ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2023.

 

Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2023.

 

Hrvatski klub putnika raspisuje Natječaj za dodjelu NAGRADE DIJANA KLARIĆ

„Nagrada Dijana Klarić“ dodjeljuje se u pet kategorija:
- Najbolji putopis
- Najbolja putopisna fotografija
- Najbolji putopisni film
- Najbolji projekt
- Putnik godine
 

Rok za prijavu je 20. srpnja 2023. godine, a dodjela nagrada održat će se na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku (03.09.2023.) kada će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji i pobjednici u pojedinačnim kategorijama. Prijave se šalju na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com. U naslovu treba jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe i priložiti kratka obrazloženja. U kategorijama „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film ili video“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati minimalno jednu karticu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

"Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju (12.12.1986. – 28.03.2013.) čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njena ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje u sklopu Croatian Travel Festivala u Šibeniku.


 

PRAVILA NATJEČAJA
 

Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 20. srpnja 2023. godine. Za svaku kategoriju zadužen je tročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir osim u posebnim okolnostima.

Prijaviti se može svatko tko je u 2022./2023. godini napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Natjecati se mogu isključivo državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u maksimalno dvije kategorije. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj, u bilo kojoj kategoriji.

Dodjela nagrade održat će se 3. rujna 2023. godine odnosno tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku kada će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeno nekoliko najuspješnijih natjecatelja (po tri finalista u svakoj kategoriji), a najboljima će biti uručena nagrada. Nagrada se sastoji od drvene statue u obliku spirale. Finalisti su dužni dostaviti jednominutni promotivni video o sebi ili svom uratku nakon što im se obrati stručni žiri, najkasnije sedam dana od trenutka kad ih bude kontaktirao žiri. Ukoliko finalist ne dostavi promotivni video, žiri će u finaliste uvrstiti idućeg najboljeg natjecatelja. Sva imena finalista (s dostavljenim jednominutnim video uratkom) u svih pet kategorija moraju biti definirana najkasnije do 1.kolovoza 2023. Finalisti iz svih kategorija bit će predstavljeni na Facebook stranici „Nagrada Dijana Klarić“  do početka festivala.
 

Radove i prijave slati na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com
 

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe (primjer naslova: Kategorija Najbolja putopisna fotografija) te priložiti kratka obrazloženja: za kategorije „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma ili videa), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati jednu stranicu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

 

 

KATEGORIJE
 

1. NAJBOLJI PUTOPIS
Reportaža, esej, blog, poezija, kraća ili duža prozna vrsta – roman, zbirka putopisnih priča. Tekst mora imati minimalno 15 kartica (odnosi se na sve vrste navedenih tekstova) odnosno minimalno 5 uradaka ako se radi o poeziji. Ukoliko natjecatelj želi prijaviti cjelovitu knjigu za Nagradu, dužan je poslati reprezentativni ulomak / poglavlje knjige prema kojem će se razmatrati njegova prijava. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku. Tekst mora biti prethodno objavljen u virtualnom ili papirnatom izdanju (prihvatljiva izdanja: privatni ili javni blog, internetske stranice, portali, novine, časopisi, samostalne knjige ili antologije).
 

2. NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA
Na natječaj se šalje samo jedna fotografija. Fotografija može ali ne mora biti prethodno javno objavljena.
 

3. NAJBOLJI PUTOPISNI FILM
Film/video može ali ne mora biti prethodno javno prikazivan. Film/video mora trajati najmanje 3 minute.
 

4. NAJBOLJI PROJEKT
Putnički projekt zanimljiv po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; humanitarnog ili zabavnog karaktera. U projektu može sudjelovati jedna ili više osoba. Nagradu može primiti individualni putnik ili skupina putnika koja je sudjelovala u projektu. 
 

5. PUTNIK GODINE
Nema dobne granice, mogu se natjecati osobe oba spola, državljani Republike Hrvatske, kandidirati se može 1 osoba ili par koji je zajedno ostvario značajan putnički poduhvat.

 

* NAPUTAK ZA PRIPREMU PROMOTIVNOG VIDEA
Odabrani finalisti moraju što jasnije predstaviti temu svog promotivnog videa odnosno sebe kao natjecatelja. Primjerice, u kategoriji Najbolji projekt potrebno je snimiti jednominutni video o samom projektu. U kategoriji Putnik godine naglasiti zašto kandidat smatra da treba biti proglašen putnikom godine. U kategorijama Najbolja fotografija, Najbolji video i Najbolji putopis potrebno je predstaviti autora i opisati kako je i gdje nastala fotografija, video ili putopis.


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: