ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Peru & Bolivija - Tragovima Inka

 

Peru & Bolivija - Tragovima Inka

 

Putovanje kroz Peru & Boliviju omogućit će vam da upoznate duh prošlosti, ali i da kroz adrenalinske aktivnosti istražite granice vlastitog „avanturističkog duha“. U Limi, glavnom gradu Perua ćemo istražiti drevne znamenitosti zbog kojih je zvana „Gradom kraljeva“, ali i one koje čine njeno moderno lice. Oni hrabriji moći će otići na izlet na otok Palominu, gdje će zaplivati u hladnom oceanu među 6000 morskih lavova. Obići ćemo i Cusco, drevni grad Inka na 3416 m nadmorske visine, a ljepota „izgubljenog grada Inka“ - Machu Picchu, oduzeti će dah mnogima, a potom ih čekaju ništa manje fascinantni izleti u Boliviji, koji uključuju plovidbu jezerom Titicaca te obilazak područja slanog jezera „Salar de Uyuni“. Putovanje kroz Boliviju uključuje i vožnju biciklima poznatom „Cestom smrti“, a za one manje sklone adrenalinu, u ponudi je alternativna opcija razgledavanja povijesnog lokaliteta kulture Tiwanaku. Krenite s nama u otkrivanje Južne Amerike i uvjerite se da naš program nudi za svakoga ponešto, a oduševljenje za sve.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (25.09.2017.) VENECIJA – AMSTERDAM – LIMA (Peru)
Sastanka u Zagrebu (putnike iz Rijeke i Istre ćemo pokupiti u Rijeci) i transfer u Venciju na zračnu luku Marko Polo. Polijetanje zrakoplova na liniji za Amsterdam u 06.00h s predviđenim dolaskom u 08.00h. Nastavak putovanja prema Limi s predvđenim polaskom u 12.35h s predviđenim dolaskom u Limu u 18.10h. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak u kratku šetnju po Plaza de Mayor, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.


2. dan (26.09.2017.) LIMA (Peru)
Nakon doručka slijedi odlazak u razgledavanje glavnog grada Perua, koji je nekoć bila poznata i pod nazivom „Grad kraljeva“, a danas se nalazi pod zaštitom je UNESCO-a zbog prekrasne kolonijalne arhitekture. Krećemo sa starim dijelom grada: Plaza Mayor sa prekrasnom palačom vlade, gradskom vijećnicom te nadbiskupskom palačom i katedralom te crkvom San Francisco iz 17. stoljeća. Zatim se lokalnim busom vozimo do moderne četvrti Miraflores, odakle se pruža prekrasan pogled na Pacifik (mogućnost surfanja na valovima i  paragliding). Po dolasku slobodno vrijeme i za večer preporučujemo odlazak na Agua Magic Show na fontanama. Noćenje.


3. dan (27.09.2017.) LIMA – otok PALOMINO (Peru)
Nakon doručka slijedi odlazak na izlet na otok Palomino gdje se nalazi velika kolonija od 6000 morskih lavova. Ovo je jedan od najboljih doživljaja koji ćete doživjeti u životu jer postoji mogućnost plivanja sa morskim lavovima. Ukoliko, ne želite ići na izlet možete ostati u Limi. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.


4. dan (28.09.2017.) LIMA – CUSCO (Peru)
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Cusco. Predviđen polazak je u 09:50h, s predviđenim dolaskom u 11:10h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za prilagodbu na visinsku bolest jer se Cusco nalazi na visini od 3 416 metara nadmorske visine. Odmaranje i uživanju u restoranima i caffe barovima koji su otvoreni u starim kolonijalnim zgradama. Noćenje.


5. dan (29.09.2017.) CUSCO (Peru)
Nakon doručka mogućnost odlaska na fakulativni izlet Moray, Maras i Salt mines u sklopu kojeg ćemo posjetiti i tržnicu, radionice i družiti se sa lokalcima u Chincherou. Povratak u hotel u 19:00h. Slobodno vrijeme za večeru, noćenje.


6. dan (30.09.2017.) MACHU PICCHU (Peru)
U ranim jutarnjim satima u 03.00h odlazak na fakultativni izlet na Machu Picchu. Transfer busom do željezničke stanice u mjestu Ollantaytambo gdje se ukrcavamo na vlak do mjesta Aguas Celientes. Odavde slijedi vožnja autobusom do ulaza u “izgubljeni grad Inka” – Machu Picchu. Nakon ulaza, slobodno vrijeme za obilaženje Machu Picchu nakon čega krećemo u obilazak izgubljenog grada u društvu vodiča koji će nam pokušati dočarati nekadašnji život njegovih stanovnika i običaje, razloga zbog kojeg su Inke izgradile ovaj grada baš ovom mjestu i samu funkciju grada u to vrijeme. Hrabriji i spremniji će se u to vrijeme pokušati popeti na vrh, planine koja stoji u pozadini Machu Picchu, Huyana Pichu odakle seže fascinantni pogleda na Machu Picchu. Nakon razgledavanje izgubljenog grada, vraćamo se natrag u gradić Aguas Celientes u podnožju, gdje imamo slobodno vrijeme za večeru, nakon čega se ukrcavamo na vlak. Povratak u hotel, noćenje.


7. dan (01.10.2017.) CUSCO (Peru)
Slodan dan za uživanje u prekrasnom Cuscu. Noćenje.


8. dan (02.10.2017.) CUSCO – LA PAZ (Bolivija)
Nakon doručka odlazak na fakultativno razgledavanje grada Cusca ili slobodno vrijeme i razgledavanje grada u vlastitom aranžmanu. U večernjim satima transfer na autobusni kolodvor, gdje se ukrcavamo na autobus za La Paz, sa predviđenim terminom polaska u 22:00h. Autobus prilagođen za duge vožnje (udobna i široka sjedala).  Noćenje u autobusu.  

                             
9. dan (03.10.2017.) LA PAZ (Bolivija)
Po dolasku u La Paz, predviđeno vrijeme dolaska u ranim popodnevnim satima, transfer do hotela. Nakon smještaja u hotel i kratkog odmora, slobodno vrijeme za odmor od putovanja.Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.


10. dan (04.10.2017.) LA PAZ – TITICACA (Bolivija)
Nakon doručka, odlazak na fakultativni izlet na jezero Titicaca. Polazak u 8.00h prema mjestu Copacaban gdje se ukrcavamo na brod  na plovidbu, najvišim plovnim jezerom na svijetu, prema otoku Isla de Sol na kojem je prema lokalnoj legendi mjesto rođenja naroda Inka. Nakon iskrcavanja na otoku posjećujemo ostatke te drevne civilizacije i krećemo na lagani treking na vrh otoka i spuštamo se natrag kroz selo na drugu stranu otoka gdje nas čeka brod i krećemo natrag prema Copacabani gdje ćemo posjetiti crkvu i samostan. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.


11. dan (05.10.2017.) LA PAZ – izlet «CESTA SMRTI» (Bolivija) 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet «Cesta smrti». Pripremite se za uspon na 4700 m,odakle se krećemo spuštati do Amazone. Prvih 20-ak kilometara se vozimo po asfaltiranoj cesti, sa pauzama. Zadnjih 38km se vozimo po 'pravoj' Cesti smrti, koja nije asfaltirana, većinom je široka oko 3,5m. Iznad nas su okomite litice obrasle u gusto raslinje, visoke i po 300m, a ispod jednako tako strme litice koje poniru i do 800m u dubinu. Cijelo vrijeme vožnje biciklima, radimo pauze, te nam vodiči daju korisne savjete. Poslušajte ih! Krajolik koji nas okružuje cijelo vrijeme je neopisiv, istovremeno surov i prekrasan. Avanturu završavamo u džungli Amazone na 1200 m, nakon 65km i cca 5 sati. Popijte pivo, skinite se u kupači i chilajte uz bazen uz zvukove džungle! Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Oni koji ne žele ići na izlet „CESTA SMRTI“ imaju slobodan dan u La Pazu.


12. dan (06.10.2017.) LA PAZ – SALAR DE UYUNI (Bolivija)
Nakon doručka, odlazak na 2-dnevni fakultativni izlet na slano jezero, polazak autobusom do Oruroa  u 08.30h. Dolazak u Oruro (željeznička stanica) i polazak vlaka u 15.30h prema gradu Uyuni (Southern Express vlak-Expreso del sur). Dolazak u Uyuni u 22:20h, transfer sa stanice u hotel. Smještaj. Noćenje.


13. dan (07.10.2017.) SALAR DE UYUNI  (Bolivija)
Polazak iz hotela i početak izleta posjetom Salar de Uyuni, razgledavanje rukotvorina od soli u Colchani (mjesto/selo), hrpa (“planina”) soli, rupa (“ponora?”) od vode. Nastavak posjeta  Incahuasi otoku koji se nalazi u srcu slanog jezera  i poznat je po divovskim kaktusima. Ručak na otoku. U popodnevnim satima prelazak Salar do vulkana Tunupa,  posjet okolnim naseljima, naselju Chantani gdje je smješten zanimljiv ruralni (seoski) muzej. Navečer povratak u Uyuni. Prijevoz do autobusnog kolodvora. Polazak u 19:00, dolazak u La Paz sljedećeg dana u ranim jutarnjim satima.


14. dan (08.10.2017.) LA PAZ –TIWANAKU  (Bolivija)  
Nakon doručka,  polazak  fakultativni izlet  prema arheološkim iskopinama drevnog grada Tiwanaku. Već po polasku iz La Paza, vodič će vam ispričati sve važne podatke vezane za kulture drevnih naroda koji su obitavali na tom području, te kakva značenja Tiwanaku, kako drevna tako i suvremena, ima za La Paz i bolivijski narod. Nakon što stignete na arheološki lokalitet, pokazat će vam se sve važne građevine, kao i one koje se tek trebaju do kraja iskopati. Tada ćete biti u mogućnosti posjetiti muzej, gdje su pohranjeni mnogi važni predmeti, kako bi se smanjila njihova daljnja propadanja i kako biste dobili uvid u kompletnu povijest kultura koje su obitavale na tom području. Nakon posjeta muzeju, odlazimo na tipičan ručak u gradu Tiwanaku. Povratak u hotel, slobodno vrijeme.


15. dan (09.10.2017.) LA PAZ – LIMA – AMSTERDAM
Nakon doručka, transfer na aerodrom na let za Limu u 08.00h s predviđenim dolaskom u 09.05h. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Limu. Predviđeno vrijeme polaska prema Amsterdamu je u 20.00h s predviđenim dolaskom u Amsterdam u 15.25h (+1).


16. dan (10.10.2017.) AMSTERDAN – VENECIJA
Nastavak putovanja iz Amsterdama prema Veneciji s predviđenim polaskom u 20.30h s predviđenim dolaskom u 22.15h. Transfer za Zagreb.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Lima – Cusco 
 • tri noćenja u Limi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Cuscu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u La Pazu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • autobusnu kartu Cusco – La Paz  (široka i udobna sjedala)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Venecija - Lima / La Paz - Lima - Venecija (s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • povratni transfer do Venecije ( cca 380,00 kn - Go Opti)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.200,00 kn
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike koji ne žele platit 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 03.04.2017.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • izlet na otok Palomino, plivanje sa morskim lavovima - 55,00 USD (uključeno u cijenu: izlet brodom, snack i voda na brodu, oprema za plivanje, transfer do luke Callao)
 • izlet na Machu Picchu - 268,00 USD (uključeno u cijenu: transfer do Ollantaytambo, povratna karta za vlak, ulaznica za Machu Picchu, transfer do hotela) + 10$ nadoplata za uspon na Wayna Picchu
 • izlet na jezero Titcaca - 45,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, ručak, voda, prijevoz brodovima tijekom izleta)
 • izlet Tiwanaku - 45,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, ručak, voda)
 • vožnja biciklom Cestom smrti - 65,00 USD (uključeno u cijenu: najam bicikla i kompletne opreme, transfer do lokacije i natrag, lokalni vodič, snack, ručak, voda, ulaznica za park se plaća na licu mjesta 7,5$)
 • dvodnevni izlet Salar de Uyuni - 170,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz do Orura, karta za vlak do Uyunia, noćenje u hotel, tura džipom po Salaru, ručak, voda, autobusna karta Uyuni - La Paz)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

PERU

Službeno ime: Republika Peru
Glavni grad: Lima
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski
Novčana jedinica: Sol (PEN)
Klima: od lipnja do kolovoza hladno (10 - 19°C), toplo od prosinca do veljače (26 - 30°C)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna
 

BOLIVIJA

Službeno ime: Republika Bolivija
Glavni grad: Surce
Vremenska razlika: -5 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski (u područjima gdje prevladavaju)
Novčana jedinica: Boliviano (BOB)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: obvezno cijepljenje protiv Žute groznice, svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju. Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 21.06.2017
Trajanje: 16 dana
Polazak: 25.09.2017
Povratak: 10.10.2017
Grad polaska: Venecija / transfer iz Zagreba
Voditelj: Katarina Radović
Veličina grupe: 20 - 24 osobe
Cijena organizacije putovanja: 5.600,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 9.000,00 HRK / osobi

14.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.