ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


 

Overland ekspedicije

 

Ako spadate u one koji su u vječnoj potrazi za novim izazovima i možete se opisati kao „ovisnik o adrenalinu“, onda je sudjelovanje u ekspedicijama sa džipovima, idealan oblik putovanja za vas. Jer, iako i ekspedicije imaju svoj zacrtani plan i program rute putovanja od starta do cilja, ne postoji oblik putovanja na kojem je taj plan podložniji promjenama. Te promjene za članove ekspedicija nikada nisu problem. Doživljavaju ih kao izazov s kojim se mogu i znaju nositi.


NORDKAPP OVERLAND EXPEDITION

Rutu do Nordkappa „ekspedicijski tim“ Hrvatskog kluba putnika istražio je 2013. godine prevalivši 9500 kilometara u 16 dana. Vožnju kroz 12 zemalja prekidali su kako bi obišli kulturne znamenitosti i istražili običaje tako sličnih, a opet različitih naroda koji nastanjuju zemlje srednje i sjeverne Europe...Nakon vožnje kroz Sloveniju i Austriju u programu ove ekspedicije obilazak je glavnog grada Münchena. Na putu do danskog Kopenhagena u kojem je predviđeno zadržavanje uz noćenje, stoji multikulturalni centar Europe – Berlin koji fascinira svojom monumentalnošću. Švedska prijestolnica  Stockholm, zadnja je točka rute označena kao ona u čijem se razgledu vrijedi zadržati prije nastavka puta do 1700 km udaljenog Nordkappa, najsjevernije točke Europe. Ruta povratka planirana je drugom stranom Baltičkog mora i uključuje razgled Helsinkija, glavnog grada Finske. Na putu do te još jedne skandinavske hladne metropole,  ne smije se zaobići Rovaniemi, poznatiji kao „selo Djeda Mraza“. Trajekt iz Helsinkija vozi u Estoniju i njen glavni grad Talin bogat povijesnim znamenitostima koje vrijedi razgledati,  a potom slijedi vožnja kroz Letoniju, obilazak Rige te prolazak kroz Litvu. Na putu do Hrvatske planirano je još zaustavljanje i kraći razgled glavnog grada Poljske - Varšave te glavnog grada Austrije - Beča.  PRIJAVI SE!!!

 

DAKAR OVERLAND EXPEDITION

Rutu do Dakra u Senegalu „ekspedicijski tim“ Hrvatskog kluba putnika prošao je 2014.godine. U 23 dana prevezli su 11 583 km. Nakon vožnje do Italije, slijedi ukrcaj na trajekt u najvećoj talijanskoj luci – Genovi, dok je iskrcaj u marokanskoj luci – Tangier Med. Dalje put vodi prema Rabatu gdje se ishoduje viza za Mauritaniju pa nastavak puta prema Marrakeshu. Planirano je i zaustavljanje u Casablanci kako bi u folder uspomena spremili i fotografije s najpoznatijih lokacija tog „filmskog“ grada gdje se obilazi poznata Hasanova džamija. Nakon razgleda Marrakesha, turističke prijestolnice Maroka, koja vrvi znamenitostima i fascinira životom koji se događa na poznatom trgu Djemaa El Fna,  slijedi nastavak puta prema jugu, prema Zapadnoj Sahari do Mauritanije, izrazito siromašne i nerazvijene pustinjske zemlje te u konačnici dolazak  do Senegala u kojem se prije krajnjeg cilja, glavnog grada Dakra, na putu obilazi i ribarski gradić -  Saint Louis.

Dakar poznat i kao nekadašnje finalno odredište relija koji je start imao u Parizu, je najzapadniji grad Afrike, smješten na poluotoku Cape Verde. Njegovu vedutu čine poznata luka, prekrasne plaže, 50 metarski kip koji simbolizira slobodu, a znamenitosti koje vrijedi vidjeti su i svjetski zaštićen otok Goree te obližnje ljubičasto jezero Lac Rose...
 

PERZEPOLIS OVERLAND EXPEDITION

Ekspedicijsku rutu koja je namijenjena onima koji očarani Istokom žele obići gradove iz „1001 noći“, ili proći lokacijama iz putopisa Marka Pola, „ekspedicijski tim“ Hrvatskog kluba putnika istražio je 2015. godine. Nakon Beograda i Sofije prvi pravi susret s Orijentom događa se u Istanbulu. Prelaskom mosta ulazi se u Malu Aziju kroz koju suvremena autocesta preko Ankare vodi na Anadolijsku visoravan, sve do Kapadokije.  Kapadokija kao jedna od antičkih helenskih država sa svojim gradovima i naseljima pozicioniranim u vulkanskim stijenama i špiljama predstavlja prirodni fenomen i kulturnu baštinu čovječanstva. Ruta dalje vodi prema Gruziji, a potom prema hektičnom glavnom gradu današnjeg Azerbajdžana – Bakuu, koji je smješten na obalama tirkizno-naftnog Kaspijskog mora. Obilazi se i regionalna prijestolnica Tabriz koja se smatra središtem čilimarstva na Putu Svile. U podnožju spektakularnih planina Damavanda nalazi se Teheran u kojem je predviđeno kratko zadržavanje nakon čega se ekspedicija nastavlja prema drevnom Isfahanu, Yazdu te antičkom Perzepolisu, koji su također ucrtani na rutu lokacija za razgledanje. Ruta povratka planirana je drugom trasom, odnosno preko istočne turske visoravni koja je bogata povijesnim nalazištima.


Ekspedicije su najzahtjevniji oblik putovanja. Namijenjene su onima koji su spremni prilagoditi se svakoj situaciji na terenu, ali kada jednom u sebi prepoznate interes i potencijal i odvažite se probati, uspješan dolazak na cilj, učinit će vas „ovisnikom“ koji će kasnije teško pronaći potpuno ispunjenje u standardnim oblicima putovanja.  U svakom programu putovanja tražit ćete dodatni „adrenalinski materijal“, veću slobodu pa i nepredvidljivost... Na kraju ćete se ipak opet odlučiti za odlazak – na ekspediciju! Sretan put s vašim Hrvatskim klubom putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

UPIT ZA EKSPEDICIJU:


Pošaljite nam upit za jednu od ekspedicija i krenite u pravu životnu avanturu. 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: