ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Peru - Zemlja Inka

 

Peru - Zemlja Inka

 

Putovanje kroz Peru omogućit će vam da upoznate duh prošlosti, ali i da kroz adrenalinske aktivnosti istražite granice vlastitog „avanturističkog duha“. U Limi, glavnom gradu Perua ćemo istražiti drevne znamenitosti zbog kojih je zvana „Gradom kraljeva“, ali i one koje čine njeno moderno lice. Moći ćete uživati i brodskom obilasku otočja Ballestas, ali i polusatnom letu malim avionom koji će vam otkriti nevjerojatan pogled na Nazca crteže i linije. Neizostavne lokacije svete doline Inka su i slikovite arheološke terase Moray te solane Maras. Obići ćemo i Cusco, drevni grad Inka na 3 416 m nadmorske visine, a ljepota „Izgubljenog grada Inka“ - Machu Picchu, oduzeti će dah mnogima. Potom vas čekaju ništa manje fascinantni izleti koji uključuju plovidbu jezerom Titicaca i obilazak Plutajućih otoka u Punu. Krenite s nama u otkrivanje Južne Amerike i uvjerite se da naš program nudi za svakoga ponešto, a oduševljenje za sve.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (02.05.2023.) ZAGREB – VENECIJA – AMSTERDAM – LIMA (Peru)
Sastanak u Zagrebu, transfer (nije uključen u cijenu, moguć je u vlastitiom aranžmanu transfer) u Veneciju. Polijetanje zrakoplova na liniji za Amsterdam u 06.00h s predviđenim dolaskom u 08.00h. Nastavak putovanja prema Limi s predvđenim polaskom u 12.35h s predviđenim dolaskom u Limu u 18.10h. Transfer i prijava u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak u kratku šetnju, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.


2. dan (03.05.2023.) LIMA
Nakon doručka slijedi odlazak na fakultativno razgledavanje glavnog grada Perua, koji je nekoć bila poznata i pod nazivom „Grad kraljeva“, a danas se nalazi pod zaštitom je UNESCO-a zbog prekrasne kolonijalne arhitekture. Krećemo lokalnim gradskim autobusom, kako biste doživjeli svakodnevni život stanovnika Lime, prema starom dijelu grada: Plaza Mayor sa prekrasnom palačom vlade, gradskom vijećnicom te nadbiskupskom palačom i katedralom te crkvom San Francisco iz 17. stoljeća. Zatim se lokalnim gradskim autobusom vraćamo u modernu četvrt Miraflores gdje nam se nalazi hotel i odakle se pruža prekrasan pogled na Pacifik (mogućnost surfanja na valovima i paragliding). Po dolasku slobodno vrijeme i za večer preporučujemo odlazak na Agua Magic Show s fontanama. Noćenje.


3. dan (04.05.2023.) LIMA – PARACAS – BALLESTAS ISLANDS – HUACACHINA
Polazak autobusom iz hotela u 04.00h za Paracas. Predviđeni dolazak u Paracas u 08.00h, a zatim krećemo brodom do otočja Ballestas, staništa morskih lavova, guanera ptica, pingvina i raznolike morske faune. Putem se pruža pogled na El Candelabra, geoglif ugraviran u padinama sjeverne strane poluotoka Paracas, širok više od 120 m, a još ga zovu i Tres Cruces ili Trident. Po povratku u Paracas, odlazimo na autobus za Ica - Huacachina Oasis (2 sata vožnje). Nakon što se smjestimo u hotel, u 16.00h odlazimo na Buggy turu po pješćanim dinama, a možete okušati i u sandboardu. Noćenje u hotelu u Huacachini.  *Ukoliko se ne ide na izlet onda je potrebna nadoplata noćenja u hotelu u Limi


4. dan (05.05.2023.) HUACACHINA – NAZCA LINES – CHAUCHILLAS CEMETERY – LIMA
Nakon doručka odlazimo do grada Nazca, gdje stižemo nakon 2 sata vožnje. Slijedi odlazak na arodrom gdje se registriramo za 30 minutni let s pogledom na čuvene Nazca linije, crteže na pustinjskom tlu nastale između 500. godine prije Krista i 500. godine poslije Krista, a koji se protežu na više od 80 km između gradova Nazca i Palpa. Prepoznatljive linije dobile su ime po Nazca narodu koji je tu živio između 500. i 650. godine prije Krista. Postoje brojne teorije o tome što linije predstavljaju, od onih da su služile kao sletište za vanzemaljce do toga da je pomoću njih drevni narod prizivao kišu. Nakon vožnje slijedi odlazak na groblje Chauchilla, poznato po tome što se mogu vidjeti mumificirani ljudski ostaci. Nakon obilaska Chauchillas Pre Inca Mummies Cemetery povratak u Limu (7 sati vožnje autobusom). Noćenje u Limi. 


5. dan (06.05.2023.) LIMA – CUSCO
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfer na aerodrom na let za Cusco. Predviđen polazak je u 09.45h, s predviđenim dolaskom u 11.05h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za prilagodbu na visinsku bolest jer se Cusco nalazi na visini od 3 416 metara nadmorske visine. Odmaranje i uživanju u restoranima i caffe barovima koji su otvoreni u starim kolonijalnim zgradama. Noćenje.


6. dan (07.05.2023.) CUSCO
Nakon doručka odlazak na walking turu obilaska Cusca. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastiti program. Noćenje.


7. dan (08.05.2023.) MARAS – MORAY – SACRED VALLEY – AGUAS CALIENTES
Nakon doručka, u 08.00h vožnja prema Chincheru gdje ćemo posjetiti tržnicu tekstila, a zatim nastavljamo prema Morayu. Nakon razledavanja kompleksa kružnih poljoprivrednih terasa, nastavljamo dalje prema poznatim solanama Salineras de Maras. Slijedi vožnja prema Urubamba gdje pravimo pauzu za ručak. Nakon ručka nastavljamo prema Ollantaytambo, poznatom arheološkom mjestu gdje se nalaze važna zdanja izgrađena u doba kada je kultura Inka bila na vrhuncu moći. Osim samih građevina na ovom mjestu može se vidjeti i nevjerojatna stijena koja predstavlja boga Inka, Viracocha. Nastavljamo vlakom prema Aguas Calientes. Noćenje. 


8. dan (09.05.2023.) MACHUPICCHU – AGUAS CALIENTES
Nakon doručka, polazak autobusom prema glavnom ulazu u Machi Picchu. Prilikom ulaska kod sebe je porebno imati putovnice te ulaznice. Nakon prolaska checkpointa slijedi obilazak  "Izgubljenog gradu Inka" u društvu vodiča koji će nam pokušati dočarati nekadašnji život njegovih stanovnika, običaje te razloga zbog kojeg su Inke izgradile ovaj grada baš ovom mjestu i samu funkciju grada u to vrijeme. Nakon ture, povratak u Aguas Calientes. Noćenje.


9. dan (10.05.2023.) AGUAS CALIENTES
Slobodan dan za uživanje, odmor i obliazak Aguas Calientesa. Noćenje.


10. dan (11.05.2023.) AGUAS CALIENTES – OLLANTAYTAMBO – CUSCO
Nakon doručka, povratak vlakom u Ollantaytambo nakon čega slijedi transfer autobusom za Cusco. Noćenje.


11. dan (12.05.2023.) RAINBOW MOUNTAIN
Rani polazak, u 05.00h, autobusom prema početnoj točki treka odakle slijedi šetnja u trajanju 1:30h. Cijelim putem pruža se prekrasan pogled na Rainbow Mountain, poznat još i kao Vinicunca (5.070 m/nv). Nakon treka vraćamo se u Cusco s predviđenim dolaskom u 18.00h. Noćenje.


12. dan (13.05.2023.) CUSCO
Slobodan dan u Cuscu za aktivnosti po izboru (Paragliding, Motorquad + Ziplining, Rock Climbing). Noćenje.


13. dan (14.05.2023.) CUSCO – SILLUSTANI – PUNO
Nakon doručka, u 08.00h pick up i prijevoz do Puna autobusom redovnom linijom. Predviđeni dolazak u Puno je u 17.00h. Smještaj u hotelu, noćenje.


14. dan (15.05.2023.) TITICACA JEZERO – UROS PLUTAJUĆI OTOCI – OTOK TAQUILE – PUNO
Polazak iz hotela u 07.00h i transfer do luke Puno, odakle brodom krećemo prema plutajućim otocima od trske. Vođena tura otocima trajat će 1:30h, a zatim idemo prema otoku Taquile, gdje ćemo se upoznazi s običajima ljudi koji žive na tom otoku. Nakon obilaska slijedi povratak u Puno i transfer u hotel. Noćenje.


15. dan (16.05.2023.) PUNO – JULIACA AIRPORT – LIMA – AMSTERDAM
Nakon doručka, transfer na aerodrom Juliaca na let za Limu u 07.56h s predviđenim dolaskom u 09.05h. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Limu. Predviđeno vrijeme polaska prema Amsterdamu je u 20.00h, s predviđenim dolaskom u 15.25h (+1).


16. dan (17.05.2023.) AMSTERDAM – VENECIJA – ZAGREB
Nastavak putovanja iz Amsterdama prema Veneciji s predviđenim polaskom u 20.35h s predviđenim dolaskom u 22.20h. Po dolasku transfer za Zagreb.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • tri noćenja u Limi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Cuscu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Punu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • autobusna karta za redovnu liniju Cusco - Puno 
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu 

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Venecija - Lima (KLM - aviokompanija, s presjedanjem u Amsterdamu)
 • zrakoplovne karte Lima - Cusco i Juliaca - Lima  (LATAM Airlines)

 

Cijena organizacije putovanja ne uključuje:

 • povratni transfer do aerodroma u Veneciji
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 375,00 EUR
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 09.01.2023.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Peru nije potrebna.
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Boliviju nije potrebna.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Za letove Vencija - Amsterdam - Venecija, aviokompanija KLM
 • Za letove Amsterdam - Lima - Amsterdan, aviokompanija KLM
 • Za let Lima - Cusco, aviokompanija LATAM Lines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320 (twin-jet) (A320)
 • Za let Juliaca - Lima, aviokompanija LATAM Lines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320 (twin-jet) (A320)

 

Hoteli na putovanju:

 • U Limi noćimo u hotelu Nobility Grand Hotel 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, wellnes, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Cuscu noćimo u hotelu San Agustin Plaza 4*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Punu noćimo u hotelu Hacienda Puno Centro Histórico 3*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni dvodnevni izlet Huacachina Oasis - Nazca lines 240,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, plovida brodom na Ballestas otok, buggies and sandboarding tour, let avionom iznad Nazca linija, sve ulaznice, noćenje u hotelu 3* u Huacachina s doručkom)
 • Fakultativni trodnevni izlet na Machu Picchu - 375,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, povratna karta za vlak, ulaznice za Sacred Valley i Machu Picchu, tri noćenja u hotelu 3* u Aguas Calientesu s doručkom) + 15,00 USD nadoplata za uspon na Machu Picchu Montaña
 • Fakultativni izlet Rainbow Mountain - 50,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznica, ručak - mogućnost nadoplate 30,00 usd za konja)
 • Fakultativni izlet iz Puna na jezero Titicaca + Plutajući otoci - 55,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznice, prijevoz brodom)

 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

PERU

Službeno ime: Republika Peru
Glavni grad: Lima
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski
Novčana jedinica: Sol (PEN)
Klima: od lipnja do kolovoza hladno (10 - 19°C), toplo od prosinca do veljače (26 - 30°C)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 23,36 EUR s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 663,61 EUR/5.000,00 kn) iznosi 4,96 EUR. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 01.03.2023
Trajanje: 16 dana
Polazak: 02.05.2023
Povratak: 17.05.2023
Grad polaska: Venecija, transfer iz Zagreba
Voditelj: Katarina Radović
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: PE-1-2023
Cijena organizacije putovanja: 815,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 1.200,00 € / osobi

2.015,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.