ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


ADRIA AID - Za čisti Jadran

 

ADRIA AID - Za čisti Jadran

 

Prva dva dana festivala (20.-21. 5.) rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika "Adria Aid - za čisti Jadran!". Projekt će započeti 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj samo čišćenje predvodit će šibenski ronilački centar Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. 


„Adria Aid – Za čisti Jadran“ ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika  koji će se održati u sklopu ovogodišnjega Croatian Travel Festivala uz potporu Turističke zajednice grada Šibenika​. Projekt započinje 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Ove godine u fokusu akcije bit će dio obale od mula Krke do plaže Banj. Kroz period od 15 dana čišćenje će predvoditi šibenski ronilački centar Mediterraneo i klub Dolac, uz vikend gostovanja (18. i 25.05.) ronilačkih klubova iz drugih gradova P.I.K.Mornar (Split), R.K.Špinut (Split), U.P.A. Rostum (Split), R.K.Marsonija (Slavonski brod), R.K.Dubrovnik, C.P.A.Pula, K.P.A.Karlovac, K.P.A.Vodomar (Duga Resa), R.K.Geronimo (Zagreb), R.K.Submania (Zagreb).
 
Edukativni dio ove akcije održat će se u galeriji kluba Azimut 20. i 21. svibnja, u sklopu Croatia Travel Festivala, prema sljedećem rasporedu:
 
Ponedjeljak, 20.05.2019
18:45h, Predstavljanje petnaestodnevne akcije čišćenja podmorja šibenske obale
19:00h, Okrugli stol na temu „Kako zaštiti more? Mikroplastika – ekološki problem 21. stoljeća“  - gosti predavači: dr. sc.Pero Tutman (Institut za oceanografiju i ribarstvo), dr.sc.Melita Mokos (Sveučilište u Zadru), Donat Petricioli, dipl. ing. biologije i ekologije (D.I.I.V. d.o.o.), Petra Andrić (Greenpeace) i Katarina Gregov (Za Zlarin bez plastike)
20:30h, Projekcija filma  „A Plastic Ocean“, dokumentarca koji progovara o problemu nagomilavanja plastičnog otpada u oceanima.

 
Utorak, 21.05.2019.
18:00h, Emil Lemac i Dalibor Martinović  - "Ronjenje jučer, danas, sutra" – kakva je prošlost ronjenja, a kakva njegova budućnost u svijetu sve veće turističke potražnje za ovom aktivnošću reći će vam pioniri podvodne arheologije i ronjenja.
19:00h, Luka Tomac – „Priče sa prve linije klimatskih promjena - 1*C Rising“ 
20:00h, Dražen Grgić – "Čisto more, čisto srce. - 2000 milja Mediteranom"
 
Dan za najmlađe rezerviran je u subotu, 25. svibnja u 10:00 sati, kada će djeca na travnjaku ispred kluba Azimut pod vodstvom omiljenog Domagoja Jakopovića Ribafisha sudjelovati u ekološkoj radionici i na zabavan način naučiti ponešto o zaštiti prirode i uživanju u prirodi kroz sport i rekreaciju.
 
Pozivamo volontere da svoje sudjelovanje prijave na mail info@hrvatskiklubputnika.com, a prvih 10 prijavljenih za sudjelovanje u ekološkoj akciji od Hrvatskog klub putnika dobiva poklon bon za Zipline Šibenik u kanjonu Čikole i ulaznicu za predavanje Levison Wooda i Gorana Milića na tvrđavi sv.Mihovila.
 
Volonteri su nam potrebni 18. i 25.05.2019 (ručak osiguran), sastanak u 9:00 sati ispred Azimuta.
 
Veselimo se druženju s vama u što većem broju. Zajedno, za čisti Jadran!

 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: