ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tanzanija & Zanzibar - Biseri Afrike

 

Tanzanija & Zanzibar - Biseri Afrike

 

Tanzanija – safari prijestolnica – jedinstvena je zemlja s fascinantnim životinjskim svijetom. Sama riječ “safari” na jeziku Masaija znači putovati, a upravo safari u Tanzaniji obećava nenadmašno putovanje svijetom divljine koji promatrate uz velike zvjerke, u prvom redu lavove, geparde i leoparde. Ngorongoro, Kilimandžaro i Zanzibar tek su neki od lajt-motiva Tanzanije koje ćete upoznati na ovom putovanju. Kroz Zanzibar koji je bio središte istočnoafričke trgovine, prolazile su brojne karavane koje su ostavile trag u kulturi koja je danas mješavina arapske, afričke i portugalske, ali nisu naštetile prirodnim ljepotama pa se ovaj rajski otok u Indijskom oceanu, diči čistim plažama s čarobno bijelim pijeskom na kojima nema kraja užicima... Jedina mantra koju ćete imati na ovome putovanju je „hakuna matata“, fraza iz svahili jezika, koja označava život bez pravila, odgovornosti i briga, jednostavno afričko hedonističko načelo po čijem motu žive tanzanski pripadnici plemena Masai. Pridružite nam se na otkrivanju ovoga afričkog bisera, prizovite šarenilo boja, okusa i mirisa uz bubnjajuće ritmove mamba te provedite nezaboravna dva tjedna u Majci Africi koja će vas zauvijek promijeniti.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

1.dan (03.12.2017.) ZAGREB – DOHA – KILIMANJARO (Arusha)
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 16.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h (+1). Nastavak putovanja prema Kilimanjaru predviđeno je u 09.00h, a dolazak je predviđen 15.25h (+1).


2. dan (04.12.2017.) ARUSHA                
Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u gradu Arusha, slobodno vrijeme. Noćenje.


3. dan (05.12.2017.) ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA 
Nakon doručka polazak na trodnevni safari izlet. Polazak iz grada Arusha oko 8:30 ujutro i transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara. Ovaj safari također možemo početi oko podneva, no to će značiti kraću posljepodnevnu vožnju u Nacionalnom parku Lake Manyara. Dolazimo u vrijeme ručka i nakon ručka idemo u Nacionalni park Lake Manyara na poslijepodnevnu vožnju. Ovaj nacionalni park jedan je od najznačajnijih područja tanzanijske divljine, koji se sastoji od masivne, ali plitke slane vode. Jezero pokriva dvije trećine parka, a smješteno je u podnožju zapadne strane velikog Rift Valleya. Park je raznovrsno stanište koje privlači širok broj životinja, uključujući jednu od najvećih koncentracija slonova u Africi. Jezero Manyara jedinstveno je i po rijetkim lavovima koji se penju na stabla, kao i po broju velikih jata flaminga koje privlače alge u jezeru. Večera i noćenje u luksuznim šatorima Kirurumu Tented Lodge 4* (fotografije šatora u fotogaleriji).


4. dan (06.12.2017.) NGORONGORO KRATER 
Nakon doručka odlazimo na područje Ngorongoro Conservation. Spustit ćemo se preko 600 metara u krater Ngorongoro kako bismo vidjeli divlje životinje. Uživat ćemo u pikniku na samom krateru. Budući da je područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost za ovaj piktoreskni nacionalni park je gusta populacija grabežljivaca koja uključujue lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde koji ponekad zahtijevaju obučenu pratnju kako biste ih uočili. Posjetit ćemo jezero Magadi, veliko, ali plitko alkalno jezero na jugozapadnom dijelu, što je jedno od glavnih obilježja kratera. Obično se ovdje može vidjeti velik broj flaminga, nilskih konjeva i drugih ptica vodarica. Nastavljamo do Nacionalnog parka Tarangir. Večera i noćenje u hoteli Tarangire Sopa Lodges 5* (fotografije hotela u fotogaleriji).


5. dan (07.12.2017.) NACIONALNI PARK TARANGIRE ARUSHA 
Nakon doručka, uživajte u jutarnjoj vožnji u Nacionalnom parku Tarangire. Park se proteže duž rijeke Tarangire i uglavnom se sastoji od niskih brda na predjelu Great Rift Valleya. Njegova prirodna vegetacija uglavnom se sastoji od šume akacije i divovskih afričkih baobaba s ogromnim močvarnim područjima na jugu. I rijeka i močvare djeluju kao magnet za divlje životinje. Tijekom sušne sezone u Tanzaniji Nacionalni park Tarangire navodno sadrži neke od najvećih stada slonova u Africi. Uživat ćemo u ručku i potom odlazimo za Arushu gdje ćemo završiti safari avanturu. Grupa treba dati napojnicu vodiču oko 20 do 30 dolara po danu (uvjet koji postavlja lokalna agencija koja odrađuje safari turu). Na kraju ture povratak u hotel. Imajte na umu da se ovaj itinerer može mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom vodiča. Noćenje u hotelu u Arushi.


6. dan (08.12.2017.) ARUSHA – ZANZIBAR  
Nakon doručka transfer do zračne luke Kilimanjaro. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu predviđen je u 10.00h, a dolazak je predviđen u 11.20h po lokalnom vremenu. Transfer u hotel. Smještaj u predivnom hotelu uz more (fotografije hotela u fotogaleriji), slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim plažama Zanzibara. Noćenje.


7. dan (09.12.2017.) ZANZIBAR – Stone Town & Prison Island
Doručak. Dan ćemo provesti na dvama fakultativnim izletima. Program uključuje dvosatni razgled starog grada koji se malo promijenio u posljednjih 200 godina, a njegov je arhitektonski stil jedinstvena mješavina različitih utjecaja i kultura. To je grad krivudavih ulica, užurbanih bazara, džamija i velikih arapskih kuća čiji vlasnici se međusobno natječu u ekstravaganciji. Turneja započinje na tržnici grada i pokriva stari njemački konzulat, Trg Kele Kele, Vrtove Forodhani, staru tvrđavu, sultanovu kuću. Odlazak u Prirodni muzej: knjižnicu koja sadrži knjige o Zanzibaru i istočnoj Africi. Izložbe uključuju i punjene primjerke lokalnih ptica, mali, ali korisni herbarij autohtonih biljaka i zbirku školjaka. Odlazak uz obalu do Starog britanskog konzulata, arapske tvrđave izgrađene 1700. god., Kuće čudesa (sagrađena 1883.). Nastavljamo šetnjom kroz uske uličice kamenog grada (stari dio grada Zanzibara) gdje većina kuća datira od prije 150 godina. U ovom dijelu grada pronaći ćete mnoštvo malih i egzotičnih bazara i trgovačkih dućana. Izlet se nastavlja i završava posjetom ruševinama palače Maruhubi (1880.) i posjet dr. David Livingstone House (1866).  Prilikom razgleda žene trebaju prekriti ramena i nositi duge suknje ili hlače. Odlazimo na pauzu za ručak i krati odmor. Drugi dio dana rezerviran je za poludnevni izlet na Island Prison. Izlet započinje 30-minutnom vožnjom brodom kako bismo došli na maleni otok sa zapadne strane Zanzibara. Otok je nekad bio u vlasništvu Arapa i privatno je korišten kao mjesto zatočeništva za neprijateljske robove. U kasnijim fazama ga je kupio general Mathews koji je želio izgraditi središnji zatvor za Zanzibar pa stoga i naziv „otok zatvor“. Međutim, nikad nije iskorišten u tu svrhu. Na otoku ćete moći uživati u kupanju i ronjenju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.


8. dan (10.12.2017.) ZANZIBAR  – Safari blue day
Nakon doručka odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Safari blue day (fakultativno). Plovidba brodom do zaljeva Menai kojeg čine izolirani sprudovi, nenastanjeni otočići, netaknuti morski svijet i tirkizni ocean. Uživanje u plovidbi, plivanju, sunčanju, promatranju prekrasne prirode. Čarolija ovog izleta je ronjenje u prekrasnom toplom Indijskom oceanu. U jutarnjim satima u programu je obilazak dva koraljna grebena uz iskusnu posadu koja će grupu odvesti do najboljih dijelova za promatranje morske flore i faune koja raste i hrani se na koraljnim grebenima. Menai Bay je zaštićeno morsko područje, a ujedno zaštićeno stanište grbavih i dobrih dupina. Na 90% izleta su zabilježeni susreti sa dupinima pa se užitku ronjenja u divljini u društvu tih predivnih životinja, nadamo i ovom prigodom. Povratak u hotel. Noćenje.


9. dan (11.12.2017.) ZANZIBAR – Spice farms (Viungo)
Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet pod nazivom „Spice Tour“ (fakultativno). Obići ćemo plantaže klinčića, papra, muškatnog oraščića, jack fruita, cimeta, šafrana, kurkume te bilja od kojeg se spravljaju najpoznatiji svjetski parfemi i kozmetika. „Turu začina“ vodi lokalni poznati travar koji će s vama podijeliti pregršt informacija o začinima, organski uzgojenom bilju i njihovoj uporabi u autohtonim jelima, provesti vas nepreglednim plantažama i pričati o lokalnom načinu života. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.


10. dan (12.12.2017.) ZANZIBAR
Doručak. Slobodan dan za vlastiti program ili uživanje na plaži. Noćenje.


11. dan (13.12.2017.) ZANZIBAR – Dolphin & Jozani Forest (Kizimkazi) & (Msitu)
Doručak. Dan započinjemo cjelodnevnim izletom. Odlazak i vožnja na jugoistočnu obalu do mjesta Kizimkazi. Upoznavanje s povijesti i baštinom - Stara džamija i grobovi šerifa (religijski duhovni imami). Ukrcaj na brod i odlazak na druženje s razigranim dupinima u otvorenim vodama. Moći ćete plivati s dupinima sve dok ostanu blizu broda. Povratak na obalu i ručak u restoranu u selu. Nakon ručka povratak i vožnja do staništa tzv. "Red Colobus" majmuna u šumi Jozani Forest. Šuma je proglašena rezervatom jer u njoj žive crveni Colobusovi majmuni koji se ne mogu vidjeti ni na jednom drugom mjestu na svijetu. Možete prošetati stazom ove predivne šume, koja je stanište i mnogih drugih divljih vrsta životinja i ptica. Nastavite do šume mangrove i otkrijte kako mještani nastoje očuvati okoliš i živjeti u skladu s prirodom. Povratak u hotel, večera. Noćenje.


12. dan (14.12.2017.) ZANZIBAR
Slobodan dan, predlažemo kupovinu živopisnih suvenira ili odmor i uživanje na prekrasnim plažama uz Indijski ocean. Noćenje u hotelu.


13. dan (15.12.2017.) ZANZIBAR – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 15.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđeno je u 17.20h, s predviđenim dolaskom u 23.25h.


14. dan (16.12.2017.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 01.20h i dolaskom u 05.30h po lokalnom vremenu.

 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • trodnevni safari u NP Manyara, Ngorongoro krater i Tarangire -  uključeno u cijenu: stručni safari i vodič / vozač, privatni džip s krovnim otvorom, ulaznice za navedene parkove, navedene aktivnosti gledanja životinja, svi obroci tijekom safarija (bez pića i vode), 2 noćenja u Kirurumu Tented Lodge 4* u luksuznim šatorima i hotelu Tarangire Sopa Lodges 5*
 • dva noćenja u Arushi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • sedam noćenja na Zanzibaru u hotelu 4* s doručkom - soba s pogledom na grad (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Kilimanjaro - Zanzibar - Zagreb  (s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Tanzaniju
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 4.200,00 kn 
 • napojnice za lokalne vodiče 
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Mogućnost nadoplate:

 • soba s pogledom na more i balkonom - 400,00kn (nadoplata po osobi za 7 dana) - popunjeno!

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 03.05.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 16 putnika.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • cjelodnevni izlet Stone Town & Prison Island - 35,00 usd (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz i organizirani obilazak)
 • cjelodnevni izlet Safari blue day - 65,00 usd (uključeno u cijenu: izlet brodom, ulaznica za zaštićeno morsko područje, ručak, lokalni vodič, oprema za ronjenje)
 • poludnevni izlet Spice farms - 25,00 usd  (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz, obilazak farme začina)
 • cjelodnevni izlet Dolphin & Jozani Forest - 60,00 usd (uključeno u cijenu: izlet brodom, prijevoz, ručak, lokalni vodič, oprema za ronjenje)

*cijene izleta su informativne i formirane su na temelju 5+ putnika po izletu

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija
Glavni grad: Dodoma, sjedište vlade nalazi se u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu
Jezik: swahili i engleski su službeni jezici
Religija: rimokatolici 45%, muslimani 37%, ostali 18%; na Zanzibaru je 99% muslimana
Vremenska razlika: + 2 sata u odnosu na srednje eurpsko zimsko računanje vremena, + 3 sata u odnosu na srednje europsko ljetno računanje vremena
Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS). Preporučuje se mijenjati USD za domaću valutu u bankama jer se postiže najbolji tečaj. Kreditne kartice (najčešće Visa i Master Card) su prihvaćene u hotelskim resortima i internacionalnim objektima, ali su uglavnom podložne povećanju cijena za 5-15%.
Napon struje: 220/240V; 50 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje, preporučuje se i profilaksa protiv malarije. Svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: potrebna, ishodi se po dolasku u zračnoj luci (cijena 50 USD). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena
Odjeća: za safari preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, za ranojutarnje i večernje vožnje preporučujemo topliju odjeću; preporučujemo udobnu obuću i pokrivalo za glavu; na Zanzibaru preporučujemo laganu pamučnu odjeću koja prekriva tijelo od ramena do koljena
Hrana i piće: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi-nyama – banane s mesom. Piti isključivo flaširanu vodu,  popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa,
Klima: tropska klima, obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu; Tanzanija ima dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te od listopada do prosinca; najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada; Zanzibar ima toplo vrijeme tijekom cijele godine, zbog blizine ekvatora; ljetne vrućine ublažava vjetar sa sjeveroistoka; kraće kiše moguće su u studenom, a duže u periodu od ožujka do svibnja, tijekom perioda jugozapadnog monsuna

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 154,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 02.10.2017
Trajanje: 14 dana
Polazak: 03.12.2017
Povratak: 16.12.2017
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Riana Petanjek
Veličina grupe: 20 - 24 osobe
Cijena organizacije putovanja: 10.950,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 6.950,00 HRK / osobi

17.900,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.