ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

O tome gdje će i kako dočekati Novu godinu, neki počinju razmišljati puno prije prosinca, a među njima smo i mi! Ako želite taj prelazak iz jedne u drugu godinu obilježiti na poseban način, Hrvatski klub putnika predlaže da 2019. godinu dočekate na Baliju i jamči vam da je to onaj doček kojega sigurno nikada nećete zaboraviti!

Program putovanja započinje Balijem! Beskrajno duge i nestvarno lijepe pješčane plaže Balija bit će neiscrpan izvor inspiracije za svakog fotografa! Upoznavanje s Balijem započinjemo Ubudom i njegovom okolicom - vulkan Batur, rižina polj, poznata ljuljačka Bali swing, vrt začina, kopi luwak i tradicionalni plesovi! Upoznajući se dobro sa sjeverom ovoga malenog otoka koji broji stanovnika kao gotovo cijela Hrvatska, krećemo se južnije gdje je, kako pjesma kaže, manje tužnije jer dolazimo u party zonu - Kutu - idealno odredište za Novu godinu! Kuta, od ribarskog seoceta do grada koji je prvi prepoznao pozitivan utjecaj turizma - jednostavno uživamo i opuštamo se uz koktele i  poneki izlet laganijeg tempa! Novu godinu dočekujemo na plažama između Legiana i Seminyaka u nekima od poznatih beach barova uz zabavu do jutra! Završavamo s Balijem i svoju avanturu nastavljamo u azijskom tigru Kuala Lumpuru. Grad je snažno poslovno, ali i živopisno turističko središte s daškom azijskih začina u vidu kaotičnih uličica poput Jalan Alora i Changkata. Kako razgled grada uključuje obilazak najpoznatijih atrakcija, u kolekciji fotografija s ovog putovanja svoje mjesto će pronaći i ona snimljena ispred zgrade Petronas Twin Towers - najviše zgrade blizanaca na svijetu! Za potpuni doživljaj veličanstvenih Petronasa predlažemo posjet i noću kada se mogu vidjeti i poznate tzv. Dancing fountains u KLCC parku. Osim razgleda centra Kuala Lumpura razgledat ćemo i Batu caves te multikulturalnu Malaccu - neke od obaveznih odredišta svakog putnika!

Uz dovoljno slobodnog vremena koje je HKP predvidio u ovom programu putovanja, svaki putnik može vrijeme iskoristiti i za punjenje, pred kraj godine svima već ispražnjenih tjelesnih i duhovnih „baterija“. Uz uživanje i opuštanje oprostite se od „Stare“ i novom, svježom energijom ispunjeni i odmorni, uđite u Novu 2019.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (26.12.2018.) ZAGREB – DOHA – DENPASAR (Bali)
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 08.40h s predviđenim dolaskom u 16.10h. Nastavak putovanja prema Baliju s predviđenim polaskom u 17.15h i dolaskom u 08.05h (+1).
 

2. dan (27.12.2018.) DENPASAR – UBUD (Bali)
Po dolasku transfer u hotel u Ubud. Nakon smještaja u hotel, odmor i uživanje na bazenu u prekrasnoj prirodi koja nas okružuje, lokalnim specijalitetima i druženju s grupom. Noćenje.
 

3. dan (28.12.2018.) UBUD (Bali) – The Beauty of Kintamani 
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet do obližnjeg sela Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris koji simbolizira borbu dobra i zla. Odlazak do sela Celuk gdje ćemo vidjeti proces proizvodnje srebra i mogućnost povoljne kupnje srebrnog i zlatnog nakita. Polazak prema selu Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak za Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta obići ćemo i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, zatim ćemo prošetati vrtom začina i vidjeti proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopiluwaka. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

4. dan (29.12.2018.) UBUD (Bali) – Tegallalang – KUTA
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Tijekom ovoga izleta snimit ćete najnevjerojatnije fotografije zato oslobodite memoriju na mobitelima i fotoaparatima! Danas krećemo prema Tegallalangu, rižinim poljima! Prošetat ćemo poljima, vidjeti kako seljani okopavaju rižu i čuti zanimljive priče o uzgoju i rastu ove najvažnije azijske žitarice. Nakon obilaska rižinih polja vraćamo se u bus i krećemo prema najpoznatijim ljuljačkama na svijetu – Bali swing! Sljedećih par sati uživamo u pogledu na balinežansku prirodu, hladnim voćnim koktelima, ljuljačkama i bird love nestu! Polazak prema u hotelu u Kuti. Noćenje.
 

5. dan (30.12.2018.) KUTA  Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour
Doručak. U poslijepodnevnim satima (oko 14h) polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom Tanah Lot Templeu gdje uživamo u zalasku sunca. Hram je sagrađen na vrhu stijene na Indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na plažama Balija u neposrednoj blizini našega hotela. Noćenje.
 

6. dan (31.12.2018.) KUTA (Bali)
Doručak. Slobodan dan za individualne programe razgleda. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Tropski novogodišnji party potrajat će do jutarnjih sati! Sretna Nova 2019. godina! Noćenje.
 

7. dan (01.01.2019.) KUTA (Bali)
Prvi dan Nove 2019. godine putnici će provesti kako sami žele! Oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju, dok će oni odmorniji slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija ili za kupnju suvenira svojima najmilijima. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2019. Noćenje.
 

8. dan (02.01.2019.) KUTA – West Nusa Penida  
Nakon doručka, u 6:15 polazak na otok Nusa Penida (fakultativno), najveći od tri otoka na jugoistočnoj obali Balija. Ovdje ćete uživati u prekrasnom krajoliku kojem je lokalno stanovništvo posvećeno, odličnoj hrani, nezaboravnim plažama - Angel Billabong Beach, Broken Beach i Klingking Beach, u odličnoj hrani i snorkellingu u Crystal Bayu. Ovaj izlet pruža cjelovito iskustvo upoznavanja otoka Nusa Penide dajući vam priliku da upoznate novu perspektivu rajskog odmora. Povratak u hotel predviđen je u 17:45h. Noćenje. 
 

9. dan (03.01.2019.) DENSPARA (Bali) – KUALA LUMPUR (Malezija)
Transfer na aerodrom, ukrcaj na let za Kuala Lumpur s predviđenim polaskom u 07.00h i dolaskom u 09.50h. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme za obilazak grada i noćenje u hotelu.
 

10. dan (04.01.2019.) KUALA LUMPUR – izlet Malacca
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Malaccu – gradić udaljen oko dva sata vožnje od Kuala Lumpura. Malacca je 2008. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji kao povijesni grad koji je 500 godina bio mjestom kulturne razmjene zapada i istoka o čemu svjedoči multikulturna ostavština ovoga grada. Povijesna jezgra Malacce smještena je na mjestu stare obale na kojoj se nalazi nizozemski trg, kineska četvrt i Brdo sv. Pavla s ruševinama portugalske utvrde A Famosa (portugalski za "Slavna") – najstarije europske utvrde u Aziji od koje su ostala samo mala vrata - Porta de Santiago. Danas ćemo još razgledati i Malacca Museum, Floating Mosque, Bukit China i Traditional Malay House. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme i noćenje.
 

11. dan (05.01.2019.) KUALA LUMPUR 
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovoga mladog grada čini kontrast tradicionalne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, Independence Square, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Tower - Photo stop, Handicraft Center & Berrly's Chocolate Outlet. Nakon razgleda grada zaputit ćemo se prema obližnjim Batu pećinama – vapnenačkoj stijeni s nekoliko spilja i hinduističkih hramova. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom. Soba na raspolaganju do samog transfera u 22.30h. 
 

12. dan (06.01.2019.) KUALA LUMPUR – DOHA 
Prijava na let za Dohu s predviđenim polaskom u 02.05h i s predviđenim dolaskom u Dohu u 05.10h. Nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno je u 07.30h, a predviđeni dolazak je u 11.40h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Denpasar/ Kuala Lumpur - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kuta (Bali) - Kuala Lumpur (AirAsia - aviokompanija)
 • dva noćenja u Ubudu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Kuti u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja + kasni check out u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • usluga voditelja putovanjan na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika

 

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.650 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 15.02.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Osoba na trećem ležaju: na upit


Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 45,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 eura (u cijenuje uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet West Nusa Penida - 75,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, vozača i gorivo, ručak, prijevoz brzim brodom)
 • Fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 40,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet u Malaccu - 50,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča, ulaznicu za muzej, vodu, ručak) 
 • Fakultativni city tour Kuala Lumpur + Batu Cave - 25,00 eura (cijena uključuje: prijevoz i lokalnog vodiča /cijena ne uključuje: ulaznice) 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

 

MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 132,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 28,20 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 06.11.2018
Trajanje: 12 dana
Polazak: 26.12.2018
Povratak: 06.01.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Galić
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 22 - 26
Šifra putovanja: BKL-NOVA-2019
Ukupna cijena putovanja: 11.750,00 HRK / osobi

11.750,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.