ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Dino Rađa, Davor Rostuhar, Ivan Pažanin i Jasen Boko na tvrđavi sv. Mihovila

 

Dino Rađa, Davor Rostuhar, Ivan Pažanin i Jasen Boko na tvrđavi sv. Mihovila

 

Croatian Travel Festival ove godine obilježava svoje deseto izdanje. Tim povodom u Šibenik od 10. do 13. lipnja stižu putnici i putopisci koji će publiku ponovo odvesti na put oko svijeta, inspirativnim pričama, fotografijama i video materijalima.

Glavni dio programa, održat će se, u večernjim terminima, 11. i 12. lipnja na tvrđavi sv. Mihovila. Razgovore sa svima gostima vodit će novinarska legenda i zaljubljenik u putovanja Goran Milić koji je i sam bio gost na prvom i osmom izdanju festivala. Pridružite nam se. Putujmo zajedno. Kroz priču, fotografije i video materijale. Iz Šibenika na sve strane svijeta.

2019. godine smo već gostovali na tvrđavi sv. Mihovila kad smo ugostili legendu hrvatskog novinarstva Gorana Milića i Levisona Wooda, britanskoog autora i putnika koji svojim ekspedicijama doista nadahnjuje, a tema njegovog predavanje bila je "Walking the..." trilogija, posebice "Walking The Himalayas" koju ste mogli vidjeti na HRT-u ili na Discovery Channel. Bila je to doista večer za pamćenje u društvu dva barda novinarstva i živopisna svjetska putnika. 
 


Ovogodišnje izdanje festivala će se, u četvrtak, 10. lipnja, već tradicionalno otvoriti razgovorima sa Šibenčanima. Darko Gulin, Branko Bubica, Radoslav Koštan i Dinko Gojanović Rakić te Nino Rak bit će prvi gosti festivala, na travnjaku ispred kluba Azimut, koji će biti lokacija otvorenja, ali i drugih druženja tijekom četiri dana. Na istoj lokaciji svoje će putničke priče ispričati Mija Dropuljić Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz, Tomica Kristić te društvo s platforme „Putoklinci“, ali i publici već poznata lica -  Jurica Galić Juka i Goran Blažević koji se na festival vraćaju s novim pričama. Cijeli program festivala možete vidjeti na ovom linku.

Glavni dio programa, održat će se, u večernjim terminima, 11. i 12. lipnja na tvrđavi sv. Mihovila

U petak će na toj najljepšoj pozornici, dojmove s putovanja tijekom uspješne sportske karijere, ali i s proputovanja svijetom na motoru, podijeliti naš veliki košarkaš Dino Rađa. Iste večeri publika će doznati i kako izgleda „Ljubav oko svijeta“. Tu priču će u Šibenik donijeti poznati hrvatski putopisac i fotograf Davor Rostuhar, koji je u želji da odgovori na pitanje „Što je ljubav?“, proveo „medenu godinu“ na putu sa suprugom.

U subotu, 12. lipnja, gost na tvrđavi je chef Ivan Pažanin, koji na festivalu gostuje prvi puta, otkrit će kako putovanja utječu na njegov „gastro izričaj i kreacije“.  Dramaturg i nomad Jasen Boko, dobro poznat festivalskoj publici još od prvog izdanja festivala. Ove godine u Šibenik donosi dašak Indije, ali i dojmove sa svojih brojnih drugih putovanja koja je ukoričio u putopisne knjige. 

Razgovore sa svima njima vodit će novinarska legenda i zaljubljenik u putovanja Goran Milić koji je i sam bio gost na festivalu.
 

PETAK  11.06.2021. - Lokacija: Tvrđava sv. Mihovila

• 20:30h, Dino Rađa & Goran Milić
Dino Rađa proslavljeni je hrvatski košarkaš, bogatu je karijeru, tijekom koje je igrao u europskim klubovima, ali i u američkoj NBA ligi, započeo i završio u rodnom Splitu, na Gripama. Najveće priznanje doživio je 2018. godine kada je ušao u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu. Bavljenje sportom omogućilo mu je da proputuje veliki broj zemalja igrajući na brojnim natjecanjima, ali tek po završetku igračke karijere, uspio je pronaći vrijeme da ostvari i svoju dugogodišnju želju – da motorom proputuje pola svijeta. Naglasak u razgovoru s Goranom Milićem bit će upravo na tom razdoblju od sedam godina (od 2007. do 2014.), tijekom kojih je proputovao 160 000 kilometara, a neostvarena želja, ali i plan mu je još jedino Australija.
         

• 21:30h, Davor Rostuhar & Goran Milić - [Ljubav oko svijeta]
Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela svoj su medeni mjesec pretvorili u medenu godinu i proputovali svijet kako bi istražili što je to ljubav. Pridaje li joj se isti značaj na zapadu, istoku, sjeveru i jugu? Neovisno o razlikama u kulturi, vjeri, sustavu vrijednosti... Sugovornicima iz čak 30 zemalja postavljali su brojna pitanja o ljubavi, ali i o životu u zajednici, a istražujući poglede drugih, istraživali su i svoj intimni pogled na tu snažnu emociju, toliko puta opjevanu, opisanu, a opet se čini – nedokučivu. Je li im nakon ovog putovanja sve jasnije? Jesu li demistificirali ljubav? To će Davor Rostuhar publici otkriti u razgovoru s Goranom Milićem.

 

SUBOTA 12.06.2021. - Lokacija: Tvrđava sv. Mihovila

• 20:30h, chef Ivan Pažanin  & Goran Milić
Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Ivan Pažanin, s Goranom Milićem će popričati o brojnim putovanjima na koja je odlazio iz gušta, ali i kako bi učio, upoznavao destinacije, kulture, ljude i gastronomiju. Putovanja su utjecala i na njegov „gastro izričaj“, a mnoga su ga i inspirirala na kreiranje raznih fuzija i potaknula želju da ljudima proširi vidike o gastronomiji i motivira ih da u kuhinji budu kreativniji, da se odvaže probati nešto novo, a opet da ostanu vjerni jednostavnosti i zdravim, domaćim namirnicama.


• 21:30h, Jasen Boko & Goran Milić
O posljednjem putopisu Jasena Boke, čestog gosta Croatian Travel Festivala, „Život i smrt uz Svetu rijeku – Gangesom od izvora do ušća“, razgovarat će autor i Goran Milić. A kad se dva putnika zapričaju, večer na Tvrđavi sigurno neće završiti samo na priči o Indiji. Bit će govora i o nekima od prethodnih Bokinih knjiga i putovanja: o Che Guevari i Marku Polu, Putu svile, Afganistanu i Aleksandru Velikom, a sigurno neće biti zaboravljeni ni Dioklecijan i putovanje Odiseja Jadranom.


U okviru festivala održat će se i osma dodjela nagrade "Dijane Klarić", u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine.

Hrvatski klub putnika za svoje goste festivala i vjernu publiku osigurao je kontingent od 200 besplatnih ulaznica koje će se podijeliti u četvrtak na način da će publika prisutna na predavanjima dobiti „festivalsku putovnicu“ i nakon programa pečat. Taj pečat u putovnici bit će ulaznica za glavni dio programa na tvrđavi. Dio ulaznica će se moći osvojiti i putem darivanja naših medijskih pokrovitelja.

Besplatnu festivalsku ulaznicu, osigurale su i Tvrđave kulture Šibenik, suorganizator festivalskog programa na Tvrđavi sv. Mihovila, za članove svog Kluba prijatelja.

Manji broj ulaznica se može naći i u slobodnoj prodaji. Dvodnevne ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji će biti od utorka, 8. lipnja i to ekskluzivno za korisnike Mastercard® i Maestro® kartica, online putem sustava Eventim, a od četvrtka, 10. lipnja u prodaji će biti dostupne i jednodnevne ulaznice po cijeni od 50 kuna, a osim u sustavu Eventim (online i na fizičkim prodajnim mjestima) moći će se kupiti i u City Pointu šibenskih tvrđava.

Broj ulaznica je ogranićn zbog epidemioloških razloga. Sve detaljne informacije o festivalskom programu, događanjima i ulaznicima možete pratiti na našim društvenim mrežama. Na FB i Instagramu Croatian Travel Festival i Hrvatski klub putnika.

Pridružite nam se. Putujmo zajedno. Kroz priču, fotografije i video materijale. Iz Šibenika na sve strane svijeta. 

 

10. Croatian Travel Festival ove godine podržavaju:

GENERALNI POKROVITELJI: Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika

ZLATNI SPONZOR: Hotel Armerun

PARTNERI FESTIVALA: Tvrđava kulture Šibenik i klub Azimut

ORGANIZATOR: Hrvatski klub putnika d.o.o.

 


 

 

NEWSLETTER:


Možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na vezu u podnožju naših poruka e-pošte. Za informacije o našim pravilima o privatnosti kliknite ovdje.

Mi koristimo Mailchimp kao našu marketinšku platformu. Klikom dolje za pretplatu potvrđujete da će se vaši podaci prenijeti na Mailchimp na obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti Mailchimpa ovdje.

Naša agencija članica je Udruge hrvatskih putničkih agencija


NAŠI PARTNERI: