ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Natječaj za Nagradu Dijana Klarić

 

Natječaj za Nagradu Dijana Klarić

 

Hrvatski klub putnika raspisuje Natječaj za dodjelu NAGRADE DIJANA KLARIĆ

„Nagrada Dijana Klarić“ dodjeljuje se u pet kategorija:
- Najbolji putopis
- Najbolja putopisna fotografija
- Najbolji putopisni film
- Najbolji projekt
- Putnik godine

Rok za prijavu je 1. travanj 2019. godine, a dodjela nagrada održat će se na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku (20.-26. svibnja, 2019.) kada će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji i pobjednici u pojedinačnim kategorijama.

"Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju (12.12.1986. – 28.03.2013.) čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njena ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje u sklopu Croatian Travel Festivala u Šibeniku.


 

PRAVILA NATJEČAJA
 

Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 1. travnja 2019. godine. Za svaku kategoriju zadužen je četveročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir osim u posebnim okolnostima.

Prijaviti se može svatko tko je u 2018./2019. godini odnosno od završetka prošlogodišnjeg Croatian Travel Festivala napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Natjecati se mogu isključivo državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u više kategorija. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj, u bilo kojoj kategoriji.

Dodjela nagrade održat će se u svibnju 2019. godine odnosno tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku (20.-26. svibnja) kada će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeno nekoliko najuspješnijih natjecatelja (po tri finalista u svakoj kategoriji), a najboljima će biti uručena nagrada. Nagrada se sastoji od drvene statue u obliku spirale. Finalisti su dužni dostaviti jednominutni promotivni video o sebi ili svom uratku nakon što im se obrati stručni žiri, najkasnije sedam dana od trenutka kad ih bude kontaktirao žiri. Ukoliko finalist ne dostavi promotivni video, žiri će u finaliste uvrstiti idućeg najboljeg natjecatelja. Sva imena finalista (s dostavljenim jednominutnim video uratkom) u svih pet kategorija moraju biti definirana najkasnije do 30. travnja. Finalisti iz svih kategorija bit će predstavljeni na Facebook stranici „Nagrada Dijana Klarić“ između 1. svibnja i početka festivala.

Radove i prijave slati na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe (primjer naslova: Kategorija Najbolja putopisna fotografija) te priložiti kratka obrazloženja: za kategorije „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio fima), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati 1 stranicu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

 

KATEGORIJE
 

1. NAJBOLJI PUTOPIS
Reportaža, esej, blog, poezija, kraća ili duža prozna vrsta – roman, zbirka putopisnih priča. Tekst mora imati minimalno 15 kartica (odnosi se na sve vrste navedenih tekstova) odnosno minimalno 5 uradaka ako se radi o poeziji. Ukoliko natjecatelj želi prijaviti cjelovitu knjigu za Nagradu, dužan je poslati reprezentativni ulomak / poglavlje knjige prema kojem će se razmatrati njegova prijava. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku. Tekst mora biti prethodno objavljen u virtualnom ili papirnatom izdanju (prihvatljiva izdanja: privatni ili javni blog, internetske stranice, portali, novine, časopisi, samostalne knjige ili antologije).
 

2. NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA
Na natječaj se šalje samo jedna fotografija. Fotografija može ali ne mora biti prethodno javno objavljena.
 

3. NAJBOLJI PUTOPISNI FILM
Film može ali ne mora biti prethodno javno prikazivan. Film mora trajati najmanje 3 minute.
 

4. NAJBOLJI PROJEKT
Putnički projekt zanimljiv po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; humanitarnog ili zabavnog karaktera. U projektu može sudjelovati jedna ili više osoba. Nagradu može primiti individualni putnik ili skupina putnika koja je sudjelovala u projektu. 
 

5. PUTNIK GODINE
Nema dobne granice, mogu se natjecati osobe oba spola, državljani Republike Hrvatske, kandidirati se može 1 osoba ili par koji je zajedno ostvario značajan putnički poduhvat.
 

* NAPUTAK ZA PRIPREMU PROMOTIVNOG VIDEA
Odabrani finalisti moraju što jasnije predstaviti temu svog promotivnog videa odnosno sebe kao natjecatelja. Primjerice, u kategoriji Najbolji projekt potrebno je snimiti jednominutni video o samom projektu. U kategoriji Putnik godine naglasiti zašto kandidat smatra da treba biti proglašen putnikom godine. U kategorijama Najbolja fotografija, Najbolji video i Najbolji putopis potrebno je predstaviti autora i opisati kako je i gdje nastala fotografija, video ili putopis.


 

 

NEWSLETTER:


My Newsletter

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: