ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Indija - Holi festival (low cost)

 

Indija - Holi festival (low cost)

 

Hrvatski klub putnika predstavlja program s kojim ćete upoznati Indiju kroz najznačajniji festival u indijskoj kulturi! Riječ je o Holiju ili Phagwahu, popularnom hinduističkom proljetnom festivalu očuvanom u Indiji, poznatijem pod nazivom “Festival boja”. Kako bi stvar bila bolja - riječ je o low cost putovanju, a to znači - maksimalno avanture za minimalno rupija! Osim uživanja i dobre zabave koja je zagarantirana za vrijeme festivala, posjetit ćemo nezaobilazni glavni grad – kaotični i tradicionalni stari Delhi s dojmljivom Crvenom tvrđavom. Stari dio grada kontrast je širokim avenijama novog (New) Delhija. Osim ovog indijskog melting pota, svakom putniku, nezaobilazna je Agra sa svojim zapanjujućim spomenikom ljubavi – Taj Mahalom kojemu milijuni turista ne mogu odoljeti. Noćna vožnja u indijskom autobusu posebno je iskustvo, prilika je da upoznate Indiju intravenozno, a u zoru vas dočekuje hodočasnički Rishikesh – prijestolnica joge. Osim provjerenog dijela programa, predstavljamo McLeod Ganj – mjesto gdje živi duhovni vođa Dalai Lamai i Amritsar čiji Harmandir Sahib ili Zlatni hram privuče više turista od Taj Mahala. Za neke će sat joge, masaža i opuštanje na obroncima Himalaja zvučati odlično, dok su za ostale tu fakultativni izleti nabijeni adrenalinom – trekking i paragliding! Buka velegrada, gradski bazaari, mirisi masala začina u zraku, i osjet indijske hrane na nepcima, ruke ukrašene hennom, probušeni nosevi mladih Indijki i široka lepeza sjajnih sarija, napad su na sva čula – sve je to zemlja nakon koje malo tko ostane isti. Mnogim putnicima prvi posjet Indiji rijetko kada bude i posljednji jer Indija je doživljaj koji se teško zaboravlja! Provedite dva tjedna u Indiji za koju je točnije reći da je stanje duha nego država, promijenite svoje iskustvo putovanja i – naravno – precrtajte Holi na svojoj listi želja!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan  (04.03.2017.) ZAGREB – DOHA – DEHLI
Sastanak u Zračnoj luci Pleso u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 11:50h s predviđenim dolaskom u 19:05h. Nastavak putovanja na let za Delhi u 19:55h s predviđenim dolaskom u 01:55h (+1). Transfer do hotela u Pahar Ganju. Glavni bazaar je četvrt poznata po velikom broju prodavaonica, restorana, backpackera, hotela i guesthousea. Noćenje u Delhiju.
 

2.dan (05.03.2017.) DELHI
Nakon doručka nastavljamo s fakultativnim razgledom grada, počinjemo od Red Forta – Crvene palače koja je pod zaštitom UNESCO-a od 2007. godine. Zatim idemo u Jama Masid, jednu od najvećih i najljepših džamija u Indiji. New Dehli je zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova te neodoljivo podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje. Veliki bulevar Rajpath proteže se do India Gatea. Nastavljamo rikšama do India Gatea, razgledavamo park i ulične prodavače ispred ovog ratnog memorijala koji podsjeća na Trijumfalna vrata u Parizu. Poslijepodne i večer vrijeme je za slobodne aktivnosti. Poslije toga rikše nas ostavljaju u našem kraju – Pahar Ganju, gdje ćemo prošetati po lokalnom bazaaru i uživati u autentičnoj hrani te šarenim prodavaonicama na ovoj glavnoj gradskoj tržnici. Za one koje šoping ne zanima, pustolovina lutanja bez cilja uličicama starog dijela grada uzbudljivo je iskustvo. Mogućnost individualnog posjeta nekom od brojnih muzeja ili galerija: National Museum, National Gallery od Modern Art, Gandhi museum, Art Heritage, City Gallery, Today Gallery Ganesha... Noćenje u Delhiju.
 

3.dan (06.03.2017.) DELHI – PATHANKOT – McLEOD GANJ
Doručak i transfer na željeznički kolodvor na vlak za Pathankot, polazak je predviđen u 08:00h. U 18:00 h stižemo u Pathankot i imamo transfer do Mcleod Ganja gdje se smještamo u hotel. Dan slobodan za šetnju kroz selo i uživanje u zraku i spokojnoj atmosferi Himalaja. McLeod Ganj malo je mjesto na obroncima Himalaja poznato pod nazivom Mala Lasa. Upravo ovdje živi spiritualni budistički vođa – Dalai Lama. Sagrađeno na malo više od 2000 metara nadmorske visine, Mcleod Ganj bio je ljetno utočište britanskih kolonista dok 1959. nije postalo rezidencija tibetanskih izbeglica i njihovog vođe Dalai Lame. Noćenje u McLeodu.
 

4.dan (07.03.2017.) McLEOD GANJ – AMRITSAR – McLEOD GANJ
Krećemo rano ujutro na fakultativni izlet u Amritsar i stajemo na pauzi za doručak. Amritsar je duhovni kulturni centar religije Sikha, a nalazi se u susjednoj saveznoj drzavi Punjab. U Amritsar stižemo oko podne i odlazimo u obilazak Zlatnog hrama. Jedan od najljepših hramova u Indiji godišnje privuče najveći broj turista, pogotovo Indijaca koji žive u inozemstvu. Vožnju nastavljamo do granice s Pakistanom gdje svjedočimo svečanoj ceremoniji zatvaranja graničnog prijelaza. Povratak u McLeod u kasnim večernjim satima.  Noćenje.
 

5.dan (08.03.2017.) McLEOD GANJ
Buđenje i doručak. Dan predviđen za odmor i opuštanje na obroncima Himalaja. Prije podne odlazimo u šetnju do obližnjeg seoceta Bagshu do malog vodopada. Uživamo u tibetanskim i indijskim restoranima. Moguće je organizirati sat joge ili ići na masažu. Noćenje u McLeodu.
 

6.dan (09.03.2017.) McLEOD GANJ – trekking 
Dan predviđen za trekking do vrha Triund – 2875m. Krećemo poslije doručka i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Povratak u kasnim popodnevnim satima. Noćenje u McLeodu.
 

7.dan (10.03.2017.)  McLEOD GANJ 
Fakultativni izlet – paragliding. Odlazimo džipovima do lokacije odakle s instruktorima idemo na paragliding. Nakon toga odlazak do tibetanskog kulturnog centra – Norbulinga. Ostatak dana moguće je provesti u Dharamšali – obližnjem gradiću i dalje se upoznavati s tibetanskom kulturom. 
 

8.dan (11.03.2017.) McLEOD GANJ – RISHIKESH (noćna vožnja)
Slobodno vrijeme do polaska za Rishikesh. Noćna vožnja do Rishikesha privatnim autobusom.
 

9. dan: (12.03.2017.) RISHIKESH
Stižemo u Rishikesh – svjetsku prijestolnicu joge! Rishikesh se nalazi u podnožju Himalaja gdje snažni Gang kreće na svoj dugi put od 2500 km. Poznat po školama joge i ašramima za meditaciju, Rishikesh su posjetili i Beatlesi. Šetnja kroz Lakshman Jhoolu, uživanje u restoranima s pogledom na Gang, opuštajuća glazba i odmor uz prelijepu večernju ceremoniju Aarti. Spremamo se za sutrašnji dan i festival boja HOLI.
 

10.dan (13.03.2017.) RISHIKESH  (HOLI FESTIVAL)
Buđenje i doručak. Na ulicama nas dočekuje ludilo, slavi se Holi – proljetni festival boja posvećen Krishni. Festival proljeća, pobjede dobra nad zlim, sjajan je povod da ljudi zajedno provedu dan u smijehu i zabavi na ulicama gradova diljem Indije i Nepala, a u današnje vrijeme i diljem mnogih drugih zemalja širom svijeta. Cijeli Rishikesh bit će obojen u najšarenije moguće boje zbog bacanja boje i vode. Preporučujemo stariju odjeću.
 

11.dan (14.03.2017.) RISHIKESH
Doručak i slobodno vrijeme za jogu, meditaciju, rafting, bungee jumping ili šetnju.
 

12.dan (15.03.2017.) RISHIKESH – HARIDWAR – AGRA
Doručak. Pakiranje i polazak za Haridwar, jedan od svetih gradova Hindusa, nedaleko od Rishikesha. Haridwar je jedan od sedam najsvetijih gradova za Hinduse. Najveći religiozni festival na sjeveru Kimbh Mela slavi se upravo u ovom gradu svakih 12 godina. Obilazak grada i nastavak putovanja prema Agri. Dolazak u Agru predviđen je u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotelu, noćenje.
 

13.dan (16.03.2017.) AGRA
Nakon doručka odlazimo u fakultativno razgledavanje Taj Mahala, vjerojatno najpoznatije i najljepše građevine na svijetu, ne samo u Indiji. Grobnica stara više od 350 godina izgrađena je u čast Mumtaz Mahal, žene koja je umrla rađajući četrnaesto dijete Shahu Jahanu koji joj je odlučio posvetiti ovaj spomenik ljubavi. Bijelomramorni Taj Mahal, koji boje mijenja u skladu s kretanjem sunca danas se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Trošak gradnje najljepšeg svjetskog spomenika ljubavi koštao je Jahana doživotne tamnice, u koju ga je smjestio njegov sin, zabrinut za svoje nasljedstvo. Za utjehu, Shah Jahan, do kraja je života kroz rešetke mogao gledati svoje remek djelo s druge strane rijeke.No, nije Agra samo Taj Mahal. U njezinu ponudu ubrajaju se mnogobrojni proizvodi od kože i mesinga, tepisi, radovi u mramoru, poznati bazari kao što su Sadar i Kinari. Planiran razgled Red Forta i preostalih okolnih znamenitosti drevne Agre. U večernjim satima polazak prema Delhiju na let za Dohu.
 

14.dan (17.03.2017.) AGRA – DEHLI – DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova za Dohu s predviđenim polaskom u 03:45h i predviđenim dolaskom u 05:35h. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 06:65h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 10:50h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život. I početak planiranja novog putovanja u Indiju! Pakiramo se i krećemo za Delhi na avion!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • kartu za vlak na relaciji Delhi -  Pathankot (McLeod Ganj)
 • transfere po programu putovanja
 • dva noćenja u Delhiju u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • pet noćenja u McLeod Ganju u hotelu 2* doručkom (dvokrevetna soba)
 • tri noćenja u Rishikesh u hotelu 2*/3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • jedno noćenje u Agri u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu


Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Delhi - Zagreb  (s uključenim pristojbama)


Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishodovanja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 1.600 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
   


Napomena:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 16.09.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.

   

Cijene fakultativnih izleta:

 • obilazak Delhija – 12 eura (uključeno u cijenu: prijevoz rikšama i lokalni vodič)  - ulaznice nisu uključene: Red Fort - 150 rupija (cca 2,3$), Jama Masid (ulaz besplatan)
 • fakultativni izlet u Amritsar – 35 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i vodič, ulaz u hram je besplatan)
 • fakultativni izlet – paragliding & tibetanski kulturni centar Norbulinga –  10 eura  (uključeno u cijenu: prijevoz i vodič) + 40 eura paragliding
 • obilazak Haridwara  – 10 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i vodič) 
 • obilazak Agre i Taj Mahala – 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica - 10 eura je cijena ulaznice za Taj Mahal)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Viza: potrebna i mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza se ishodi u veleposlanstvu Indije u Zagrebu, konzularni odjel veleposlanstva prima zahtjeve za vizu radnim danom od 09.00 do 12.00 sati,  vrijeme obrade zahtjeva je 7 radnih dana. Za vizu je potrebno: putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka), 2 fotografije ( 5x5cm), ispuniti on line formular (apply online - step 1).  Veleposlanstvo izdaje putovnice radnim danom od 15.00 do 16.00 sati, cijena vize je 370 kn. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 150,00 kn (uključena poštarina).

Police osiguranja: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta do 7.200 €. Ukoliko nositelj putovanja zeli ugovoriti osiguranje od otkaza turistickih putovanja, isti je duzan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajucom kucom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 26.01.2017
Trajanje: 14 dana
Polazak: 04.03.2017
Povratak: 17.03.2017
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 4.250,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 4.550,00 HRK / osobi

8.800,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.