ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Program putovanja započinje azijskim tigrom Kuala Lumpurom. Grad je snažno poslovno, ali i živopisno turističko središte s daškom azijskih začina u vidu kaotičnih uličica poput Jalan Alora i Changkata. Kako razgled grada uključuje obilazak najpoznatijih atrakcija, u kolekciji fotografija s ovog putovanja svoje mjesto će pronaći i ona snimljena ispred zgrade Petronas Twin Towers - najviše zgrade blizanaca na svijetu! Za potpuni doživljaj veličanstvenih Petronasa predlažemo posjet i noću kada se mogu vidjeti i poznate Dancing fountains u KLCC parku. Osim razgleda centra Kuala Lumpura razgledat ćemo i Batu caves te multikulturalnu Malaccu - neke od obaveznih odredišta svakog putnika! Završavamo s Malezijom i svoju avanturu nastavljamo u Singapuru - otočnom gradu državi s četiri službena jezika, 96-postotnom pismenosti i BDP-om od skoro 57000 dolara po stanovniku! Kao kontrast super razvijenom Singapuru stoji rajski otok Bali, naša posljednja destinacija! Beskrajno duge i nestvarno lijepe pješčane plaže Balija bit će neiscrpan izvor inspiracije za svakog fotografa! Upoznavanje s Balijem započinjemo Ubudom i njegovom okolicom - vulkan Batur, rižina polja, poznata ljuljačka Bali swing, vrt začina, kopi luwak i tradicionalni plesovi! Upoznajući se dobro sa sjeverom ovoga malenog otoka koji broji stanovnika kao gotovo cijela Hrvatska, krećemo se južnije gdje je, kako pjesma kaže, manje tužnije jer dolazimo u party zonu - Kutu! Kuta, od ribarskog seoceta do grada koji je prvi prepoznao pozitivan utjecaj turizma - jednostavno uživamo i opuštamo se na plažama uz koktele i poneki izlet laganijeg tempa! Nije li ovo putovanje iz snova?

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (30.03.2019.) ZAGREB – DOHA – KUALA LUMPUR (Malezija)
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 08:40h s predviđenim dolaskom u 16:10h. Nastavak putovanja prema Kuala Lumpuru s predviđenim polaskom u 19:30h i dolaskom u 08:25h (+1).
 

2. dan (31.03.2019.) KUALA LUMPUR 
Po dolasku transfer u hotel, check in (14:00h). Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu i druženju s grupom. Noćenje.
 

3. dan (01.04.2019.) KUALA LUMPUR 
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovoga mladog grada čini kontrast tradicionalne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, Independence Square, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Tower - Photo stop, Handicraft Center & Berrly's Chocolate Outlet. Nakon razgleda grada zaputit ćemo se prema obližnjim Batu pećinama – vapnenačkoj stijeni s nekoliko spilja i hinduističkih hramova. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
 

4. dan (02.04.2019.) KUALA LUMPUR – izlet Malacca
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Malaccu – gradić udaljen oko dva sata vožnje od Kuala Lumpura. Malacca je 2008. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji kao povijesni grad koji je 500 godina bio mjestom kulturne razmjene zapada i istoka o čemu svjedoči multikulturna ostavština ovoga grada. Povijesna jezgra Malacce smještena je na mjestu stare obale na kojoj se nalazi nizozemski trg, kineska četvrt i Brdo sv.Pavla s ruševinama portugalske utvrde A Famosa (portugalski za "Slavna") – najstarije europske utvrde u Aziji od koje su ostala samo mala vrata – Porta de Santiago. Danas ćemo još razgledati i Malacca Museum, Floating Mosque, Bukit China i Traditional Malay House. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme i noćenje.
 

5. dan (03.04.2019.) KUALA LUMPUR – SINGAPUR 
Ustajanje rano jutro i polazak za aerodrom. Prijava na let za Singapur s predviđenim polaskom u 07.30h i s predviđenim dolaskom u Singapur u 08:40h. Po dolasku slijedi poludnevni razgled grada poznatog pod nazivom „Azijski Gibraltar“. Danas obilazimo Merlion Park,Thian Hock Keng Temple, Little India i Mount Faber. Nakon razgleda grada smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju gradom. Noćenje.
 

6. dan (04.04.2019.) SINGAPUR – DENPASAR – UBUD (Bali)
Doručak, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom, prijava na let za Bali s predviđenim polaskom u 16:50h i s predviđenim dolaskom u 19:25h. Po dolasku transfer u hotel u Ubudu. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme i noćenje. 


7. dan (05.04.2019.) UBUD – The Beauty of Kintamani 
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet do obližnjeg sela Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris koji simbolizira borbu dobra i zla. Odlazak do sela Celuk gdje ćemo vidjeti proces proizvodnje srebra i mogućnost povoljne kupnje srebrnog i zlatnog nakita. Polazak prema selu Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak za Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta obići ćemo i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, zatim ćemo prošetati vrtom začina i vidjeti proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopiluwaka. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

8. dan (06.04.2019.) UBUD – Tegallalang – LEGIAN
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Tijekom ovoga izleta snimit ćete najnevjerojatnije fotografije zato oslobodite memoriju na mobitelima i fotoaparatima! Danas krećemo prema Tegallalangu, rižinim poljima! Prošetat ćemo poljima, vidjeti kako seljani okopavaju rižu i čuti zanimljive priče o uzgoju i rastu ove najvažnije azijske žitarice. Nakon obilaska rižinih polja vraćamo se u bus i krećemo prema najpoznatijim ljuljačkama na svijetu – Bali swing! Sljedećih par sati uživamo u pogledu na balinežansku prirodu, hladnim voćnim koktelima, ljuljačkama i bird love nestu! Polazak prema u hotelu u Legianu. Noćenje.
 

9. dan (07.04.2019.) LEGIAN – Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour
Doručak. U poslijepodnevnim satima (oko 14h) polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom  Tanah Lot Templeu gdje uživamo u zalasku sunca. Hram je sagrađen na vrhu stijene na Indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na plažama Balija u neposrednoj blizini našega hotela. Noćenje.
 

10. dan (08.04.2019.) LEGIAN  –  West Nusa Penida 
Nakon doručka, u 6:15 polazak na otok Nusa Penida (fakultativno), najveći od tri otoka na jugoistočnoj obali Balija. Ovdje ćete uživati u prekrasnom krajoliku kojem je lokalno stanovništvo posvećeno, odličnoj hrani, nezaboravnim plažama - Angel Billabong Beach, Broken Beach i Klingking Beach, u odličnoj hrani i snorkellingu u Crystal Bayu. Ovaj izlet pruža cjelovito iskustvo upoznavanja otoka Nusa Penide dajući vam priliku da upoznate novu perspektivu rajskog odmora. Povratak u hotel predviđen je u 17:45h. Noćenje. 
 

11. dan (09.04.2019.) LEGIAN
Doručak. Današnji dan putnici će provesti kako sami žele! Neki će ga provesti u odmaranju, dok će oni odmorniji slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija ili za kupnju suvenira svojima najmilijima. Oni avanturistički raspoloženi mogu unajmiti skuter i doživjeti kaotični indonezijski promet. Noćenje.
 

12. dan (10.04.2019.) LEGIAN – Kecak Dance & Uluwatu Temple
Doručak i slobodno vrijeme. Poslijepodne krećemo prema Uluwatu, hramu koji izgleda kao da visi sa stijene, stoga se pripremite za fascinantan prizor koji vas očekuje! U blizini hrama imat ćete priliku uživati u tzv. Kecak danceu, plesu vatre! Show izvodi oko 50 maskiranih pjevača, a riječ je o jedinom takve vrste koji se bazira na vokalnoj izvedbi, ne na instrumentalnoj! Povratak u hotel i noćenje.


13. dan (11.04.2019.) DENPASAR (Bali) – DOHA 
Uživajte u posljednjem danu na Baliju! Check out iz sobe do 12h. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 16:00h. Prijava na let za Dohu s predviđenim polaskom u 18:45h i s predviđenim dolaskom u Dohu u 23:45h. 
 

14. dan (12.04.2019.) DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu predviđeno je u 02:00h, a predviđeni dolazak je u 07:00h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Kuala Lumpur  (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Denpasar - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kuala Lumpur - Singapur (AirAsia - aviokompanija, direktan let)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Singapur - Denspara (Bali) - (AirAsia - aviokompanija, direktan let)
 • tri noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Singapuru u hotelu 4*  s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Ubudu  u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Legianu na Baliju u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
   

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3000 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 28.08.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maleziju nije potrebna
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Singapur nije potrebna
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Bali - Indoneziju nije potrebna od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • U Kuala Lumpuru hotel se nalazi u užem centru grada, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, restoran, pool bar, uslugu pranja rublja.
 • U Singapuru hotel se nalazi u Bugis zoni, gosti na raspolaganju imaju restoran i wine bar.
 • U Ubudu hotel se nalazi u samom srcu grada, gosti na raspolaganju imaju dva vanjska bazena, spa centar, restoran i caffe bar.
 • U Legianu hotel se nalazi 5 min pješke od Legain plaže, gosti na raspolaganju vanjski bazen, teretanu, restoran i caffe bar.
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Doha - Kuala Lumpur, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-200 (twin-jet) (A332)
 • Za let Kuala Lumpur - Singapur, aviokompanija AirAsia koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A350-900 - (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Singapur - Denspara, aviokompanija AirAsia koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320 (twin-jet) (A320) - (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Denspara - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Boeing 777-300ER (twin-jet) (B77W)

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Kuala Lumpur city tour + Batu Cave - 25,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • Fakultativni izlet u Malaccu - 50,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, ulaznica za muzej, voda, ručak) 
 • Singapur city tour - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • Fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 45,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Kecak Dance & Uluwatu Temple - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet West Nusa Penida - 75,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ručak, transfer brzim brodom)


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.

 

SINGAPUR

Službeno ime: Republika Singapur
Glavni grad: Singapur
Jezik: mandarinski, malajski, tamilski i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati
Novčana jedinica: singapurski dolar (SGD)
Kupovina: kupovina je, uz jelo, nacionalni hobi u Singapuru. Ovdje možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Većina trgovačkih centara radi svaki dan od 10 do 21 sat. PDV od 3% je uračunat u većini cijena. Ako potrošite više od 300 SGD, možete zatražiti povrat poreza. Iako postoje brojne trgovine s fiksnim cijenama, još uvijek se tradicija cjenkanja zadržala u nekima. Mnoge male trgovine nemaju cijene na proizvodima i doista se očekuje da se iscjenkate za cijenu.
Odjeća i obuća: preporuča se ležerna i lagana ljetna odjeća, posebno za aktivnosti na otvorenom, kao što je razgledavanje grada. Sportska elegancija je obično prihvatljiva svugdje, a obično uključuje košulju (dugih ili kratkih rukava, ali ne majica kratkih rukava) ili bluzu te hlače ili suknju.
Hrana: internacionalna kuhinja, prilično jeftina i raznolika (kineska, indijska, francuska, japanska, talijanska). Mnoga jela se baziraju na povrću i tofuu, često i na chiliju. 
Napon struje: 220V/230V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

 

BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 154,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 32,90 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa.


Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 15.02.2019
Trajanje: 14 dana
Polazak: 30.03.2019
Povratak: 12.04.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: KSB-1-2019
Ukupna cijena putovanja: 12.100,00 HRK / osobi

12.100,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.