ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Južna Indija & Doha

 

Južna Indija & Doha

 

Putujemo u Južnu Indiju, tropski raj bogat raznolikim kulturama, živopisnim krajolicima i obećavajućim uzbudljivim doživljajima. Znatno manje turistički eksploatiran od sjevera, južni dio indijskog podkontinenta, uključujući Keralu, Karnataku i Gou, nudi sliku prave, manje poznate Indije, izuzetnih prirodnih ljepota. Dravidi, starosjedioci potkontinenta, koje su Arijevci doprijevši do Indije prije 4 tisućljeća potisnuli na jug, i danas čuvaju svoju autohtonu kulturu, civilizacijski, gastronomski i jezično bitno drugačiju od one na sjeveru. Znatno opušteniji i manje opsjednuti profitom od svojih sunarodnjaka na sjeveru, južnjaci, kao i posvuda u svijetu, znaju uživati u životu. Ako ste već i bili u Indiji, ovaj njezin dio predstavljat će vam otkriće bitno drugačije zemlje, koju zovemo „pravom Indijom“. Od Trivandruma na krajnjem jugu pa do kozmopolitskog Mumbaija (nekad Bombaya) u dva tjedna istražit ćemo spektakularnu prirodu, voziti se brodovima i kanuima kroz vodene mrežu Kerale i kupati se na, po mnogima, najljepšim plažama svijeta u Goi, koja još čuva kolonijalne tragove portugalskih stoljeća vladavine. Putovat ćemo kroz gradove gdje su započeli prvi kontakti Europe i Indije i odakle su začini putovali u Europu, a koji su zadržali svoj multikulturalni šarm i u kojima sinagoge i danas stoje pored crkava i džamija. Upoznat ćemo tradicionalni način lova ribe mrežama, uvezen s dvora Kublaj kana prije sedam stoljeća i u uličnom restoranu jesti tek ulovljenu ribu, prolaziti kroz zelena polja riže, sudjelovati u uzbudljivom uličnom životu i istraživati arhitektonsko nasljeđe carstava i imperijalnih sila koje su se ovdje izmjenjivale. Provest ćemo i dan i noć na lokalnom brodu istražujući mirne vode Kerale, tzv. backwaters kako bismo upoznali ruralni život juga Indije netaknut masovnim turizmom. Nakon boravka u Mumbaiju, još jednom od urbanih bisera, gradu čudesne arhitekture, velikih socijalnih razlika i središtu najveće svjetske filmske industrije – Bollywooda, posljednje dane provest ćemo u opuštanju i kupanju na legendarnim plažama Goe, a nećemo propustiti  istražiti nasljeđe nekadašnje portugalske kolonije i posjetu buvljaku. Dva opuštena tjedna na jugu pokazat će vam da je Indija puno više od stresnog života užurbanog sjevera potkontinenta, Taj Mahala i mogulskih spomenika. Ovdje, na jugu, čak i poznati indijski kaos ima šarma.

1. dan (11.11.2023.) ZAGREB – DOHA
Okupljanje u Zračnoj luci u Franjo Tuđman u Zagrebu, 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16:05h s predviđenim dolaskom u 23:20h. Po dolasku transfer u hotel, noćenje. 


2. dan (12.11.2023.) DOHA City tour – THIRUVANANTHAPURAM (TRIVANDRUM) 
Nakon doručka odlazimo na city tour Dohe. Nakon obilaska grada transfer na aerodrom na let za Thiruvananthapuram u 19:20h s predviđenim dolaskom u 02:25h (+1). Noćenje.


3. dan (13.11.2023.) THIRUVANANTHAPURAM 
Glavni grad Kerale, još uvijek poznat po svom kolonijalnom imenu Trivandrum, zanimljiv je uvod u život na jugu. S novim imenima gradova – proces započet devedesetih godina dvadesetog stoljeća kako bi se anglicizirana imena zamijenila onim tradicionalnim - susretat ćemo se cijelim putem po južnoj Indiji. Nakon odmora i kasnog doručka krećemo na fakultativnu turu ovim lijepim gradom smještenom na Arapskom moru i njegovim znamenitostima. Najveća atrakcija Trivandruma Zoološki je vrt, jedan od najljepših u svijetu, u kojem životinje borave u svom prirodnom okruženju. Martelov roman Život Pija, nagrađen Bookerovom nagradom po kojem je kasnije snimljen i film inspiriran je ovim ZOO-om, a vidjet ćete i zašto. Slijedi posjet Muzeju povijesti i baštine te hindu hramu Shri Padmanabhaswamy. Uvečer započinje upoznavanje s izuzetno zanimljivom gastronomijom Kerale.


4. dan (14.11.2023.) THIRUVANANTHAPURAM – plaža Varkala – KOLLAM
Nakon doručka krećemo na dvosatno putovanje autobusom prema Kollamu. Na putu ćemo zastati na atraktivnoj plaži Varkala, i danas poznatom hipi okupljalištu, kako bismo se okupali u Arapskom moru i ručali u nekom od restorana uz more. Osim plaže Varkala je poznata i kao grad brojnih Hindu hramova pa ćemo prije polaska za Kollam (Quillon) posjetiti jedan od najpoznatijih: hram Janardhana. Nastavak vožnje do Kollama i smještaj u hotelu.
 

5. dan (15.11.2023.) KOLLAM
Kollam, jedna od najstarijih luka Arapskog mora i danas čuva tragove različitih kultura koje su trgovale na ovim obalama, od Rimljana, Arapa i Kineza pa do onih novijih: Portugalaca, Nizozemaca i Britanaca. Nakon doručka odlazimo na poludnevni fakultativni izlet kanuima u vodene kanale koji okružuju otok Munroe i na jezero Ashtamudi. Ovo je područje poznato po svojoj ljepoti, brojni vodeni kanali stvaraju pravu transportnu mrežu, a iz kanua je najbolje promatrati život na vodi, tradicionalna ribarska sela, nasade palmi kokosa, svakodnevni ruralni život tropskog juga Indije. Slobodno poslijepodne u Kollamu. Noćenje u hotelu.


6. dan (16.11.2023.) KANJIPADAM – vožnja brodom
Nakon doručka krećemo autobusom na dvosatnu vožnju do Kanjipadama, odakle krećemo u novu pustolovinu. Dvodnevni fakulativnii izlet brodom, kojim ćemo ploviti mirnim vodama Kerale, promatrajući lokalni život uz rijeku. Plovni putovi, backwaters Kerale prava su slika života na jugu Indije. Kroz rijeke, jezera i kanale lagano plovimo prema Allapuzhi kako bismo osjetili indijsku ruralnu svakodnevicu, daleko od masovnog turizma. Život koji ćemo vidjeti uz vodu u ovom se dijelu svijeta nije promijenio stoljećima, a Indija, kakvu dosad niste vidjeli, iz ove perspektive djeluje idilično. Kažu da je večera i noć na brodu na rijeci jedno od najromantičnijih iskustava juga Indije, što ćemo osobno provjeriti. Vožnja brodom kroz čudesne Kerala backwaters sigurno će biti još jedan od vrhunaca ove ture. Noćenje na brodu.


7. dan (17.11.2023.) ALLAPUZHA – KOCHI
Ujutro stižemo u Allapuzhu, a nakon doručka na brodu nastavljamo kratko putovanje autobusom do Kochija, grada koji je na svoje obale tisućljećima privlačio trgovce iz cijelog svijeta. Za sve su „krivi“ začini po kojima je malabarska obala Kerale slavna, oni su oduvijek bili mamac i profitna roba svim velikim carstvima. Ni na jednom drugom mjestu u Indiji nećete pronaći ovakvu mješavinu kultura: kineske ribarske mreže, stare džamije, sinagoge, portugalske kuće i ostatke britanskih godina. I sve to na jednoj od najljepših obala svijeta, malabarskoj. Idealno mjesto za istraživanje uskih ulica Kochija u kojima je vrijeme stalo i promatranje života uz obalu, na kojoj ribari love tradicionalnim mrežama.  
Nakon dolaska i smještaja u hotelu slijedi fakultativna tura po središtu Kochija, najstarijeg dijela grada s posjetom najstarijoj crkvi na tlu Indije, sv. Frane, u kojoj je i danas grobnica velikog istraživača Vasca de Game. Otići ćemo i u nedaleki Mattancherry, stari bazar začina i nekadašnje trgovačko središte koje je i danas carstvo egzotičnih aroma i idealno mjesto za kupovinu indijskih začina. U srcu Mattancherryja je židovska četvrt, vrlo aktivna luka sa sinagogom starom 400 godina i palača koju su portugalski trgovci poklonili lokalnom radži sredinom 16. stoljeća kako bi ostvarili trgovačke povlastice u vrlo profitnoj trgovini začinima. Slobodna večer za šetnju ili riblju večeru. Riba uhvaćena u kineske mreže kupuje se izravno od ribara, a u blizini su brojni mali restorani spremni pripremiti je za vas.


8. dan (18.11.2023.) KOCHI – MUMBAI
U jutarnjim satima transfer do zračne luke u Kochi odakle letimo u Mumbai. Polijetanje zrakoplova za Mumbai predviđeno je u 10.10h s predviđenim dolaskom u 12.30h. Transfer i prijava u hotel. Nekadašnji Bombay, ponos kolonijalne Britanije, od 1996. nosi ime Mumbai, po hindu božici Mumbi, koju su štovali još prvi stanovnici ovog područja, Koli. Oni su naselili otok na kojem je nastao grad kako bi ribarili u bogatim vodama oko njega prije više od dva tisućljeća. Mumbai je danas jedan od najzanimljivijih indijskih gradova u kojem su vidljivi utjecaji svih koji su njime vladali. Gastronomija, arhitektura, noćni život i brojni bogataši i filmske zvijezde s jedne strane, a slumovi (sjetite se filma Milijunaša s ulice, koji je smješten baš u ovom gradu) i indijska siromašna svakodnevica s druge, čine ga posebnim doživljajem. On je i središte najveće svjetske filmske industrije Bollywooda, čija filmska produkcija znatno nadmašuje onu u Hollywoodu. Slobodno poslijepodne za prvo upoznavanje s gradom. Preporučujemo predvečernju šetnju uz obalu do legendarne plaže Chowpatty, omiljenog okupljališta lokalnih obitelji u sumrak. Noćenje u hotelu.


9. dan (19.11.2023.) MUMBAI – Elephanta Island
Nakon doručka fakultativna tura na poznati Elephanta otok. Hramovi uklesani u stijeni vrhunac su hinduističke umjetnosti pod zaštitom UNESCO-a. Labirint pećinskih hramova građen 5.-8. stoljeća pun je impresivnih kamenih reljefa i hramova, a šest metara visok kip Shive i njemu posvećen hram vrhunac je izleta. Povratak u grad i slobodno poslijepodne, vrijeme da sami istražite grad. Bilo da je vaš izbor šetnja samim centrom, Colabom, ili mumbaiskom „rivom“, posjet bazarima ili sjedenje pred uličnim restoranima i promatranje kaotičnog života indijske ulice, Mumbai je uvijek zanimljiv i pun iznenađenja. Noćenje u hotelu. – DHARAVI SLUM fakultativa


10. dan (20.11.2023.) MUMBAI
Nakon doručka tura s vodičem po Mumbaiju. Biseri arhitekture: željeznička stanica Chhatrapati Shivaji, ponos britanskih godina u Indiji, Sveučilište, Visoki sud, svakodnevni život, muzeji, slavni bazari Mumbaija…. Noćenje u hotelu.


11. dan (21.11.2023.) MUMBAI – GOA
Slobodan dan u Mumbaiju. Bilo da ste skloni kupovini na fascinantnim bazarima Mumbaija, ili vas zanima život ulice, istraživanje muzeja i galerija u ovom gradu nikad vam neće biti dosadno. Fakultativni izlet BOLLYWOOD TOUR. U večernjim satima transfer na željezničku stanicu odakle vlakom krećemo u 21:48h za Gou. Htjeli ste avanturu? Vožnja vlakom pravi je doživljaj neturističke Indije i još jedna nezaboravna avantura.  Puno je pisano o avanturi vožnje indijskim željeznicama, ipak, samo je jedan način za pravo upoznavanje s ovim atipičnim iskustvom: noćna vožnja vlakom. Indijske željeznice godišnje prevezu više od 8 milijardi ljudi, cijelo stanovništvo naše planete. Znači, svakog dana vlakovima u Indiji vozi se 23 milijuna putnika. Kako je to moguće? Shvatit ćete na noćnom vlaku za Gou.


12. dan (22.11.2023.) GOA
U jutarnjim satima po redu vožnje u 7:00h (ili kad to odluče indijske željeznice), stižemo u Gou, najmanju indijsku saveznu državu, bitno različitu od ostatka potkontinenta. Portugalci su je okupirali 1510., a njihova je kolonija bila čak do 1961.godine. Snažaj portugalski utjecaj i danas je primjetan na svakom koraku, od hrane i arhitekture do ljudi koji u njoj žive. Gou je „otkrio“ hipi pokret potkraj šezdesetih, a više od stotinu kilometara pješčanih plaža postale su raj za putnike i mamac za brojne turiste koji je i danas posjećuju. Posljednje dane Indije provest ćemo na legendarnim plažama Goe, uz samo jedno pravilo: opušteno! Stanovnici Goe to zovu susegad, termin vjerojatno najbliži dalmatinskom pojmu fjake. Preporučamo popodnevni odmor na plaži, sunčanje  i kupanje ili  ugodno chillanje u nekom od restorana uz plažu. Noćenje u hotelu.


13. dan (23.11.2023.) GOA
Cjelodnevna fakultativna tura najmanjom indijskom državom koja osim lijepih plaža ima i izuzetnu kulturu i prirodne ljepote. Posjetit ćemo kolonijalne bisere portugalske Goe, stoljećima stare katedrale Stare Goe i uske ulice Panajija (Panjima) za vrijeme tipično mediteranske sieste te vidjeti neke od najpoznatijih plaža. Srijeda je dan poznat po legendarnom buvljaku u blizini našeg hotela, čija tradicija seže u hipi-šezdesete, a koji je danas izuzetna i egzotična atrakcija, idealno mjesto za shopping, ali i uživanje u indijskim različitostima. Od kašmirskih tkanina i tepiha do rukotvorina juga Indije na sajmu nema čega nema. Uspijete li se odvojiti od šarenila, vreve i egzotike štandova. Povratak u hotel taman na vrijeme za pivo na plaži s pogledom na zalazeće sunce. Noćenje u hotelu.
 

14. dan (24.11.2023.) GOA
Posljednji dan na Goi i u Indiji prepušten je vašem osobnom odabiru. Brojni su načini kako ga provesti, uživati na plaži, ili nastaviti istraživanje ove lijepe, atipične indijske države taksijem, motorom, pješice ili lokalnim autobusima. Hvatanje boje na tropskoj plaži ili istraživanje izoliranih i pustih skrivenih plaža s gnijezdima kornjača, isprobavanje lokalnih tečajeva joge ili meditacije, masaža, posjet lokalnoj tržnici ili plantaži začina, kupanje pod vodopadom, vožnja kajakom, promatranje igre dupina iz ribarskog broda… Ili nastavak istraživanja maštovitog jelovnika? Mnogi će poželjeti plažu promatrati iz nekog bara ili restorana s pogledom na Arapsko more gdje možete popiti najjeftinije pivo u Indiji ili se prepustiti čarima goanske kuhinje, čarobne fuzije portugalskih i južno-indijskih utjecaja. Vaš jedini problem bit će odabir s jelovnika: xacuti (u začinima marinirana piletina kuhana u toču od crvenog kokosovog oraha), vindaloo (jako začinjen specijalitet u marinadi od octa i češnjaka) ili  tun mariniran u kokosovom mlijeku, tamarindu i čiliju. A to je tek početak jelovnika… Posljednji zalazak sunca u Arapskom moru pamtit ćete jako dugo i poželjeti da se u Indiju što prije vratite. Check out iz hotela oko 23:30h i odlazak prema aerodromu.


15. dan (25.11.2023.) GOA – DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 03:55h s predviđenim dolaskom u 05:35h. Nastavak putovanja za Zagreb u 08:30h s predviđenim dolaskom u 12:25h Povratak u europsku zimu i normalan život, neće vam lako pasti, ali ostaju nezaboravne uspomene. Ostaje vam utjeha u nostalgičnom promatranju fotografija…I planiranju novog putovanja u Indiju!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kochi - Mumbai (Vistara - aviokompanija, direktan let)
 • jedno noćenje u Dohi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Thiruvananthapuramu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Kollamu u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Kochiju u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Mumbaiju u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Goi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • karta za vlak Mumbai - Goa
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Thiruvananthaouram (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Goa - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)


Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishođenja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 650,00 EUR / 4.897,43 kn
 • napojnice za lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa  putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan .).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14


Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Indiju je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (mogućnost posredovanja agencije).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima.
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog).
 • Kako je limit za prtljagu za Qatar Airways 30 kg odnosno 7 kg za ručnu prtljagu ,a za unutarnji let aviokompanije Vistara 15kg, odnosno za ručnu prtljagu 7 kg, preporučamo da kupovinu suvenira ostavite za posljednji dan u Goi, zbog manjeg limita težine prtljage na unutarnjem letu.
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za letove Doha - Thiruvananthapuram, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A321 (twin-jet)
 • Za letove Goa - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A321 (twin-jet)
 • Za letove  Kochi - Mumbai, aviokompanija Vistara koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320 (twin-jet)
   

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM ODJELU.

 

Hoteli na putovanju:

 • U Thiruvananthapuramu noćimo u hotelu The Central Residency 4*. Gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Kollamu noćimo u hotelu The Raviz Ashtamudi 5*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, spa & wellness centar, teretanu, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Kochiju noćimo u hotelu Trident Cochin 5*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, spa & wellness centar, restoran, uslugu pranja rublja, fen.
 • U Mumbaiju noćimo u hotelu President - IHCL SeleQtions 5*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, spa & wellness centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Goi noćimo u hotelu Casa Anjuna 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni city tour Doha - 20,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič)
 • Fakultativni obilazak Thiruvananthapurama (Trivandrum-a) - 20,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz, lokalni vodič i ulaznice za Zoološki vrt, Muzej povijesti i baštine i hram Shri Padmanabhaswamy)
 • Fakultativni poludnevni  izlet kanuima - 25,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz, kanui, lokalni vodič)
 • Dvodnevni fakultativni izlet brodom - 75,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz, noćenje u 1/2 dvokrevetnoj sobi, ručak, večera, doručak, kava i čaj)
 • Fakultativni obilazak znamenitosti Mumbaija - 25,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: brod do Elephante i ulaznice)
 • Fakultativni obilazak Goa i sajma na plaži Anjuna - 25,00 EUR (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr

Viza: potrebna, a putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. U Indiju je moguće ući s e-vizom ili običnom papirnatom vizom koju izdaje veleposlanstvo Indije u Zagrebu. Viza se može ishodovati preko sljedećeg linku: https://indianvisaonline.gov.in/. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, a naknada za posredovanje za e-visu iznosi 25,00 EUR.

Informacije vezane za COVID-19:

 • Za ulazak u Indiju bit će potreban negativni PCR test ne stariji od 72h (do putovanja je moguće ukidanje mjera) ili dokaz o primitku 3 doze cjepiva
 • Za ulazak u Republiku Hrvatsku svi putnici dužni su prilikom ulaska predočiti negativan PCR test ili negativan brzi antigenski test (BAT) ne stariji od 48h (do putovanja je moguće ukidanje mjera)

*Sve detaljne informacije putnici će dobiti u završnom pismu na mail.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 26,55 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 40.000€ ili 29,85 EUR s premijom zdravstvenog osiguranja na 60.000€, dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 675,00 EUR / 5.085,79 kn) iznosi 9,30 EUR. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa popunjena
Rok prijave: 15.09.2023
Trajanje: 15 dana
Polazak: 11.11.2023
Povratak: 25.11.2023
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 24 osobe
Šifra putovanja: JI-1-23
Cijena organizacije putovanja: 1.165,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 825,00 € / osobi

1.990,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.