaža i bloga. Fotografirala je sve što ju je inspiriralo, snimala i montirala videa. Radila je svakojake posliće boraveći u raznim zemljama. Podučavala je djecu engleski u Peruu, starije Kanađane španjolski u Ekvadoru, konobarila na Novom Zelandu, radila u kuhinji u Costa Rici, pravila i prodavala nakit po Argentini, volontirala na organskoj farmami u Nepalu. Trenutna baza joj je Zagreb. Ali tabani i dalje zasvrbe. I valjda će tako, dok je živa.


 

  

Saša Pjanić, rođen 1973. u Virovitici. Profesionalno se bavi fotografijom od 1995., surađujući sa brojnim tvrtkama,  časopisima i agencijama za oglašavanje. Već slijedeće godine, putovanjem u Turkmenistan započinje i svoje putne projekte. Izgrađujući se autorski kroz razna putovanja, usporedo sa različitim profesionalnim angažmanima, udružuje se sa skupinom fotografa koji će zajedno pokrenuti projekt Omnibus World Workshop. Od 2006. intenzivno putuje Azijom (Indija, Nepal, Vijetnam, Tajland, Kambođa, Indonezija itd.), objavljujući fotografije i priloge u hrvatskim časopisima (Inflight Magazine Croatia Airlines, Meridijani, Putovanja) te sudjelujući na različitim fotografskim projektima udruga Omnibus i World Visual Factory. U suradnji sa Human Synergy Project te hrvatskim učesnicima humanitarnog relija Budapest-Bamako, 2016. putuje u Zapadnu Afriku. Radi kao freelance fotograf, specijaliziran za putovanja te turistički i destinacijski brending.Najteže pitanje mu je: «Odakle si?»


 

  

Jurica Galić Juka, rođen 1976. u Splitu. Cijeli život putuje, a ekspedicijski od 2014. Njeguje avanturistički stil, bilo terenskim vozilom ili s ruksakom na leđima. Okorjeli backpacker. Zanima ga povijest, posebice iščezle kulture i mistične civilizacije, pa posjećuje egipatske i meksičke piramide, statue na uskršnjem otoku, Gobustan u Azerbajdžanu i tako u nedogled. Ali s istim žarom fotografira i ulice velegrada i nekog sela u Aziji. Jer on je uz to i profesionalni fotograf, s četiri samostalne putopisne foto izložbe i više međunarodnih nagrada. Specijaliziran za portrete, posebno autentičnih naroda i plemena. Na putu se osjeća kao kući. A sve doživljeno na njemu i zapisuje. Da, on je uz sve nabrojeno još i pisac, bloger. Putopise piše na svome blogu www.themladichi.com, kao i na još nekoliko portala. Stalni je suradnik i znanstvenog časopisa „Meridijani“. Zadnji projekt u kojem sudjeluje je „Nomad“, kvalitetni serijal edukativnih i znanstvenih dokumentaraca iz mikrolokacija Hrvatske, za koji će se tek čuti. U njemu je scenarist i voditelj. Dom, osim s obitelji, dijeli i s dosta egzotičnih životinja. Više o njemu na: www.juricagalic.com


 

 

 

Hrvoje Šalković je hrvatski pisac rođen u Zagrebu. Proputovao je 118 zemalja na svih sedam kontinenata i objavio više od 200 putopisa. Pisanjem se bavi od 2002. od kada je objavio i osam romana, dvije zbirke kratkih priča i jednu zbirku putopisa.

Član je Hrvatskog društva pisaca, dobitnik nagrade VBZ 2006 za najbolji roman, te nagrade Balkan Noir za najbolji krimić 2014.

Kada ne putuje, živi i radi u Zagrebu.

 


 

  

Ivan Dogić, osoba luda metamorfoza. U samo nekoliko godina od osobe koja je putovanja smatrala nepotrebnim gubitkom novca i vremena do osobe koja je prestopirala kilometara koliko je opseg ekvatora i prehodala nekoliko drzava. Osoba koja si je zamisljala medeni mjesec niposto ne negdje dalje od Istre do osobe koja je napustila posao u Hrvatskoj i otvorila tvrtku i pustila korijenje u Iranu. Magistar ekoloske poljoprivrede i agroturizma sad se bavi savjetovanjem i razvojnim projektima u turizmu u Iranu. Za sebe skromno kaze da je najgori profesionalni fotograf u okolici jer ne zna ni sto je piksel ni full frame ni otvor blende, ali to ga i dalje nimalo ne sprjecava da okida dobre fotke i proizvodi najbolje razglednice na bliskom istoku. Iran poznaje kao svoj džep pa ga cak hoteli i agencije kontaktiraju za savjete o svojoj vlastitoj zemlji. Neka clanovima Kluba putnika to bude garancija da ce im Ivan “zmiksati” iranski koktel-itinerar prepun dozivljaja i uspomena te ga zaciniti interesantnim pricama iz perspektive stranca koji tamo živi. 

 


 

 


 

 

NEWSLETTER:


My Newsletter

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: