ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland - Zemlja osmijeha i grad anđela

 

Tajland - Zemlja osmijeha i grad anđela

 

Avantura u Zemlju tisuću osmijeha započinje dolaskom u njezin glavni grad – Bangkok. S jedne strane bučan, zagušljiv, punokrvan i životan, Bangkok nam nudi i drugu strane medalje. Cjelodnevna šetnja kroz budističke hramove otkrit će vam nevjerojatni mir koji duboko u sebi čuva svaki Sijamac. Sjednite u kanu i cjenkajte se s lokalcima na plutajućoj tržnici, jašite na slonovima, kušajte Pad Thai i unesite kokosovo ulje u svoju svakodnevnicu! Prepustite se čarima Nacionalnog parka Erawan, udahnite miris Andamanskog mora, zaronite u dubine tropa sa šarenim ribicama, popnite se na vapnenačke stijene, isprobajte najluđe gastronomske kombinacije na night marketu u Krabiju ili jednostavno… lezite na bijelu pješčanu plažu, zatvorite oči, otpijte gutljaj kokosovog mlijeka i sjetite se da je siječanj. 
 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan ZAGREB – DOHA – BANGKOK
Sastanak u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 18:15h s predviđenim dolaskom u 01:30h (+1). Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 03:05h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 13:20h (+1).

 

2. dan BANGKOK
Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Opuštajuća šetnja, masaže, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer druženje u kultnom baru Cheap Charlie. Noćenje.

 

3. dan BANGKOK 
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo simpresivnom Kraljevskom palačom. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – hram Bude od Žada (Emerald Budhha).Odijevanje mora bitikonzervativnijeg tipa (duge hlače, majice s rukavima, zatvorene cipele). Kompleks Wat Phra Kaewa sadrži model bezvremenskog kambodžanskog Angkor Wata. Kompleks je podignut za vrijeme kralja Mongkuta budući da su, pokušavajući u Bangkok za kralja transportirati originalni Angkor Wat, mnogi Sijamci smrtno stradali. Razgled Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Budizam, indijska religija iz 5. stoljeća prije Krista, postala je državna religija Kraljevine Tajland. Danas se 95% Tajlanđana izjašnjava budistima, a to je najviše traga ostavilo upravo na sakralnom graditeljstvu.Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, s pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučujemo noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.

 

4. dan BANGKOK
Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu, dok navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Povratak u hotel, noćenje.

 

5. dan BANGKOK – KANCHANABURI
Nakon doručka, odlazimo prema Kanchanaburiju na dvodnevni fakultativni izlet. Prva stanica je plutajuća tržnica Damnoen saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Mogućnost vožnje speed boatom (fakultativno). Odlazimo prema mostu na rijeci Kwai. Danas je most na rijeci Kwai turistička atrakcija, a osim da ga posjetite, preporučujemo da svakako pogledate istoimeni film iz 1957. Ukrcavamo se na vlak čije je putovanje ovom spektakularnom željeznicom ocijenjeno kao jedno od najboljih na svijetu – Death railway. Zaustavaljamo se na drvenom Wang Pho viaduktu, kako biste se divili onima koji su izgradili viadukt pod teškim okolnostima. Nakon vožnje odlazimo prema plutajućim bungalovima. Večera, druženje i noćenje.

 

6. dan KANCHANABUR I – KRABI – AO NANG
Nakon doručka, u 08:00 sati dolazimo do obližnjeg kampa gdje ćete imati priliku družiti sa sa slonovima, nakon čega odlazimo u NP Erawan. Erawan, osnovan 1975., ime je dobio po troglavom bijelom slonu iz hinduistične mitologije, na kojega navodno vodopadi liče. Slobodno vrijeme za plivanje ispod slapova i šetnju prekrasnom prirodom te razgledavanje sedam slapova koji se nalaze u parku. Nakon uživanja slijedi vožnja direktno na aerodrom na let za Krabi – Ao Nang. Predviđeni polazak je u 22:00h s predviđenim dolaskom u 23:15h.  Transfer i smještaj u hotel u Ao Nangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7. dan AO NANG 
Doručak, slobodan dan za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama pa svatko može pronaći nešto za sebe: odmaranje na plaži ili kao alternativu pasivnom odmoru – rock climbing! Obližnji Railay i Ao Nang jedne su od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Noćenje.

 

8. dan AO NANG
Doručak, slobodan dan za opuštanje na prekrasnim pješčanim plažama, uživanje u suncu, Andamanskom moru i divljenje „dugorepim“ brodovima ukrašenima šarenim vrpcama, najčešće u bojama tajlandske zastave. Preporučujemo ronjenje na dah oko Chickenislanda i otočja KoPhiPhi kako biste doživjeli bogati svijet morskoga dna tropskih krajeva koji obitava šarenim ribicama, školjkama, morskim zmijama, veličanstvenim grebenima i trudnim morskim konjicima.Kao alternativu preporučujemo odlazak na Krabi na Snake Farm & Monkey school kako biste otkrili mističan svijet kraljevskih kobri i majmuna iz blizine koji će vas istovremeno oduševiti, umanjiti strah od ovih životinja, ali i educirati. Noćenje.

 

9. dan AO NANG
Odmor na plažama i uživanje u tropskim krajevima. Za dnevni program preporučujemo posjet otoku Jamesa Bonda, Tup Island, Taming Island ili pak otok simboličnog imena – Chicken Island. Kao alternativu predloženom programu preporučujemo kayaking &sea cave tour kao uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice.Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

10. dan AO NANG – KO PHI PHI
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i prvo posjećujemo Bamboo island. Dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu.Nakon kratkog obilaska odlazimona otočić Ko Phi Phi Leh, preciznije na poznatu plažu Maya bay gdje je Leonardo DiCaprio snimao film „Žal“, a nakon poznate plaže odlazimo na prekrasni Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.

 

11. dan AO NANG
Doručak, slobodan dan za opuštanje na prekrasnim pješčanim plažam, uživanje u suncu i moru. Alternativa pasivnom uživanju odlazak je u Adventure park s ponudom ziplinea, kayakinga, ropecoursea kao Tarzan, bike-in-the-aira, letenje na metli u stilu Harryja Pottera ili pak u jedan od obližnjih nacionalnih parkova. Za one koji nisu ljubitelji adrenalina na raspolaganju su izleti Emerald Pool, Tiger Cave Temple ili Hot Spring Waterfall. Navečer odlazak u Krabi na night market gdje možete probati mnoštvo tajlandske ulične hrane te vidjeti raznovrsnu ponudu zabavljača i prodavača odjeće, nakita, suvenira i rukotvorina. Noćenje.

 

12. dan  AO NANG – BANGKOK
Doručak, transfer na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 08:30h i s predviđenim dolaskom u 09:45h. Transfer u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

13. dan BANGKOK – DOHA – ZAGREB
Nakon doručka transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđeno je u 08:35h s predviđenim dolaskom u 12:00h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 13:05h i s predviđenim dolaskom u u 17:15h po lokalnom vremenu.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Bangkok - Zagreb  (s uključenim pristojbama)
 • povratnu zrakoplovnu kartu Bangkok - Krabi (Ao Nang)
 • transfere po programu putovanja
 • četiri noćenja u Bangkok u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • šest noćenja u Ao Nangu u bungalovima u standard room 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

   

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Tajland (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.000 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)

 

Mogućnost nadoplate za smještaj u Ao Nangu:

 • Comfort soba s balkonom - 300 kn (nadoplata po osobi na ukupnu cijenu) - 5 soba na raspolaganju
 • Thai Villa s balkonom - 500 kn (nadoplata po osobi na ukupnu cijenu) - 4 soba na raspolaganju  

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.07.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 do 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • City tour Bangkok - 20 eura (bez ulaznica, one se plaćaju na ulazu - Royal Palace 14$, Wat Pho 3$, Wat Arun 1,5$)
 • Dvodnevni Kanchanaburi izlet - elephant camp - NP Erawan - 100 eura  (u cijenu je uključeno: ulaznica za NP Erewan, Elephant camp, vožnja željeznicom, vožnja kanuim na tržnici, noćenje u bungalovima, večera i doručak, u cijenu nije uključeno: vožnja speed boatom na tržnici)
 • Izlet  privatnim speed boatom (08:00 - 16:00)  - Ko Phi Phi - Maya Beach - Bamboo Island - Viking Cave - Loh Samah Bay - Pileh Bay - Monkey Beach s uključenim ručkom na Ko Phi Phi - 55 eura cijena (u cijenu nije uključena ulaznica za Nacionalni park: 400 bahta - 10 eura, plaća se na ulazu u park Maya Bay)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V
Viza: Viza za Tajland se izdaje u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 100 kn (poštarina uključena).
Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta do 7.200€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 - 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen (uz malu napojnicu) dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa. 

U cijenu putovanja je uključena organizacija i sve avionske karte tijekom putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 15.07.2016
Trajanje: 13 dana
Polazak: 17.01.2017
Povratak: 29.01.2017
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Veličina grupe: 26 osoba
Ukupna cijena putovanja: 8.600,00 HRK / osobi

8.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.