ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland - Zemlja osmijeha i grad anđela

 

Tajland - Zemlja osmijeha i grad anđela

 

Avantura u Zemlju tisuću osmijeha započinje dolaskom u njezin glavni grad – Bangkok. S jedne strane bučan, zagušljiv, punokrvan i životan, Bangkok nam nudi i drugu strane medalje. Cjelodnevna šetnja kroz budističke hramove otkrit će vam nevjerojatni mir koji duboko u sebi čuva svaki Sijamac. Sjednite u kanu i cjenkajte se s lokalcima na plutajućoj tržnici, jašite na slonovima, kušajte Pad Thai i unesite kokosovo ulje u svoju svakodnevnicu! Prepustite se čarima Nacionalnog parka Erawan, udahnite miris Andamanskog mora, zaronite u dubine tropa sa šarenim ribicama, popnite se na vapnenačke stijene, isprobajte najluđe gastronomske kombinacije na night marketu u Krabiju ili jednostavno… lezite na bijelu pješčanu plažu, zatvorite oči, otpijte gutljaj kokosovog mlijeka i sjetite se da je siječanj. 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan ZAGREB – DOHA – BANGKOK

Sastanak u zračnoj luci Pleso 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 11:50h s predviđenim dolaskom u 19:05h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 20:45h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 06:55h (+1).  

 

2. dan BANGKOK
Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Opuštajuća šetnja, masaže, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer druženje u kultnom baru Cheap Charlie. Noćenje.

 

3. dan BANGKOK 
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo simpresivnom Kraljevskom palačom. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – hram Bude od Žada (Emerald Budhha).Odijevanje mora bitikonzervativnijeg tipa (duge hlače, majice s rukavima, zatvorene cipele). Kompleks Wat Phra Kaewa sadrži model bezvremenskog kambodžanskog Angkor Wata. Kompleks je podignut za vrijeme kralja Mongkuta budući da su, pokušavajući u Bangkok za kralja transportirati originalni Angkor Wat, mnogi Sijamci smrtno stradali. Razgled Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Budizam, indijska religija iz 5. stoljeća prije Krista, postala je državna religija Kraljevine Tajland. Danas se 95% Tajlanđana izjašnjava budistima, a to je najviše traga ostavilo upravo na sakralnom graditeljstvu.Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, s pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučujemo noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4. dan BANGKOK
Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu, dok navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Povratak u hotel, noćenje.

 

5. dan BANGKOK – KANCHANABURI
Nakon doručka, odlazimo prema Kanchanaburiju na dvodnevni izlet. Prva stanica je plutajuća tržnica Damnoen saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Mogućnost vožnje speed boatom (fakultativno). Odlazimo prema mostu na rijeci Kwai. Danas je most na rijeci Kwai turistička atrakcija, a osim da ga posjetite, preporučujemo da svakako pogledate istoimeni film iz 1957. Ukrcavamo se na vlak čije je putovanje ovom spektakularnom željeznicom ocijenjeno kao jedno od najboljih na svijetu – Death railway. Zaustavaljamo se na drvenom Wang Pho viaduktu, kako biste se divili onima koji su izgradili viadukt pod teškim okolnostima. Nakon vožnje odlazimo prema plutajućim bungalovima. Večera, druženje i noćenje.

 

6. dan KANCHANABUR I – KRABI – AO NANG
Nakon doručka, u 08:00 sati dolazimo do obližnjeg kampa gdje ćete imati priliku družiti sa sa slonovima, nakon čega odlazimo u NP Erawan. Erawan, osnovan 1975., ime je dobio po troglavom bijelom slonu iz hinduistične mitologije, na kojega navodno vodopadi liče. Slobodno vrijeme za plivanje ispod slapova i šetnju prekrasnom prirodom te razgledavanje sedam slapova koji se nalaze u parku. Nakon uživanja slijedi vožnja direktno na aerodrom na let za Krabi – Ao Nang. Predviđeni polazak je u 22:00h s predviđenim dolaskom u 23:15h.  Transfer i smještaj u hotel u Ao Nangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7. dan AO NANG 
Doručak, slobodan dan za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama pa svatko može pronaći nešto za sebe: odmaranje na plaži ili kao alternativu pasivnom odmoru – rock climbing! Obližnji Railay i Ao Nang jedne su od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Noćenje.

 

8. dan AO NANG
Doručak, slobodan dan za opuštanje na prekrasnim pješčanim plažama, uživanje u suncu, Andamanskom moru i divljenje „dugorepim“ brodovima ukrašenima šarenim vrpcama, najčešće u bojama tajlandske zastave. Preporučujemo ronjenje na dah oko Chickenislanda i otočja KoPhiPhi kako biste doživjeli bogati svijet morskoga dna tropskih krajeva koji obitava šarenim ribicama, školjkama, morskim zmijama, veličanstvenim grebenima i trudnim morskim konjicima.Kao alternativu preporučujemo odlazak na Krabi na Snake Farm & Monkey school kako biste otkrili mističan svijet kraljevskih kobri i majmuna iz blizine koji će vas istovremeno oduševiti, umanjiti strah od ovih životinja, ali i educirati. Noćenje.

 

9. dan AO NANG
Odmor na plažama i uživanje u tropskim krajevima. Za dnevni program preporučujemo posjet otoku Jamesa Bonda, Tup Island, Taming Island ili pak otok simboličnog imena – Chicken Island. Kao alternativu predloženom programu preporučujemo kayaking &sea cave tour kao uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice.Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

10. dan AO NANG – KO PHI PHI
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i prvo posjećujemo Bamboo island. Dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu.Nakon kratkog obilaska odlazimona otočić Ko Phi Phi Leh, preciznije na poznatu plažu Maya bay gdje je Leonardo DiCaprio snimao film „Žal“, a nakon poznate plaže odlazimo na prekrasni Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.

 

11. dan AO NANG
Doručak, slobodan dan za opuštanje na prekrasnim pješčanim plažam, uživanje u suncu i moru. Alternativa pasivnom uživanju odlazak je u Adventure park s ponudom ziplinea, kayakinga, ropecoursea kao Tarzan, bike-in-the-aira, letenje na metli u stilu Harryja Pottera ili pak u jedan od obližnjih nacionalnih parkova. Za one koji nisu ljubitelji adrenalina na raspolaganju su izleti Emerald Pool, Tiger Cave Temple ili Hot Spring Waterfall. Navečer odlazak u Krabi na night market gdje možete probati mnoštvo tajlandske ulične hrane te vidjeti raznovrsnu ponudu zabavljača i prodavača odjeće, nakita, suvenira i rukotvorina. Noćenje.

 

12. dan  AO NANG – BANGKOK - DOHA
Doručak, odjava iz hotela do 12h. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama do transfer u 16:30h na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 19:55h  i s predviđenim dolaskom u 21:10h. Transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđen je u 01:35h (+1) s predviđenim dolaskom u 04:45h.

 

13. dan DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 06:45h i s predviđenim dolaskom u u 10:50h po lokalnom vremenu. 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Bangkok - Zagreb  (s uključenim pristojbama)
 • povratnu zrakoplovnu kartu Bangkok - Krabi (Ao Nang)
 • transfere po programu putovanja
 • tri noćenja u Bangkok u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • šest noćenja u Ao Nangu u u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelja putovanja od slijetanja u Bangkok
 • jamčevinu
   

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Tajland (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.000 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)

   

Napomena:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 09.09.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
   

Cijene fakultativnih izleta:

 • City tour Bangkok - 20 eura (bez ulaznica, one se plaćaju na ulazu - Royal Palace 14$, Wat Pho 3$, Wat Arun 1,5$)
 • Dvodnevni Kanchanaburi izlet - elephant camp - NP Erawan - 110 eura  (u cijenu je uključeno: ulaznica za NP Erewan, Elephant camp, vožnja željeznicom, vožnja kanuim na tržnici, noćenje u bungalovima, večera i doručak, u cijenu nije uključeno: vožnja speed boatom na tržnici)
 • Izlet  privatnim speed boatom (08:00 - 16:00)  - Ko Phi Phi - Maya Beach - Bamboo Island - Viking Cave - Loh Samah Bay - Pileh Bay - Monkey Beach s uključenim ručkom na Ko Phi Phi - 55 eura cijena (u cijenu nije uključena ulaznica za Nacionalni park: 400 bahta - 10 eura, plaća se na ulazu u park Maya Bay)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V

Viza: potrebna. Za Tajland se izdaje u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom, fotokopija prve stranice putovnice i kopija zrakoplovne karte. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 100 kn (poštarina uključena).

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta do 7.200 €. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).

Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.

Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen (uz malu napojnicu) dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.

Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa. 

U cijenu putovanja je uključena organizacija i sve avionske karte tijekom putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 06.12.2016
Trajanje: 13 dana
Polazak: 06.02.2017
Povratak: 18.02.2017
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Riana Petanjek
Veličina grupe: 20 osoba
Ukupna cijena putovanja: 9.100,00 HRK / osobi

9.100,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.