ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Program 12. Croatian Travel Festivala - Šibenik 2023.

 

Program 12. Croatian Travel Festivala - Šibenik 2023.

 

Croatian Travel Festival će u svom dvanaestom izdanju putnike i putopisce okupiti u Šibeniku od 31.08. do 03.09.2023. 

Prošlogodišnje, jedanaesto, izdanje potaknulo je organizatora Hrvatski klub putnika da na jednoj od najljepših lokacija u gradu, podno katedrale sv.Jakova, na travnjaku pored kluba Azimut, na oduševljenje svih sudionika i gostiju, postavi pozornicu s pogledom na more. 

Upravo na toj pozornici će se ove godine održati većina razgovora i sve prezentacije, osim subote kada gostujemo na tvrđavi Barone. 

Program ukratko s popisom putnika i putopisaca koji ove godine gostuju na festivalu, donosimo niže. 

Donosimo vam video prošlogodišnjeg Croatian Travel Festivala u Šibeniku.


PROGRAM 12. CROATIAN TRAVEL FESTIVALA
31.08.- 03.09.2023. ŠIBENIK

 

1. dan festivala, ČETVRTAK 31.08.2023.  (Lokacija: travnjak ispred kluba Azimut)

• 19:30h, Sanja Mrša Vukman i Antonija Škugor - [Margaretine priče]
Kako nam se tajne teritorija otkrivaju na putovanjima i kako one hrane naše unutarnje  krajolike, pokušat će nam odgovoriti jedna pripovjedačica i jedna dizajnerica - tim šibenskog studija Kino Tesla. Odgovorit će na pitanje zašto i kako bi Putnicima, Tragačima i Avanturistima u tome mogao biti od pomoći imaginarni potomak šibenskih vještica, vremenska putnica Margareta koja barata alatima umjetničke interpretacije, pokazujući kako će ih u svome gradu, na Festivalu putnika testirati u interakciji s publikom.

• 20:30h, Mate Gulin - [Afrička plemena - Čad, Južni Sudan, Angola]
Po čemu su slični, a po čemu duboko međusobno različiti ljudi iz afričkih plemena koji žive istinski plemenski život. Ne onaj organiziran prigodno za upoznavanje turista s plemenskim načinom života već život nama dalek, a opet u nekim iskonskim, ljudskim načelima, tako blizak.

• 21:30h, Goran Subašić - [Gogo u zemlji čudesa -  Bangladeš] 
Gotovo dva mjeseca tumaranja po istoku uz posjete manje poznatim, ali vrlo zanimljivim lokacijama kao što su npr. eksperimentalni grad Auroville na jugoistoku Indije te jezero Chillika ili Chittagong u Bangladešu te plovidba po bangaldeškoj crnoj rijeci Burigangi.

 

2. dan festivala, PETAK 01.09.2023.  (Lokacija: travnjak ispred kluba Azimut) 

• 20:00h, Dean Kotiga - [Lovac na putovanja] 
Hrvatskoj, ako ne i regionalnoj javnosti poznat kao „lovac“ (na znanje) iz kviza „Potjera“, u privatnom je životu, i u solo, i u obiteljskoj opciji i „lovac na putovanja“ na kojima uvijek otkriva nove činjenice i proširuje svoj ionako zavidno širok spektar znanja.
         
• 21:00h, Goran Milić - [What's up Israel? / Što ima (novo) u Izraelu?]                                                                                         
Autentičnim autorskim i voditeljskim stilom kakav je prisutan u šest emitiranih TV emisija, uživo će nam predstaviti Izrael, koji je od osnutka, unatoč vrlo oskudnim prirodnim resursima i složenim odnosima sa susjednim zemljama, uspio postati jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. Nema sumnje da ćemo i kroz ovu, „sedmu epizodu“ koja će se dogoditi na CTF pozornici, naučiti nešto novo.

 

3. dan festivala, SUBOTA 02.09.2023. (Lokacija: Tvrđava Barone)

• 20:00h, Goran Milić i Gordan Giriček - [NBA i ostala putovanja života] 
Kao uspješan košarkaš tijekom karijere puno je putovao zbog sportskih obaveza, a kada je završio profesionalnu karijeru odlučio je u ritmu kreiranom po svom guštu upoznavati nove destinacije, ljude i kulture. Goranu Miliću otkrit će zašto mu poseban užitak donose putovanja na motoru.
         
• 21:15h, Goran Milić i Hazen Audel - [Primal Survivor]                              
Američki avanturist već više od 30 godina istražuje najzabačenije dijelove svijeta i otkriva ih brojnim gledateljima putem svoje globalno popularne emisije koja se emitira na kanalu National Geographic.  U razgovoru s Goranom Milićem CTF publici će kako se preživljava u divljini otkriti uživo. Od 2014. do danas Audel je producirao veliku TV seriju, „Survive the Tribe“, a potom i „Primal Survivor“ koji se u svojoj sedmoj sezoni emitira u inozemstvu na 47 jezika i jedna od najbolje ocijenjenih emisija National Geographic kanala. 

 

4. dan festivala, NEDJELJA 03.09.2023.  (Lokacija: travnjak ispred kluba Azimut)

• 10:00h, Maja Klarić - [Radionica pisanja putopisa za djecu i mlade "Kad bi se moglo otputovati"]
Na radionici ćemo zamišljati mjesta na koja bismo voljeli otputovati i opisivati ih kroz putopisne priče i pjesme. Za sudjelovanje je potrebna samo mašta, a sav materijal i pomoć pri pisanju osigurat će voditeljica Maja Klarić.

• 11:00h, Kruzovi - [S djecom u arapske zemlje? Zašto ne!] 
Provest ćemo vas kroz Jordan, Maroko, Egipat… zemlje koje vole djecu, zemlje koje djeca vole! Obitelji možda neće rado odabrati zemlje poput Maroka za obiteljsko putovanje, no naša iskustva su i više nego pozitivna! Pokazat ćemo vam na što pripaziti, kako se pripremiti, što ćete voljeti, a što možda ne… nama su arapske zemlje posebno drage, a jesu li ovakva putovanja po mjeri vaše obitelji? Dođite da otkrijemo zajedno…

• 18:30h, Dodjela Nagrade Dijana Klarić 
Nagrada „Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila kao sudionica Croatian Travel Festivala. Inicijativu za dodjelu nagrade pokrenuo je Hrvatski klub putnika u suradnji i uz podršku Dijanine obitelji. Nagrada je prvi put dodijeljena 2014. godine i dodjeljuje se u pet kategorija.

• 19:30h, Igor Goleš - [Zaboravljena Dalmacija - putovanje u prošlost] 
Svojim kolekcionarskim i spisateljskim radom otima zaboravu Dalmaciju kakva je nekad bila. Kroz traganje za starim razglednicama Dalmacije kao strastveni kolekcionar prikupio je materijal za knjigu kroz koju otkriva kakva je Dalmacija (iz) prošlosti. Približivši autentične davne priče i vizure otkrio je tradicionalne vrijednosti ugrađene u temelje ovog kraja i ovih ljudi.

20:30h, Leo Lemešić - [Jedrima oko svijeta jedrilicom Sinbad
Leu Lemešiću već je jednom uspjelo oploviti svijet, a na novo putovanje kreće sa svojom jedrilicom Sinbad. Prije nekoliko godina Leo Lemešić je gostovao na festivalu kako bi nam prenio dojmove i iskustva sa svoje prve plovidbe oko svijeta. Sada nam se vraća kako bi najavio novi projekt, novu plovidbu oko svijeta, na koju s prijateljima kreće iz Splita, krajem listopada, jedrilicom Sinbad.


ULAZ NA SVIM PREDAVANJIMA JE SLOBODAN!

 

Glazbeni dio festivala powered by KLUB AZIMUT:

SUBOTA, 02.09.2023.  
• 22:30h, TEKE YEKE - Klub Azimut
Šibenska koncertna atrakcija cover band TEKE YEKE nastao je kao posljedica teške dosade uzrokovane globalnom pandemijom. U nekoliko godina postojanja stvorili su vlastiti prepoznatljiv zvuk sa širokim reportoarom hitova kojim vas vode na putovanje po nekadašnjim domaćim i stranim top ljestvicama.

 

Croatian Travel Festival ove godine podržavaju:

GENERALNI POKROVITELJI: Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

ZLATNI SPONZORI: Hotel Armerun, NP Kornati i NP Krka

PARTNERI FESTIVALA: Javna ustavnova "Tvrđava kulture" i Klub Azimut

ORGANIZATOR: Hrvatski klub putnika 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: