ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2024.

 

Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2024.

 

Hrvatski klub putnika raspisuje Natječaj za dodjelu NAGRADE DIJANA KLARIĆ
 
"Nagrada Dijana Klarić" se dodjeljuje u četiri kategorije:
- Putopis
- Fotografija
- Film ili video
- Putovanje godine
 
Rok za prijavu je 10. srpnja 2024. u ponoć, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku 29.8. – 1.9. ove godine.
 
Prijave se šalju na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com. U naslovu treba jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe i priložiti kratki opis prijave. U kategorijama „Putopis“, „Putopisna fotografija“ i „Putopisni film ili video“ e-mailu je potrebno priložiti uradak (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma), a za kategoriju „Putovanje godine“ potrebno je poslati minimalno 1 karticu opisa po čemu je prijavljeno putovanje/projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja). Kandidati se mogu prijaviti sami ili ih može prijaviti druga osoba.
 
"Nagrada Dijana Klarić" osnovana je u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja.
 
Detalje natječaja potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com,  Facebook stranicama „Nagrada Dijana Klaric“ i “Croatian Travel Festival” ili upitom na navedenu e-mail adresu.


 

PRAVILA NATJEČAJA
 

Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 10. srpnja 2024. godine. Za svaku kategoriju zadužen je stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir.

Prijaviti se može svatko tko je u 2023./2024. godini napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo neki putnički projekt. Dobna granica podrazumijeva minimum od navršenih 18 godina u trenutku prijave. Natjecati se mogu isključivo državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u maksimalno dvije kategorije. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj u bilo kojoj kategoriji.

Dodjela nagrade održat će se u kolovozu/rujnu 2024. godine tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku kada će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeno nekoliko najuspješnijih natjecatelja (po 3 finalista u svim kategorijama), a najboljima će biti uručena simbolična nagrada. Nagrada se sastoji od drvene statue u obliku spirale. Finalisti su dužni dostaviti jednominutni promotivni video o sebi, svom uratku ili prijavljenom putovanju nakon što im se obrati stručni žiri, najkasnije sedam dana od trenutka kad ih bude kontaktirao žiri. Ukoliko finalist ne dostavi promotivni video, žiri će u finaliste uvrstiti idućeg najboljeg natjecatelja. Sva imena finalista (s dostavljenim jednominutnim video uratkom) u sve četiri kategorije moraju biti definirana najkasnije do 10. kolovoza. Finalisti iz svih kategorija bit će predstavljeni na Facebook stranici „Nagrada Dijana Klarić“ .

Radove i prijave slati na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe (primjer naslova: Kategorija Putopisna fotografija) te priložiti kratki opis prijave: za kategorije „Putopis“, „Putopisna fotografija“ i „Putopisni film ili video“ e-mailu je potrebno priložiti uradak (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma ili videa), a za kategoriju „Putovanje godine“ potrebno je poslati 1 stranicu opisa po čemu je prijavljeno putovanje/projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

 

KATEGORIJE

1. PUTOPIS
Reportaža, esej, blog, poezija, kraća ili duža prozna vrsta – roman, zbirka putopisnih priča. Tekst mora imati minimalno 15 kartica (odnosi se na sve vrste navedenih tekstova) odnosno minimalno 5 uradaka ako se radi o poeziji. Ukoliko natjecatelj želi prijaviti cjelovitu knjigu za Nagradu, dužan je poslati reprezentativni ulomak / poglavlje knjige prema kojem će se razmatrati njegova prijava. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku. Tekst ne mora biti prethodno objavljen.


2. PUTOPISNA FOTOGRAFIJA
Na natječaj se šalje samo jedna fotografija. Fotografija može ali ne mora biti prethodno javno objavljena. Fotografije se šalju u jpg ili zip formatu.


3. PUTOPISNI FILM ILI VIDEO
Film/video može ali ne mora biti prethodno javno prikazivan. Film/video mora trajati najmanje 3 minute.


4. PUTOVANJE GODINE
Kategorija koja objedinjuje dosadašnje dvije kategorije “Najbolji putopisni projekt” i “Putnik godine”. Prijavljuje se putovanje koje se ističe po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; koje je humanitarnog, edukativnog ili zabavnog karaktera i sl. U prijavljenom putovanju može sudjelovati jedna ili više osoba. Nagradu može primiti individualni putnik ili skupina putnika koja je sudjelovala u njemu. 

 

* NAPUTAK ZA PRIPREMU PROMOTIVNOG VIDEA
Odabrani finalisti moraju što jasnije predstaviti temu svog promotivnog videa odnosno sebe kao natjecatelja. Primjerice, u kategoriji “Putovanje godine” potrebno je snimiti jednominutni video o samom putovanju odnosno predstaviti ga na način koji jasno pokazuje po čemu je to putovanje posebno. U kategorijama Najbolja fotografija, Najbolji video i Najbolji putopis potrebno je predstaviti autora i opisati kako je i gdje nastala fotografija, video ili putopis.


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: