ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Jeepovima kroz Albaniju, Grčku & Makedoniju

 

Jeepovima kroz Albaniju, Grčku & Makedoniju

 

Od Mediterana do srca Balkana ova nas osmodnevna avantura terencima vodi kroz Albaniju, Grčku i Makedoniju. Od brdskih cesta, planina i jezera sasvim neturističke sjeverne Albanije, preko dinamične Tirane pa sve do UNESCO-vih kulturnih spomenika Berata i arheološkog bisera Butrinta na krajnjem jugu otkrivamo skrivene tajne i danas jedne od najmanje poznatih europskih zemalja fascinantne i divlje ljepote. Nakon iskustva kupanja na još od turizma neotkrivenim albanskim plažama, nastavit ćemo u  susjednu Grčku kako bismo iskusili samo „središte neba“, kako u prijevodu glasi ime čudesnog samostanskog kompleksa Meteora, kompleksnu igru ljudskog graditeljstva i prirode. Slijedi još jedan UNESCO-ov biser, Ohridsko jezero da bismo turu zaključili u Skoplju za koje njegovi stanovnici tvrde da je „Balkan intravenozno“. 

Tu će se grupe zamijeniti, ona koja je s nama provela proteklih osam dana odletjet će u Zagreb, a njihovo mjesto zauzet će nova tura, upravo pristigla iz Zagreba s kojom ćemo isti atraktivni put proći u suprotnom pravcu. Turu vodi naš iskusni putnik Jurica Galić Juka.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (15.09.2018.) ŠIBENIK/SPLIT – SKADAR (Albanija)
Poludnevna vožnja prema Albaniji preko Nikšića i Podgorice. Dolazak u večernjim satima. Razgledanje tvrđave Rozafa, mitskog mjesta bogatog legendama s koje se pruža pogled na cijelo Skadarsko jezero. Noćenje.


2.dan (16.09.2018.) SKADAR – Jezero Komani – FIERZE – TIRANA (Albanija)
Ulazak u albanske Prokletije do jezera Komani. Trosatna vožnja malim trajektom kroz jednu od najljepših klisura Europe do sela Fierze. Slijedi vožnja kroz ruralnu, „pravu“ i sasvim neturističku Albaniju i fascinantne krajobraze do Tirane. Dolazak u večernjim satima. Noćenje.


3. dan (17.09.2018.) TIRANA – DRAČ – BERAT (Albanija)
Nakon doručka fakultativno razgledanje Tirane, grada u kojem se miješaju utjecaji ideologija i carstva koji su albanskom prijestolnicom dominirali, osmanskog, talijanskog i komunističkog. Od Skenderbegovog trga s kojeg je bijesna masa 1991. uklonila desetmetarski kip Envera Hodže a na kojem ćemo osim svakodnevnog života vidjeti i poznatu džamiju Ethem bega koja je među rijetkima preživjela komunističko uništavanje religijskih spomenika pa do bunkera, kao simbola olovnih godina. Polazak za Berat nakon ručka. Razgledanje Berata, mjesta posebne čarolije i arhaične arhitekture kojom je zaslužio ulazak na UNESCO-vu listu. Posjeta Kalaju, kvartu koji je „urastao“ u nekadašnji zamak. Noćenje.


4. dan (18.09.2018.) BERAT – VLORE – SARANDE (Albanija)
Nakon doručka polazak za Vloru, odakle nastavljamo spuštanje niz albansku obalu, kažu najljepši dio Mediterana. Je li zaista tako uvjerit ćemo se vožnjom do Sarande i kupanjem na nekoj od plaža.


5. dan (19.09.2018.) SARANDE – BUTRINT – METEORA (Albanija/Grčka)
Nakon doručka razgledanje Butrinta, jednog od najljepših arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Na prekrasnoj poziciji naseljenoj tisućama godina od ranih ilirskih kultura do Grka i Rimljana mijenjale su se civilizacije, ostavivši iza sebe dojmljive spomenike. Nastavak puta prema Meteorima. Noćenje u Kalambaki.


6. dan  (20.09.2018.) METEORA – OHRID (Grčka/Makedonija)
Jutarnje razgledanje spektakularne kombinacije kulture i prirode pod zaštitom UNESCO-a, samostana u srednjem vijeku izgrađenih na vrhovima strmih stijena. Od nekadašnja 24 samostana danas ih živi još šest. Posjetit ćemo više samostana uz obvezni Meteoron i obići cijelo područje. Polazak za Ohrid u popodnevnim satima. Po ulasku u Makedoniju na Ohridskom jezeru posjetit ćemo jedan od najslavnijih i najljepših samostana u Makedoniji sv. Naum.  Noćenje u Ohridu.


7.dan (21.09.2018.) OHRID – SKOPLJE (Makedonija)
Obilazak Ohridskog jezera, još jednog UNESCO-vog lokaliteta i grada kojeg zbog svoje duhovne vrijednosti zovu i balkanskim Jeruzalemom. Upoznavanje sa starim gradom i crkvom sv Sofije. Nakon ručka nastavak puta za Skoplje. Slobodna večer. Noćenje.


8.dan (22.09.2018.) SKOPLJE – ZAGREB
Razgledanje Skoplja. Stari bazar, mostovi, stari bazar, ali i nova spomenička arhitektura, balkanski vrhunac kiča. Transfe u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Beograd u 15.05h s predviđenim dolaskom u 16.15h. Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 18.25h s predviđenim dolaskom u 19.35h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije uključuje:

 • vožnju sa džipom tijekom cijelog putovanja i amortizaciju (1/5 u Nissan Terranu)
 • sedam noćenja u hotelima 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • troškove cestarine, goriva, trajekta i osiguranja za vozilo
 • transfere po programu putovanja 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku 
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Skoplje - Zagreb  (s uključenim pristojbama) - cijena informativna


Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku
 • doplatu za 1/1 sobu 1.200,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, ulaznice, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 20.02.2018.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 4 putnika.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Nemojte zaboraviti: putovnicu, novac, kreditne kartice, zrakoplovnu kartu. To je ono bez čega se ne kreće na put! Svakako provjerite do kada vam vrijedi putovnica jer neke zemlje traže da mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana putovanja.
Vremenske prilike: Drugu polovinu travnja u mediteranskoj klimi odlikuju ugodni dani i toplo vrijeme. Ipak, ulazit ćemo i u brda pa je dobro imati odjeću i obuću za hladnije i kišno vrijeme. Najbolji je savjet: neposredno prije puta poslat ćemo vam vremensku prognozu za sljedećih sedam dana i procijenite što vam točno treba.
Obuća: ugodna, lagana, svakako i nešto udobno za hodanje, sigurno ćete dosta hodati, uglavnom po gradovima, i svakako, šešir za glavu, dobro štiti od jakog sunca.
Zdravstveni savjeti: Nema bitne razlike u hrani koju ćemo jesti putem od onoga što jedete kod kuće, dakle posebnih probavnih tegoba ne bi trebalo biti. Ipak, naš probavni sustav jednostavno nije naviknut na drugačije (ne nužno loše ili opasne) bakterije koje ćemo s hranom konzumirati. Najbolja preventiva za izbjegavanje ozbiljnih probavnih smetnji, posebno u Albaniji, jest izbjegavanje svega u čemu se koristi voda koja nije provjerena, tamo gdje sanitarni uvjeti nisu dobri. Savjet za moguće lakše probavne smetnje uvijek je aktivni ugljen, najjednostavniji, najjeftiniji i najefikasniji lijek za probavne tegobe, kupuje se bez recepta u svakoj
ljekarni,. Budući da na njemu nema velike zarade farmaceuti i liječnici ne trude se previše promovirati ga. Što se tiče zemalja kroz koje prolazimo nema potrebe za preventivnim cijepljenjem, ipak, postoje dva cjepiva koje je korisno imati svakom tko češće putuje.Tetanus – preventiva korisna posvuda, većina nas ga je dobivala više puta, ali vodite računa da je rok trajanja cjepiva u tijelu desetak godina. Prednost: možete se besplatno i vrlo jednostavno cijepiti kod svog liječnika opće prakse. Hepatitis A i B - Postoje različite varijante kako se daje, nekad ide u razmacima i više doza. Provjerite s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, no većina se slaže da ovo najkorisnije cjepivo, štiti od žutice koja se prenosi prljavim čašama i preko pribora za jelo. Za ovo putovanje cjepivo nije nužno, ali je korisno svakom tko češče putuje, a i u svakodnevnom životu. Naš sastav priručne ljekarne na putu obično je ovakav, možda vam pomogne u odluci što bi vam moglo zatrebati, ipak izbor je krajnje individualan, prilagodite ga svojim potrebama! Ono što koristi jest Autan (ili neki sličan sprej protiv komaraca i drugih insekata), tekućina za dezinfekciju ruku, antibiotska krema za sitne posjekotine, krema protiv alergijskih reakcija na koži (sinopen ili sl.), after-party aspirin (nikad se ne zna!) i aktivni ugljen za probavne smetnje. Svakako uključite kremu protiv sunca s jakim faktorom. I to je to! Eventualno možete dodati antibiotik ako ste skloni upalama.

VAŽNA NAPOMENA: Provjerite jesu li možda neki od lijekova koje koristite i koje namjeravate nositi na putu možda na listi zabranjenih lijekova. Obično se radi o jakim analgeticima ili nekim sličnim lijekovima koje neke zemlje zabranjuju, osim ako nemate recept. Stoga, provjerite svoje lijekove, pitajte svojega liječnika i za neke potencijalno zabranjene lijekove obavezno nosite recept koji dokazuje da vam ih je prepisano liječnik.
Potrebno je lijekove nositi u originalnom pakiranju! Minimalna je mogućnost da će nas kontrolirati na ulasku u različite zemlje, ali za svaki slučaj.
Korisni savjeti: Adapteri za struju ne trebaju, utičnice su kao naše!
Što spakirati i kako ćete to nositi, morat ćete odlučiti sami. Vodite računa i o ograničenjima na prtljagu u avionima (obično je ograničenje 23 kg). I najvažnije:
ostavite u vašoj prtljagi prostora za sve ono što ćete kupiti i nositi kući. Žensko odijevanje ne mora biti konzervativno, ali ne pretjerujte sa seksi izdanjima. Poneka sveta mjesta, samostani koje ćemo obilaziti, zahtijevaju više pokrivene noge, ponekad i glavu, no ništa ekstremno.
Koliko novca vam treba za ovakvo putovanje? Nemoguće je na to pitanje dati odgovor. Računajte da će vam trebati više nego što ste računali, idemo u zanimljive zemlje, s dobrom hranom i brojnim suvenirima i sve ćete poželjeti probati! Što se novca tiče, bolje je nositi eure (u Grčkoj je euro službena valuta), a kreditne kartice funkcioniraju gotovo posvuda. Bankomati su česti i brojni! Novac i putovnicu držite na sigurnom, u džepu, „tobolcu“ oko pojasa ili u dobro spremljenom novčaniku. Nikad u vanjskim džepovima ili na vidljivom mjestu do kojeg je lako doći. Obavezno imajte fotokopiju ili dvije vaše putovnice, avio karte i kreditnih kartica, kao i telefonski broj vaše banke preko koje imate karticu gdje odmah možete prijaviti gubitak. To čuvajte na odvojenom mjestu od novca i putovnice.
Usput, pripremite se za avanturu života i nemojte se nepotrebno plašiti i strahovati. Bit će nam zabavno i uzbudljivo, u to ne sumnjamo!

Ako spadate u one koji su u vječnoj potrazi za novim izazovima i možete se opisati kao „ovisnik o adrenalinu“, onda je sudjelovanje u overland turi sa džipovima, idealan oblik putovanja za vas. Jer, iako i overlnad ture imaju svoj zacrtani plan i program rute putovanja od starta do cilja, ne postoji oblik putovanja na kojem je taj plan podložniji promjenama. Te promjene za članove overland ture nikada nisu problem. Doživljavaju ih kao izazov s kojim se mogu i znaju nositi.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 88,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 18,80 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

American Express jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Prijave su završene
Rok prijave: 15.08.2018
Trajanje: 8 dana
Polazak: 15.09.2018
Povratak: 22.09.2018
Grad polaska: Šibenik/Split
Voditelj: Jurica Galić Juka
Veličina grupe: 2 džipa, vodič/vozač + 4 osobe po džipu
Cijena organizacije putovanja: 6.500,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 1.100,00 HRK / osobi

7.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.