ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Zanzibar - Biser Afrike

 

Zanzibar - Biser Afrike

 

Priključite nam se u nezaboravnom posjetu Zanzibaru, biseru afričkih obala! Uživajte u obilasku koloritnih ulica Stone Towna, prepustite se bezbrojnim mirisima lokalnih bazara začina, obiđite s nama brojne palače i tvrđave koje Stone Town čine jednim od najzanimljivijih malih gradova na svijetu. Uživajte u epskim zalascima sunca s jedne od terasa uz plažu, a zatim nam se priključite u istraživanju otoka. Brodom ćemo obići obližnji Prison Island u kojem ćemo dohvatiti još jedan dio povijesti, posjetit ćemo farme začina po kojima je Zanzibar svjetski poznat, i na kojima će nas lokalni travari upoznati s bezbrojnim biljem i začinima, ali i s lokalnim načinom života. Provest ćemo dan na vodenom safariju u zaljevu Menai, plovit ćemo pored koraljnih grebena, a iskusna posada će nas upoznati sa životinjskim svijetom koji obitava u tirkiznom moru. Uživat ćemo u čarima oceana uz obalni gradić Jambiani, te provesti dan na Kendwi, po mnogima najljepšoj plaži Zanzibara. Plivat ćemo s morskim kornjačama u laguni Turtles Sanctuarya, te upoznati kopneni svijet divljih afričkih životinja u prihvatilištu Cheetah's Rock. Pridružite nam se na ovom putovanju i osjetite duh Arabije i Afrike ispričan kroz mirise začina i vizure jednih od najljepših plaža svijeta!   

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Photos made by: Riana Petanjek 

1.dan (05.12.2023.) ZAGREB – ISTANBUL
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 09.15h s predviđenim dolaskom u 13.30h.  Nastavak putovanja prema Zanzibaru predviđeno je u 19.45h, a dolazak je predviđen 03.30h (+1). 

2. dan (06.12.2023.) STONE TOWN                
Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Stone Townu i smještaj u sobe. Slobodan dan za odmor od putovanja i šetnju Stone Townom. Uživanje u epskom zalasku sunca s jedne od terasa smještenih uz plažu. Noćenje.


3. dan (07.12.2023.) STONE TOWN – Stone Town & Prison Island
Doručak. Dan ćemo provesti na dvjema fakultativnim izletima. Program uključuje dvosatno razgledavanje starog grada koji je u posljednja dva stoljeća prolazio intenzivne promjene, a njegov je arhitektonski stil jedinstvena mješavina različitih utjecaja i kultura. To je grad krivudavih ulica, užurbanih bazara, džamija i velikih arapskih kuća čiji vlasnici se međusobno natječu u ekstravaganciji. Turneja započinje na središnjoj gradskoj tržnici i pokriva stari njemački konzulat, Trg Kelele, Vrtove Forodhani, staru tvrđavu te sultanovu kuću. Nakon toga odlazimo u Prirodoslovni muzej te knjižnicu koja sadrži pisanu građu o Zanzibaru i istočnoj Africi. Eksponati uključuju i punjene primjerke lokalnih ptica, herbarij autohtonih biljaka i zbirku školjaka. Odlazak do Starog britanskog konzulata, arapske tvrđave izgrađene 1700. god., Kuće čudesa (sagrađena 1883.). Nastavljamo šetnjom kroz uske uličice kamenog grada (stari dio grada Zanzibara) gdje većina kuća datira od prije 150 godina. U ovom dijelu grada pronaći ćete mnoštvo malih i egzotičnih bazara i trgovačkih dućana. Izlet se nastavlja i završava posjetom ruševinama palače Maruhubi (1880.) i posjet dr. David Livingstone House (1866).  Prilikom razgleda žene trebaju prekriti ramena i nositi duge suknje ili hlače. Kao dio moderne povijesti grada tu je svakako rodna kuća Freddia Mercurya, posjetiteljima jedno od omiljenih mjesta za fotografiranje. Odlazimo na pauzu za ručak i kratki odmor. Drugi dio dana rezerviran je za poludnevni izlet na Prison Island. Izlet započinje 30-minutnom vožnjom brodom kako bismo došli na maleni otok sa zapadne strane Zanzibara. Otok je nekad bio u vlasništvu Arapa i privatno je korišten kao mjesto zatočeništva za neprijateljske robove. U kasnijim fazama ga je kupio general Mathews koji je želio izgraditi središnji zatvor Zanzibara pa stoga i naziv „otok zatvor“. Međutim, nikad nije iskorišten u tu svrhu. Na otoku ćete moći uživati u kupanju i ronjenju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

4. dan (08.12.2023.) STONE TOWN – Safari Blue Day 
Nakon doručka odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Safari Blue Day (fakultativno). Plovidba brodom do zaljeva Menai kojeg čine izolirani sprudovi, nenastanjeni otočići, netaknuti morski svijet i tirkizni ocean. Uživanje u plovidbi, plivanju, sunčanju, promatranju prekrasne prirode. Čarolija ovog izleta je ronjenje u prekrasnom toplom Indijskom oceanu. U jutarnjim satima u programu je obilazak dva koraljna grebena uz iskusnu posadu koja će grupu odvesti do najboljih dijelova za promatranje morske flore i faune. Menai Bay je zaštićeno morsko područje, a ujedno zaštićeno stanište grbavih i dobrih dupina. Na 90% izleta su zabilježeni susreti sa dupinima pa se užitku ronjenja u divljini u društvu tih predivnih životinja nadamo i ovom prigodom. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan (09.12.2023.) STONE TOWN – Spice Farms (Viungo) – JAMBIANI
Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet pod nazivom „Spice Tour“ (fakultativno). Obići ćemo plantaže klinčića, papra, muškatnog oraščića, jack fruita, cimeta, šafrana, kurkume te bilja od kojeg se spravljaju najpoznatiji svjetski parfemi i kozmetika. „Turu začina“ vodi poznati lokalni travar koji će s vama podijeliti pregršt informacija o začinima, organski uzgojenom bilju i njihovoj uporabi u autohtonim jelima, provesti vas nepreglednim plantažama i pričati o lokalnom načinu života. Povratak u hotel, transfer u Jambiani. Smještaj u hotelu, noćenje.

6. dan (10.12.2023.) JAMBIANI
Nakon doručka čitav dan uživamo na plaži ispred hotela i u oceanu. Noćenje.

7. dan (11.12.2023.) JAMBIANI​ – Kendwa Beach
Doručak. Odlazak na Kendwa beach (fakultativno) - u suradnji s pratiteljem putovanja organizirani posjet prema mnogima najljepšoj zanzibarskoj plaži na sjeverozapadu otoka, na kojoj je kupanje moguće cijeli dan jer su tamo oscilacije pomicanja razine mora najmanja. Uživanje u prekrasno tirkizno plavoj nijansi oceana i mekanom bijelom pijesku. Plaža je bogata sadržajima kao što su jet ski, pristupačni i šarmantni beach barovi i restorani, te skupine plesača i akrobata koji će vam boravak na plaži učiniti još zabavnijim.

8. dan (12.12.2023.) JAMBIANI – Cheetah's Rock
Doručak. Posjet Cheetah's Rocku-u, utočištu divljih životinja. (fakultativno). Riječ je neprofitnom centru za zaštitu divljih životinja, spašenih ili doniranih, a podrazumijeva lavove, hijene, zebre, lemure idr. Nije dozvoljen ulazak mlađima od 15 godina. Povratak do hotela i uživanje u plaži i oceanu.


9. dan (13.12.2023.) JAMBIANI – Turtles Sanctuary & Kilosas Conservation
Doručak. Posjet laguni prepunoj morskih kornjača i još jednom utočištu divljih životinja. (fakultativno). Na sjeveru otoka smjestila se šarmantna laguna naziva Turtles Sanctuary, u kojoj posjetitelji slobodno plivaju pored velikog broja morskih kornjača. Ponesite vodootporne futrole za mobitele i očekujte predivno iskustvo. Svega tri minute hoda od lagune nalazi se još jedno utočište životinja u kojem ćete se družiti s brojnim vrstama majmuna, kameleona, nojeva ili pitona. Povratak u hotel, uživanje u plaži i oceanu.

10. dan (14.12.2023.) JAMBIANI – ZANZIBAR CITY 
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 23.30h, sobe na raspolaganju do transfera na aerodrom. 

11. dan (15.12.2023.) ISTANBUL – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul predviđeno je u 04.30h s predviđenim dolaskom u 12.35h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 19.00h i dolaskom u 19.05h po lokalnom vremenu.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Cijena putovanja uključuje:

 • četiri noćenja u Stone Townu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • šest noćenja u Jambiani u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • ​povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Zanzibar (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Tanzaniju (mogućnost posredovanja agencije pri izradi on line vize)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 300,00 EUR / 2.260,35 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14


Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Tanzaniju je potrebna, a ishodi se po dolasku u Tanzaniju (50 USD po osobi, plaćanje na licu mjesta).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su klimatizirane i sve sobe su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima, fotografije soba možete pogledati u fotogaleriji.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Limit za prtljagu na glavnom letu zrakoplovne kompanije Turkish Airlinesa je 23 kg +  7 kg za ručnu prtljagu (23 x 40 x 55 cm).   
 • Za letove Zagreb - Zanzibar - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines  koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321.
 • Za letove Istanbul - Zanizbar- Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A340-600 /  A380-800 (quad-jet) (A388).


Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM CENTRU.

 

Hoteli na putovanju:

 • U Stown Townu noćimo u Dhow Palace Hotel 4*, gosti na raspolaganju imaju bazen, restoran, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Jambiani noćimo u Dhow Resort 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, massage i fitness centar, restoran, caffe bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi, ručnik za plažu i bazen.


Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet Stone Town & Prison Island - 45,00 usd (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz brodom, ulaznice, voda)
 • Fakultativni izlet Safari blue day - 65,00 usd (uključeno u cijenu: privatni izlet brodom, ulaznica za zaštićeno morsko područje, ručak, soft drinks, voće, lokalni vodič, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni izlet Spice farms - 35,00 usd  (uključeno u cijenu: lokalni vodič, ručak na farmi, voće, voda, prijevoz, obilazak farme začina)
 • Fakultativni izlet Cheetah's rock - 170,00 usd (uključeno u cijenu: ulaznica i prijevoz)
 • Turtles Sanctuary & Kilosas Conservation - 45,00 USD  (uključeno u cijenu: ulaznica i prijevoz)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

TANZANIJA 

Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija
Glavni grad: Dodoma, sjedište vlade nalazi se u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu
Jezik: swahili i engleski su službeni jezici
Religija: rimokatolici 45%, muslimani 37%, ostali 18%; na Zanzibaru je 99% muslimana
Vremenska razlika: + 2 sata u odnosu na srednje europsko zimsko računanje vremena, + 3 sata u odnosu na srednje europsko ljetno računanje vremena
Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS). Preporučuje se mijenjati USD za domaću valutu u bankama jer se postiže najbolji tečaj. Kreditne kartice (najčešće Visa i Master Card) su prihvaćene u hotelskim resortima i internacionalnim objektima, ali su uglavnom podložne povećanju cijena za 5-15%.
Napon struje: 220/240V; 50 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje, preporučuje se i profilaksa protiv malarije. Svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: potrebna, ishodi se po dolasku u zračnoj luci (cijena 50 USD). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena.
Odjeća: za safari preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, za ranojutarnje i večernje vožnje preporučujemo topliju odjeću; preporučujemo udobnu obuću i pokrivalo za glavu; na Zanzibaru preporučujemo laganu pamučnu odjeću koja prekriva tijelo od ramena do koljena.
Hrana i piće: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi-nyama – banane s mesom. Piti isključivo flaširanu vodu, popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa.
Klima: tropska klima, obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu. Tanzanija ima dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te od listopada do prosinca. Najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada. Zanzibar ima toplo vrijeme tijekom cijele godine, zbog blizine ekvatora. Ljetne vrućine ublažava vjetar sa sjeveroistoka, te su kraće kiše moguće u studenom, a duže u periodu od ožujka do svibnja, tijekom perioda jugozapadnog monsuna.


Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 19,47 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 40.000€ ili 21,89 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 60.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 675 EUR/5.085,79 kn) iznosi 6,82 EUR. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena!
Rok prijave: 01.10.2023
Trajanje: 11 dana
Polazak: 05.12.2023
Povratak: 15.12.2023
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivan Vuković
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: ZAN-1-2023
Cijena organizacije putovanja: 960,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 970,00 € / osobi

1.930,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.