ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Šri Lanka u društvu Jasena Boke

 

Šri Lanka u društvu Jasena Boke

 

Pobjegnite na dva tjedna od depresivne europske zime na Šri Lanku, mistični tropski otok i istinski biser Indijskog oceana. Šri Lanku mnogi smatraju produžetkom Indije, pa nema boljeg načina da je upoznate nego u društvu Jasena Boke, dokazanog znalca i prezentera Indije. Jasen će vas uvesti u neki drugi, čarobni svijet nalik indijskom, ali sa znatno manje kaosa. Proći ćete najljepšim dijelovima otoka, od veličanstvenih spomenika lokalne kulture, preko prirodnih ljepota, plaža i ronjenja na koraljnim grebenima, safarija u poznatim nacionalnim parkovima i susreta s kitovima pa do uličnog života i kolonijalnog duha malih otočnih gradova.

Još otkad su prve kolonijalne sile okupirale otok, kojega su Britanci nazvali Ceylon - putnici se oduševljavaju magičnim kontrastima koje otok nudi, mekanim pješčanim tropskim plažama, nepreglednim šumovitim predjelima, vulkanskim stijenama, vodopadima, zaštićenim rezervatima divljih životinja, farmama čaja i poznatih začina i fascinantnim hramovima. Usporite na tren, opustite se i zaboravite na sve obveze. Prepustite se čarima prekrasnih prizora koji vas okružuju! Budizam, dominantna religija na otoku upravo tome i uči, opuštanju i uživanju, a stanovnici dobro znaju kako biti takvima. Veljača je vrijeme kad je Šri Lanka najzelenija i mnogi kažu – najljepša.

Po dolasku krećemo prema Sigiriyi gdje ćemo se popeti na najpopularnije mjesto otoka Lion rock, vulkansku stijenu koja se proteže na visini od 200 metara i na kojoj se nalazi drevni hram budističkih svećenika. Sa stijene se pruža prekrasni pogled na središnji dio Šri Lanke i na obližnje vrtove koji su dio kompleksa.  U slavnom nacionalnom parku uz jezero Minneriya družit ćemo se sa slonovima, a u Dambulli posjetiti jedan od od najvažnijih budističkih spomenika, Zlatni hram smješten u pećini i okružen brojnim drugim pećinskim hramovima. Bit će vam jasno zašto je ovo mjesto pod zaštitom UNESCO-a.

Upoznavanje Šri Lanke nastavit ćemo u gradu Kandy koji je, kako mu ime i kaže, pravi azijski slatkiš! Očekuje nas poznati Hram zuba gdje se navodno čuva lijevi Budin očnjak i Botanički vrt gdje ćete napokon vidjeti kako izgledaju biljke papra, cimeta ili pak vanilije.

Posjet Šri Lanki ne bi bio potpun bez vožnje vlakom! Stoga se vozimo najživopisnijom željezničkom rutom,  prema Elli uživajući u predivnim zelenim krajolicima i plantažama čaja. Dobit ćemo priliku i za malo aktivnog odmora - tu je, za one raspoložene za hodanje, neizostavni trekking na Little Adam's Peak, a upoznavanje s faunom ovog dijela svijeta omogućit će nam jeep safari u još jednom dobro poznatom Nacionalnom parku Yala, domu leoparda, slonova i brojnih drugih životinja! Šri Lanku u pratnji Jasena Boke zaokružujemo boravkom na, kažu, najljepšoj plaži otoka Unawatuni, fakultativnim izletom brodom među kitove kod Mirisse i posjetom još jednom kolonijalnom biseru, Galleu, a putovanje završavamo u Colombu. A onda slijedi povratak kući, s bezbrojnim uspomenama s prelijepog tropskog otoka.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Some photos made by: Riana Petanjek, Ivan Vuković & Srđan Kurajica

1. dan (03.02.2024.) ZAGREB – DOHA – COLOMBO
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu predviđeno je u 16:05h s predviđenim dolaskom u 23:20h.

2. dan (04.02.2024.) COLOMBO – SIGIRIYA
Nastavak putovanja prema Colombu, predviđen polazak je u 01:15h, s predviđenim dolaskom u Colombo u 08:25h. Po dolasku u Colombo, odlazimo privatnim busom prema gradu Sigiriya, po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan (05.02.2024.) SIGIRIYA – Lion rock
Nakon doručka posjetit ćemo Lion rock, vulkansku stijenu koja se proteže na visini od 200 metara i na kojoj se nalazi drevni hram budističkih svećenika. Sa stijene se pruža prekrasni pogled na središnji dio Šri Lanke i na obližnje vrtove koji su dio kompleksa.

Nakon povratka s Lavlje stijene odmorite uz hotelski bazen s pogledom na mjesto na koje ste bili tog jutra. Noćenje u Sigiriyi.

4. dan (06.02.2024.) SIGIRIYA – NACIONALNI PARK MINNERIYA
Nakon doručka slijedi poludnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Minneriya poznat kao jedno od najvećih okupljališta azijskih slonova na svijetu. Tijekom posjeta imat ćete priliku vidjeti stotine slonova u krdu uz Minneriya jezero-rezervoar napravljen još u 3. stoljeću. Riječ je o najvažnijem lokalitetu gdje se od davnih vremena okupljaju slonovi, ali i brojne druge endemske životinje.
Po povratku u Sigiryju slobodno poslijepodne. Mogućnost šetnje do Lion rocka ili jednostavno uživajte u predivnom okruženju u kojem se nalazi ovaj hotel. Noćenje.

5. dan (07.02.2024.) SIGIRIYA – Pećinski hram Dambulla – KANDY
Nakon doručka, check out i odlazimo na fakultativni izlet u Dambullu u kojoj se nalazi preko 80 različitih hramova od kojih su neki ugrađeni u špilje. Posjetit ćemo Dambulla Cave Temple, najočuvaniji i najveći hram na Šri Lanci. Ovaj znameniti hram nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom od 1991. godine. Nastavak puta prema Kandyu. U dogovoru s vodičem mogućnost posjete budističkom hramu Aluvihare pored Mattale. Po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

6. dan (08.02.2024.) KANDY
Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak grada, posjetit ćemo Hram Zuba (The Tooth Temple). Riječ je o poznatom budističkom hramu gdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak, a zašto upravo taj hram ima važnu ulogu u političkom životu Šri Lanke, čut ćete od vodiča. Nakon obilaska hrama slijedi posjet čuvenom Botaničkom vrtu (Royal Botanical Garden) s preko 4000 vrsta biljaka! Od orhideja i palmi do medicinskog i začinskog bilja: izgubite se u širokoj lepezi boja i mirisa! Nakon ture slobodno vrijeme i noćenje.

7. dan (09.02.2024.) KANDY – NUWARA ELIYA
Nakon doručka zaputit ćemo se prema Nuwara Eliyai poznatoj po imenu Mala Engleska, jer su se Britanci u idilične zelene brežuljke sklanjali za vrijeme velikih vrućina. Po dolasku u Nuwaru posjetit ćemo manju lokalnu plantažu čaja, po kojem je ovaj kraj i poznat, kako bismo pogledali proces dobivanja čaja i prošetali po samim plantažama. Nakon posjeta plantaži, smještaj u hotelu. Noćenje.

8. dan (10.02.2024.) NUWARA ELIYA  – ELLA – LITTLE ADAM'S PEEK TREKKING
Nakon doručka odlazimo prema Nanu-Oya odakle ćemo vlakom krenuti prema Elli. Vožnja vlakom u Šri Lanci poseban je doživljaj jer ju prate predivni zeleni krajolici i nepregledne plantaže čajeva, a baš ova relacija spada u najljepše svjetske atrakcije. Po dolasku u Ellu, omiljeno odredište u brdskom predjelu Šri Lanke, smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na fakultativnu dvosatnu hiking turu (5 km) na vrh Little Adam's. Ime vrha dolazi od legende kako je upravo na ovom mjestu Adam napravio prve korake nakon izgona iz raja. Druga legenda kazuje kako leptiri pred kraj života dolaze uginuti upravo ovdje. Na putu do vrha uživat ćemo u šetnji kroz lokalno selo, plantažama čaja, a šećer slijedi na kraju: pogled s vrha. Onima koji uspiju odoljeti hikingu ostaje ugodan odmor u gradu. Ella nudi puno mjesta za uživanje u lokalnom čaju, a ako ogladnite, tamošnji restorani su prava gastronomska meka. Nakon povratka s hikinga predlažemo petnaestominutnu šetnju do omiljenog motiva otoka s razglednica: željezničkog Mosta devet lukova iz kolonijalnih vremena, a oni kojima nikad dosta avanture mogu isprobati i atraktivni zip line. Noćenje u hotelu.

9. dan (11.02.2024.) ELLA – NACIONALNI PARK YALA
Nakon doručka i još malo ispijanja čaja u Elli, nastavljamo putovanje prema Nacionalnom Parku Yala. Smještaj u luksuznim šatorima s kupaonom u samom rezervatu koji je dom leopardima, slonovima, šakalima, ljenjivcima, jelenima, krokodilima i više od 200 vrsta ptica. Park opravdano ima titulu najljepšeg parka na Šri Lanci, a lokalci vole reći da je posjet ovom parku iskustvo epskih proporcija jer imate priliku približiti se neukroćenom svijetu divljih životinja. Bilo da ste strastveni ljubitelj prirode ili da prvi put posjećujete ovako bogat životinjski rezervat, ovo iskustvo nećete zaboraviti. Slobodno poslije podne za odmor u parku. Noćenje.

10. dan (12.02.2024.) NP YALA – PLAŽA  UNAWATUNA
Rano ujutro počinjemo fakultativni safari u parku, prijevoz po parku organiziran je džipovima. Krenut ćemo vrlo rano jer se zaštitni znak ovog parka, endemski leopard, pojavljuje samo u prvim satima dana. Nakon poludnevnog obilaska parka krenut ćemo privatnim autobusom prema Matari kako bismo kratko obišli hram Parey Dewa (Rock in Water). Nakon toga nastavljamo prema Unawatuni, jednoj od najljepših plaža Šri Lanke. Na putu ćemo proći ćemo kroz Weligamu kako bismo vidjeli tradicionalni način ribarenja s visokih štapova zabodenih u more. Smještaj u hotelu u Unawatuni. Noćenje.

11. dan (13.02.2024.) PLAŽA UNAWATUNA
Zasluženi slobodni dan na plaži idealnoj za odmor. Brojni sadržaji nude mogućnost aktivnog dana, ili možete jednostavno uživati u moru, pijesku i bogatoj gastronomskoj ponudi.

12. dan (14.02.2024.) FAKULTATIVNI IZLET: Potraga za kitovima u blizini plaže Mirissa – GALLE
Nakon doručka mogućnost organizacije fakultativnog ranojutarnjeg izleta na nedaleku plažu Mirissu poznatu po atraktivnom izletu brodom na promatranje života kitova i dupina u moru oko Šri Lanke. Tura traje 4-5 sati i ostat će u vam u sjećanju kao jedna od najdražih uspomena s ovog tropskog otoka. Nakon toga mogućnost kupanja i ručka na Mirissi. Na povratku prema Unawatuni slijedi poludnevni fakultativni izlet gradu Galle, jedinstvenom primjeru utvrđenog kolonijalnog naselja u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s južno-azijskom tradicijom. U Galleu, šarmantnom arhitektonskom biseru upoznat ćemo stari grad u zidinama i skrivene atrakcije te istražiti poznatu tvrđavu na UNESCO-vom popisu, koju su izgradili još Nizozemci u vrijeme svoje kolonijalne slave. Tu je i foto muzej, podsjetnik na tragediju iz 2004., kad je tsunami razorio ovaj dio otoka. Nakon toga slobodno vrijeme za šetnju i individualno istraživanje bogatog kolonijalnog nasljeđa ovog lijepog grada, užitak u dobrim restoranima ili shopping u brojnim dućanima sa suvenirima. Povratak u večernjim satima na Unawatunu. Onima koji nisu za posjet kitovima ostaje mogućnost dana odmora i opuštanja na Unawatuni. Noćenje u hotelu, osim ako vas zanima uzbudljivi noćni život i party na plaži.

13. dan (15.02.2024.) UNAWATUNA
Posljednji dan slobodan je za kupanje i odmor na plaži prije povratka u europsku zimu. Ili kupovinu suvenira… ili ponovnom posjetu nedalekom Galleu… ili… Noćenju u hotelu.

14. dan (16.02.2024.) UNAWATUNA – COLOMBO
Nakon doručka polazak autobusom za Colombo. Na putu prema glavnom gradu Šri Lanke posjetit ćemo centar koji se brine o ugroženim morskim kornjačama Kosgoda Turtle Hatchery. Prijestolnica otoka središte je trgovine začinima između Azije i Bliskog istoka, te Europe, još od petog stoljeća i pojave Arapa na ovom prostoru. Zamijenile su ih nove kolonijalne sile, Portugalci, zatim Nizozemci i konačno Britanci. Kontrola trgovine začinima između Azije i Europe bila je važan izvor prihoda, a sve kolonijalne sile ostavile su svoje bogate tragove u gradu. Drevne crkve, atraktivni hramovi, utvrde, bazari, život ulice, ali i najbolji restorani za isprobavanje lokalne hrane, sve je to Colombo. Slobodno popodne možete iskoristiti za kupovinu posljednjih suvenira u brojnim dućanima, istraživanje zanimljivog grada ili chillanje u hotelu ili nekom od najboljih restorana ovog dijela svijeta. Noćenje u hotelu.

15. dan (17.02.2024.) COLOMBO – DOHA – ZAGREB
Transfer u prvim satima dana na aerodrom na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova predviđeno je u 04:00h s predviđenim dolaskom u Dohu u 06:30h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom iz Dohe u 08:30h i s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12:25h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život, dani maštanja i prisjećanja na putovanje, gledanje fotografija, maštanje o romantičnom, drugačijem svijetu kroz koji ste upravo prošli. I početak planiranja novog putovanja!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Cijena putovanja uključuje:

 • tri noćenja u Sigiryi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Kandy u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Nuwara Eliyi u drvenim kućicama (hotelu) 4* s doručkom(1/2 dvokrevenoj sobi)
 • jedno noćenje u Elli u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Yali u kampu u safari šatorima s doručkom (1/2 u dvokrevetnim i 1/3 trokrevetnim šatorima)
 • četiri noćenja u Unawatuni u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Colombu u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • kartu za vlak Nanu Oya - Ella
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • ​povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Colombo (Qatar Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu on line vize za Šri Lanku
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 450,00 EUR
 • dodatne usluge – ulaznice za sve objekte i jeep safari ture u nacionalnim parkovima
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM CENTRU. 
 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • ​Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se on line - mogućnost posredovanja agencije).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima ili sobe s pogledom na more, s balkonom, late check out itd.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Qatar Airways je 23kg +  8kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 40 x 20 cm)
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 (twin-jet) (A320)  
 • Za let Doha - Colombo - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-200

 

Hoteli na putovanju:

 • U Sigiriyi noćimo u Sigiriya Village 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi
 • U Kandyu noćimo u The Radh Hotel 4*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Nuwara Eliyi noćimo u Mirage Kings Cottage 4*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Elli noćimo u , gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Yali noćimo u kampu u šatorima Big Game - Yala by Eco Team
 • U Unawatuni noćimo u hotelu Thaproban Pavilion Waves Unawatuna 5* gosti na raspolaganju imaju vanski bazen, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Colombu noćimo u hotelu Mandarina Colombo 5*, gosti na raspolaganju imaju infinity bazen, vanjski bazen, fitness-centar, restoran, caffe bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.   

 

Cijene fakulativnih izleta:

 • Cijena paketa fakultativnih izleta i city tours Kandy, Galle, Colombo, Matar, Dambulla cave, trekking Litle Adams Peek - 80,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice se plaćaju na ulazu)
 • Nacionalni park Minneriya - ulaznica + jeep safari tura 85,00 USD half day tour (1/6 u džipu) - safari tura plaća se na ulazu
 • Nacionalni park Yala -  ulaznica + jeep safari tura 85,00 USD half day tour (1/6 u džipu) - safari tura plaća se na ulazu
 • Potraga za kitovima u blizini plaže Mirissa -


Cijene ulaznica:

 • Hram Zuba (Kandy) -  10,00 USD
 • Botanički vrt (Kandy) - 10,00 USD
 • Lion rock (Sigiriya) -  30,00 USD
 • Dambula Temple Cave - 10,00 USDORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik:  singaleški i tamilski
Vremenska razlika:  +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 220 V, koriste se engleske utičnice s tri rupe.
Viza: potrebna, viza za Šri Lanku se izdaje ON LINE (Tourist ETA - Applay for an Individual) i cijena je 50$. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja.
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.
 

COVID INFORMACIJE:

 • nije potreban covid test i nema mjera u zemlji
 • na ulasku u zemlju nije potrebno predočiti da ste cijepljeni, ali se preporuča da se nosi potvrda sa sobom tijekom putovanja

*Na ovom linku možete vidjeti važne informacije i covid mjere vezane za Šri Lanku - LINK
 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 26,55 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 40.000€ ili 29,85 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 60.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 663,61 EUR/5.000,00 kn) iznosi 9,30 EUR. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: 8 slobodnih mjesta - POLAZAK SIGURAN
Rok prijave: 01.12.2023
Trajanje: 15 dana
Polazak: 03.02.2024
Povratak: 17.02.2024
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Jasen Boko
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: ŠL-1-2024
Cijena organizacije putovanja: 1.220,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 970,00 € / osobi

2.190,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.