ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Kuba - Cuba Autentica

 

Kuba - Cuba Autentica

 

Malo je zemalja u svijetu s tolikim prirodnim i društvenim kontrastima, zemalja s tako uzbudljivom poviješću, zemalja u kojima su ples i pjesma dio svakodnevice ma kako ona surova bila, malo je zemalja koje putnika mogu oduševiti onako kako to baš svaki put uspijeva Kubi. Kuba je simbol za slobodu duha i volje, za borbu i revoluciju, za jednostavnost i uživanje u svakom trenutku života. Sve navedeno je i razlog njene magične privlačnosti zbog koje je turizam postao ono zbog i od čega Kuba živi. Pa iako je sve u državnom vlasništvu, razgledavanje znamenitosti glavnog grada – Havane, ali i brojnih okolnih živopisnih naselja, ili kupanje na prekrasnim tropskim plažama, kao i uživanje u brojnim autohtonim delicijama, na sreću, nije nacionalizirano. Ono je dostupno svima pa i putnicima Hrvatskog kluba putnika koji će provesti nezaboravan odmor i doživjeti autentičnu Kubu.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1. dan (07.03.2023.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 20.00h s predviđenim dolaskom u 00.10h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 02.30h, a dolazak u 07.35h. Transfer i smještaj u „Casa particular".+1

2. dan (08.03.2023.) HAVANA
Nakon smještaja, prvi dan programa krećemo opušteno. Kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak na plažu kako biste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Playa Santa Maria je na 20ak km udaljena od Centra Havane. Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.

3. dan (09.03.2023.) HAVANA
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda obilazi se stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (10.03.2023.) HAVANA – Vinales
Odlazak na fakultativni izlet prema Vinalesu, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije moći zapaliti. Ukoliko vam se kava ili cigare budu svidjele moći ćete ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do našeg autobusa te odlazimo do restorana gdje će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini, kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.

5. dan (11.03.2023.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuća postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotel Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.

6. dan (12.03.2023.) HAVANA – TRINIDAD
Nakon doručka odlazimo prema Trinidadu u koji stižemo u popodnevnim satima, smještaj u casi particulares. Šetnja, obilazak Trinidada. Slobodno vrijeme, noćenje.

7. dan (13.03.2023.) TRINIDAD
Odlazak na plažu Ancon koja je 10ak minuta vožnje udaljena od centra grada. Uživanje na pješčanoj plaži. Navečer povratak u smeštaj i izlazak. Noćenje u Trinidadu.

8. dan (14.03.2023.) TRINIDAD otok Iguana
Nakon ranojutarnjeg doručka, odlazimo na fakultativni izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati u snorkelingu. Na otoku će nam servirati ručak paelllu s morskim delicijama nakon čega uživamo na ovom malom otoku prepunom iguana. U 16.00h smo ponovno u Trinidadu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan (15.03.2023.)  TRINIDAD - plivanje s dupinima – Cienfuegos – Santa Clara
Nakon doručka slijedi odlazak na jedan od najpopularnijih izleta (fakultativno). Odlazimo prvo do delfinarijuma, koji se nalazi na plaži i u kojem ćete imati priliku plivati s dupinima (dodatno se plaća). Nakon prekrasnog druženja s tim posebnim životinjama slijedi odlazak u kraći obilazak Cienfuegosa. Pauza za ručak pa nastavak puta za Santa Claru gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare. Po razgledu mauzoleja slijedi povratak u Trinidad. Noćenje

10. dan (16.03.2023.) TRINIDAD
Slobodan dan za plažu ili šetnju Trinidadom. Navečer zajednička večera,noćenje.

11. dan (17.03.2023.) TRINIDAD
Slobodan dan za uživanje i odmor na predivnim pješčanim plažama. Moguće organizirati jahanje konja ili odlazak na treking do planine Escambray. Noćenje.

12. dan (18.03.2023.) TRINIDAD – HAVANA
Nakon doručka odlazimo prema Havani, dolazak je predviđen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme, noćenje.

13. dan (19.03.2023.) HAVANA
Zadnji dan je slobodan dan i predviđen za ugodnu šetnju u već poznatom gradu i kupovinu suvenira, obilazak muzeja... Noćenje.

14. dan (20.03.2023.) HAVANA ISTANBUL
Transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Istanbul predviđeno je u 10.00h s predviđenim dolaskom u 09.30h (+1).

15. dan (21.03.2023.) ISTANBUL – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 19.00h s predviđenim dolaskom u 19.10h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569.

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • šest noćenja u Havani u privatnom smještaju "Casa particular" s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • šest noćenja u Trinidadu u privatnom smještaju "Casa particular" s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu
   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • ​povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Havana  (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)


Cijena organizacije putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Kubu (vizu izdaje Hrvatski klub putnika)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 320 EUR
 • napojnice za lokalne vodiče (nije obvezno, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"
 • city tour Istanbula u organizaciji Turkish Airlinesa (besplatna)

 

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM CENTRU.


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. PrigoAQvor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 24.10.2022.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Kubu je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (vizu izdaje Hrvatski klub putnika).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu!
 • Postoji mogućnost nadoplate noćenja u hotelu umjesto u casi particular. Prosječna cijena za noćenje u hotelu 3-4 zvjezdice je 150-200 eura (imajte na umu da kategorizacija nije po europskim standardima).
 • Sve case se nalaze u samom centru grada
 • *Casa particular je oblik privatnog smještaja na Kubi, u apartmanima domaćina. Svaka casa ima dvije privatne sobe koje dijele (privatnu) kupaonicu. Domaćini vam spremaju doručak te su na raspolaganju po potrebi (pranje rublja i slično). Ukoliko želite doživjeti autentičnu Kubu, onda je ovo putovanje upravo za vas.
 • Osoba na trećem ležaju: nije moguće
 • Case nemaju wifi.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Službeni check in u svim casama je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 30kg + 8kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
 • Za letove Zagreb - Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus Airbus A320Za letove Istanbul - Havana - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-200

 

Smještaj na putovanju:

 • U Havani noćimo u privatnom smještaju "Casa particular". Gosti na raspolaganju imaju uslugu pranja rublja, fen, ručnike.
 • U Trinidadu noćimo u privatnom smještaju "Casa particular". Gosti na raspolaganju imaju uslugu pranja rublja, fen, ručnike.

   

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet u dolinu Vinales - 80,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, ručak i lokalni vodič)
 • Fakultativni razgled Hemingwayeve kuće + cabrio odltimer tura po Havani - 55,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz oldtimerom s vozačem, ulaznica i obilazak muzeja uz kustosa)
 • Fakultativni izlet sa katamaranom na otok Iguana - 75,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz,plovidba katamaranom i ručak)
 • Fakultativni izlet Cienfuegos - Santa Clara - plivanje s dupinima -  65,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica u delfinarijum, ručak / u cijenu nije uključeno: plivanje s dupinima se plaća na ulazu 50 cuc / cca 45,00 eura)

*Informativne cijene izleta, moguće promjene ukoliko dođe do povećanja cijena od strane lokalne agencije

 

CITY TOUR ISTANBUL by TURKISH AIRLINES 
Imate mogućnost iskoristiti besplatnu city tour Istanbula u organizaciji Turkish Airlines između letova tijekom presjedanja u Istanbulu. Razgledavanje je besplatno i u potpunoj organizaciji Turkish Airlinesa, te Hrvatski klub putnika nije organizator city toura niti je izlet uključen u cijenu paket aranžmana. Turkish Airlines pruža mogućnost organizirane privatne ture jedino u slučaju da je minimalno 25 putnika, ukoliko je manje od 25 putnika zainteresirano ili ukoliko je naša grupa manja od 25 putnika onda se putnici mogu pridružiti na njihovim redovnim polascima s ostalim putnicima. City tour uključuje i besplatan ručak. Više o samoj city tour i polascima možete pronaći na stranici Turkish Airlines.  

 

VIZA ZA TURSKU
Za državljane Republike Hrvatske viza za Tursku nije potrebna!

 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Novac: Kuba ima dvije službene valute: 1. konvertibilni kubanski pezos, omjer cca 1,06 CUC = 1 EUR. Ova se valuta upotrebljava prvenstveno u poslovanju s turistima i kao sredstvo plaćanja u svim dostupnim trgovinama. Kao napomena može poslužiti da se američki dolar može mijenjati u mjenjačnicama, no plaća se 20 posto provizije, pa se stoga ne isplati nositi tu valutu. 2. domaći kubanski pezos, upotrebljavaju Kubanci. Prilikom odlaska s Kube, promijenite sve preostale pezose jer ih izvan Kube nije moguće promijeniti. Kreditne kartice se prihvaćaju, ali ne sve (ne prihvaćaju Diners ili kreditne kartice koje su izdale američke banke. Zbog skuplje provizije (oko 20 posto) prilikom mijenjanja dolara, preporuča se da sa sobom ponesete eure. Najzanimljivija papirnata novčanica svim turistima je od 3 nacionalna pezzosa jer je na njoj lik Che Guevare pa tako možete sresti na ulici dosta ljudi koji vam pokusavaju tu novčanicu prodati za nekoliko cuc-a.
Napon struje: 110 V potreban adapter (američki tip utičnice).
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Klima: tropska.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla).
Kubanski simboli:
- nacionalna ptica: Tocororo (Priotelus temnurus) – ptica koja ima boje (plava, bijela i crvena) kao na kubanskoj zastavi
- nacionalno drvo: Kraljevska palma – nalazi se posvuda po otoku
- nacionalni cvijet: bijeli leptir
- specijalni endemski Jasmin koji su upotrebljavale kubanske žene tijekom rata kako bi poslale poruku na ratište. Simbolizira čistoću, pobunu i nezavisnost.

Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji.

Radno vrijeme: normalno radno vrijeme na Kubi je od ponedjeljka do petka 08:30 – 17:30 sati (banke, uredi, privatne tvrtke, državne institucije). Radno vrijeme prodavaonica i trgovina za kupovinu je od ponedjeljka do petka 09:00 – 18:00 i nedjeljom od 09:00 – 13:00 sati.

Viza: potrebna. Kako je Hrvatski klub putnika ovlašteni zastupnik za izdavanje kubanskih turističkih viza, možete preko nas jednostavno i lako dobiti vizu. Cijena vize za naše putnike iznosi 250,00 kn + poštarina. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: skenirani primjerak putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 21,91 € s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 663,61 € / 5.000,00 kn) iznosi 4,65 € HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

Noćni život Havane
Kad se jednom odlučite prepustiti noćnom životu Kube, na izbor su vam brojni klubovi koje treba uzeti u obzir. Popularan način zabave su kabarei, koje možete pronaći po cijelom gradu, a najpoznatiji su klubovi Copa Room u ulici Paseo, Patio de la Casa 18 između Avenija 5 i 7, te Cabaret Nacional, smješten na uglu ulica San Rafael i Paseo de Martí. Mnogo je prilika za ples i zabavu u Havani. U većini se klubova zabava zahukta iza 22 sata, a traje cijele noći. Na izbor su vam salsa, house, techno, kao i drugi popularni ritmovi. U klubu Tropicana dočekat će vas plesna glazba i mnoštvo muških i ženskih plesača. Živu glazbu u večernjim satima nudi Azotea de Dulce Maria, kao i Café Taberna. Disco Habana Club je najpopularniji disko-klub u Havani, a ponedjeljkom i utorkom otvoren je i Club Ipanema. Za noć ispunjenu džezom brine se Jazz Café, u kojem nastupaju mnogi talentirani izvođači. Café Paris radi 24 sata na dan i uvijek je ispunjen mnoštvom ljudi koji se dobro zabavljaju, neovisno o tome koje je doba dana. La Chorrero je bar smješten na samom oceanu, a nudi predstave ženskih plesačica.

Muzeji u Havani
Zanimaju li vas muzeji, navratite do Museo de la Ciudad (Gradski muzej) koji sadrži artefakte i umjetnička djela iz kolonijalnog razdoblja, a uživati možete i u njegovim otvorenim dvorištima. Galerija Carmen Montilla Tinoco sadrži djela umjetnika Latinske Amerike, te suvremenih kubanskih umjetnika. Galerija Mariano nudi uvid u impresivnu kolekciju rukotvorina karipskih i latinoameričkih umjetnika, a sve su popraćene objašnjenjima društvenih značajki. U Muzeju glazbe možete upoznati Afričko-kubansku glazbenu tradiciju i ritmove, kao i brojne instrumente, od kojih neki potječu još iz 19. stoljeća. Muzej Nacional del Deporte vezan je uz Panameričke igre i izlaže razne medalje, trofeje, sportsku odjeću i opremu, te fotografije. Galerija Villena nudi umjetnička djela i kubanskih i stranih suvremenih umjetnika, a na mnogim se izložbama možete ne samo diviti, već i kupiti pojedino umjetničko djelo. Poželite li posjetiti Kubu tada vam preporučujemo da se odlučite za neki od aranžmana turističke agencije Hrvatski klub putnika koja u svojoj bogatoj ponudi nudi i nekoliko aranžmana za Kubu.

 

Što ne zaboraviti?

 • kremu za sunčanje -  bolje ponesite od kuće jer moguće da je nećete naći u lokalnim dućanima
 • sprej za komarce s DEET-om
 • od ljekova ponesite što mislite da bi vam moglo zatrebati – protiv bolova, eventualno probiotici za reguliranje probavnih problema. Voda na Kubi je čista i dobra za piće, ali savjetujemo da kupujete vodu. Voda je od 0.50 cuc do 2 cuc za 2 litra ili 1.9-2.0 cuc za 5L
 • transformator za struju i nastavke (dva paralelna plosnata). U nekim casama ima europskih utičnica sa strujom od 220V, ali uglavnom je struja 110V
 • za Kubu ponesite eure, a ne dolare! - od kartica provjereno radi VISA i potreban vam je pin code, ostale kartice nisu radile mada postoji opcija da i Mastercard radi
 • valuta za strance je Cuc, peso convertible 1eur = od 1.05 do 1.07 cuc, zavisi kako kada
 • mobilni telefon: slanje poruka iz roaminga je jeftinije nego kupovina kubanskih kartica za mobilni. Provjerite sa vašim operaterom koja je cijena poziva i sms poruka. - 1h interneta je od 2 cuc i ima gap o hotelima mada je brzina jako spora i često se dogodi da nema signala
 • odjeća: ponesite garderobu kratkih rukava
 • smještaj u Havani je u samom centru grada, u privatnim kućama koje se zovu Casas Particulares, koje se nalaze na par minuta od centralnih šetalista i zanimljivosti
 • u casama je moguće oprati odjeću osobno ili dati domaćinima a da vam operu, oni to naplaćuju, ovisno od količini koja se pere prilikom kupnje suvenira - cjenkajte se

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa popunjena
Rok prijave: 28.01.2023
Trajanje: 15 dana
Polazak: 07.03.2023
Povratak: 21.03.2023
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: CA-1-2023
Cijena organizacije putovanja: 757,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 876,00 € / osobi

1.633,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.