ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland - Nova godina 2018.

 

Tajland - Nova godina 2018.

 

Doček Nove godine neki planiraju mjesecima unaprijed, a neki u zadnji čas! Nasreću, mi spadamo u ovu prvu kategoriju! Doživite Tajland iz prve ruke i saznajte kako konzumirati čari Bangkoka izbjegavajući sve njegove zamke! Za neke možda preekscentričan, za druge - baš po mjeri; ipak, jedno je sigurno, u koju god skupinu da pripadate ovaj Vas grad neće ostaviti ravnodušnima. Čim kročite na uzavreli bangkoški asfalt gdje je vrući zrak dodatno potpirivan zgodnim modelima sa svih strana, bit će Vam jasno zašto Tajland slovi za najpopularniju destinaciju među putnicima svih godišta. Nakon glavnog grada koji se diči najdužim imenom na svijetu, krećemo na biser u kruni cijelog putovanja: tajlandsku obalu. Vapnenačke stijene, koje su godinama oblikovane valovima kako bi poslužile za apsolutno najbolji rock climbing koji možete poželjeti, ponosno se izdižu iznad pješčanih plaža tvoreći sliku od koje zastaje dah. Program nudi napretek zanimljivosti: plutajuću tržnicu, druženje sa slonovima, morske aktivnosti i obilazak Nacionalnog parka sa svjetske A liste želja: Maya Bay gdje je Leo snimao megapopularni "Žal". Iako nećete sresti Lea niti Jamesa Bonda, čim dođete bit će Vam jasno zašto su se filmaši često odlučivali na upravo ovu destinaciju za kulisu svojih remek-djela.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (26.12.2017.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK
​Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h (+1). Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.30h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 13.15h (+1).  


2. dan (27.12.2017.) BANGKOK
Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Opuštajuća šetnja, masaže, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Noćenje.
 

3.dan (28.12.2017.) BANGKOK (Tajland)
Nakon doručka odlazimo  na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo sa Kraljevskom palačom, impresivnom građevinom u kojoj čovjek može provesti sate i sate. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) koji je također jako impresivan. Odijevanje mora biti malo konzervativnijeg tipa   ( duge hlače, majice sa rukavima). Još ćemo tog dana razgledati Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodni cijeli napravljen od zlata. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „ hrama zore“, sa pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučujemo noćni izlazak jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4.dan (29.12.2017.) BANGKOK – Damnoen Saduak – Elephant camp (Tajland)
Nakon doručka odlazimo  na fakultativni izlet, prva stanica je plutajuća tržnica Damnoen Saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Mogućnost vožnje speed boatom (fakultativno). Nakon plutajuće tržnice  imat ćete priliku družiti se sa slonovima u kampu. Povratak u hotel u popodnevnim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

5. dan (30.12.2017.) BANGKOK – KRABI – AO NANG
Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu do transfera na aerodrom. Predviđeni polazak je u 18.15h s predviđenim dolaskom u 19.25h.  Transfer i smještaj u hotel u Ao Nangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

6. dan (31.12.2017.) AO NANG
Doručak. Slobodan dan. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži, idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Tropski novogodišnji party potrajat će do ranih jutarnjih sati! Sretna Nova 2018. godina! Noćenje u hotelu.
 

7. dan (01.01.2018.) AO NANG
Prvi dan Nove 2018. putnici će provesti kako sami žele! Slobodno vrijeme će oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor, prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju na plaži, dok će oni odmorniji iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Ao Nanga. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2018. Noćenje u hotelu.
 

8. dan (02.01.2018.) AO NANG
Doručak. Budući da je prethodni dan bio rezerviran za ljenčarenje na plaži i opuštanje, danas na rasporedu imamo puno aktivniji tempo - cjelodnevna vožnja kajacima i razgledavanje mnogih spilja. Uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice započinjemo već rano ujutro. Polazak iz hotela i transfer u selo Bor Thor odakle krećemo u kajacima kroz šumu mangrova. Dolazak do Tham Lod Tai gdje postoji tunel koji nas vodi ispod vapnenačke planine. Dah zastaje od mnogobrojnih stalaktita i stalagmita koje imamo priliku vidjeti, zato preporučujemo da sa sobom nosite dobar fotoaparat! Posjet još jednoj spilji Tham Pee Hua Tho koja broji veliki niz arheoloških artefakata i prethistorijskih slikarija. Ručak i odlazak u lagunu Tham Khao Wong i do tunela Tham Lod Nua. Budući da je dan bio naporan, planiran je zasluženi odmor i plivanje. Transfer do hotela, večara. Navečer odlazak u Krabi na night market gdje možete probati mnoštvo tajlandske ulične hrane te vidjeti raznovrsnu ponudu zabavljača i prodavača odjeće, nakita, suvenira i rukotvorina. Noćenje.


9. dan (03.01.2018.) AO NANG – KO PHI PHI
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu. Nakon kratkog obilaska odlazimona otočić Ko Phi Phi Leh, preciznije na poznatu plažu Maya bay gdje je Leonardo DiCaprio snimao film „Žal“, a nakon poznate plaže odlazimo na prekrasni Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.


10. dan (04.01.2018.) AO NANG  7 islands Sunset Tour
Doručak, slobodno vrijeme za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama: odmaranje na plaži ili alternativa pasivnom odmoru – rock climbing!  Ao Nang je jedan od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Poslijepodnevni program započinje odlaskom na fakultativni izlet 7 islands Sunset Tour na kojemu ćemo, kako ime kaže, doživjeti zalazak sunca na jednom od mnogobrojnih otoka. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, Tan Ming otok gdje ćemo se zaustaviti na snorkelingu među mnoštvom tropskih ribica u potrazi za Nemom. Od ostalih otoka posjećujemo Si island, Poda island, poznati Chicken island specifičnog izgleda, zatim Tup island s kojega je moguće propješačiti do Chicken islanda putem prirodne naslage pijeska. BBQ večera planirana je na Railay plaži uz mogućnost kupanja. Transfer do hotela. Noćenje.


11. dan  (05.01.2018.) AO NANG – BANGKOK – DOHA
Doručak,  transfer  na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 09.20h  i s predviđenim dolaskom u 10.35h. Transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđen je u 19.30h (+1) s predviđenim dolaskom u 23.05h.
 

12. dan (06.01.2018.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 01.50h i s predviđenim dolaskom u u 06.00h po lokalnom vremenu. 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Bangkok - Zagreb  (s uključenim pristojbama)
 • zrakoplovnu kartu Bangkok - Krabi (povratnu s uključenim pristojbama)
 • tri noćenja u Bangkok u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi) - fotografije soba u fotogaleriji
 • pet noćenja u Ao Nangu u u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi) - fotografije soba u fotogaleriji
 • transfere po programu putovanja 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku od slijetanja u Bangkok
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu
   

Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Tajland (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku
 • doplatu za 1/1 sobu 2.400,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 21.08.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.


Cijene fakultativnih izleta:

 • city tour Bangkok - 20,00 eura (bez ulaznica, one se plaćaju na ulazu - Royal Palace 14 eura, Wat Pho 6 eura, Wat Arun 1,5 eura)
 • putajuća tržnica Damnoen Saduak + Elephant camp - 50 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, prijevoz, druženje sa slonovima i jahanje slonova / u cijenu nije uključeno: vožnja kanuima po tržnici) 
 • izlet  privatnim speed boatom (08:00 - 16:00)  - Ko Phi Phi - Maya Beach - Bamboo Island - Viking Cave - Loh Samah Bay - Pileh Bay - Monkey Beach s uključenim ručkom na Ko Phi Phi - 55,00 eura cijena (u cijenu nije uključena ulaznica za Nacionalni park: 400 bahta - 10,00 eura, plaća se na ulazu u park Maya Bay)
 • kayaking & sea cave - 50,00 eura cijena (cijena uključuje transfer, kajake, ručak i vodiča)
 • 7 Islands Sunset Tour - 60,00 eura cijena (cijena uključuje transfer, maske za snorkeling, vodu, voće,BBQ, ulaznicu za NP, vodiča)

   

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen (uz malu napojnicu) dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.
Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Viza: potrebna. Za Tajland se izdaje u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom, fotokopija prve stranice putovnice i kopija zrakoplovne karte. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 125,00 kn.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 132,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 21.09.2017
Trajanje: 12 dana
Polazak: 26.12.2017
Povratak: 06.01.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Riana Petanjek
Veličina grupe: 20 osoba
Ukupna cijena putovanja: 10.600,00 HRK / osobi

10.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.