ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Tajland, Kambodža & Vijetnam

 

Otkrivanje različitih lica ekstravagantnog Bangkoka, uvod je u tajlandsku avanturu. Isprobavanje autohtone ulične hrane i jeftinih masaža koje se nude na svakom koraku, rezervirano je za dan, dok u burnom noćnom životu velegrada svatko može naći idealan oblik zabave za sebe.

Duhovnost je iznimno važan segment života na Tajlandu, ali i u Kambodži.  To najbolje potvrđuje brojnost kipova Budhe na Tajlandu od kojih je najspektakularniji „Ležeći Budha“ dug 46m, ali i monumentalnost veličanstvenih hramova u kambodžanskom Angkoru.

Nevjerojatne prirodne ljepote koje se otkrivaju tijekom vožnje deltom vijetnamske rijeke Mekong, ili tijekom dana koji su slobodni za uživanje na predivnim kambodžanskim tropskim plažama, nemoguće je doživjeti bilo gdje drugdje na svijetu.  

Za one željne adrenalinskog naboja ovaj je program putovanja idealan izbor, jer nudi mogućnost druženja sa slonovima na Tajlandu, istraživanje hramova u Angkor Watu u Kambodži ili provlačenje kroz Cu Chi tunele u Vijetnamu.   

Krenite na put s Hrvatskim klubom putnika i otkrijte Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Destinacije koje su obojene najširim spektrom boja,  ispunjene zamamnim mirisima, istodobno beskrajno životne i mistične...

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (22.02.2018.)  ZAGREB – DOHA BANGKOK (Tajland)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.30h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 13.15h (+1).


2.dan (23.02.2018.)  BANGKOK (Tajland)
Po dolasku transfer u hotel, smještaj po sobama. Opuštajuća šetnja, masaže i upoznavanje s azijskom kuhinjom. Noćenje.


3.dan (24.02.2018.) BANGKOK (Tajland)
Nakon doručka odlazimo  na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo sa Kraljevskom palačom, impresivnom građevinom u kojoj čovjek može provesti sate i sate. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) koji je također jako impresivan. Odijevanje mora biti malo konzervativnijeg tipa   ( duge hlače, majice sa rukavima). Još ćemo tog dana razgledati Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodni cijeli napravljen od zlata. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „ hrama zore“, sa pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučujemo noćni izlazak jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4.dan (25.02.2018.) BANGKOK –   Damnoen Saduak – Elephant camp (Tajland)
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet, prva stanica je plutajuća tržnica Damnoen Saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Proći ćemo kanuima duž cijele tržnice i kako bismo kupovali i cjenkali se direktno iz kanua. Mogućnost vožnje speed boatom (fakultativno). Nakon plutajuće tržnice  imat ćete priliku družiti se sa slonovima u kampu. Povratak u hotel u popodnevnim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.


5.dan (26.02.2018.)  BANGKOK  –  AYUTTHAYA (Tajland)
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet u Ayutthayu. Polazak oko 7 ujutro do drevnog grada koji je nekada bio glavni grad Tajlanda. Ime grada potječe od indijskog naziva, rodnog mjesta Rame iz poznatog epa Ramayana. Na ovome ćemo izletu posjetiti mnoge stare hramove, palače i centre meditacije koji su bili u funkciji prije mnogo godina. Posjetit ćemo poznatu ljetnu palaču Bang Pa In poznatu po svojim fantastičnim vrtovima. Povratak u Bangkok planiran je oko 5 popodne nakon ručka. Slobodno vrijeme, noćenje.


6.dan (27.02.2018.)  BANGKOK  –  SIEM REAP (Kambodža)
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Siem Reap sa predviđenim polaskom u 10:00h i predviđenim dolaskom u 11:00h. Transfer u hotel, slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak u Pub Street na večeru i večernji izlazak. Noćenje.


7.dan (28.02.2018.) SIEM REAP  (Kambodža)
Nakon doručka odlazak u obliazak kompleksa Angkor, najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Treći hram je Angkor Thom, kraljevo mjeto koje se proteže na destke kvadratnih metara  pod vodstvom kralja Jayvarmana VII. Povratak u hotel, noćenje.


8.dan (01.03.2018.) SIEM REAP - SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Nakon doručka (07:30h) redovnom linijom polazimo prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 13:30h.  Kratki odmor na kolodvoru nakon čega u 14:30h nastavljamo putovanje prema Sihanoukvilleu s predviđenim dolaskom u 19:00h. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. 


09.dan (02.03.2018.) SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Slobodno vrijeme za odmor na tropskim plažama i uživanje, jednostavno uživamo u beach barovima na plaži Otres. Nakon večer odlazak na večernju zabavu u jedan od beach barova. Noćenje.


10.dan (03.03.2018.) SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Odlazimo sa brodom prema obližnjim otocima gdje uživamo na  predivnim plažama. Mogućnost odabira odlaska s većim brodom s drugim grupama ili manjim brodom na kojem bi bila samo za naša grupa. Povratak u hotel, noćenje.


11.dan (04.03.2018.) SIHANOUKVILLE – HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, predviđen polazak u 07.00h prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 11.30h. Kratki odmor, nakon čega presjedamo na autobus za Ho Chi Minhu u 14.30h, s predviđenim dolaskom u 21.00h. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.


12.dan (05.03.2018.) HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka polazak u razgledavanje grada: Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzeja Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ben Thanh, kineske četvrti.  Slobodno vrijeme, noćenje.


13.dan (06.03.2018.) HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, odlazak na izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište Vijetkongovaca, protežu se na 200 km pod zemljom, te ćete imati priliku ući u njih i provlačiti se tunelom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Povratak u hotel, kratki odmor nakon čega krećemo na nezaboravnu fakultativnu vožnju skuterima po Ho Chi Minhu da osjetite doživljaj vožnje u grad sa najviše skutera na svijetu (vožnja sa vozačem). Noćenje.


14.dan (07.03.2018.) HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka odlazak na jedan od izleta u deltu rijeke Mekong. Do delte ćemo proći  ruralnim dijelom Vijetnama, uživati u idiličnim prirodnim ljepotama, doživjeti svakodnevnicu vijetnamskih ljudi koji žive na selima, degustirati lokalne gastronomske specijalitete i uživati u sezonskom voću, voziti se u kajacima po rukavcima rijeke Mekong. Povratak sa izleta u večernjima satima. Noćenje.


15.dan (08.03.2018.) HO CHI MINH - DOHA (Katar)
Doručak, slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 16.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđen je u 19.10h s predviđenim dolaskom u 23.50h.


16.dan (09.03.2018.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 01.50h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 06.00h.

 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Bangkok / Ho Chi Minh - Zagreb  (s uključenim pristojbama)
 • zrakoplovnu kartu Bangkok - Siem Reap (s uključenim pristojbama)
 • četiri noćenja u Bangkoku u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Siem Reapu u hotelu 3* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Sihanoukvilleu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja i autobusne karte
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku od trenutka slijetanja u Bangkok
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu
   

Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu viza za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.350,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 06.10.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.


Cijene fakultativnih izleta i informativne cijene ulaznica:

 • City tour Bangkok - 20,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznice -  Royal Palace 14 eura, Wat Pho 6 eura, Wat Arun 1,5 euro)
 • Plutajuća tržnica Damnoen Saduak + Elephant camp - 50 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, prijevoz, druženje sa slonovima i jahanje slonova / u cijenu nije uključeno: vožnja kanuima po tržnici) 
 • Izlet Ayutthaya - 50,00 eura (u cijenu uključeno: lokalni vodič i prijevoz)
 • Obilazak kompleksa Angkor Wat - 35,00 usd  (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznica, plaća se na ulazu 35,00 usd)
 • Izlet brodom na otok Koh Rong - cijena  25,00 usd (u cijenu je uključeno: karta za brod, ručak, voda, oprema za snorkeling)
 • City tour Ho Chi Minh - 15,00 usd (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznice - War Musem 2,00 $, Reunification Palace 2,00 $)
 • Izlet na deltu Mekonga - 35,00 usd (uključenu u cijenu: ulaznice, ručak, karte za brod i vožnja kajacima po rukavcima Mekonga)
 • Izlet Cu Chi tuneli - 20,00 usd (u cijenu je uključeno: lokalni vodič i prijevoz / u cijenu nije uključeno: ulaznica, plaća na ulazu 4,5$)
 • Večernja dvosatna vožnja mopedima po Ho Chi Minh - 15,00 usd (u cijenu je uključeno: lokalni vozač i najam mopeda)
   

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

TAJLAND

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati
Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 euro = 38,80 THB
Napon struje: 220 V
Viza: za Tajland izdaje se u Zagrebu i to u roku od 1 dana, cijena vize iznosi 35 eura. Mogućnost posredovanja agencije. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom, fotokopija prve stranice putovnice i kopija zrakoplovne karte. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 125,00 kn.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.
Odjeća i obuća: Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland  je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

 

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), američki dolar (USD) je paralelno platežno sredstvo tako da možete plaćati u USD
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: potrebna i putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza za Kambodžu se izdaje on line https://www.evisa.gov.kh/ i cijena je 40$. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, te suhu sezonu od studenog do veljače.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.

 

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: za Vijetnam ishoduje u ambasadi u Beču, konzularna naknada iznosi 100 eura i isti dan je gotova. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 200,00 kn.
Odjeća i obuća: Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Klima: u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 28.12.2017
Trajanje: 16 dana
Polazak: 22.02.2018
Povratak: 09.03.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Galić
Veličina grupe: 20 putnika
Ukupna cijena putovanja: 10.950,00 HRK / osobi

10.950,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.