ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Indijska avantura s Jasenom Bokom

 

Indijska avantura s Jasenom Bokom

 

Namaskar/Namaste – čarobne riječi kojima ćete biti pozdravljeni na svakome koraku! Posjet Indiji otkriva magiju nekadašnjega "bisera u britanskoj kruni", kako su engleski kolonijalisti običavali nazivati Indiju. Kaotični i tradicionalni stari Delhi s dojmljivom Crvenom tvrđavom, Jama Masjid, jednom od najvećih džamija u Indiji  i tijesnim uličicama u kojima buja život, kontrast je ružičastom gradu Jaipuru, srcu mističnog Rajasthana. Jahanje na tradicionalno ukrašenim slonovima do palače Amber visoko na stijeni, prethodit će posjeti Pushkaru. Grad mitskog statusa nastao je oko jezera na rubu pustinje i danas je meta svih hinduskih hodočasnika i čarobno mjesto. Hinduistički sveti grad, kaotični Pushkar zamijenit ćemo gradom duhova: Fatehpur Sikri, veličanstvena mogulska prijestolnica, izgrađena čudesnom kombinacijom perzijskog, indijskog i islamskog arhitektonskog utjecaja, napuštena je iznenada, na vrhuncu slave, pod misterioznim okolnostima.

A onda Agra i zapanjujući spomenik ljubavi Taj Mahal, kojemu ni milijuni turista koji ga posjećuju ne mogu oduzeti mističnost. Sljedeća je postaja Lucknow, slika suvremene Indije, ali i mjesto stoljetne tradicije. A onda slijedi hodočasnički Varanasi najsvetije mjesto u Indiji, grad na svetoj rijeci Gangesu, doživljaj kojega je teško prepričati, ali ćete ga sigurno zapamtiti.  Buka velegrada, gradski bazaari, mirisi masala začina u zraku, i osjet indijske hrane na nepcima, ruke ukrašene kanom, probušeni nosevi mladih Indijki i šarolika lepeza šarenih sarija, napad na sva čula – sve je to zemlja nakon koje malo tko ostane isti.

Otkrijte i doživite čarobnu Indiju na ovom pustolovnom putovanju u društvu putnika koji je u njoj, putujući od Kašmira do Kanyakumarija, proveo više od godinu dana, a nedavno je objavio i knjigu o putovanju od izvora do ušća Gangesa, „Život i smrt na svetoj rijeci“. Jasen Boko na ovoj turi kroz klasične ljepote Indije, bit će vaš vodič. Shvatit ćete, nakon ovog iskustva Indije njegove riječi: Indija je kompleksna simfonija, ponekad božanski savršena, a ponekad sasvim atonalna i nama nerazumljiva. Ova je zemlja, jednostavno, različita od svega što ste ikad upoznali i takvu je treba prihvatiti i zagrliti.

Dva tjedna u Indiji za koju je točnije reći da je stanje duha nego država, promijenit će vaše iskustvo putovanja. Možda će vam ovo biti prvi posjet Indiji, ali postoji velika mogućnost da vam ne bude i posljednji. Jer, kako tvrdi Jasen Boko: u Indiju se ne odlazi - njoj se vraća!ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1. dan (19.11.2022.) ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI
Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 09.15h s predviđenim dolaskom u Istanbul u 13.25h. Nastavak putovanja na let za Delhi u 20.50h s predviđenim dolaskom u 05.15h (+1). 
 

2. dan (20.11.2022.) NEW DELHI – City tour
Nakon prolaska carinskih formalnosti slijedi transfer i smještaj u hotelu u Paharganju, najzanimljivijem starom dijelu grada.

Delhi – indijska prijestolnica s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija, bezbroj puta razaran i ponovno građen iz pepela. Legendarna prijestolnica Pandavas iz Mahabharate, Delhi je danas, zajedno s novim dijelom New Delhijem, multimilijunski grad koji nikad ne spava. Bio je središte brojnih kultura i carstava koji su se izmjenjivali u Indiji, a svaka od njih ostavila je gradu svoje spomenike. Delhi je danas kulturni biser, a njegov stari dio čine četvrti malih ulica, tijesno stisnutih dućana i bazara  koji su svojim mirisima, aromama i bojama stalan napad na osjetila: miris masala začina i indijskih štapića, aromatičnih ulja i  egzotičnih jela, miješa se s atraktivnim bojama sarija i dovikivanjem prodavača. Koliko god uličice bile uske, na njima nesmetano u isto vrijeme prometuju automobili, rikše, taksiji i pretrpani autobusi. Usred svega krave mirno, neuznemiravane automobilskim trubama, najglasnijima na svijetu, meditiraju nad svojim obrokom, bilo da su odbačene novine, plastična kesa, list kupusa ili jabuka sa štanda uličnog prodavača.

Nakon odmora u hotelu krećemo u upoznavanje starog dijela grada. Kako smo noć proveli na zrakoplovu nećemo pretjerati s razgledanjem već prvog dana, bit će to “take it easy” poslije podne. Nezaobilazna džamija Jama Mashid, jedna od najvećih u Indiji, djelo Shaha Jahana, istog vladara koji je stvorio Taj Mahal, izgrađena je sredinom 17. stoljeća i jedan je od najljepših primjera mogulske arhitekture. Nakon džamije upustit ćemo se u istraživanje starog Delhija biciklama-rikšama (fakultativno), jedinim prijevoznim sredstvom koje se može provući kroz uske ulice. Slijedi posjet još jednom biseru mogulske arhitekture Humayanovoj grobnici (UNESCO). Oni zainteresirani za shopping mogu predvečer provjeriti  što nude egzotični indijski dućani. Slijedi zasluženi odmor u hotelu. Noćenje.
 

3. dan (21.11.2022.)  NEW DELHI – City tour
Nakon doručka krećemo na fakultativni razgled grada. Počinjemo od New Delhija, novog dijela grada kojega su projektirali Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi mnoge podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje, sve je to ostatak britanske vizije Indije. Veliki bulevar Rajpath proteže se do India Gatea, a svratit ćemo i do Rashtrapati Bhavana, nekadašnje kraljevske rezidencije, a danas doma aktualnog predsjednika Indije Ram Nath Kovinda, te obići Conaught place, srce Novog Delhija. Slijedi posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab izgrađen u 13. stoljeću, koji je sa svoja 72, 5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi. Posjetit ćemo i posljednje počivalište Mahatme Gandhija, a večer završavamo posjetom fascinantnom hramu Sikha Gurudwara Bangla Sahib, gdje ćemo se upoznati s osnovnim činjenicama o još jednoj indijskoj religiji. Noćenje u hotelu.

 

4. dan (22.11.2022.) NEW DELHI – JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka slijedi vožnja autobusom do kraljevskog grada Jaipura, srca Rajasthana. Smještaj u hotelu. Rajasthan, zemlja suprotnosti. Čudesne doline i planine, jezera i pustinje, snažna kultura te krvava povijest u kojoj su maharadže često ratovali na suprotstavljenim stranama – za ili protiv mogulskih careva u Delhiju. Mnogobrojne palače danas su uglavnom prenamijenjene u hotele. Grad je 1727. osnovao maharadža Jai Singh II pomno planirajući njegov pravilni raspored. Šarenilo, raskoš, probušeni nosevi i uši mladih Indijski, prodavači svega i svačega, tetovaže od kane, vrućina i egzotika – sve je to Jaipur. Slobodno poslijepodne za laganu šetnju gradom. Tko želi može (fakultativno) s Bokom na večeru u tipični ulični restoran. Oni još uvijek nespremni na šok indijske ulice i hrane koju nudi mogu večerati u ”sigurnijem” i nešto skupljem restoranu. Noćenje.
 

5. dan (23.11.2022.) JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka krećemo na fakultativnu turu Jaipurom i okolicom. Nakon Palače vjetrova (Hawa Mahal) nastavljamo do Ambera, grada starijeg od Jaipura. Danas je to dvorac-palača smješten na visokoj stijeni koju ćemo svladati jašući na slonovima, jeepovima, ili pješice, ako vam slon nije omiljeno prijevozno sredstvo. Posjet kompleksu na vrhu i nezaobilaznoj Palači zrcala Shish Mahal. Nakon pauze za ručak nastavljamo turu posjetom spektakularnoj Gradskoj palači, u kojoj i danas žive aktualni maharadža i njegova obitelj. U blizini palače nalazi se zvjezdarnica Jantar Mantar (UNESCO) gdje je Sawai Jai Singh II početkom 18. stoljeća izgradio čak 19 instrumenata za praćenje zvijezda, među kojima je i najveći na svijetu savršeno precizni sunčani sat, a svi oni i danas savršeno funkcioniraju. Predvečer nastavljamo do izuzetno fotogenične palače vjetrova Jal Mahal kako bismo svjedočili igri boja koja prati zalazak sunca. Za zainteresirane moguć je posjet tradicionalnoj tvornici (naravno i dućanu) tekstilnih proizvoda. I ako niste shoppingholičar teško ćete odoljeti radžastanskom tekstilu. Nakon ispiranja prašine u grlu pivom na hotelskoj terasi s pogledom na Jaipur slijedi noćenje.
 

6. dan (24.11.2022.) JAIPUR – PUSHKAR (Rajasthan)
Nakon doručka nastavljamo put autobusom za Pushkar, jedno od svetih mjesta na koje hodočasti svaki hindus i najstariji grad u Indiji, Pushkar je zaista posebno mjesto. Brojni indijski mitovi opisuju stvaranje svetog jezera oko kojeg je smješten ovaj neveliki grad: prema jednom Šiva je toliko plakao nakon gubitka voljene žene Sati da su se od njegovih suza stvorila dva jezera, jedno u Pushkaru, drugo u današnjem Pakistanu. Prema drugom mitu jezero je nastalo kad je Brahma ispustio lotosov cvijet, odatle i ime Pushkar, koje u sanskritu znači plavi lotosov cvijet. Smještaj u hotelu i kratki odmor. Nakon toga prošetat ćemo uskim ulicama i pridružiti se slavljenju Hindu bogova uz obale jezera koje je najintenzivnije za zalaska sunca. Alkohola, mesa i jaja u ovom svetom gradu nema, ali su neki drugi opijati legalni i serviraju se uz jelo, kao desert. Kako su marihuana, hašiš i slične stvari u Hrvatskoj zabranjene, mi, naravno, nećemo pasti  u napast da uz večeru na terasi restorana s pogledom na jezero isprobamo slavni i osvježavajući marijuana lassi, (jogurt izmiješan s marihuanom) i tako se opustimo! Noćenje u hotelu.
 

7. dan (25.11.2022.) PUSHKAR (Rajasthan)
Dan posvećen samo jednom - chillanju u gradu stvorenom za omiljenu (ne)aktivnost: opuštanje! Lutanje uskim uličicama u okolici svetog jezera u kojem se kupaju i mole hodočasnici izvanzemaljsko je iskustvo. Ako je duhovna Indija ono što vas zanima - na pravom ste mjestu. Ako su pak egzotika i bazaari vaš interes, opet ste na pravom mjestu: glavna ulica Pushkara raskošni je bazaar, a pogledate li bolje iza štandova ugledat ćete sigurno i nekog od posljednjih preostalih hipija koji su ovamo došli još krajem šezdesetih i zaboravili se vratiti. 

Stotine hramova nude neograničenu mogućnost obilaska i uživanja u energiji fascinantnog grada. Većina hramova relativno je nedavno izgrađena, nakon što ih je temeljito uništio mogulski kralj Aurangzeb, isti onaj koji je utamničio svog oca, tvorca Taj Mahala. S Jasenom Bokom možete posjetiti dva najpoznatija hrama, Višnuov i Brahmin. Dobar dio dana vjerojatno ćete provesti uz jezero, promatrajući bogati hodočasnički život i svete ljude posvećene meditaciji, ali ako ste dinamičan tip možete se provozati žičarom do obližnjeg brda s odličnim pogledom na jezero i grad. U kasno poslijepodne fakultativna tura u pustinju na devama. Zalazak sunca u radžastanskoj pustinji vizualni je spektakl koji se ne propušta. Noćenje u hotelu.
 

8. dan (26.11.2022.) PUSHKAR – FATEHPUR SIKRI AGRA
Nakon ranog doručka vožnja prema Agri. Na putu ćemo se zaustaviti u gradu duhova, Fatehpur Sikriju, još jednom indijskom spomeniku koje se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji, ali je iz ne sasvim jasnog razloga vrlo brzo napušten i prepušten pustinji. Čudesnu arhitektonsku mješavinu indijske, perzijske i islamske arhitekture upoznat ćemo obilaskom najpoznatijih znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarove palače, Panch Mahala i obližnje, još uvijek korištene, džamije. Nastavak putovanja prema Agri u koju stižemo uvečer. Smještaj u hotel. Noćenje.
 

9. dan (27.11.2022.)  AGRA  TAJ MAHAL – LUCKNOW
U samu zoru, kad je najljepši, idemo na fakultativni izlet kako bismo vidjeli remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jahan u čast svojoj ljubljenoj ženi. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Grobnica-mauzolej starija od 350 godina izgrađena je u čast Mumtaz Mahal, žene koja je umrla rađajući četrnaesto dijete Shahu Jahanu koji joj je odlučio posvetiti ovaj spomenik ljubavi. I veličanstveni Taj Mahal danas se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, a fotografije koje tog jutra slikate godinama će zauzimati počasno mjesto u vašim kolekcijama i krasiti vaše Facebook profile. No, nije Agra samo Taj Mahal. Nakon kasnog doručka slijedi razgledanje impresivne Agra tvrđave i njezinih bogatih palača, još jednog mogulskog bisera na popisu UNESCO-a. Nastavljamo putovanje autobusom prema Lucknowu, najvećem gradu i prijestolnici indijske savezne države Uttar Pradesh. Dolazak u večernjim satima. Noćenje u hotelu.
 

10. dan (28.11.2022.) LUCKNOW
Lucknow je poznat kao multikulturalni grad umjetnosti i centar šijitske kulture, ali i središnje mjesto indijske pobune 1857. protiv britanskih okupatora. Nakon doručka poludnevno fakultativno razgledanje najznačajnijih spomenika grada, spektakularnih šijitiskih vjerskih građevina, Bara Imambara i Chota Imambara te grandioznih gradskih vrata Rumi Darwaza. Predvečernja šetnja arhitektonski zanimljivim starim gradom posvjedočit će o multikulturalnosti ovog grada.
 

11. dan (29.11.2022.) LUCKNOW – VARANASI
Nakon doručka nastavljamo putovanje autobusom prema Varanasiju, dolazak u poslijepodnevnim satima. Varanasi je sveti grad kojeg kao idealno mjesto smrti vidi svaki pravi hindus. Naime, posreći li vam se da umrete u Varanasiju rješavate se samsare, vječnog kruga ponovnog rađanja i mjesto u nekom ekvivalentu hinduskog raja osigurano vam je! Takav motiv tjera milijune ljudi na samrti baš u Varanasi pa su obale svetog Gangesa pune Indijaca koji sretni i u miru sa sobom očekuju smrt, a miris na lomačama spaljenih tijela onih koji su ovdje uspjeli umrijeti lebdi nad cijelim gradom. Noćenje u hotelu.
 

12. dan (30.11.2022.) VARANASI – City tour 
Neposredno pred zoru odlazimo na Ganges (fakultativno) kako bismo najbolje osjetili svetu Indiju. Izlazak Sunca nad svetom rijekom, trenutak najjače duhovne aktivnosti na obali promatrat ćemo iz broda vozeći se rijekom.  Iako je to vrijeme kad tisuće hodočasnika obavljaju svoje jutarnje "pročišćavanje" osjećaj je zapanjujuće smirujući, a ritualno kupanje i molitva hodočasnika u svetoj rijeci nezaboravan su doživljaj. Fotografijama koje toga jutra snimite „davit“ ćete rodbinu i prijatelje godinama – s puno razloga.  Slijedi dirljivo iskustvo posjeta mjestu gdje hindusi kremiraju svoje mrtve, a kroz koje će nas provesti jedan od ljudi čiji je to posao. Vraćamo se u hotel na kasni doručak i odmor, nakon čega ćemo posjetiti hramove Vishwanath, poznat pod imenom Zlatni hram i hram Majka Indija. Oni zainteresirani za shopping mogu organizirano rikšama do tradicionalnog indijskog dućana, ostali mogu u hotel ili u šetnju gradom. Slobodno poslijepodne za samostalno razgledanje i upijanje doživljaja duhovne Indije, susreti sa svetim ljudima i onima koji se zbog turista takvim pretvaraju.

Predvečer se vraćamo na obalu Gangesa kako bismo prisustvovali Ganga Aarti,  živopisnoj Hindu ceremoniji molitve za majku Gangu i zahvale bogovima. Nakon toga oni koji žele doživjeti Ganges noću, mogu s Bokom (fakultativno), brodom na vesla, još jednom zaploviti rijekom kako bi vidjeli gatove Varanasija pod noćnom rasvjetom. Nakon svega, pod dubokim dojmom onoga što ste vidjeli otrgnite se od Gangesa i nađite put do hotela i zasluženog noćenja.
 

13. dan (01.12.2022.) VARANASI 
Slobodan dan u Varanasiju, idealan za šetnju uz gatove, istraživanje hramova Varanasija ili, jednostavno, promatranje života uz Ganges, koji je u ovom gradu intenzivniji nego bilo gdje.
 

14. dan (02.12.2022.) VARANASI – DELHI
Da Varanasi nije samo sveti hinduistički grad uvjerit ćemo se nakon doručka kad odlazimo u obližnji Sarnath, jedno od 4 najsvetija mjesta budizma. Tu je Buda po prvi put objavio svoje učenje nakon što je dosegnuo prosvjetljenje, a iako je od nekadašnje veličine ovog svetog mjesta nakon prolaska brojnih osvajača koji su napadali potkontinent malo ostalo, mjesto još uvijek odiše spokojom i bogato je budističkim stupama i hramovima. Oni zainteresirani za tibetanske suvenire ovdje će doći na svoje. Nakon posjete Sarnathu produžujemo za zračnu luku odakle, insallah, polijećemo za Delhi u 15.20h s predviđenim dolaskom u 16.55h. Transfer do hotela. Slobodna večer u Delhiju. Noćenje.
 

15. dan (03.12.2022.) NEW DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
U prvim jutarnjim satima transfer na aerodrom na let za  Istanbul s predviđenim polaskom u 06.55h i predviđenim dolaskom u Istanbul u 11.30h. Posljednja prilika za shopping zaboravnima, iako Duty Free u zračnoj luci u Istanbulu baš i nema indijske suvenire. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Istanbula u 19.00h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 19.10h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u Indiju!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Delhi (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Varanasi - Delhi (IndiGo - aviokompanija, direktan let)
 • četiri noćenja u Delhiju u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Jaipuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Pushkaru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Agri u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Lucknow u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Varanasiju u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishođenja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3.300 kn
 • testiranja za Covid-19
 • napojnice za lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 
Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesa popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesu. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 22.10.2021.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14
   

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Indiju je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (mogućnost posredovanja agencije).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 23kg + 7kg za ručnu prtljagu. Limit za prtljagu na letu zrakoplovne kompanije IndiGo je 23kg + 7kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 35 x 25 cm).
 • Za letove Zagreb - Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za letove Istanbul - Delhi - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Boeing 777-300ER (twin-jet)
 • Za letove Varanasi - Delhi, lowcost aviokompanije IndioGo koristi ove tipove zrakoplova Airbus Boeing 737-800 (twin-jet) / A320​

 
Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM ODJELU.


Hoteli na putovanju:

 • U Delhiju noćimo u hotelu Grand Godwin 3*. Gosti na raspolaganju imaju restoran, uslugu pranja rublja, fen. Hotel je izabran radi dobre lokacije.
 • U Jaipuru noćimo u hotelu The Fern Residency Jaipur 4*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Phuskaru noćimo u hotelu Moti Mahal - A Heritage Haveli 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, restoran, uslugu pranja rublja, fen.
 • U Agri noćimo u hotelu Howard Plaza The Fern 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, spa centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Lucknow noćimo u hotelu Gemini Continental 4*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Varanasiju noćimo u hotelu Hotel Surya - Kaiser Palace 4*, hotel se nalazi u nekadašnjoj palači kraljevske obitelji Nepala. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, spa centar, restoran, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

   

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni dvodnevni obilazak Delhija - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni obilazak Jaipura i utvrde Amber - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice i nadoplata za slonove)
 • Fakultativni obilazak Pushkara i izlet na devama u pustinju - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, jahanje deva, najam rikše i lokalni vodič)
 • Fakultativni obilazak Taj Mahala, Fatehpur Sikrija i tvrđave Agra - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni dvodnevni obilazak Varanasija - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, najam broda i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)

   

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr

Viza: potrebna i mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. U Indiju je moguće ući s e-vizom ili običnom papirnatom vizom koju izdaje veleposlanstvo Indije u Zagebu. Viza se može ishodovati preko sljedećeg linku: https://indianvisaonline.gov.in/Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje u ambasadi iznosi 200,00 kn a naknada za posredovanje za e-visu iznosi 100,00 kn. 

 

 

Informacije vezane za COVID-19: 

 • Za ulazak u Indiju bit će potreban negativni PCR test ne stariji od 72h (do putovanja je moguće ukidanje mjera) ili dokaz o primitku 3 doze cjepiva
 • Za ulazak u Republiku Hrvatsku svi putnici dužni su prilikom ulaska predočiti negativan PCR test ili negativan brzi antigenski test (BAT) ne stariji od 48h (do putovanja je moguće ukidanje mjera)

*Sve detaljne informacije putnici će dobiti u završnom pismu na mail.


Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 37,60 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena.
Rok prijave: 03.10.2022
Trajanje: 15 dana
Polazak: 19.11.2022
Povratak: 03.12.2022
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Jasen Boko
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: do 25 osoba
Šifra putovanja: IN-1-2022
Cijena organizacije putovanja: 1.142,00 € / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 558,00 € / osobi

1.700,00 € / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.