ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Priključi nam se na ovom sadržajnom putovanju punom istinskih prizora, boja, mirisa i okusa jugoistočne Azije! Okosnicu ove avanture čini istraživanje Balija, i da, ne brini, imat ćeš svoju epsku instagram fotografiju s Bali Swinga! Ali osim nje, doživjet ćeš Bali u njegovom najboljem izdanju, čarobni zalaz sunca na Tanah Lotu, rižina polja i čuda prirode Ubuda, hramovi na rubovima litica, rajske plaže od kojih zastaje dah, ritualni plesovi, lokalne tržnice na kojima će ti se zavrtjeti u glavi od boja i mirisa, hramovi nestašnih majmunčića, sve je to Bali, i mi ćemo te odvesti u njegovo samo srce. Ali osim na ovaj najpoznatiji indonezijski otok, vodimo te i u dva azijska velegrada, Kuala Lumpur, s kojim započinjemo naše putovanje, i koji će ti poželjeti azijsku dobrodošlicu svojim živahnim noćnim životom i pristupačnim opuštajućim masažama. Obići ćemo sve gradske znamenitosti, obližnje pećine Batu, a onda i nedaleki gradić Malaccu, važan zbog svoje ogromne povijesne težine. A za kraj putovanja smo ostavili posjet Singapuru, azijskom Gibraltaru, kojeg ćemo promatrati s vrha Marina Bay Sandsa, jedne od najimpozantnijih građevina svijeta. Priključi nam se u ovoj avanturi u kojoj te vodimo u ponajbolje dijelove jugoistočne Azije!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

1. dan (03.02.2024.) ZAGREB – ISTANBUL – KUALA LUMPUR
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 09,15h s predviđenim dolaskom u 13,25h. Nastavak putovanja prema Kuala Lumpuru, predviđen polazak je u 17,00h s predviđenim dolaskom u  Kuala Lumpur u 08,10h (+1).


2. dan (04.02.2024.) KUALA LUMPUR
Transfer do hotela u Kuala Lumpuru i smještaj u sobe. Slobodan dan za odmor od putovanja i šetnju gradom. Uživanje u lokalnim specijalitetima, vrijeme za opuštanje uz masaže, uživanje na terasi jednog od šarmantnih lokalnih barova. Noćenje.


3. dan (05.02.2024.) KUALA LUMPUR – City Tour + Batu Cave
Nakon doručka odlazak na City Tour Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovoga mladog grada čini kontrast tradicionalne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, Independence Square, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Towers - Photo Stop, Handicraft Center & Berly's Chocolate Outlet. Nakon razgleda grada zaputit ćemo se prema obližnjim Batu pećinama – vapnenačkoj stijeni s nekoliko spilja i hinduističkih hramova. Po završetku razgleda povratak u hotel, slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.


4. dan (06.02.2024.) KUALA LUMPUR – Izlet Malacca
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Malaccu – gradić udaljen oko dva sata vožnje od Kuala Lumpura. Malacca je 2008. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji kao povijesni grad koji je 500 godina bio mjestom kulturne razmjene zapada i istoka, o čemu svjedoči i multikulturna ostavština ovoga grada. Povijesna jezgra Malacce smještena je na mjestu stare obale na kojoj se nalazi nizozemski trg, kineska četvrt i brdo sv. Pavla s ruševinama portugalske utvrde A Famosa (portugalski za "Slavna") – najstarije europske utvrde u Aziji od koje su ostala samo mala vrata - Porta de Santiago. Danas ćemo još razgledati i Malacca Museum, Floating Mosque, Bukit China i Traditional Malay House. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme, noćenje.


5. dan (07.02.2024.) KUALA LUMPUR – DENPASAR (Bali) – UBUD (Bali)
Transfer do aerodroma i check in na let za Bali. Predviđeno vrijeme polaska je u 9,10h a dolaska u 12,15h. Po slijetanju transfer u hotel u Ubud. Nakon smještaja odmor i uživanje na hotelskom bazenu, u prekrasnoj prirodi koja nas okružuje, lokalnim specijalitetima i druženju s grupom. Noćenje.


6. dan (08.02.2024.) UBUD – The Beauty of Kintamani
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet do obližnjeg sela Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris koji simbolizira borbu dobra i zla. Odlazak do sela Celuk gdje ćemo vidjeti proces proizvodnje srebra i mogućnost povoljne kupnje srebrnog i zlatnog nakita. Polazak prema selu Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak za Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta obići ćemo i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, zatim ćemo prošetati vrtom začina i vidjeti proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - Kopi luwaka. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu. Noćenje.


7. dan (09.02.2024.) UBUD – Tegallalang – KUTA
Doručak, check out iz hotela. Odlazak na fakultativni izlet. Tijekom ovoga izleta snimit ćete najnevjerojatnije fotografije i zato oslobodite memoriju na mobitelima i fotoaparatima! Danas krećemo prema Tegallalangu, rižinim poljima! Prošetat ćemo nasadima, vidjeti kako seljani okopavaju rižu i čuti zanimljive priče o uzgoju i rastu ove najvažnije azijske žitarice. Nakon obilaska rižinih polja vraćamo se u bus i krećemo prema najpoznatijim ljuljačkama na svijetu – Bali Swing! Sljedećih par sati uživamo u pogledu na balinežansku prirodu, hladnim voćnim koktelima, ljuljačkama i Bird Love Nestu! Polazak prema Kuti, dolazak u hotel u večernjim satima. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
*Napomena: putnici koji ne idu na fakultativni izlet Tegallalang trebaju čekati grupu u hotelu između 12.00h i 13.00h.


8. dan (10.02.2024.) KUTA – West Nusa Penida
Nakon doručka, u 6:15h polazak na otok Nusa Penida (fakultativno), najveći od tri otoka na jugoistočnoj obali Balija. Ovdje ćete uživati u prekrasnom krajoliku kojem je lokalno stanovništvo posvećeno, nezaboravnim plažama – Angel's Billabong Beach, Broken Beach i Kelingking Beach, u odličnoj hrani i snorkellingu u Crystal Bayu. Ovaj izlet pruža cjelovito iskustvo upoznavanja otoka Nusa Penide dajući vam priliku da upoznate novu perspektivu rajskog odmora. Povratak u hotel predviđen je u 17,45h. Slobodno vrijeme. Noćenje.


9. dan (11.02.2024.) Kecak Dance & Uluwatu Temple
Doručak i slobodno vrijeme. Poslijepodne krećemo prema Uluwatu, hramu koji izgleda kao da visi sa stijene, stoga se pripremite za fascinantan prizor koji vas očekuje! U blizini hrama imat ćete priliku uživati u Kecak danceu, plesu vatre! Show izvodi oko 50 maskiranih pjevača, a riječ je o jedinom takve vrste koji se bazira na vokalnoj izvedbi, ne na instrumentalnoj! Povratak u hotel i noćenje.  


10. dan (12.02.2024.) KUTA
Doručak. Slobodan dan za individualne programe. Preporučamo da se u potpunosti prepustite pijesku plićaka rajskih plaža, ili povoljnim masažama koje ćete pronaći na svakom uglu. Ako oslobodite misli i potpuno mu se prepustite, Bali će vas rado prigrliti kao da ste njegovo rođeno dijete!


11. dan (13.02.2024.) KUTA – Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour
Fakultativni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom Tanah Lot Templeu gdje uživamo u zalasku sunca. Hram je sagrađen na vrhu stijene na Indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. S užitkom promatrajte kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Povratak u hotel. Noćenje.


12. dan (14.02.2024.) DENPASAR (Bali) –​ SINGAPUR
Transfer do aerodroma, ukrcaj na let za Singapur s predviđenim polaskom u 13,55h i dolaskom u 16,40h. Transfer u hotel. Slobodan program, obilazak restorana i barova, druženje s grupom. Noćenje.


13. dan (15.02.2024.) SINGAPUR – City Tour
Obići ćemo najvažnije znamenitosti ovog šarmantnog grada kojeg zapadni svijet voli nazivati Gibraltarom Azije. Tura uključuje posjet Merlion Parku, Thian Hock Keng Templu, Little Indiji i Mount Faber parku. Za kraj ostavljamo poslasticu, posjet vidikovcu na čuvenom Marina Bay Sands, čudesnoj građevini koja je otvorena 2010. i od tada je zaštitni znak Singapura. Nakon razgleda grada smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju gradom. Noćenje.


14. dan (16.02.2024.) SINGAPUR – ISTANBUL
Check out iz sobe do 12:00h (mogućnost nadoplate za late check out). Slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom, ukrcaj na let za Istanbul s predviđenim polaskom u 23,35h i dolaskom u 06,10h.


15. dan (17.02.2024.) ISTANBUL – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu predviđen je u 08,15h, a dolazak je u 08,25h. Povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kuala Lumpur - Denpasar (Bali)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Denpasar (Bali) - Singapur
 • tri noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Ubudu u hotelu 4* (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Kuti u hotelu 4* (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Singapuru u hotelu 4* (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • ​zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Kuala Lumpur (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
 • ​zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Singapur - Zagreb (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • izradu vize za Indoneziju
 • doplatu za 1/1 sobu 550,00 EUR / 4.143,98 KN
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14


Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maleziju nije potrebna.
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Indoneziju je potrebna te se može ishodovati po dolasku u zračnu luku. Cijena vize je oko 35 EUR.
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Singapur nije potrebna.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelim ili dodatnih opcija kao što je soba s pogledom na bazen, late check out itd.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na glavnom letu zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 30 kg +  7 kg za ručnu prtljagu.  Na letovima zrakoplovne kompanije Air Asia limit je 25 kg + 7 kg za ručnu prtljagu (56 x 36 x 23 cm),  postoji mogućnost nadoplate prtljage za dodatnih 5 kg (180,00 kn za dva leta).
 • Za letove Zagreb - Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Istanbul - Kuala Lumpur, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-200 (twin-jet) (A332)
 • Za let  Kuala Lumpur - Denpasar (Bali), aviokompanija AirAsia koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A350-900 - (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Denpasar (Bali) - Singapur, aviokompanija AirAsia koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320 (twin-jet) (A320) - (obrok nije uključen na letu)
 • Za let Singapur - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Boeing 777-300ER (twin-jet) (B77W)

 

Hoteli na putovanju:


Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Kuala Lumpur city tour + Batu Cave - 30,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • Fakultativni izlet u Malaccu - 55,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, ulaznica za muzej, voda, ručak) 
 • Fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 50,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: Bali Swing - 35,00 usd)
 • Fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 45,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Kecak Dance & Uluwatu Temple - 45,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Singapur city tour - 55,00 EUR (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija,

MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.


BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

SINGAPUR

Službeno ime: Republika Singapur
Glavni grad: Singapur
Jezik: mandarinski, malajski, tamilski i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati
Novčana jedinica: singapurski dolar (SGD)
Kupovina: kupovina je, uz jelo, nacionalni hobi u Singapuru. Ovdje možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Većina trgovačkih centara radi svaki dan od 10 do 21 sat. PDV od 3% je uračunat u većini cijena. Ako potrošite više od 300 SGD, možete zatražiti povrat poreza. Iako postoje brojne trgovine s fiksnim cijenama, još uvijek se tradicija cjenkanja zadržala u nekima. Mnoge male trgovine nemaju cijene na proizvodima i doista se očekuje da se iscjenkate za cijenu.
Odjeća i obuća: preporuča se ležerna i lagana ljetna odjeća, posebno za aktivnosti na otvorenom, kao što je razgledavanje grada. Sportska elegancija je obično prihvatljiva svugdje, a obično uključuje košulju (dugih ili kratkih rukava, ali ne majica kratkih rukava) ili bluzu te hlače ili suknju.
Hrana: internacionalna kuhinja, prilično jeftina i raznolika (kineska, indijska, francuska, japanska, talijanska). Mnoga jela se baziraju na povrću i tofuu, često i na chiliju.
Napon struje: 220V/230V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

 


Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 26,55 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 40.000€ ili 29,85 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 60.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 675 EUR / 5.085,79 kn) iznosi 9,30 EUR. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

 

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 01.12.2023
Trajanje: 15 dana
Polazak: 03.02.2024
Povratak: 17.02.2024
Grad polaska: Zagreb
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 26 osoba
Šifra putovanja: KLBS-1-2024
Cijena organizacije putovanja: 1.300,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 980,00 € / osobi

2.280,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.