ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Indijska avantura u društvu Jasena Boke

 

Indijska avantura u društvu Jasena Boke

 

Namaskar/Namaste – čarobne riječi kojima ćete biti pozdravljeni na svakome koraku! Onima spremnima na avanturu Indija će pokazati svoju magiju, otkriti zašto već milenijima fascinira podjednako osvajače kao i današnje turiste i zašto je dobila titulu "bisera u britanskoj kruni", kako su je zvali engleski osvajači.

Na ovoj turi vidjet ćete raskošne bisere indijskog sjevera. Kaotični i tradicionalni stari Delhi s povijesnim spomenicima kontrast je širokim avenijama novog (New) Delhija. Ružičasti grad Jaipur, srce mističnog Rajastana, i jahanje na ukrašenim slonovima do Ambera kako bismo posjetili dvorac na visokoj stijeni, prethodit će posjeti Pushkaru, iz kojeg će nas deve nakratko odvesti u pustinju. Sveti grad mitskog statusa nastao oko jezera stvorenog kad je Brahma na tom mjestu ispustio lotosov cvijet i danas je meta svih hindu hodočasnika i čarobno mjesto. Alkohol i meso ovdje su zabranjeni, ali je marijuana legalna. Slijedi grad duhova, Fatehpur Sikri, mistična mogulska prijestolnica, izgrađena čudesnom kombinacijom perzijskog, indijskog i islamskog arhitektonskog utjecaja, i napuštena iznenada, na vrhuncu slave, pod misterioznim okolnostima.  

A onda Agra i zapanjujući spomenik ljubavi Taj Mahal, kojemu ni milijuni turista koji ga posjećuju ne mogu oduzeti mističnost. Slijed multikulturalni Lucknow, središte Uttar Pradesha i njegovi brojni spomenici, pa hodočasnički Varanasi, najsvetije mjesto u Indiji, grad na svetoj rijeci Gangesu, doživljaj kojega se ne može prepričati, ali ćete ga sigurno zapamtiti. Buka velegrada, gradski bazaari, mirisi masala začina u zraku i šarolika lepeza šarenih sarija, jednostavno, napad na sva čula – sve je to zemlja nakon koje malo tko ostane isti. Otkrijte i doživite čarobnu Indiju na ovom pustolovnom putovanju u društvu putnika, koji je u njoj, putujući od Kašmira do Kanyakumarija, proveo više od godinu dana, Jasena Boke, a koji će na ovoj turi biti vaš vodič. Dva tjedna u Indiji za koju je točnije reći da je stanje duha nego država, promijenit će vaše iskustvo putovanja. Moguće će vam ovo biti prvi posjet Indiji, ali postoji velika mogućnost da vam ne bude i posljednji, jer, kako tvrdi Jasen Boko: u Indiju se ne odlazi - njoj se vraća!

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

1.dan (09.11.2018.) ZAGREB – DOHA – NEW DELHI
Sastanak u Zračnoj luci u Franjo Tuđman u Zagrebu, 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 08.40h s predviđenim dolaskom u 16.10h. Nastavak putovanja na let za Delhi u 19.45h  s predviđenim dolaskom u 02.05h (+1). Nakon prolaska carinskih formalnosti slijedi transfer i smještaj u hotelu u najzanimljivijem starom dijelu grada. Noćenje.
 

2. dan (10.11.2018.) NEW DELHI – City tour
Nakon doručka slijedi upoznavanje starog dijela grada. Kako smo noć proveli na zrakoplovu nećemo pretjerati s razgledanjem već prvog dana, bit će to “take it easy” poslije podne. Nezaobilazna džamija Jama Mashid, djelo Shaha Jahana, istog vladara koji je stvorio Taj Mahal, izgrađena sredinom 17. stoljeća jedan je od najljepših primjera mogulske arhitekture. Nakon džamije upustit ćemo se u istraživanje starog Delhija biciklama-rikšama (fakultativno), jedinim prijevoznim sredstvom koje se može provući kroz uske ulice. Kratak posjet tržnici začina kojoj ćemo se temeljitije posvetiti posljednjeg dana putovanja. Slijedi posjet još jednom biseru mogulske arhitekture Humayanovoj grobnici (UNESCO). Oni zainteresirani za shopping dobit će na kraju dana priliku vidjeti što nude egzotični indijski dućani. Slijedi zasluženi odmor u hotelu.

Delhi – indijska prijestolnica s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija, bezbroj puta razaran i ponovno građen iz pepela. Legendarna prijestolnica Pandavas iz Mahabharate, Delhi je danas, zajedno s novim dijelom New Delhijem, multimilijunski grad koji nikad ne spava. Bio je središte brojnih kultura i carstava koji su se izmjenjivali u Indiji, a svako od njih ostavilo je gradu svoje spomenike. Delhi je danas kulturni biser, a njegov stari dio čine četvrti malih ulica, tijesno stisnutih dućana i bazara  koji su svojim mirisima, aromama i bojama stalan napad na osjetila: miris masala začina i indijskih štapića, aromatičnih ulja i  egzotičnih jela, miješa se s atraktivnim bojama sarija i dovikivanjem prodavača. Koliko god uličice bile uske, na njima nesmetano u isto vrijeme prometuju automobili, rikše, taksiji i pretrpani autobusi, a usred svega krave mirno, neuznemiravane automobilskim trubama, najglasnijima na svijetu, meditiraju nad svojim obrokom, bilo da je to pronađena odbačena novina, kesa, list kupusa ili jabuka sa štanda uličnog prodavača.
 

3. dan (11.11.2018.)  NEW DELHI – City tour
Nakon doručka krećemo na fakultativni razgled grada, počinjemo od New Delhija, novog dijela grada kojega su projektirali Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi mnoge podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje, sve je to ostatak britanske vizije Indije. Veliki bulevar Rajpath proteže se do India Gatea, a svratit ćemo i do Rashtrapati Bhavana, nekadašnje kraljevske rezidencije, a danas doma aktualnog predsjednika Indije Ram Nath Kovinda, te obići Conaught place, srce Novog Delhija. Posjetit ćemo i posljednje počivalište Mahatme Gandhija te poznati hram Sikha Gurudwara Bangla Sahib. Slijedi posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab izgrađen u 13. stoljeću, koji je sa svoja 72, 5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi. Kratki obilazak ostalih znamenitosti u južnom dijelu grada. Noćenje u hotelu.
 

4. dan (12.11.2018.) NEW DELHI – JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka vožnja do kraljevskog grada Jaipura, srca Rajasthana, smještaj u hotelu. Rajasthan, zemlja suprotnosti. Odlikuju ga doline i planine, jezera i pustinje, snažna kultura te krvava povijest u kojoj su se njezini kneževi često borili na suprotstavljenim stranama – za ili protiv mogulskih careva u Delhiju. Mnogobrojne palače danas su uglavnom prenamijenjene u hotele. Grad je 1727. osnovao maharadža Jai Singh II pomno planirajući njegov pravilni raspored. Šarenilo, raskoš, probušeni nosevi i uši mladih Indijski, prodavači svega i svačega, tetovaže od kane, vrućina i egzotika – sve je to Jaipur. Slobodno poslijepodne za laganu šetnju gradom. Tko želi može s Bokom na večeru u tipični ulični restoran. Oni još uvijek nespremni na šok indijske ulice i hrane koju nudi mogu večerati u ”sigurnijem” i nešto skupljem restoranu. Noćenje.
 

5. dan (13.11.2018.) JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka krećemo na fakultativnu turu Jaipurom i okolicom. Nakon Palače vjetrova (Hawa Mahal) nastavljamo do Ambera, grada starijeg od Jaipura. Danas je to dvorac-palača smješten na visokoj stijeni koju ćemo svladati jašući na slonovima. Posjet kompleksu palača na vrhu i nezaobilaznoj Palači zrcala Shish Mahal. Nakon pauze za ručak nastavljamo turu posjetom spektakularnoj Gradskoj palači, u kojoj i danas žive aktualni maharaja i njegova obitelj. U blizini palače nalazi se zvjezdarnica Jantar Mantar (UNESCO) gdje je Sawai Jai Singh II početkom 18. stoljeća izgradio čak 19 instrumenata za praćenje zvijezda, među kojima je i najveći na svijetu savršeno precizni sunčani sat, a svi oni i danas savršeno funkcioniraju. Predvečer nastavljamo do izuzetno fotogenične palače vjetrova Hawa Mahal kako bismo svjedočili igri boja koja prati zalazak sunca. Slijedi posjet tradicionalnoj tvornici tekstila. I ako niste shoppingholičar teško ćete odoljeti rajastanskom tekstilu. Za kraj dana preporučujemo uživanje u nekom filmu bollywoodske kinematografije u lokalnom kinu. Noćenje u hotelu, prije kojeg možete prašinu isprati pivom na hotelskoj terasi s pogledom na Jaipur.
 

6. dan (14.11.2018.) JAIPUR PUSHKAR (Rajasthan)
Nakon doručka nastavljamo put autobusom za Pushkar. Jedno od pet svetih mjesta svakog hindusa, početak svakog hodočasničkog obilaska i najstariji grad u Indiji, Pushkar je sasvim posebno mjesto. Brojni indijski mitovi opisuju stvaranje svetog jezera oko kojeg je smješten ovaj neveliki grad: prema jednom Šiva je toliko plakao nakon gubitka vojene žene Sati da su se od njegovih suza stvorila dva jezera, jedno u Pushkaru, drugo u današnjem Pakistanu. Prema drugom mitu jezero je nastalo kad je Brahma ispustio lotosov cvijet, odatle i ime Pushkar, koje u sanskritu znači plavi lotosov cvijet. Smještaj u hotelu i kratki odmor. Nakon toga prošetat ćemo uskim ulicama i pridružiti se slavljenju Hindu bogova uz obale jezera koje je najintenzivnije za zalaska sunca. Alkohola, mesa i jaja u ovom svetom gradu nema, ali su neki drugi opijati legalni i serviraju se uz jelo, kao desert. Kako su marihuana, hašiš i slične stvari u Hrvatskoj zabranjene, mi, naravno, nećemo pasti  u napast da uz večeru na terasi restorana s pogledom na jezero isprobamo slavni i osvježavajući marijuana lassi, (jogurt izmiješan s marihuanom) i tako se opustimo! Noćenje u hotelu.
 

7. dan (15.11.2018.) PUSHKAR (Rajasthan)
Dan posvećen samo jednom - chillanju u gradu stvorenom za omiljenu (ne)aktivnost: opuštanje! Lutanje uskim uličicama u okolici svetog jezera u kojem se kupaju i mole hodočasnici izvanzemaljsko je iskustvo. Ako je duhovna Indija ono što vas zanima - na pravom ste mjestu. Ako su pak egzotika i bazaari vaš interes, opet ste na pravom mjestu: glavna ulica Pushkara raskošni je bazaar, a pogledate li bolje iza štandova ugledat ćete sigurno i nekog od posljednjih preostalih hipija koji su ovamo došli još krajem šezdesetih i zaboravili se vratiti. 

Stotine hramova nude neograničenu mogućnost obilaska i uživanja u energiji fascinantnog grada. Većina hramova relativno je nedavno izgrađena, nakon što ih je temeljito uništio mogulski kralj Aurangzeb, isti onaj koji je utamničio svog oca, tvorca Taj Mahala. S Jasenom Bokom možete posjetiti dva najpoznatija hrama, Višnuov i Brahmin. Dobar dio dana vjerojatno ćete provesti uz jezero, promatrajući bogati hodočasnički život i svete ljude posvećene meditaciji, ali ako ste dinamičan tip možete se provozati žičarom do obližnjeg brda s odličnim pogledom na jezero i grad. U kasno poslijepodne fakultativna tura u pustinju na devama. Zalazak sunca u rajasthanskoj pustinji vizualni je spektakl koji se ne propušta. Noćenje u hotelu.
 

8. dan (16.11.2018.) PUSHKAR – FATEHPUR SIKRI AGRA (Uttar Pradesh)
Nakon ranog doručka vožnja prema Agri. Na putu ćemo se zaustaviti u gradu duhova, Fatehpur Sikriju, još jednom indijskom spomeniku koje se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji, ali je iz ne sasvim jasnog razloga vrlo brzo napušten i prepušten pustinji. Čudesnu arhitektonsku mješavinu indijske, perzijske i islamske arhitekture upoznat ćemo obilaskom najpoznatijih znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarove palače, Panch Mahala i obližnje, još uvijek korištene, džamije. Nastavak putovanja prema Agri u koju stižemo uvečer. Smještaj u hotel. Noćenje.
 

9. dan (17.11.2018.)  AGRA  Taj Mahal – LUCKNOW
U samu zoru, kad je najljepši, idemo na fakultativni izlet kako bismo vidjeli remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Grobnica-mauzolej starija od 350 godina izgrađena je u čast Mumtaz Mahal, žene koja je umrla rađajući četrnaesto dijete Shahu Jahanu koji joj je odlučio posvetiti ovaj spomenik ljubavi. I veličanstveni Taj Mahal danas se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, a fotografije koje tog jutra slikate godinama će zauzimati počasno mjesto u vašim kolekcijama i krasiti vaše facebook profile. No, nije Agra samo Taj Mahal. Nakon kasnog doručka slijedi razgledanje impresivne Agra tvrđave i njezinih bogatih palača, još jednog mogulskog bisera na popisu UNESCO-a.

Nastavljamo putovanje autobusom prema Lucknowu, najvećem gradu i prijestolnici indijske savezne države Uttar Pradesh. Lucknow je poznat kao multikulturalni grad umjetnosti i centar šiitske kulture, ali i mjesto u kojem je pobuna protiv britanske vlasti bila među najsnažnijima u Indiji. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Predvečernja šetnja arhitektonski zanimljivim starim gradom posvjedočit će o multikulturalnosti ovog grada. Noćenje u hotelu.
 

10. dan (18.11.2018.) LUCKNOW – VARANASI
Nakon doručka fakultativno razgledanje najznačajnijih spomenika grada, kompleksa Bara Imambara i Chota Imambara. Nastavljamo putovanje autobusom prema Varanasiju, dolazak u poslijepodnevnim satima. Varanasi je sveti grad kojeg kao idealno mjesto smrti vidi svaki pravi hindus. Naime, posreći li vam se da umrete u Varanasiju riješavate se samsare, vječnog kruga ponovnog rađanja i mjesto u nekom ekvivalentu hinduskog raja osigurano vam je! Takav motiv tjera milijune ljudi na samrti baš u Varanasi pa su obale svetog Gangesa pune Indijaca koji sretni i u miru sa sobom očekuju smrt, a miris na lomačama spaljenih tijela onih koji su ovdje uspjeli umrijeti lebdi nad cijelim gradom. Noćenje u hotelu.
 

11. dan (19.11.2018.) VARANASI City tour 
Neposredno pred zoru opet odlazimo na Ganges kako bismo najbolje osjetili svetu Indiju. Izlazak Sunca nad svetom rijekom, trenutak najjače duhovne aktivnosti na obali promatrat ćemo iz broda vozeći se rijekom.  Iako je to vrijeme kad tisuće hodočasnika obavljaju svoje jutarnje "pročišćavanje" osjećaj je zapanjujuće smirujući, a ritualno kupanje i molitva hodočasnika u svetoj rijeci nezaboravan je doživljaj. Fotografijama koje toga jutra snimite „davit“ ćete rodbinu i prijatelje godinama – s puno razloga.  Slijedi dirljivo iskustvo posjeta mjestu gdje hindusi kremiraju svoje mrtve, a kroz koje će nas provesti jedan od ljudi čiji je to posao. Vraćamo se u hotel na kasni doručak i odmor, nakon čega ćemo posjetiti hramove Vishwanath, poznat pod imenom Zlatni hram i hram Majka Indija. Oni zainteresirani za shopping mogu organizirano rikšama do tradicionalnog indijskog dućana, ostali mogu u hotel ili u šetnju gradom. Slobodno poslijepodne i večer za samostalno razgledanje i upijanje doživljaja duhovne Indije, susreti sa svetim ljudima i onima koji se zbog turista takvim pretvaraju.

Večernji fakultativni posjet rikšama starom dijelu grada, šetnja kroz uske ulice i odlazak na obalu Gangesa gdje ćemo prisustvovati Hindu ceremoniji u čast svete rijeke. Nakon svega, pod dubokim dojmom onoga što ste vidjeli otrgnite se od Varanasija i nađite put do hotela i zasluženog noćenja.
 

12. dan (20.11.2018.) VARANASI – DELHI
Da Varanasi nije samo sveti hinduistički grad uvjerit ćemo se nakon doručka kad odlazimo u obližnji Sarnath, jedno od 4 najsvetija mjesta budizma. Tu je Buda došao poučavati svoje učenje nakon što je dosegao prosvjetljenje, a iako je od nekadašnje veličine ovog svetog mjesta nakon prolaska brojnih osvajača koji su napadali potkontinent malo ostalo, mjesto još uvijek odiše spokojom i bogato je budističkim stupama i hramovima. Nakon posjete Sarnathu odlazimo u zračnu luku odakle, insallah, polijećemo za Delhi u 16.00h s predviđenim dolaskom u 17.50h. Transfer do hotela. Slobodna večer u Delhiju. Noćenje.
 

13. dan (21.11.2018.) DELHI
Vaš posljednji dan u Indiji slobodan je za vlastiti program u Delhiju i nadoknadu svega onoga što ste propustili u ovom gradu prije desetak dana. Vrijeme da zapanjeni shvatite da ste do prije samo nekoliko dana - a prije iskustva Indije - bili sasvim drugi čovjek/žena, još neupućeni u čudo kojem ste svjedočili. Idealno vrijeme za ispijanje čaja u nekoj lokalnoj čajani, promatranje života koji žuri pored vas i sređivanje dojmova. Ili za ludu posjetu najpoznatijem bazaru začina u ovom dijelu svijeta do kojeg će vas Jasen Boko dovesti metroom. Indijskim! Ili za posljednju kupovinu indijskih suvenira. Ili za… Posljednji večernji/noćni sati u hotelu idealni su za ispijanje piva u restoranu na krovu i prepričavanje „lovačkih priča“ preživljenih posljednjih dana. Check out iz sobe do samog transfera.


14. dan (22.11.2018.) NEW DELHI – DOHA – ZAGREB
U prvim jutarnjim satima transfer na aerodrom na let za Dohu s predviđenim polaskom u 03.40h i predviđenim dolaskom u 05.45h. Posljednja prilika za shopping zaboravnima, iako Duty Free u zračnoj luci u Dohi baš i nema indijske suvenire. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 07.40h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 11.55h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u Indiju!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Delhi - Zagreb (s uključenim pristojbama i presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu Varanasi - Delhi (s uključenim pristojbama)
 • četiri noćenja u Delhiju u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Jaipuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Pushkaru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Agri u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Lucknow u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Varanasiju u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishođenja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.800 kn
 • napojnice za lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 05.03.2018.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.
   

Informtivne cijene fakultativnih izleta:

 • Fakultativni dvodnevni obilazak Delhija - 25,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni obilazak Jaipura i utvrde Amber - 25,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice i nadoplata za slonove)
 • Fakultativni obilazak Pushkara i grada na vodi Jal Mahala - 15,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni obilazak Agre i Taj Mahala - 20,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice - 14 eura je cijena ulaznice za Taj Mahal)
 • Fakultativni dvodnevni obilazak Varanasija - 25,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, najam broda i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Viza: potrebna i mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza se ishodi on line, cijena je 80 USD + naknada za plaćanje, ili u veleposlanstvu Indije u Zagrebu. Konzularni odjel veleposlanstva prima zahtjeve za vizu radnim danom od 09.00 do 11.30 sati, vrijeme obrade zahtjeva je 7 radnih dana. Za vizu je potrebno: putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka), 2 fotografije (5x5cm), ispuniti on line formular. Veleposlanstvo izdaje putovnice radnim danom od 15.00 do 16.00 sati, cijena vize je 720 kn. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje u ambasadi iznosi 150,00 kn a naknada za posredovanje za e-visu iznosi 100,00 kn. 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 154,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 32,90 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 10.08.2018
Trajanje: 14 dana
Polazak: 09.11.2018
Povratak: 22.11.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Jasen Boko
Veličina grupe: 20 osoba
Ukupna cijena putovanja: 10.900,00 HRK / osobi

10.900,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.