ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Jeepovima kroz Makedoniju, Grčku & Albaniju

 

Jeepovima kroz Makedoniju, Grčku & Albaniju

 

Od srca Balkana do Mediterana ova nas osmodnevna avantura terencima vodi kroz Makedoniju, Grčku i Albaniju. Od Skoplja za koje njegovi stanovnici tvrde da je „Balkan intravenozno“ preko UNESCO-ovog bisera, Ohridskog jezera putujemo u  susjednu Grčku. Tamo ćemo iskusiti samo „središte neba“, kako u prijevodu glasi ime čudesnog samostanskog kompleksa Meteora, kompleksne igre ljudskog graditeljstva i prirode. Zatim ulazimo u Albaniju gdje nas čekaju skrivene tajne i danas jedne od najmanje poznatih europskih zemalja fascinantne i divlje ljepote. Preko UNESCO-vih kulturnih spomenika, arheološkog bisera Butrinta na krajnjem jugu te Berata, krećemo u istraživanje od masovnog turizma još neotkrivenih albanskih plaža. Slijedi dinamična Tirana, a zatim ulazimo u još netaknute prirodne ljepote sjeverne Albanije kako bismo istražili planinska jezera i skrivene kutke albanskih Prokletija i jezera Koman. Nastavljamo uz mistično Skadarsko jezero bogato pučkim legendama, nakon čega slijedi povratak u Hrvatsku preko Crne Gore.

Turu vode naši iskusni putnici Jasen Boko i Nikola Baraka (Nordkapp Overland Expedition, Dakar Overland Expedition i Samarkand Overland Expedition)

1.dan (23.9.2017.) ZAGREB – SKOPJE (Makedonija)
Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 8.30. Polijetanje zrakoplova za Skoplje preko Beograda u 10.05.h, dolazak u Skoplje u 14.35h. Smještaj u hotelu. Večernje razgledanje Skoplja. Stari bazar, mostovi, ali i nova spomenička arhitektura, balkanski vrhunac kiča. Noćenje.
 

2.dan (24.9.2017.) SKOPJE  – OHRID (Makedonija)
Nakon doručka odlazak za Ohrid. Obilazak Ohridskog jezera, UNESCO-vog lokaliteta i grada kojeg zbog svoje duhovne vrijednosti zovu i balkanskim Jeruzalemom. Upoznavanje sa starim gradom Ohrid i crkvom sv Sofije. Slobodna večer. Noćenje.
 

3.dan (25.9.2017.) OHRID –  METEORA (Grčka)
Nakon doručka nastavak putovanja prema grčkim Meteorima.Prije prelaska granice posjet najslavnijem i najljepšem samostanu na Ohridu, sv. Naumu. Dolazak u Kalambaku, razgledanje Meteora, spektakularne kombinacije kulture i prirode pod zaštitom UNESCO-a, samostana u srednjem vijeku izgrađenih na vrhovima strmih stijena. Od nekadašnja 24 samostana danas ih živi još šest.Posjetit ćemoviše samostana uz obvezni Veliki Meteoron i obići cijelo područje.Slobodna večer. Noćenje u Kalambaki.
 

4.dan (26.9.2017.) KALAMBAKA –  BUTRINIT – SARANDE (Albanija)
Nakon doručka nastavak putovanja prema Albaniji. Ulazak u Albaniju i razgledanje Butrinta, jednog od najljepših arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Na prekrasnoj poziciji naseljenoj tisućama godina od ranih ilirskih kultura do Grka i Rimljana mijenjale su se civilizacije, ostavivši iza sebe dojmljive spomenike. Odlazak u obližnju Sarandu, uz mogućnost uživanja u plaži. Slobodna večer u Sarandi. Noćenje.
 

5.dan (27.9.2017.) SARANDE – VLORE – BERAT (Albanija)
Nakon doručka krećemo prema Vlori, albanskom obalom, po mnogima najljepšim dijelom nedodirnutog Mediterana. Je li zaista tako uvjerit ćemo se vožnjom do Vlore i kupanjem na nekoj od plaža. Po dolasku u Berat razgledanje starog grada, mjesta posebne čarolije i arhaične arhitekture čime je zaslužio ulazak na UNESCO-vu listu zaštićene baštine. Posjet Kalaju, kvartu koji je „urastao“ u nekadašnji zamak. Noćenje.


6.dan (28.9.2017.) BERAT – DRAČ – TIRANA (Albanija)
Nakon doručka polazak za Tiranu s kratkim zadržavanjem u Draču i posjetom poznatom amfiteatru. Ručak u Tirani. Fakultativno razgledanje grada u kojem se miješaju utjecaji ideologija i carstva koji su albanskom prijestolnicom dominirali, osmanskog, talijanskog i komunističkog. Od Skenderbegovog trga s kojeg je bijesna masa 1991. uklonila desetmetarski kip Envera Hodže a na kojem ćemo osim svakodnevnog života vidjeti i poznatu džamiju Ethem bega koja je kao jedna od rijetkih preživjela komunističko uništavanje religijskih spomenika pa do bunkera, kao simbola olovnih godina. Noćenje u Tirani.
 

7.dan (29.9.2017.) BERAT – DRAČ – TIRANA – FIERZE – KOMAN – SKADAR (Albanija)
Rani polazak iz Tirane i vožnja kroz ruralnu, „pravu“ i sasvim neturističku Albaniju i fascinantne krajobraze do Fierze duboko u albanskim Prokletijama. Trosatna vožnja malim trajektom kroz jednu od najljepših klisura jezerom Koman do istoimenog sela. Odatle nastavljamo cestom do Skadarskog jezera gdje stižemo u kasno poslijepodne. Razgledanje jezera i tvrđave Rozafa, mitskog mjesta bogatog legendama s koje se pruža pogled na cijelo Skadarsko jezero. Noćenje.
 

8.dan (30.9.2017.) SKADAR – ŠIBENIK 
Nakon doručka i kratkog razgledanja okolice Skadarskog jezera preko Podgorice i Nikšića krećemo za Šibenik. Dolazak u večernjim satima.ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije uključuje:

 • vožnju sa džipom tijekom cijelog putovanja i amortizaciju (1/4 u Nissan Terranu)
 • sedam noćenja tijekom putovanja u hotelima 3* i 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • troškove cestarine, goriva, trajekta i osiguranja za vozilo
 • transfere po programu putovanja 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku 
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Skopje  (s uključenim pristojbama) - cijena informativna


Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku
 • doplatu za 1/1 sobu 1.200,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, ulaznice, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 28.06.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 4 putnika.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Ako spadate u one koji su u vječnoj potrazi za novim izazovima i možete se opisati kao „ovisnik o adrenalinu“, onda je sudjelovanje u overland turi sa džipovima, idealan oblik putovanja za vas. Jer, iako i overlnad ture imaju svoj zacrtani plan i program rute putovanja od starta do cilja, ne postoji oblik putovanja na kojem je taj plan podložniji promjenama. Te promjene za članove overland ture nikada nisu problem. Doživljavaju ih kao izazov s kojim se mogu i znaju nositi.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 88,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 23.08.2017
Trajanje: 8 dana
Polazak: 23.09.2017
Povratak: 30.09.2017
Grad polaska: Skopje
Voditelj: Jasen Boko
Veličina grupe: 2 džipa, vodič + 4 osobe po džipu
Cijena organizacije putovanja: 6.500,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 1.100,00 HRK / osobi

7.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.