ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Finalisti Nagrade Dijana Klarić 2022.

 

Finalisti Nagrade Dijana Klarić 2022.

 

Poznata je uzrečica kako tijekom putovanja nije važan cilj, nego sam put. Isto tako, sama kandidatura za Nagradu Dijana Klarić svojevrsno je priznanje za uspješno obavljen zadatak otkrivanja još jednog djelića našeg prekrasnog planeta. Poznati su nam finalisti u 5 kategorija, proglašenje pobjednika bit će na travnjaku ispred Azimuta 04.09.2022. u 18:30h. Finalistima čestitamo na odvažnosti, ustrajnosti i vjeri u onome što rade! Pridružite im se i pružimo ima potporu zajedno, a najbolji neka pobjedi!

Nagrada „Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila kao sudionica Croatian Travel Festivala. Inicijativu za dodjelu nagrade pokrenuo je Hrvatski klub putnika u suradnji i uz podršku Dijanine obitelji. Nagrada je prvi put dodijeljena 2014. godine, a već na prvi natječaj pristigli su brojni radovi za svih pet kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje.

 


Statua koju dobivaju laureati kao nagradu i uspomenu na svoje sudjelovanje i pobjedu na natječaju koji se raspisuje mjesecima prije dodjele same nagrade, ima svoju simboliku. Izrađena je od drveta i ima oblik spirale, simbola koji je Dijana nosila na lijevom zapešću. 

Nagrada koja poseban značaj ima i za laureate, ali i za organizatora, Hrvatski klub putnika te za obitelj Dijane Klarić, svake se godine dodjeljuje u sklopu Croatian Travel Festivala.  Dodjelom kojoj prisustvuju i nominirani putnici i putopisci, te gosti Croatian Travel Festivala, daje i nagradi i festivalu, notu značaja koja je važan motivator za još ustrajniji rad organizatora i još veći broj prijava na natječaj onih koji si nagradu priželjkuju. 

Popis koji slijedi posložen je abecednim redom pa prvo mjesto na njemu ne znači nužno da se radi i o pobjedniku. Naime, pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati tek prilikom svečane dodjele Nagrade. Čestitke svim finalistima i vidimo se u Šibeniku!


 

Finalisti Nagrade Dijana Klarić 2022.
 

 

NAJBOLJI PUTOPIS
Martina Divić, „Ne postoji sutra u Atru“
Vesna Ploh, „IndiJa“
Goran Šafarek, „Iz dnevnika istraživača“

 

NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA
Mate Gulin, „Središte života, Čad“
Kristijan Iličić, „Afganistan“
Ana Marija Marinov, „Saditeljice stabala, Island“

 

NAJBOLJI PUTOPISNI FILM
Tomislav Krnić, „Put su ljudi“
Hrvoje Rupčić i Ivana Kujundžić Rupčić, „Kroz vrele pustinje Irana“
Toma Zidić, „Lutajući oceanom“

 

NAJBOLJI PROJEKT
Slaven Škrobot, „Slavenovih 1000 kilometara u kolicima za osmijehe na licima“
Krunoslav Gajšek, „Sahara“
Irena Matas, „Šetnja s Kolumbinama““

 

PUTNIK GODINE
Kristijan Iličić
Nikola Horvat
Slaven Škrobot

 


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: