ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Šri Lanka - Wonder of Asia

 

Šri Lanka - Wonder of Asia

 

Marko Polo ju je opisao kao najljepši otok na svijetu. Smještena usred Indijskog oceana, raznolikošću svojih prirodnih ljepota, ali i kulturnih vrednota, te bogatstvom životinjskog i biljnog svijeta, Šri Lanka će izazvati oduševljenje svakog putnika.  Opuštena šetnja po mekim pješčanim plažama Indijskog oceana, kupanje u toplom moru, trekking tura prema najvišoj visoravni na Šri Lanci koja donosi neke od najljepših prizora netaknutog prirodnog krajolika, izlet do vulkanske stijene i najvišeg vodopada na otoku te nezaobilazni razgled fascinantnih hramova, sastavni su dijelovi ovog  putovanja koje se ne zaboravlja. Druženje sa slonovima, ali i obilazak najveće plantaže čaja dodane su vrijednosti koje je Hrvatski klub putnika uvrstio u program putovanja kako bi svojim putnicima omogućio da iz Šri Lanke ponesu pregršt lijepih sjećanja.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (17.03.2018.) ZAGREB – DOHA – COLOMBO
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu predviđeno je  u 18:40h s predviđenim dolaskom u 01:00h (+1). Nastavak putovanja prema Colombu, predviđen polazak je u 02:15h, s predviđenim dolaskom u Colombo u 09:35h (+1).

 
2.dan (18.03.2018.) COLOMBO – KANDY
Po dolasku u Colombo, odlazimo privatnim busom prema gradu Kandy. Na putu prema Kandyju zaustavit ćemo se u Spice gardenu gdje ćete vidjeti kako raste ananas, kardamon, cimet, vanilija, papar i mnogi ostali začini te izbliza promatrati način kako se lokalci penju na stabla kokosa. Vjerujemo da ćete se iznenaditi kada vidite kako izgledaju stabla mnogih biljaka koje svakodnevno koristite u prehrani! Nastavak putovanja prema Kandyju, po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
 

3.dan (19.03.2018.) KANDY
Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak grada, posjetit ćemo Hrama Zuba (The Tooth Temple). Riječ je o poznatom budističkom hramu gdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak, a zašto upravo taj hram čuva ima važnu ulogu u političkom životu Šri Lanke, čut ćete od vodiča. Nakon obilaska hrama krećemo u posjet čuvenom Botaničkom vrtu (Royal Botanical Garden) s preko 4000 vrsta biljaka! Od orhideja i palmi do medicinskog i začinskog bilja: izgubite se u širokoj lepezi boja i mirisa! Slijedi slobodno vrijeme i noćenje.
 

4.dan (20.03.2018.) KANDY – DAMBULA – SIGIRIYA 
Nakon doručka privatnim autobusom krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet.  U Dambulli u kojoj se nalazi preko 80 različitih hramova od kojih su neki ugrađeni u špilje, posjećujemo Dambulla Cave Temple, najočuvaniji i najveći hram na Šri Lanci. Ovaj znameniti hram nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom od 1991. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje u Sigiriyi.
 

5.dan (21.03.2018.) SIGIRIYA – Nacionalni park Minneriya
Nakon doručka odlazimo prema Sigiriyi kako bismo posjetiti Lion rock, vulkansku stijenu koja se proteže na visini od 200 metara i na kojoj se nalazi drevni hram budističkih svećenika. Sa stijene se pruža prekrasni pogled na središnji dio Šri Lanke i na obližnje vrtove koji su dio kompleksa. Nakon Sigiriye zaputit ćemo se na poludnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Minneriya koji je poznat kao jedno od najvećih okupljališta azijskih slonova na svijetu. Tijekom posjeta imat ćete priliku vidjeti oko 300 slonova u krdu uz Minneriya jezero. Riječ je o najvažnijem lokalitetu gdje se okupljaju divlje životinje, a područje je prepoznato i ustanovljeno još od 3. stoljeća. Noćenje u Sigiriyi.
 

6.dan  (22.03.2018.) SIGIRIYA – NUWARA ELIYA – ELLA
Nakon doručka zaputit ćemo se prema Nuwara Eliyiji. Po dolasku u Nuwara posjetit ćemo manju lokalnu plantažu čaja kako bismo pogledali proces dobivanja čaja i prošetali po samim plantažama. Nakon posjeta plantaži, nastavljamo prema željezničkom kolodvoru gdje ćemo vlakom krenuti prema Elli. Vožnja vlakom u Šri Lanci poseban je doživljaj jer ju prate predivni zeleni krajolici i nepregledne plantaže čajeva. Po dolasku smještaj u hotel odakle ćemo započeti sutrašnju trekking turu, noćenje.
 

7.dan (23.03.2017.) ELLA – Little Adam's Peek trekking
Nakon doručka počet ćemo s fakultativnom kratkom trekking turom prema Little Adam's Peeku. Ime vrha dolazi od legende kako je upravo na ovom mjestu Adam napravio prve korake nakon izgona iz raja, dok druga priča kazuje kako leptiri pred kraja život dolaze uginuti upravo ovdje. Na putu do vrha uživat ćemo u šetnji kroz lokalno selo, plantažama čaja, a šećer slijedi na kraju: pogled s vrha. Povratak u hotel, noćenje.
 

8.dan (24.03.2018.) ELLA – NP YALA
Nakon doručka krenut ćemo na poludnevni fakultativni obilazak privatnim autobusom do Nacionalnog parka Yala. Park nosi titulu najljepšeg parka na Šri Lanci, a lokalci vole reći da je posjet ovom parku iskustvo epskih proporcija jer imate priliku približiti se neukroćenom svijetu divljih životinja. Bilo da ste strastveni ljubitelj prirode ili da prvi put posjećujete ovako bogat životinjski lokalitet zbog želje da upoznate divlju prirodu, otići ćete s novopronađenim smislom života jer ovo je dom veličanstvenog endemskog leoparda! Nakon obilaska parka slijedi odlazak u hotel, noćenje.
 

9.dan  (25.03.2018.) NP YALA – MIRISSA
Nakon doručka krenut ćemo privatnim autobusom prema Mirissi, po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Preporučujemo da razbijete kokos, bacite se u hammockicu i jednostavno uživate u azijskom povjetarcu na ovom prekrasnom otoku! Noćenje.
 

10.dan (26.03.2018.) MIRISSA – Galle – Matara
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet prema gradu Galle gdje ćemo uživati u šetnji po zidinama, u kavi i cheese cakeu. Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog gradića u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s južnoazijskom tradicijom. Nakon Galle nastavljamo prema Matari gdje ćemo posjetiti hram Parey Dewa (Rock in Water). Povratak u Mirissu gdje ćemo se utaboriti na plaži Negombo i opušteno uživati u plodovima mora. Povratak u hotel, noćenje.
 

11.dan (27.03.2018.) MIRISSA
Doručak. Slobodan dan predviđen je za različite aktivnosti prema vlastitom izboru. Predlažemo odlazaka na fakultativni izlet brodom kako biste uživali u promatranju kitova (Whale Watching) ili jednostavno prepuštanje osjećaju i uživanje na plaži Indijskog oceana. Noćenje.
 

12.dan (28.03.2018.) MIRISSA - COLOMBO – DOHA
Doručak, odjava iz soba do. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži i u ostalim aktivnostima do polaska za Colombo, predlažemo odlazak na zajedničku večeru u svjetski poznati restoran, Ministry of Crab. Transfer na aerodom na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđeno je u 21:05h  s predviđenim dolaskom u 23:40h po lokalnom vremenu.
 

13.dan (29.03.2018.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Hrvatskoj s predviđenim polaskom iz Dohe u 01:35h i s predviđenim dolaskom u Zagreb u 06:30h.
 


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Colombo - Zagreb  (s uključenim pristojbama)
 • dva noćenja u Kandyu u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Sigiryi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Elli u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Tissamaharami u hotelu 5* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Mirissi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • kartu za vlak Nuwara Eliya - Ella
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinuCijena putovanja ne uključuje:

 • izradu on line vize za Šri Lanku
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3.600,00 kn
 • dodatne usluge – ulaznice za sve objekte i jeep safari ture u nacionalnim parkovima
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"Važne napomene:

 • ​Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.08.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.
   


Cijene fakulativnih izleta:

 •  razgledavanje Kandya - 10,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice se plaćaju na ulazu)
 •  izleti Dambula i Sigiriya - 35,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice nisu uključene u cijenu, plaćaju se na ulazu)   
 •  nacionalni park Minneriya - ulaznica 25,00 USD + jeep safari tura 45,00 USD half day tour (1/6 u džipu) - ulaznice i jeep safari tura plaćaju se na ulazu
 •  trekking Litle Adams Peek - 10,00 eura
 •  nacionalni park Yala -  ulaznica 25,00 USD + jeep safari tura 40,00 USD half day tour ili 75,00 $ full day (1/6 u džipu) - ulaznice i jeep safari tura plaćaju se na ulazu
 •  cjelodnevni izlet Galle i Matara - 30,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice za objekte se plaćaju na ulazu)

 

Cijene ulaznica:

 • Hram Zuba (Kandy) -  6,00 eura
 • Botanički vrt (Kandy) - 9,00 eura
 • Lion rock (Sigiriya) - 25,00 eura
   


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik:  singaleški i tamilski
Vremenska razlika:  +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 220 V, koriste se engleske utičnice s tri rupe.
Viza: potrebna, viza za Šri Lanku se izdaje on line http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (Tourist ETA - Applay for an Individual) i cijena je 35$. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja.
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 143,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave su završile
Rok prijave: 15.01.2018
Trajanje: 13 dana
Polazak: 17.03.2018
Povratak: 29.03.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Riana Petanjek
Veličina grupe: 16 - 20 osoba
Ukupna cijena putovanja: 11.000,00 HRK / osobi

11.000,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.