ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Viza za Kubu

 

Viza za Kubu

 

Za ulazak u Kubu potrebno je ishođenje turističke karte koja je ekvivalent turističkoj vizi. Konzulat Republike Kube nalazi se u Beču, a kako je Hrvatski klub putnika ovlašteni zastupnik za izdavanje kubanskih turističkih viza koje se izdaju u obliku tzv. „turističke karte", odlučio je svim putnicima omogućiti jednostavno i lako dobivanje turističke karte. Slijedi FAQ kako biste što brže dobili sve potrebne informacije, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju elektroničkim ili telefonskim putem.

*Napomena: Ne snosimo odgovornost za nepravilno unesene podatke, ljubazno molimo da sve provjerite prije slanja! Također, Hrvatski klub putnika d.o.o. ne odgovara u slučaju dodatnog potraživanja na američkoj granici za ulaske u Kubu iz SAD-a. Ukoliko putujete u društvu, naglasite to prilikom prvog ispunjenog Zahtjeva!


1. Trebaju li hrvatski državljani turističku vizu za Kubu?
Hrvatski državljani, koji namjeravaju turistički putovati na Kubu, trebaju turističku vizu koja se izdaje u obliku tzv. „turističke karte“ (ne postoji posebni obrazac zahtjeva) s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska i može se produžiti u Republici Kubi za daljnjih 30 dana (u nadležnom uredu za strance ili policijskoj postaji). Turistička karta može se pribaviti i kod turističke agencije koju je za to ovlastilo Veleposlanstvo Republike Kube (Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova).
 

2. Da li trebam imati turističku kartu prilikom check in-a u zračnoj luci?
Prilikom check in-a uz putovnicu obavezna je turistička karta bez koje ne možete napraviti check-in. Potvrđeno od više zrakoplovnih kompanija, Air France, KLM i Aeroflot. Informacije možete provjeriti direktno sa zrakoplovnim kompanijama. 
 

3. Koji su mi dokumenti potrebni?
Samo skenirani primjerak putovnice koja je važeća minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja.


4. Koja je cijena turističke karte​?
Cijena turističke karte za putnike na aranžmanima Hrvatskog kluba putnika iznosi 350,- kuna, dok za sve ostale cijena je 400,- kuna. U cijenu turističke karte uključena je poštarina.
 

5. Koliko dugo moram čekati turističku kartu?
Turistička karta gotova je tijekom jednog radnog dana! No, ako niste u Zagrebu ili Šibeniku, računajte do tri radna dana koliko treba pošiljci da dođe na Vašu adresu + jedan dan da evidentiramo uplatu u knjigovodstvu!
 

6. Gdje mogu preuzeti turističku kartu​?
Turističku kartu možete preuzeti u uredu Hrvatskog kluba putnika u Šibeniku, u STA agenciji u Zagrebu ili šaljemo poštom na adresu koju ste unijeli na obrascu prilikom izrade Zahtjeva za dobivanje kubanske vize! Dogovor oko preuzimanja ustvrdit ćete s djelatnikom agencije i ukoliko želite da više viza pošaljemo na istu adresu molimo Vas da to napomenete prilikom ispunjavanja Zahtjeva ili naknadno djelatniku agencije. 
 

7. Kako izgleda turistička karta?
Kubanska se turistička karta ne lijepi u putovnicu, sastoji se od dva dijela papira; jedan se dio uzima pri ulasku u zemlju, a drugi pri izlasku!


8. Plaća li se izlazna taksa?
Ne, izlazna taksa na kubanskim međunarodnim aerodromima ukinuta je od 01.05.2015. 


9. Koliko vremenski vrijedi turistička karta?
Turistička karta (turistička viza) vrijedi 30 dana od ulaska u zemlju, no može se produžiti za dodatnih 30 dana na Kubi (na policiji ili u nadležnom uredu za strance).

 

Želimo Vam sretan put i dobar provod na Kubi!

 


ZAHTJEV ZA IZDAVANJE VIZE:


 * dozvoljene su samo datoteke u formatu JPG ili PDF
** sva polja su obavezna