ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Turska u društvu Kristijana Iličića

 

Turska u društvu Kristijana Iličića

 

Upoznajte različitosti Turske s Kristijanom Iličićem i Andreom Trgovčević! Turska je zemlja prepuna različitosti, u njoj sve pršti životom, intenzivnim bojama, okusima, mirisima…Tijekom putovanja kroz tu zemlju fascinirat će vas arhitektonska zdanja nastala u različitim razdobljima burne povijesti kakva ćete otkrivati u šetnji moćnim Istanbulom, a potom ćete ostati zadivljeni ljepotama prirode jedne od najljepših turskih regija - Antalije.

U ovu zemlju koja će vas fascinirati bogatstvom svoje multikulturalnosti u suradnji s Hrvatskim klubom putnika, vode vas Kristijan Iličić i Andrea Trgovčević. Ovi poznati putnici u više su navrata istražili ljepote ove zemlje koju mnogi nazivaju “mističnom”. Odlučili su da baš Turska bude prva zemlja koju će posjetiti nakon izbijanja pandemije korona virusa. Puni pozitivnih dojmova, ali i oduševljeni osjećajem sigurnosti, higijenom i pridržavanjem svih mjera, ali na prihvatljiv, decentan, čovjeku ugodan način od trenutka ulaska u avion, za vrijeme aktivnog programa kojeg su si kreirali za vrijeme boravka u Istanbulu i u Antaliji, a potom i tijekom povratka kući, odlučili su u suradnji s Hrvatskim klubom putnika kreirati program putovanja na kojem će putnicima pokazati sve što su i sami doživjeli, ali kako to sa svakom grupom biva, doživjeti i neka sasvim nova, individualna i grupna nezaboravna iskustva.

Pridružite im se na tom putovanju! Otputujte u Tursku! Puno ste ove godine boravili u vlastitom domu. Vrijeme je za počastiti se boravkom u hotelima s 5*. Obogatite trenutke života u ovoj ludoj 2020. najživopisnijim iskustvima! Na kraju, kad jednom sve prođe, samo te, takve trenutke ćete i pamtiti.
 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-11005456

1. dan (25.10.2020.) ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul previđeno je u 19:55h s predviđenim dolaskom u 00:15h (+1). Po dolasku smještaj u hotel Curio by Hilton Hagia Sofia Mansions 5*. Hotel se nalazi u samom centru Istanbula, odmah pokraj Aja Sofije. Noćenje.


2. dan (26.10.2020.) ISTANBUL – city tour
Nakon doručka krećemo u fakulativni obilazak Istanbula. Obilazak započinjemo na Hipodromu koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom. Slijedi razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, jedinstvene sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Obilazak nastavljamo sa palačom Topkapi, osmanski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjetiti ćemo i baziliku Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet Aja Sofiji iz 6. st., najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. 

U poslijepodnevnim satima predlažemo zajednički odlazak na ručak u poznati lanac restorana Nusr-Et Steakhouse Sandal Bedesten koji se nalazi u sklopu samog Grand Bazaara. Poslije ručka slobodno vrijeme za obilazak Grand Bazaara, najvećeg bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine i cjenkanja. Povratak u hotel u večernjim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.


3. dan (27.10.2020.) ISTANBUL  krstaranje Bosporom
Nakon doručka krećemo na fakulativni izlet. Prvo ćemo posjetiti palaču Dolmabahçe, a nakon toga odlazimo na dvosatno krstarenje moćnim Bosporskim tjesnacem koji se spaja s Mramornim morem i Crnim morem. Tijekom prošlih stoljeća Bospor su prelazili osvajačke vojske, neustrašivi trgovci i mnogi avanturističkog duha. Ovih dana tisuće građana Istanbula putuju duž njega, ribarska plovila okušaju sreću u njenim vodama, ogromni tankeri i kontejnerski brodovi snažno napreduju niz njegovog središnjeg kanala, turisti se voze na izletničkim brodovima. S jedne strane je Europa, a s druge Azija.

U poslijepodnevnim satima predlažemo zajednički odlazak na ručak, ali ovaj put ćemo uživati u autohtonoj turskoj kuhinji. Nakon ručka predlažemo obilazak Galat Towera, nastavljamo šetnju do najpoznatije ulice u Istanbulu, a to je Istiklal avenija. Povratak u hotel u večernjim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.


4. dan (28.10.2020.) ISTANBUL ANTALYA
Doručak, check out iz hotela najkasnije do 11:00h. Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu do transfera na aerodrom u 15:00h. Za one koji žele zadnji dan će vas Kristijan i Andrea odvesti na jednu super lokacija na kojoj su se i oni sami napravili foto shooting, a zove se Taht Istanbul i iznajmljuje se za 100 turskih lira (11,50 eura). U okviru te cijene možete rentati outfite. To nije kafić, niti restoran, već uređen krov zgrade koji se iznajmljuje upravo u te svrhe. Napraviti ćete super video i super fotke, no računajte da je moguće "raketiranje" galebova :) Isplati se ako želite imati savršenu fotku s panoramom Istanbula i zalaskom sunca! Povratak u hotel i transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova predviđeno je u 18.20h s predviđenim dolaskom u 19.50h. Po dolasku smještaj u hotel Akra 5*. Noćenje.

 

5. dan (29.10.2020.) ANTALYA – Canyoning Goynuk & Yanartas
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet u kanjon Goynuk koji je jedno prekrasno djelo prirode prepuno jezera, laguna i vodopada. Put Lycian se nalazi na popisu najljepših svjetskih staza za pješačenje te svojim većim dijelom prolazi kroz Goynuk kanjon. Pripremite se za nevjerojatnu avanturu canyoning tijekom kojeg ćete uživat u prolaženju nekoliko etapa kroz kanjon koje vam je priroda pripremila dok se hladite u kristalno čistoj vodi koja izbija iz planina. Poslije ove avanture odlazimo posjetiti mjesto koje se zove Himera (Yanartaş), gdje se nalazi vječni plamen na stjenovitom obronku planine iznad sela Čirali u blizini Olimposa u Turskoj. Radi se o fascinanatnom prirodnom fenomenu od desetak plamenova koji izlaze iz mase stijena bez vidljivog goriva za njihovo održavanje. Već tisućama godina se ispušta plin metan iz zemlje na ovom mjestu, a u davna vremena pomorci koji su prolazili duž obale Sredozemnog mora koristili su jarki plamen kao orijentir na svom putovanju. Danas jedina pomoć putnika koju pruža plamen jest lakoća kuhanja čaja za planinare Licijskim putem, koji prolazi kraj mjesta. Plamen je, naravno, najdramatičniji noću, a srećom pošumljeni park otvoren je 24 sata dnevno, što posjetiteljima omogućava da u bilo kojem trenutku pješače tri kilometra uzbrdo kamenom stazom do Chimere. Povratak u hotel, noćenje.

 

6. dan (30.10.2020.) ANTALYA
Doručak, slobodan dan za uživanje u hotelu na bazenu ili na plažama. U popodnevnim satima predlažemo šetnju uskim uličicama starog dijela grada Kaleici i uživati diveći se mješavini lijepo restaurirane i oronule arhitekture osmanskog doba. Stario dio započinje na glavnim vratima, Kale Kapısı, koja su obilježena starim kamenom Saat Kulesi i kipom Attalusa II, osnivača grada. Na sjeveru je İki Kapılar Hanı, prostrani natkriveni bazar koji datira s kraja 15. stoljeća. Hodajte prema jugu Uzun Çarşi Sokak, ulicom koja započinje nasuprot sahat-kule. Odmah s lijeve strane nalazi se Tekeli Mehmet Paşa Camii iz 18. stoljeća, džamija koju su sagradili Beylerbey (guverner guvernera) Tekeli Mehmet Paşa i koja je bila u velikoj mjeri popravljena 1886. i 1926. Trenutno se obnavlja, ali imajte na umu prekrasnu arapsku kaligrafiju u pločicama u boji iznad prozora i uz dno kupole. Šetajte dalje ovom zaštićenom zonom, gdje su mnoge milostive stare osmanske kuće obnovljene i pretvorene u pansione, boutique hotele i trgovine. Na istoku, na vrhu Hesapçi Sokaka, nalaze se monumentalna Hadrijanova vrata, poznata i kao Üçkapılar ili "Tri vrata", podignuta za posjeta rimskog cara Antaliji 130. godine. Rimska luka u podnožju padine bila je spas Antalije od 2. stoljeća prije Krista do kraja 20. stoljeća, kada je izgrađena nova luka oko 12 km zapadno, na krajnjem kraju Konyaaltı Plajı. Luka je obnovljena tijekom 1980-ih i danas je marina za jahte i izletničke brodove. Dizalo se spušta liticom do luke sa zapadnog kraja Cumhuriyet Meydanı. Na jugozapadnom rubu Kaleiçija, na uglu velikog, atraktivnog, cvijetom ispunjenog parka Karaalioğlu Parkı uzdiže se Hıdırlık Kalesi, 14 metara visok toranj iz 1. ili 2. stoljeća nove ere. Izgrađen je kao mauzolej, a kasnije je, zbog svog izvrsnog položaja iznad zaljeva, imao važnu ulogu u obrani grada kao karaula i svjetionik.

 

7. dan (31.10.2020.) ANTALYA – Demre, Myra i Kekova
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet tijekom kojeg ćemo se upoznati s bogatom povijesti Anatolije. Počinjemo s gradom Demre, službeno 'Kale', ali gotovo svi su ga zvali starim imenom 'Demre', ovaj srušeni grad nekada je bio likijski (a kasnije i rimski) grad Myra. Do 4. stoljeća bilo je dovoljno važno imati vlastitog biskupa - ponajviše Svetog Nikolu, koji je uhvatio maštu zapadnog svijeta u glavnoj ulozi Djeda Mraza. 60. godine Sveti Pavao stavlja Myru na krščansku kartu mijenjajući čamce u njezinoj luci Andriake, tijekom svog putovanja prema Rimu. I Danas je Muzej Djeda Mraza (Noel Baba Müzesi) najposjećenije Demreovo mjesto, ali u ovom malom obalnom mediteranskom gradiću ima još stvari koje treba vidjeti. Otprilike 2 km u unutrašnjosti nalaze se ruševine rimske Myre s dobro očuvanim kazalištem i impresivnim grobnicama isklesanim u stijenama. Izlet nastavljamo prema Kekova, također nazvana Caravola (grčki: Dolichiste), koja je mali turski otok u blizini Demre (Demre je likijski grad Myra), okruga provincije Antalija koji je okužen sa selima Kaleköy (drevna Simena) i Üçağız (drevna Teimioussa). Kekova ima površinu od 4,5 km2 i nenaseljena je. Nakon talijanske okupacije Kasteloriza, Kekova - koja je u to vrijeme bila privremeno naseljena tijekom ljeta zbog sječe drva - bila je sporna između Italije i Turske. Konvencija između Italije i Turske iz 1932. dodijelila ju je Turskoj. Na njegovoj sjevernoj strani nalaze se djelomično utonule ruševine Dolchiste / Dolikisthe, drevnog grada koji je uništen potresom tijekom 2. stoljeća. Obnovljen i još uvijek cvjetajući tijekom razdoblja Bizantskog carstva, konačno je napušten zbog upada Arapa. Tersane (što znači "dockard", budući da je u njegovom zaljevu bilo mjesto drevnog grada Xera i dockard, s ruševinama bizantske crkve) nalazi se na sjeverozapadu otoka. Tursko Ministarstvo zaštite okoliša i šuma regiju Kekova proglasilo je posebno zaštićenim područjem 18. siječnja 1990. Sve vrste ronjenja i plivanja zabranjene su i podliježu posebnim dozvolama vladinih ureda. U kasnijim godinama zabrana je ukinuta, osim na dijelu gdje je potopljeni grad.. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Predlažemo zajednički odlazak na večeru. Noćenje.
 

8. dan (01.11.2020.) ANTALYA – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka (check out iz sobe najkasnije do 11:00h), slobodno vrijeme do transfera u 11:00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul, predviđeno je u 13:50h  s predviđenim dolaskom u 15:25h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj s predviđenim polaskom iz Istanbula u 18:50h i s predviđenim dolaskom u Zagreb u 19:00h.


 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • tri noćenja u Istanbulu u hotelu Curio by Hilton Hagia Sofia Mansions 5* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Antalyi hotelu Akra 5* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu

 
Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Istanbul - Antalya (Turkish Airlines - aviokompanija)

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.800,00 kn
 • test za Covid-19
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu. .
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 25.09.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima (osim ako nije navedeno drugačije)
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima ili sobe s pogledom na more, s balkonom, late check out itd.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 11:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 30kg + 8kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
 • Za letove Zagreb - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Istanbul - Antalya, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A321 (twin-jet) (A321)
 • Za let Antalya - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A321 (twin-jet) (A321)
 • Za let Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus  A320 / A320p / A321

 

Hoteli na putovanju:

 • U Istanbulu noćimo u Curio by Hilton Hagia Sofia Mansions 5*. Gosti na raspolaganju imaju spa & wellness centar, fitnes centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Antalyi noćimo u hotelu Akra 5*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, spa & wellness centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni city tour Istanbul - 20,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ulaznice se plaćaju na ulazu u lokalnoj valuti - TL) 
 • Fakultativni izlet krstarenje Bosporom - 40,00 eura cijena (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, krstarenje brodom, ručak na brodu, a ulaznica za palaču Dolmabahçe se plaća na ulazu 15,00 eura) 
 • Fakultativni izlet Canyoning Goynuk & Yanartas - 80,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, prijevoz, ručak, oprema za canyoning, ulaznice) 
 • Fakultativni izlet Demre, Myra i Kekova - 75,00 eura cijena (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, prijevoz, ulaznice)

*cijene izleta su informativne i formirane na temelju minimalno 12 putnika po izletuORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

TURSKA

Službeno ime: Republika Turska
Glavni grad: Ankara
Službeni jezik: turski
Vremenska razlika:  +1 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: turska lira (TL)
Napon struje: 220 V i koriste se jednake utičnice kao i kod nas.
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, www.stampar.hr/hr
Viza: za državljane Republike Hrvatske viza nije potrebna.
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Informacije vezane za COVID-19: Nije potreban negativan test na Covid-19 za ulazak u Tursku. Ukoliko putnik bude tijekom putovanja pozitivan na Covid-19 obavezan je ići u karantenu 14 dana o svom trošku. Agencija ne snosi nastale troškove u slučaju pozitivnog testa na Covid-19 tijekom putovanja. Trenutna situacija je da državljani RH ne trebaju raditi test na Covid-19 za povratak u Hrvatsku, a u slučaju promjena obavijestiti ćemo putnike.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 88,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 18,80 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate

2.) od 7 do 12 rata za:

Visa Premium (ex. American Express):  7,12% skuplje + PDV na kamate
Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate
*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate
 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "NOMAGO" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

Visa Premium (ex. American Express):  jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
Visa Premium (ex. American Express):  od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-1100545


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Odgođeni letovi
Rok prijave: 10.10.2020
Trajanje: 8 dana
Polazak: 25.10.2020
Povratak: 01.11.2020
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Kristijan Iličić & Andrea Trgovčević
Vrsta putovanja: 5* grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: TR-1-2020
Cijena organizacije putovanja: 5.600,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 1.800,00 HRK / osobi

7.400,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.