ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Otkrivanje različitih lica ekstravagantnog Bangkoka, uvod je u tajlandsku avanturu. Isprobavanje autohtone ulične hrane i jeftinih masaža koje se nude na svakom koraku, rezervirano je za dan, dok u burnom noćnom životu velegrada svatko može naći idealan oblik zabave za sebe.

Duhovnost je iznimno važan segment života na Tajlandu, ali i u Kambodži.  To najbolje potvrđuje brojnost kipova Budhe na Tajlandu od kojih je najspektakularniji „Ležeći Budha“ dug 46m, ali i monumentalnost veličanstvenih hramova u kambodžanskom Angkoru.

Nevjerojatne prirodne ljepote koje se otkrivaju tijekom vožnje deltom vijetnamske rijeke Mekong, ili tijekom dana koji su slobodni za uživanje na predivnim kambodžanskim tropskim plažama, nemoguće je doživjeti bilo gdje drugdje na svijetu.  

Za one željne adrenalinskog naboja ovaj je program putovanja idealan izbor, jer nudi mogućnost druženja sa slonovima na Tajlandu, istraživanje hramova u Angkor Watu u Kambodži ili provlačenje kroz Cu Chi tunele u Vijetnamu.   

Krenite na put s Hrvatskim klubom putnika i otkrijte Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Destinacije koje su obojene najširim spektrom boja,  ispunjene zamamnim mirisima, istodobno beskrajno životne i mistične...


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan ZAGREB – DOHA – BANGKOK (Tajland)
Sastanak u zračnoj luci Pleso 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 11:40h s predviđenim dolaskom u 18:55h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 20:40 h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 06:55h (+1).      

 

2.dan BANGKOK (Tajland)
Po dolasku u 06:55h, transfer u hotel,  odlazak na razgledavanje grada, počinjemo sa Kraljevskom palačom, impresivnom građevinom u kojoj čovjek može provesti sate i sate. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) koji je također jako impresivan. Odijevanje mora biti malo konzervativnijeg tipa   ( duge hlače, majice sa rukavima). Još ćemo tog dana razgledati Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodni cijeli napravljen od zlata. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „ hrama zore“, sa pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak na masaže, te večernji odlazak u poznatu ulicu Khao San. Noćenje. Noćenje.

 

3.dan BANGKOK – NP Erawan – kamp sa slonovima (Tajland)
Nakon doručka, u 08:00 sati krećemo prema Kanchanaburiu u obilazak Nacionalnog parka Erawan gdje ćete imati slobodno vrijeme za plivanje ispod slapova i šetnju prekrasnom prirodom te razgledavanje 7 slapova koji se nalaze u sklopu ovog nacionalnog parka. Prije Erawana imat ćete priliku družiti se sa slonovima u kampu. Povratak u hotel u noćnim satima, noćenje.

 

4.dan BANGKOK – SIEM REAP (Kambodža)
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Siem Reap sa predviđenim polaskom u 10:00 sati i predviđenim dolaskom u 11:00 sat. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet na rijeku Mekong. U večernjim satima odlazak u Pub Street na večeru i večernji izlazak. Noćenje.

 

5.dan SIEM REAP  (Kambodža)
Nakon doručka odlazak na obilazak kompleksa Angkor, najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Treći hram je Angkor Thom, kraljevo mjeto koje se proteže na destke kvadratnih metara  pod vodstvom kralja Jayvarmana VII. Povratak u hotel, noćenje.

 

6.dan SIEM REAP – PHNOM PENH  (Kambodža)
Nakon doručka, predviđen polazak autobusom u 08:30 sati prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 14:30 sati. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7.dan PHNOM PENH (Kambodža)
Nakon doručka odlazimo u obilazak grada, počinjemo sa hramom Wat Phnom. Originalni hram datira iz 1372. godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom. Odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Na redu je posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjet Nacionalnom muzeju Kambodže, najvećem povijesnom i arheološkom muzeju zemlje, sagrađenom u kmerskom stilu. Slobodno vrijeme, noćenje.

 

8.dan PHNOM PENH SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Nakon doručka u 08:00 h krećemo sa privatnim VIP kombijima prema Sihanoukvilleu, dolazak je predviđen u 11:30 h. Nakon smještaja u hotelu, slobodno vrijeme za uživanje u beach barovima na plaži Otres. Noćenje.

 

9.dan SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Slobodno vrijeme za odmor na tropskim plažama i uživanje, jednostavno uživamo u beach barovima na plaži Otres. Nakon večer odlazak na večernju zabavu u jedan od beach barova. Noćenje.

 

10.dan SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Odlazimo sa brodom prema obližnjim otocima gdje uživamo na  predivnim plažama. Mogućnost odabira odlaska s većim brodom s drugim grupama ili manjim brodom na kojem bi bila samo za naša grupa. Povratak u hotel, noćenje.

 

11.dan SIHANOUKVILLE – HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, predviđen polazak u 07:30 sati privatnim VIP kombijima prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 12:30 sati. Kratki odmor, nakon čega presjedamo na autobus za Ho Chi Minhu u 14:00 sati, s predviđenim dolaskom u 20:30 sati. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

12.dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka polazak u razgledavanje grada: Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzeja Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ven Thanh, kineske četvrti. Slobodno vrijeme, noćenje.

 

13.dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, odlazak na izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište Vijetkongovaca, protežu se na 200 km pod zemljom, te ćete imati priliku ući u njih i provlačiti se tuneom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Povratak u hotel, kratki odmor nakon čega krećemo na nezaboravnu fakultativnu vožnju skuterima po Ho Chi Minhu da osjetite doživljaj vožnje u grad sa najviše skutera na svijetu (vožnja sa vozačem). Noćenje.

 

14.dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka odlazak na jedan od izleta u deltu rijeke Mekong. Do delte ćemo proći  ruralnim dijelom Vijetnama, uživati u idiličnim prirodnim ljepotama, doživjeti svakodnevnicu vijetnamskih ljudi koji žive na selima, degustirati lokalne gastronomske specijalitete i uživati u sezonskom voću, voziti se u kajacima po rukavcima rijeke Mekong. Povratak sa izleta u večernjima satima, noćenje.

 

15.dan HO CHI MINH – DOHA
Doručak, slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 16:00 sati. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđen je u 19:10h s predviđenim dolaskom u 23:20h.

 

16.dan DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 06:35 sati i predviđenim dolaskom u Zagreb u 10:40 sati

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Bangkok – Siem Reap
 • autobusne karte (Siem Reap - Phnom Penh - Sihanoukville - Ho Chi Minh)
 • transfere od zračne luke do hotela i natrag
 • dva noćenja u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Siem Reapu u hotelu 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Phnom Penhu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • tri noćenja u Sihanoukvilleu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • četiri noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Bangkok, Ho Chi Minh - Zagreb  (s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu viza za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 1.850,00 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slucaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.12.2015.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • city tour Bangkok - 20 $ (bez ulaznica, one se plaćaju na ulazu - Royal Palace 14$, Wat Pho 3$, Wat Arun 1,5$)
 • elephant camp, NP Erewan i most na rijeci Kwai - 65$  (uključene ulaznice)
 • obilazak kompleksa Angkor Wat - 25 $  (ulaznica se plaća na ulaz 20$)
 • city tour Phnom Penh & Polja smrti - 15 $  (ulaznice se plaćaju na ulazu, Polja smrti 6$, Royal Palace 6,5 $, Tuol Sleng S-21 logor 5 $)
 • city tour Ho Chi Minh - 15 $ (War Musem 2$, Reunification Palace 2$)
 • izlet na deltu Mekonga - 30 $ (uključene ulaznice, ručak, karte za brod i vožnja u kajacima po rukavcima Mekonga)
 • izlet Cu Chi tuneli - 20 $ (ulaznica se plaća na ulaz 4,5$)
 • večernja dvosatna vožnja motorima po gradu - 15 $

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

TAJLAND

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V
Viza: za Tajland izdaje se u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Mogućnost posredovanja agencije.Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 80 kn + poštarina.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), američki dolar (USD) je paralelno platežno sredstvo
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: za Kambodžu izdaje se on line https://www.evisa.gov.kh/ i cijena je 38$.  Putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, te suhu sezonu od studenog do veljače.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.

 

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: za Vijetnam se izdaje u ambasadi u Beču, konzularna naknada iznosi 100 eura i isti dan je gotova. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 150 kn + poštarina.
Odjeća i obuća: Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7.200€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 29.04.2016
Trajanje: 16 dana
Polazak: 25.11.2016
Povratak: 10.12.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 6.200,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 5.000,00 HRK / osobi

11.200,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.