ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

O tome gdje će i s kime dočekati Novu godinu, neki počinju razmišljati već u listopadu. Drugi pak donose „last minute“ odluke, ali svima nam je zajedničko da želimo taj prelazak iz jedne u drugu, uvijek se nadamo, bolju godinu, obilježiti na poseban način.Hrvatski klub putnika predlaže da 2017. godinu dočekate na Baliju i jamči vam da je to onaj doček kojeg sigurno nikada nećete zaboraviti!

Program putovanja počinje s posjetom Kuala Lumpuru. „Azijski tigar“ kako ga nazivaju je ujedno snažno poslovno, ali i živopisno turističko središte. Budući HKP u svoje programe  putovanja uključuje i obilazak najpoznatijih atrakcija, u kolekciji fotografija s ovog putovanja svoje mjesto će pronaći i ona snimljena ispred zgrade Petronas Twin Towers koja je do 2005. godine slovila za najvišu zgradu na svijetu.

Beskrajno duge i nestvarno lijepe pješčane plaže Balija će pak biti neiscrpan izvor kadrova za kameru svakog putnika, a pregršt slobodnog vremena koje je HKP predvidio u ovom programu putovanja, svaki putnik može iskoristiti za punjenje pred kraj godine svima već ispražnjenih tjelesnih i duhovnih „baterija“. Uz uživanje i opuštanje oprostite se od „Stare“ i novom, svježom energijom ispunjeni i odmorni, uđite u Novu 2017. godinu. 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan  ZAGREB – DOHA – KUALA LUMPUR
Okupljanje u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 11:50h s predviđenim dolaskom u 19:05h. Nastavak putovanja prema Kuala Lumpuru s predviđenim polaskom u 02:59h i dolaskom u 15:30h (+1).

 

2. dan KUALA LUMPUR (Malezija)
Nakon smještaja u hotel, kratki odmor. Slobodno vrijeme, predlažemo kratku šetnju do Petronas Twin Towersa. Noćenje u hotelu.

 

3. dan KUALA LUMPUR (Malezija)
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovog megalopolisa čini kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera, fascinantna  Kraljevska palača, Nacionalni muzej, Trg nezavisnosti sa zgradom Sultana Abdula Samada, Nacionalna džamija te možda i najpoznatiji simbol grada - zgrada Petronas Twin Towers. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje u hotelu.

 

4. dan KUALA LUMPURBALI  (Indonezija)
Rani doručak. U 07:00h polazak prema aerodromu. Ukrcaj na let za Bali s predviđenim polaskom u 10:30h i dolaskom u 13:25h. Transfer u hotel u Kuti. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

 

5. dan BALI  (Indonezija)
Doručak. Polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom  Tanah Lot Templeu. Hram je sagrađen na vrhu stijene na samom indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na prekrasnim plažama Balija. Noćenje u hotelu.

 

6. dan BALI  (Indonezija)
Doručak. Slobodan dan za individualne programe razgleda ili još jedan dan odmora uz uživanje u kupanju u kristalno čistom moru. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži, idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Tropski novogodišnji party potrajat će do ranih jutarnjih sati! Sretna Nova 2017. godina! Noćenje u hotelu.

 

7. dan BALI  (Indonezija)
Prvi dan Nove 2017. putnici će provesti kako sami žele! Slobodno vrijeme će oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor, prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju na jednoj od nestvarno lijepih plaža, dok će oni odmorniji iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2017. Noćenje u hotelu.

 

8. dan BALI  (Indonezija)

Za drugi dan Nove godine predlažemo posjet hramu Uluwatu, hramu koji izgleda kao da visi sa stijene! Stoga, savjetujemo da sačuvate dovoljno slobodnog mjesta na fotoapartima kako biste zabilježili fascinantan prizor koji vas očekuje! U blizini hrama imat ćete priliku uživati u tzv. Kecak danceu, odnosno tradicionalnom spoju plesa, pjesme i glume! Show izvodi oko 50 maskiranih pjevača, a riječ je o jedinom takve vrste koji se bazira na vokalnoj izvedbi, ne na instrumentalnoj! Povratak u hotel i noćenje.

 

9. dan BALI  (Indonezija)
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet koji uključuje odlazak do Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris. To je ples koji simbolizira borbu dobra i zla. Otići ćemo do sela Celuk gdje se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata te u selo Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak u Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta vrijedi obići i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, a po povratku s izleta, stat ćemo kako biste se prošetali vrtom začina i vidjeli proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopi luwaka. Odlazak prema  hotelu i zaustavljanje na Sukawati lokalnom marketu. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje u hotelu.

 

10. dan BALI – DOHA
Zadnji dan boravka na Baliju najbolje je iskoristiti za uživanje u autohtonim specijalitetima uz opuštanje na plaži. Odjava iz hotela najkasnije do 15:00h.  Transfer na aerodrom na let za Dohu predviđen je u 22:00h. Polijetanje zrakoplova predviđeno je u 00:45h (+1), a predviđeni dolazak je u 05:50h. 

 

11. dan DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 06:45h, a dolaskom u  10:50h po lokalnom vremenu.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Kuala Lumpur – Bali s pristojbama
 • transfere programu putovanja
 • dva noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • šest noćenja u Kuti na Baliju  u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelj putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Kuala Lumpur, Bali - Zagreb  ( s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.100 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.12.2015.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.


Cijene fakultativnih izleta:

 • City tour Kuala Lumpur 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič)
 • Historical Malacca Day Trip 40 eura (uključeno u cijenu: ručak, prijevoz, lokalni vodič, ulaznica za Malacca Museum, voda)
 • Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour – 35 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • The Beauty of Kintamani - 40 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Kecak Dance & Uluwatu Temple 35 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

KUALA LUMPUR - MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje:nije potrebno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.

 

BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, aLI svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenog osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7.200€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 01.08.2016
Trajanje: 11 dana
Polazak: 26.12.2016
Povratak: 05.01.2017
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Petra Fruk
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 5.600,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 6.000,00 HRK / osobi

11.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.