ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Madagaskar - Zemlja lemura i baobaba

 

Madagaskar - Zemlja lemura i baobaba

 

Madagaskar – crveni otok neistražene ljepote prepun dugovječnih baobaba, zaigranih lemura i najvažnije – toplih i srdačnih ljudi. Po veličini je četvrti najveći otok na svijetu pa ga neki zovu i osmim kontinentom, ali ono po čemu je Madagaskar najpoznatiji (barem među najmlađim putnicima) vesela je ekipa iz istoimenog crtića koja se „voli gibat', gibat'“. No, nije sve na Madagaskaru tako bajno – život je težak, a o tome svjedoče slikovite kućice koje ćete vidjeti kako stoje na karakterističnim platoima crvene zemlje, uz prašnjave puteve, stabla eukaliptusa, rižina polja i crnogoričnu šumu. Netaknuta priroda istočne obale Afrike i prirodna izoliranost otoka učinila ga je prirodnim staništem za mnogobrojne biljne i životinjske vrste pa se smatra da oko 80% svih vrsta živi upravo ovdje! Putovanje na Madagaskar poseban je spoj egzotike, mistike i avanture nakon kojega nitko ne ostane ravnodušan!
 

1.dan (17.11.2017.) ZAGREB VENECIJA – ISTANBUL
Sastanak u Zagrebu i transfer u Veneciju. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 19.00h s predviđenim dolaskom u 23.30h. Nastavak putovanja prema Antananarivu s predviđenim polaskom u 02.20h i s predviđenim dolaskom u 15.15h po lokalnom vremenu.
 

2.dan (18.11.2017.) ISTANBUL – ANTANANARIVO
Po dolasku transfer u hotel, smještaj po sobama. Kratki odmor i odlazak u kratku šetnju po Antananarivu. Noćenje.


3.dan (19.11.2017.) ANTANANARIVO – NP Andasibe 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet prema Nacionalnom parku Andasibe. Zbog svoje blizine glavnom gradu i dobrom stanju na cesti, gotovo svi posjetitelji Madagaskara odlučit će doći ovamo kako bi pratili Indrijev poziv, zvijezdu parka. Vidjet ćete gustu, vlažnu šumu prekrivenu lijanama, mahovinom, papratom i s više od stotinu vrsta orhideja. Andasibe je najbolje mjesto za promatranje najvećeg lemura koji može dosegnuti do 1 metar. Živi u malim skupinama i ne može preživjeti u zatočeništvu. Postoji nekoliko legendi koje pokušavaju objasniti njegovo podrijetlo budući da se smatra svetom životinjom u cijelom Madagaskaru, a sve priče čut ćete upravo u ovom Nacionalnom parku. Izvanrednu životinjsku raznolikost čine i druge vrste sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, leptira. Povratak u Antananarivo na kraju dana. Noćenje.
 

4.dan (20.11.2017.) ANTANANARIVO – ANTSIRABE
Nakon doručka, polazak prema Antsirabe. Dolazak u hotel u večernjim satima, slobodno vrijeme za šetnju gradom koji je poznat kao središte trgovine poludragim kamenjem, mineralima i svilom. Noćenje.
 

5.dan (21.11.2017.) ANTSIRABE - MORONDAVA
Nakon doručka, odlazak iz hotela i vožnja do Morondave. Dolazak je predviđen u večernjim satima. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

6.dan (22.11.2017.) MORONDAVA – Avenija baobaba
Dan je predviđen za razgledavanje najljepšeg dijela Madagaskara – Avenije baobaba. Lokalnom stanovništvu poznata je kao Majka šume. Ova zanimljiva avenija se sastoji od desetine stabala visokih i preko 30 metara, starih i više od 800 godina, koja okružuju stari uski put. Ova stabla su u prošlosti bila dio gustih tropskih šuma, a kako se povećavao broj stanovnika, sječa šuma je bila neophodna za proizvodnju i poljoprivredu, ali su ljudi baobab ostavljali i čuvali, a njihovo lišće i jezgru plodova koristili za prehranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.


7.dan (23.11.2017.) MORONDAVA – Kirindy Forest
Nakon doručka vožnja jeepovima na fakultativni izlet do Kirindy Forest. Ovo čudo prirode jedno je od najistaknutijih i najugroženijih staništa divljih životinja i ekosustava na Madagaskaru. Sadrži mnoštvo faune i flore od koji je dobar dio endemski. Kirindy je privatna šuma švicarske tvrtke posvećene selektivnoj i održivoj sječi. Poznata je po velikom skakajućem štakoru i smatra se jedinim mjestom na svijetu gdje možemo mirno i u prirodnom stambenom ambijentu promatrati fosu, najvećeg mesojeda Madagaskara. Šuma je također dom sedam vrsta lemura, brojnih endemičnih gmazova, ptica, vodozemaca ... Flora je također prilično neobična i sadrži nekoliko lokalno endemičnih biljnih vrsta. Dvije vrste baobaba ovdje dosežu jednostavno nevjerojatne veličine i smatra ih se svetima. Šuma je vrlo suha, čak i u kišnoj sezoni. Povratak u Morondavu planiran je u  poslijepodnevnim satima. Noćenje.
 

8.dan (24.11.2017.) MORONDAVA 
Doručak, slobodan dan. Noćenje.


9.dan (25.11.2017.) MORONDAVA – ANTSIRABE
Nakon doručka, odlazak iz hotela i vožnja do Antisirabe. Dolazak je predviđen u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.


10.dan (26.11.2017.)  ANTSIRABE – ANTANANARIVO
Nakon doručka odlazak prema Antananarivu. Transfer do hotela. Poslijepodne iskoristite za zadnju kupnju suvenira, odmor u hotelu. Noćenje.
 

11.dan (27.11.2017.) ANTANANARIVO – ISTANBUL
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada. Posjetit ćemo Donji grad, prolazeći kroz upravne oblasti, jezero Anosy i Mahamasina Stage, kao i Avenue Independence i željeznički kolodvor. Slijedi posjet Gornjem gradu s Kraljevskom palačom i Muzej Andafiavaratra: prebivalište premijera Madagaskara koji je upravljao otočnim kraljevstvom krajem 19. stoljeća. U muzeju ćete dobiti dobar pregled povijesti kraljevstva Madagaskara, sa očuvanim rijetkim predmetima koji su spašeni 1995. od požara. Nakon obilaska odlazimo odmah transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul predviđen je u 17.00h s predviđenim dolaskom u 06.00h (+1).
 

12.dan (28.11.2017.) ISTANBUL – VENECIJA  ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Istanbula u 08.50h i predviđenim dolaskom u Veneciju u 09.20h po lokalnom vremenu. Transfer prema Zagrebu.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • tri noćenja u Antananarivi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Antsirabeu u hotelu 2* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Morondavi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere prema programu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Venecija – Antananarivo – Vencija  (s uključenim pristojbama)


Cijena putovanja ne uključuje:

 • povratni transfer Zagreb - Vencija
 • izradu vize za Madagaskar
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.300,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 19.05.2017.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.


Cijene fakultativnih izleta i informativne cijene ulaznica:

 • City tour Antananarivo – 25 eura (cijena uključuje: klimatizirani autobus s vozačem i gorivo, posjet svetom brdu Ambohimange, city tour Antananarivo)
 • Jednodnevni obilazak Nacionalnog parka Andasibe – 55 eura (cijena uključuje: klimatizirani autobus s vozačem i gorivo, dodatne usluge na brodu (boca vode, slatkiši ...), ulaznice za parkiranje i lokalni vodič (obavezno) tijekom posjeta Nacionalnom parku Andasibe)
 • Poludnevni obilazak Avenije baobaba – 25 eura (cijena uključuje: klimatizirani autobus s vozačem i gorivo, auto osiguranja, ulaznice za Aveniju Baobaba, Sunset Cocktail party)
 • Jednodnevni obilazak Kirindy Forest – 85 eura (cijena uključuje: prijevoz klimatiziranim 4WD vozilom i gorivo, ulaznice i lokalne usluge vodiča za posjet Kirindy Forest, ručak bez pića)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

Službeni naziv: Republika Madagaskar
Glavni grad: Antananarivo (oko 600.000 stanovnika)
Službeni jezici: malgaški i francuski
Procijenjena populacija: 16.840.000
Novac: malgaški arijari (MGA) 1 EUR = 3.470,00 ariarija
Plaćanje kreditnim karticama moguće je u većim trgovinama u većim gradovima. Novac možete dignuti i na bankomatima s različitim provizijama (VISA, MASTERCARD, negdje MAESTRO), ali samo u većim gradovima. Često dizanje na bankomatima i plaćanje kreditnim karticama ne funkcionira, zato vam preporučujemo dovoljno gotovine za svaki slučaj!
Stanovništvo: Malgasi (Madagaskarci)
Vremenska razlika: +1/+2 u odnosu na Hrvatsku
Cijepljenje: Nije potrebno no preporučuje se cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.
Viza: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 eura, a plaća se na licu mjesta. Za ishođenje vize potrebno je ispuniti vizni obrazac, ponijeti jednu fotografiju te putovnicu. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Pozivni broj zemlje: +261
Električni napon: 220 V, potreban adapter s tri konektora.
Mobilna telefonija: Moguće korištenje mobilnih telefona – samo Vipnet (roaming partner Celtel)
Hrana i piće: Preporučuje se voda u bocama. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Klima: Madagaskar ima tropsku klimu koja je uvjetovana visinom, monsunima i blizinom mora. Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba: sezonu kiša od studenoga do travnja, kada je temperatura viša, te sušnu sezonu od travnja do listopada. Na visoravni je klima umjerena s toplim kišnim vremenom od studenoga do travnja te nižom temperaturom od svibnja do listopada. Prosječne godišnje padaline kreću se od 1300 do 1800 mm. Obalna regija ima tropsku klimu s nepotpunom suhom sezonom. Najviše kiše padne u obalnom području između svibnja i rujna, a prosječne godišnje padaline iznose između 2030 i 3250 mm. Prosječna godišnja temperatura je 20 °C na visoravni te 30 °C na obali.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 132,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave su završile
Rok prijave: 21.08.2017
Trajanje: 12 dana
Polazak: 17.11.2017
Povratak: 28.11.2017
Grad polaska: Zagreb / Venecija
Voditelj: Riana Petanjek
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 6.200,00 HRK / osobi
Cijena rađena na bazi od: 16 putnika
Cijena zrakoplovnih karata: 6.600,00 HRK / osobi

12.800,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.