ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Maldivi u društvu Kristijana Iličića

 

Maldivi u društvu Kristijana Iličića

 

Maldivi – raj na zemlji! Dobrodošli na sunčane Maldive, otočnu državu koja je tropska destinacija za odmor iz snova i opuštanje na bijelim pješčanim plažama u srcu Indijskog oceana. Bogata kultura šaroliki je spoj indijskih i arapskih utjecaja što se odrazilo na odličnu tradicionalnu kuhinju, glazbu i umjetnost. Uz uživanje na ležaljkama ispod palmi možete isprobati mnoštvo aktivnosti koje nude Maldivi. Šarene koraljne grebene i lagune poput prizora iz filma moći ćete istražiti već prvog jutra jer vam spremamo nezaboravan izlet brodom na snorkeling u društvu kornjača i riba, a možda i s morskim psima. Na vašem nezaboravnom odmoru zaboravite na sat, zavalite se na ležaljku i zamislite da ste u reklami za Raffaello. Vaša jedina obveza je uživati, a to je naš zadatak!
 

Smještaj je na Kaafu atolu u Hard Rock Hotel Maldives 5*, a na ovu destinaciju iz snova vodi vas Kristijan Iličić!
 


 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1. dan (05.12.2020.) ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul previđeno je u 19:55h s predviđenim dolaskom u 00:15h (+1).
 

2. dan (06.12.2020.) ISTANBUL – MALE (Maldivi)
Nastavak putovanja prema Maldivima, predviđen polazak je u 02:10h s predviđenim dolaskom u 12:15h. Po dolasku transfer na Atol South Malé, smještaj u Hard Rock Hotel Maldives 5*. Slobodno vrijeme za odmor od putovanja i uživanje na plaži. Noćenje.
 

3. dan (07.12.2020.) MALDIVI 
Nakon doručka (09:00h) odlazimo na dvosatnu fakulativnu snorkeling izlet gdje ćemo uživati u društvu kornjača i tropskih riba, a možda i morskih psa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

4. dan (08.12.2020.) MALDIVI
Slobodan dan, predlažemo odlazak na scuba ronjenje, a za one željne manjeg adrenalina predlažemo izlet sa semi submarine kako biste uživali u podvodnom svijetu ili jednostavno ostanite u resortu i uživajte na plaži cijeli dan. Noćenje.
 

5. dan (09.12.2020.) MALDIVI
Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili vožnju prozirnim kayakom ili stand up paddle po atolu, a nakon ručka odlazimo na fakulativni izlet u potragu za dupinima gdje ćete imati priliku zaroniti i kupati se među dupinima. Izlet traje 90 min. Povratak u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.
 

6. dan (10.12.2020.) MALDIVI
Nakon doručka, slobodno vrijeme do 16:00h kada odlazimo na fakultativni izlet na kojem ćemo tradicionalno loviti ribu s lokalnim vodičem/ribičem. Povratak u hotel oko 18:00h, slobodno vrijeme. Postoji mogućnost organiziranja noćnog scuba ronjenja. Noćenje.
 

7. dan (11.12.2020.) MALE – ISTANBUL
Nakon doručka (check out iz sobe najkasnije do 11:00h, mogućnost nadoplate na recepciji za late check out do 18:00h u iznosu od 100,00 usd po sobi), slobodno vrijeme do transfera na otok Male na kojem se nalazi aerodrom. Transfer na aerodrom predviđen je u 20:00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul, predviđeno je u 23:35h  s predviđenim dolaskom u 06:20h (+1) po lokalnom vremenu.

 
8. dan (12.12.2020.) ISTANBUL – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Hrvatskoj s predviđenim polaskom iz Istanbula u 08:05h i s predviđenim dolaskom u Zagreb u 08:15h.

 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • pet noćenja na Maldivima - otok Kaafu (South Male Atol) u hotelu 5* s doručkom (1/2 u Silver Sky Studio - dvokrevetnoj sobi ) 
 • povratni transfer brodom Male - Kaafu
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu

   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Male (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Male - Zagreb (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3.800,00 kn
 • test za Covid-19
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • Potrebno je imati sa sobom negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata
 • Potrebno je ispuniti 24 sata prije polaska on line obrazac od Health Protection Agency (HPA) za Covid-19  (OBRAZAC)
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu. .
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 24.09.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 
   

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se besplatno po dolasku).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima (osim ako nije navedeno drugačije)
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima ili sobe s pogledom na more, s balkonom, late check out itd.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 11:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 30kg + 8kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
 • Za letove Zagreb - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Istanbul - Male, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-300
 • Za let Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus  A320 / A320p / A321

 

Hotel na putovanju:

 • Na Maldivima noćimo na otoku Kaafu (South Male Atol) u Hard Rock Hotel Maldives 5*.
 • Hotel se nalazi unutar lagune Emboodhoo, na samo 15 minuta vožnje gliserom od zračne luke. Hotel ima veliki bazen s pogledom na ocean, toboganima i podvodnim zvučnicima, spa-centar Rock, teretanu Body Rock, trgovinu Rock, kafić Hard Rock i izravan pristup predjelu Marina @ CROSSROADS. Sve sobe u hotelu opremljene su krevetom marke Simmons “Cool-Max” s posteljinom gustoće tkanja 300 niti, TV-om ravnog ekrana sa satelitskim programima, interaktivnim igrama, zvučnim sustavom, minibarom i besplatnim čajem/kavom. Gosti u objektu besplatno mogu koristiti gitare marke Fender i gramofone marke Crosley. Gosti hotela Hard Rock Maldives svakodnevno mogu uživati u bife doručku, koji se poslužuje u cjelodnevnom restoranu. Također je dostupan restoran s ponudom jela američke i latinoameričke kuhinje.
 • Gosti na raspolaganju imaju privatnu hotelsku plažu, vanjski bazen, restoran, beach bar, uslugu pranja robe.
 • Sobe Silver Studio Sky su veličine 46 m2, imaju balkon, pogled na more, kauč, radni stol za laptop, sef, fen, ogrtač i papuče, glačalo i dasku za glačanje. 

 

*Mogućnost upgrade sobe umjesto Silver Studio Sky sobe u:

 • Gold Beach Villa - za 5 noćenja nadoplata 5.500,00 kn po sobi. Broj soba je ograničen.
 • Platinum Overwater Villa - za 5 noćenja nadoplata 7.000,00 kn po sobi. Broj soba je ograničen

   

*Mogućnost nadoplate za obroke u hotelu:

 • Half board - 530,00 kn po danu (uključuje večeru)
 • Full board -  950,00 kn po danu (uključuje ručak i večeru)
 • All inclusive - 1.250,00 kn po danu (uključuje ručak, večeru i odabrana pića)

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni snorkeling izlet brodom - 70,00 eura (cijena uključuje: lokalnog vodiča, prijevoz brodom i opremu za snorkeling)
 • Fakultativni izlet "Dolphin Quest" - 80,00 eura (cijena uključuje: lokalnog vodiča, prijevoz brodom i opremu za snorkeling)
 • Fakulativna vožnja "Semi submarine" - 100,00 eura (cijena uključuje: vožnju polupodmornicom)
 • Fakulativni izlet "Traditional Sunset Fishing - 65,00 eura (cijena uključuje: vožnju brodom, lokalnog vodiča/ribiča i opremu za lov)

 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

MALDIVI

Službeno ime: Republika Maldivi
Glavni grad: Male
Jezik: maldivski dhivehi, engleski
Religija: sunitski muslimani 
Vremenska razlika: +3 sata ljeti /+4 sata zimi
Novčana jedinica: maldivska rufija (MVR), 1 USD = oko 15,25 MVR
Kupovina: trgovine su otvorene od subote do četvrtka od 8:30 do 23 sata, a petkom od 13:30 do 23 sata. Popularni suveniri: školjke, lakirane drvene kutije i slamnate prostirke, nakit. 
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća i udobna obuća. Nudizam nije dozvoljen. 
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive je potrebna. Dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Informacije vezane za COVID-19: Potrebno je ispuniti 24 sata prije polaska on line obrazac od Health Protection Agency (HPA) za Covid-19 (OBRAZAC). Svi putnici na ulasku u zemlju moraju imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata. U slučaju potrebe za testiranje na Covid-19 moguće je napraviti test u hotelu po cijeni od 182 usd. Ukoliko putnik bude tijekom putovanja pozitivan na Covid-19 obavezan je ići u karantenu 14 dana o svom trošku. Agencija ne snosi nastale troškove u slučaju pozitivnog testa na Covid-19 tijekom putovanja. Trenutna situacija je da državljani RH ne trebaju raditi test na Covid-19 za povratak u Hrvatsku, a u slučaju promjena obavijestiti ćemo putnike.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 88,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 18,80 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate

2.) od 7 do 12 rata za:

Visa Premium (ex. American Express):  7,12% skuplje + PDV na kamate
Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate
*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate
 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "NOMAGO" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

Visa Premium (ex. American Express):  jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
Visa Premium (ex. American Express):  od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate.

 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-1100545


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Odgođeni letovi
Rok prijave: 05.11.2020
Trajanje: 8 dana
Polazak: 05.12.2020
Povratak: 12.12.2020
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Kristijan Iličić & Andrea Trgovčević
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: M-1-2020
Cijena organizacije putovanja: 6.400,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 6.300,00 HRK / osobi

12.700,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.