ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Peru & Bolivija - Tragovima Inka

 

Peru & Bolivija - Tragovima Inka

 

Putovanje kroz Peru & Boliviju omogućit će vam da upoznate duh prošlosti, ali i da kroz adrenalinske aktivnosti istražite granice vlastitog „avanturističkog duha“. U Limi, glavnom gradu Perua ćemo istražiti drevne znamenitosti zbog kojih je zvana „Gradom kraljeva“, ali i one koje čine njeno moderno lice. Obići ćemo i Cusco, drevni grad Inka na 3416 m nadmorske visine, a ljepota „izgubljenog grada Inka“ - Machu Picchu, oduzeti će dah mnogima, a potom ih čekaju ništa manje fascinantni izleti u Boliviji, koji uključuju plovidbu jezerom Titicaca i obilazak Plutajućih otoka u Punu, te obilazak područja slanog jezera „Salar de Uyuni“. Putovanje kroz Boliviju uključuje i vožnju biciklima poznatom „Cestom smrti“. Krenite s nama u otkrivanje Južne Amerike i uvjerite se da naš program nudi za svakoga ponešto, a oduševljenje za sve.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (04.05.2018.) ZAGREB – AMSTERDAM – LIMA (Peru)
Sastanka u Zagrebu, polijetanje zrakoplova na liniji za Amsterdam u 08.25h s predviđenim dolaskom u 10.30h. Nastavak putovanja prema Limi s predvđenim polaskom u 12.35h s predviđenim dolaskom u Limu u 18.10h. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak u kratku šetnju, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 

2. dan (05.05.2018.) LIMA 
Nakon doručka slijedi odlazak u razgledavanje glavnog grada Perua, koji je nekoć bila poznata i pod nazivom „Grad kraljeva“, a danas se nalazi pod zaštitom je UNESCO-a zbog prekrasne kolonijalne arhitekture. Krećemo sa starim dijelom grada: Plaza Mayor sa prekrasnom palačom vlade, gradskom vijećnicom te nadbiskupskom palačom i katedralom te crkvom San Francisco iz 17. stoljeća. Zatim se lokalnim busom vozimo do moderne četvrti Miraflores, odakle se pruža prekrasan pogled na Pacifik (mogućnost surfanja na valovima i  paragliding). Po dolasku slobodno vrijeme i za večer preporučujemo odlazak na Agua Magic  Show na fontanama. Noćenje.
 

3. dan (06.05.2018.) LIMA – CUSCO 
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Cusco. Predviđen polazak je u 09:50h, s predviđenim dolaskom u 11:10h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za prilagodbu na visinsku bolest jer se Cusco nalazi na visini od 3 416 metara nadmorske visine. Odmaranje i uživanju u restoranima i caffe barovima koji su otvoreni u starim kolonijalnim zgradama. Noćenje.
 

4. dan (07.05.2018.) CUSCO 
Nakon doručka odlazak na walking turu obilaska Cusca. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastiti program. Noćenje.
 

5. dan (08.05.2018.) CUSCO – SVETA DOLINA INKA
Nakon doručka odlazak na dvodnevni  fakulativni izlet, prvi dan obilazimo Moray, Maras i Salt mines u sklopu kojeg ćemo posjetiti i tržnicu, radionice i družiti se sa lokalcima u Chincherou.  U Ollantaytambou se ukracavamo na vlak za Aguas Calientes. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 

6. dan (09.05.2018.) MACHU PICCHU – CUSCO
U ranim jutarnjim satima u 05.30h odlazak na Machu Picchu. Transfer autobusom do ulaza u “izgubljeni grad Inka” – Machu Picchu. Nakon ulaza, slobodno vrijeme za obilaženje Machu Picchu nakon čega krećemo u obilazak izgubljenog grada u društvu vodiča koji će nam pokušati dočarati nekadašnji život njegovih stanovnika i običaje, razloga zbog kojeg su Inke izgradile ovaj grada baš ovom mjestu i samu funkciju grada u to vrijeme. Hrabriji i spremniji će se u to vrijeme pokušati popeti na vrh, planine koja stoji u pozadini Machu Picchu, Huyana Pichu odakle seže fascinantni pogleda na Machu Picchu. Nakon razgledavanje izgubljenog grada, vraćamo se natrag u gradić Aguas Celientes u podnožju, gdje imamo slobodno vrijeme za večeru, nakon čega se ukrcavamo na vlak. Povratak u Cusco, noćenje.
 

7. dan (10.05.2018.) CUSCO 
Slodan dan za uživanje u prekrasnom Cuscu, mogućnost odlaska na fakultativni izlet Rainbow mountains. Noćenje.
 

8. dan (11.05.2018.) CUSCO – PUNO
Nakon doručka check out iz soba, transfer na autobusni kolodvor, gdje se ukrcavamo na autobus za Puno, sa predviđenim terminom polaska u 08:00h. Autobus prilagođen za duge vožnje (udobna i široka sjedala).  Dolazak u Puno predviđen je u 15:30h. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

                 
9. dan (12.05.2018.) PUNO
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Plutajuće otoke na jezeru Titicaca. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

10. dan (13.05.2018.) PUNO – LA PAZ (Bolivija)
Nakon doručka krećemo prema La Paz, predviđeno vrijeme polaska je u 07:00, dok je vrijeme dolaska previđeno ranim popodnevnim satima (16.00h), transfer do hotela. Nakon smještaja u hotel i kratkog odmora, slobodno vrijeme za odmor od putovanja. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

11. dan (14.05.2018.) LA PAZ – izlet «CESTA SMRTI» 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet «Cesta smrti». Pripremite se za uspon na 4700 m,odakle se krećemo spuštati do Amazone. Prvih 20-ak kilometara se vozimo po asfaltiranoj cesti, sa pauzama. Zadnjih 38km se vozimo po 'pravoj' Cesti smrti, koja nije asfaltirana, većinom je široka oko 3,5m. Iznad nas su okomite litice obrasle u gusto raslinje, visoke i po 300m, a ispod jednako tako strme litice koje poniru i do 800m u dubinu. Cijelo vrijeme vožnje biciklima, radimo pauze, te nam vodiči daju korisne savjete. Poslušajte ih! Krajolik koji nas okružuje cijelo vrijeme je neopisiv, istovremeno surov i prekrasan. Avanturu završavamo u džungli Amazone na 1200 m, nakon 65km i cca 5 sati. Popijte pivo, skinite se u kupači i chilajte uz bazen uz zvukove džungle! Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.   *Oni koji ne žele ići na izlet „CESTA SMRTI“ imaju slobodan dan u La Pazu ili mogućnost da idu na izlet ali da se voze u autobusu koji je pratnja biciklistima. 
 

12. dan (15.05.2018.) LA PAZ – SALAR DE UYUNI 
Nakon doručka, odlazak na 2-dnevni fakultativni izlet na slano jezero, polazak autobusom do Oruroa  u 08.30h. Dolazak u Oruro (željeznička stanica) i polazak vlaka u 15.30h prema gradu Uyuni (Southern Express vlak-Expreso del sur). Dolazak u Uyuni u 22:20h, transfer sa stanice u hotel. Smještaj. Noćenje.
 

13. dan (16.05.2018.) SALAR DE UYUNI  
Polazak iz hotela i početak izleta posjetom Salar de Uyuni, razgledavanje rukotvorina od soli u Colchani (mjesto/selo), hrpa (“planina”) soli, rupa (“ponora?”) od vode. Nastavak posjeta  Incahuasi otoku koji se nalazi u srcu slanog jezera  i poznat je po divovskim kaktusima. Ručak na otoku. U popodnevnim satima prelazak Salar do vulkana Tunupa,  posjet okolnim naseljima, naselju Chantani gdje je smješten zanimljiv ruralni (seoski) muzej. Navečer povratak u Uyuni. Prijevoz do autobusnog kolodvora. Polazak u 19:00, dolazak u La Paz sljedećeg dana u ranim jutarnjim satima.
 

14. dan (17.05.2018.) LA PAZ 
Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak La Paza, vožnja žičarom i kraj ostavljamo obilazak Mjesečeve doline. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

15. dan (18.05.2018.) LA PAZ – LIMA – PARIZ
Nakon doručka, transfer na aerodrom na let za Limu u 07.56h s predviđenim dolaskom u 09.05h. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Limu. Predviđeno vrijeme polaska prema Parizu je u 18.10h s predviđenim dolaskom u Pariz u 13.35h (+1).
 

16. dan (19.05.2018.) PARIZ – ZAGREB
Nastavak putovanja iz Pariz prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 18.30h s predviđenim dolaskom u 20.20h. 

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • dva noćenja u Limi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Cuscu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Punu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u La Pazu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • zrakoplovnu kartu Lima – Cusco 
 • autobusnu kartu Cusco – Puno  La Paz  (široka i udobna sjedala)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja od polijetanja iz Zagreba
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Lima / La Paz - Lima - Zagreb (s uključenim pristojbama)


Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.200,00 kn
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike koji ne žele platit 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 14.12.2017.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.


Cijene fakultativnih izleta:

 • izlet na Machu Picchu - 345,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, povratna karta za vlak, ulaznice za Sacred Valley i Machu Picchu, noćenje u Aguas Calientesu + doručak) + 15$ nadoplata za uspon na Wayna Picchu
 • izlet Rainbow Mountain - 50,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznica, ručak - mogućnost nadoplate 30,00 usd za konja)
 • izlet iz Puna na jezero Titicaca + Plutajući otoci - 45,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznice, prijevoz brodom)
 • vožnja biciklom Cestom smrti - 65,00 USD (uključeno u cijenu: najam bicikla i kompletne opreme, transfer do lokacije i natrag, lokalni vodič, snack, ručak, voda, ulaznica za park se plaća na licu mjesta 7,5$)
 • dvodnevni izlet Salar de Uyuni - 170,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz do Orura, karta za vlak do Uyunia, noćenje u hotel, tura džipom po Salaru, ručak, voda, autobusna karta Uyuni - La Paz)


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

PERU

Službeno ime: Republika Peru
Glavni grad: Lima
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski
Novčana jedinica: Sol (PEN)
Klima: od lipnja do kolovoza hladno (10 - 19°C), toplo od prosinca do veljače (26 - 30°C)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna


BOLIVIJA

Službeno ime: Republika Bolivija
Glavni grad: Surce
Vremenska razlika: -5 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski (u područjima gdje prevladavaju)
Novčana jedinica: Boliviano (BOB)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: obvezno cijepljenje protiv Žute groznice, svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju. Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: 8 slobodnih mjesta
Rok prijave: 16.02.2018
Trajanje: 16 dana
Polazak: 04.05.2018
Povratak: 19.05.2018
Grad polaska: Zagreb
Vodič: Katarina Radović
Veličina grupe: 22 -26 putnika
Cijena organizacije putovanja: 5.300,00 HRK / osobi
Cijena rađena na bazi od: 20 putnika putnika
Cijena zrakoplovnih karata: 10.000,00 HRK / osobi

15.300,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.