ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


 

Kuba & Meksiko

 

Malo je zemalja u svijetu s tolikim prirodnim i društvenim kontrastima, zemalja s tako uzbudljivom poviješću, zemalja u kojima su ples i pjesma dio svakodnevice ma kako ona surova bila, malo je zemalja koje putnika mogu oduševiti onako kako to baš svaki put uspijeva Kubi i Meksiku. Meksiko je zemlja u kojoj se na bezbroj mjesta i načina susreću prošlost i sadašnjost. Kako je izgledala prošlost otkrivaju središta Chichen Itzu i Tulum, koja je naseljavao drevni narod Maya, a kako izgleda bogatstvo raznovrsnih sadržaja koje Mexico nudi putnicima danas otkriva se na bijelim pješčanim plažama Cancuna, ali  i na raznim  izletima, poput onog na otok Isla Mujeres, gdje se nudi pravi omjer relaksacije i avanture. Živopisna Kuba je država koja je simbol za slobodu duha i volje, za borbu i revoluciju, za jednostavnost i uživanje u svakom trenutku života. To je recept njene magične privlačnosti zbog koje je turizam postao ono zbog i od čega Kuba živi. Pa iako je sve u državnom vlasništvu, razgledavanje znamenitosti Havane ili Coimara, otkrivanje ljepota plodnih polja doline Vinales okruženih planinama s bujnom tropskom vegetacijom, na kojima se uzgaja duhan, ili kupanje na prekrasnim tropskim plažama, na sreću nije nacionalizirano. Ono je dostupno svima pa i putnicima Hrvatskog kluba putnika.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (17.11.2018.) ZAGREB – PARIZ – HAVANA (Kuba)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Pariz u 09.00h s predviđenim dolaskom u 11.05h. Nastavak putovanja prema Havani, predviđen polazak je u 13.35h s predviđenim dolaskom u 18.00h. Transfer i smještaj po casama. Kratka šetnja i odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.


2.dan (18.11.2018.) HAVANA 
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak odltimerima na plažu kako bi ste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.


3.dan (19.11.2018.) HAVANA
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda se obilazi stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.


4.dan (20.11.2018.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani (Kuba)
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuca postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotelu Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.


5.dan (21.11.2018.) HAVANA – Vinales 
Odlazak na fakultativni izlete s odltimerima, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stjena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije naravno moći zapaliti. Ukoliko vam se budu kava ili cigare svidjele moći ćete  ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do naših automobila te odlazimo do restorana gdje nam će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini. Kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.


6.dan (22.11.2018.) HAVANA
Slobodan dan za uživanje u Havani. Predlažemo obilazak tvrđave Morro y Cabaña ili turistički bus koji vas vodi do Miramara, izađite u “bogatašku četvrt Havane” gdje su preljepe kolonijalne  vile koje su nacionalizirane  i pretvorene u ambasade.  Prošetajte se širokim avenijama i doživite duh Havane prije revolucije. Noćenje.


7.dan (23.11.2018.) HAVANA
Slobodan dan za uživanje u Havani. Predlažemo odlazak na plažu ili obilazak nekih od mnogobrojnih muzeja. Navečer se opraštamo od Havane u zajedničkom izlasku. Noćenje.


8.dan (24.11.2018.) HAVANA – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN (Meksiko)
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfer na aerodrom na let za Cancun. Polijetanje zrakoplova na liniju za Cancun predviđeno je u 14.15h s predviđenim dolaskom u 15.47h po lokalnom vremenu. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.


9.dan (25.11.2018.) PLAYA DEL CARMEN – Isla Mujeres 
Slobodan dan, preporučujemo zajednički odlazak na izlet (fakultativni) na otok Isla Mujeres gdje raznovrsna ponuda sadržaja nudi pravi omjer relaksacije i avanture. U ponudi su snorkeling na jednom od najljepših koraljnih grebena, kayaking, kupanje na prekrasnim plažama, mogućnost najma bicikla i obilaska otoka. Povratak u hotel. Noćenje.


10.dan (26.11.2018.) PLAYA DEL CARMEN – Tulum & Coba 
Odlazak na izlet do grad Maya na obalama Kariba (fakultativno). Ruševine ovog grada smještene su na obali Karipskog, odnosno na 12 m visokim stijenama duž istočne obale poluotoka Yucatan u današnjoj meksičkoj državi Quintana Roo. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koje su podigli i u njemu živjeli Maye. Na vrhuncu razvoja bio je između 13. i 15. stoljeća, a uspio je opstati čak 70 godina od početka španjolske kolonizacije Meksika.  Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul. Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije.Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.


11.dan (27.11.2018.) PLAYA DEL CARMEN 
Slobodan dan za individualne programe. Fakultativno preporučamo odlazak u razgled nacionalnih parkova Xcaret i Xel-Ha, koji se nalaze u blizini, a u kojima se može uživati u raznim adrenalinskim aktivnostima ili odlazak na otok Cozumel gdje možemo iznjamiti džipove i s njima obići cijeli otok, uživati u prirodi, kupanju... Povratak u hotel. Noćenje.


12. dan (28.11.2018.) PLAYA DEL CARMEN – Chicen Itza 
Nakon doručka odlazak na izlet u Chichen Itzu (fakultativno). Ovo ceremonijalno središte drevnih Maya i njihove kulture je dio UNESCO svjetske baštine. Izlet uključuje razgled Hrama Kukulkan, Hrama ratnika, Trona crvenog jaguara te ostalih znamenitosti vjerojatno najznačajnijeg arheološkog nalazišta Yucatana.  Po povratku ćemo se zaustaviti kako biste se okupali u cenoti koja je nekad služila Mayama kao rezervoar pitke vode. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na večeru pa u Coco Bongo na glazbeno scenski spektakl. Noćenje.


13. dan (29.11.2018.) CANCUN – MEXICO CITY 
Nakon doručka, transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Mexico City  predviđeno je u 11.51h s predviđenim dolaskom u 13.15h po lokalnom vremenu Transfer  u hotel. Nakon smještaja odlazimo na kratki walking obilazak glavnog trga Zocalo i povijesnog centra. Noćenje.


14. dan (30.11.2018.) MEXICO CITY – Teotihuacán
Nakon doručka odlazaka na cjelodnevni fakultativni izlet do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Kratki odmor za ručak. Povratak u Ciudad de Mexico, slobodno vrijeme. Noćenje.


15. dan (01.12.2018.) MEXICO CITY – PARIZ
Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastiti program, predlažemo obilazak Antropološkog muzeja i kuće Fride Kahlo.  Transfera na aerodrom u 17.00h. Polijetanje zrakoplova na liniju za Paris u 19.45h s predviđenim dolaskom u 13.30h (+1).
  

16. dan (02.12.2018.) PARIZ – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 15.00h, te dolaskom u Zagreb u 16.55h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije uključuje:

 • sedam noćenja u Havani u casa particular s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Playa del Carmen u hotelu 3* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Mexico Cityu u hotelu 3* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja od slijetanja u Havanu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu
   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Havana - Cancun - Mexico City - Zagreb   (s uključenim pristojbama i presjedanjem u Parizu)
   

Cijena ne uključuje:

 • vizu za Kubu (mogućnost izrade preko naše agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.850,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti odmah preko nas prilikom prijave.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • U Havani imate mogućnost nadoplate noćenja u hotelu umjesto u casi particular
 • Casa particular - privatni stan preko 100 m2 u kojoj žive Kubanci, a dvije sobe s zasebnom kupaonom iznajmljuju turistima! 
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. ​
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 26.02.2018.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.
   

Informativne cijene fakultativnih izleta:

 • Fakultativni izlet oldtimerima u dolinu Vinales - 70,00 eura  (uključeno u cijenu: najam oldtimera, vozač i benzin, ulaznica, ručak, lokalni vodič)
 • Fakultativni razgled Hemingwayeve kuće + cabrio odltimer tura po Havani - 45,00 eura (uključeno u cijenu: najam oldtimera, vozač i benzin, ulaznica, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet u Tulum & Coba - 60,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet u Chichen Itzu - 75,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, lokalni vodič, ulaznica za Cenote)
 • Fakultativni izlet u Teotihuacan - 50,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, lokalni vodič)
   

Stranice nacionalnih i adrenalinskih parkova u Meksiku: 

Nacionalni park Xcaret  
Nacionalni park Xel-Ha 
Adrenalinski park XploreORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Novac: Kuba ima dvije službene valute: 1. konvertibilni kubanski pezos, omjer 1 EURO = 1.03 - 1.1 CUC. Ova se valuta upotrebljava prvenstveno u poslovanju s turistima i kao sredstvo plaćanja u svim dostupnim trgovinama. Kao napomena može poslužiti da se američki dolar može mijenjati u mjenjačnicama, no plaća se 20 posto provizije, pa se stoga ne isplati nositi tu valutu. 2. domaći kubanski pezos, upotrebljavaju Kubanci. Prilikom odlaska s Kube, promijenite sve preostale pezose jer ih izvan Kube nije moguće promijeniti. Kreditne kartice se prihvaćaju, ali ne sve (ne prihvaćaju Diners ili kreditne kartice koje su izdale američke banke. Zbog skuplje provizije (oko 20 posto) prilikom mijenjanja dolara, preporuča se da sa sobom ponesete eure. Najzanimljivija papirnata novcanica svim turistima je od 3 nacionalna pezzosa jer je na njoj lik Che Guevare pa tako možete sresti na ulici dosta ljudi koji vam pokusavaju tu novcanicu prodati za nekoliko cuc-a.
Napon struje: 110 V potreban adapter (američki tip utičnice)
Mobilni telefon: TELE2 nije u funkciji na Kubi, ostale mreže imaju signala. Slanje poruka iz roaminga je jeftinije nego kupovina kubanskih kartica za mobilni. Provjerite sa vašim operaterom koja je cijena poziva i sms poruka. - 1h interneta je od 2 cuc (2 eura) i kartice za korištenje internera preko mobitela možete kupiti u hotelima i parkovima. Brzina je sporija nego u Europi.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca. Ponesite garderobu kratkih rukava.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla).
Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji.

Kubanski simboli:

 • nacionalna ptica: Tocororo (Priotelus temnurus) – ptica koja ima boje (plava, bijela i crvena) kao na kubanskoj zastavi
 • nacionalno drvo: Kraljevska palma – nalazi se posvuda po otoku
 • nacionalni cvijet: bijeli leptir
 • specijalni endemski Jasmin koji su upotrebljavale kubanske žene tijekom rata kako bi poslale poruku na ratište. Simbolizira čistoću, pobunu i nezavisnost.

​Radno vrijeme: normalno radno vrijeme na Kubi je od ponedjeljka do petka 08.30 – 17.30 sati (banke, uredi, privatne tvrtke, državne institucije). Radno vrijeme prodavaonica i trgovina za kupovinu je od ponedjeljka do petka 09.00 – 18.00 i nedjeljom od 09.00 – 13.00 sati.12:44 3.8.2017.

Smještaj u Havani je u samom centru grada, u privatnim kućama koje se zovu "Casa particular", koje se nalaze na par minuta od centralnih šetalista i zanimljivosti.

Viza: potrebna. Kako je Hrvatski klub putnika ovlašteni zastupnik za izdavanje kubanskih turističkih viza, možete preko nas jednostavno i lako dobiti vizu. Cijena vize za naše putnike iznosi 250,00 kn + poštarina. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: skenirani primjerak putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.


Noćni život Havane
Kad se jednom odlučite prepustiti noćnom životu Kube, na izbor su vam brojni klubovi koje treba uzeti u obzir. Popularan način zabave su kabarei, koje možete pronaći po cijelom gradu, a najpoznatiji su klubovi Copa Room u ulici Paseo, Patio de la Casa 18 između Avenija 5 i 7, te Cabaret Nacional, smješten na uglu ulica San Rafael i Paseo de Martí. Mnogo je prilika za ples i zabavu u Havani. U većini se klubova zabava zahukta iza 22 sata, a traje cijele noći. Na izbor su vam salsa, house, techno, kao i drugi popularni ritmovi. U klubu Tropicana dočekat će vas plesna glazba i mnoštvo muških i ženskih plesača. Živu glazbu u večernjim satima nudi Azotea de Dulce Maria, kao i Café Taberna. Disco Habana Club je najpopularniji disko-klub u Havani, a ponedjeljkom i utorkom otvoren je i Club Ipanema. Za noć ispunjenu džezom brine se Jazz Café, u kojem nastupaju mnogi talentirani izvođači. Café Paris radi 24 sata na dan i uvijek je ispunjen mnoštvom ljudi koji se dobro zabavljaju, neovisno o tome koje je doba dana. La Chorrero je bar smješten na samom oceanu, a nudi predstave ženskih plesačica.


Muzeji u Havani 
Zanimaju li vas muzeji, navratite do Museo de la Ciudad (Gradski muzej) koji sadrži artefakte i umjetnička djela iz kolonijalnog razdoblja, a uživati možete i u njegovim otvorenim dvorištima. Galerija Carmen Montilla Tinoco sadrži djela umjetnika Latinske Amerike, te suvremenih kubanskih umjetnika. Galerija Mariano nudi uvid u impresivnu kolekciju rukotvorina karipskih i latinoameričkih umjetnika, a sve su popraćene objašnjenjima društvenih značajki. U Muzeju glazbe možete upoznati Afričko-kubansku glazbenu tradiciju i ritmove, kao i brojne instrumente, od kojih neki potječu još iz 19. stoljeća. Muzej Nacional del Deporte vezan je uz Panameričke igre i izlaže razne medalje, trofeje, sportsku odjeću i opremu, te fotografije. Galerija Villena nudi umjetnička djela i kubanskih i stranih suvremenih umjetnika, a na mnogim se izložbama možete ne samo diviti, već i kupiti pojedino umjetničko djelo. Poželite li posjetiti Kubu tada vam preporučujemo da se odlučite za neki od aranžmana turističke agencije Hrvatski klub putnika koja u svojoj bogatoj ponudi nudi i nekoliko aranžmana za Kubu.
 

Dobro je znati!

 • Kremu za sunčanje -  bolje ponesite od kuće jer moguće da nećete naći u lokalnim dućanima
 • Sprej za komarce s DEET-om
 • Od ljekova ponesite što mislite da bi vam moglo zatrebati – protiv bolova, eventualno probiotici za reguliranje probavnih problema. Voda na Kubi je čista i dobra za piće, ali savjetujemo da obavezno kupujete vodu. Voda je  od 0.50 cuc do 2 cuc za 2 litra ili 1.9-2.0 cuc za 5L
 • Transformator za struju i nastavke (dva paralelna plosnata). U nekim casama ima europskih utičnica sa strujom od 220V, ali uglavnom je struja 110V
 • Za Kubu ponesite eure, a ne dolare! - od kartica provjereno radi VISA i potreban vam je pin code, ostale kartice nisu radile mada postoji opcija da i Mastercard radi
 • Za Meksiko ponesite dolare jer ima bolji tečaj od eura
 • Valuta za strance je CUC, peso convertible 1 euro =  1 - 1.1 cuc 
 • U casama je moguće oprati odjeću osobno ili dati domaćinima da vam operu, plaća se ovisno od količini koja se opere
   


MEKSIKO:

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države.
Glavni grad: Ciudad de Mexico
Službeni jezik: španjolski.
Vremenska razlika: -6/-7 u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: meksički peso (MXN).
Napon struje: 127V, adapter je potreban.
Viza: nije potrebna.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska, pustinjska. Dvije temperaturne zone prevladavaju na području Meksika: sezona suša od kasnog studenog do ranog lipnja, što je i najveća turistička sezona, i kišna sezona od lipnja do studenog kada su učestale kiše i to uglavnom u poslijepodnevnim satima. 
Hrana i piće: preporučuje se voda u bocama. Poznato izvorno piće - tekila. Izbjegavajte jela i pića koja su možda pripravljena od nepasteriziranog mlijeka. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso, najbolje vruće serviranu. 
Odjeća: preporuča se lagana pamučna odjeća i udobna obuća, za boravak na plaži preporučuje se korištenje krema za sunčanje zbog jakog tropskog sunca te sredstva protiv komaraca.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi  iznosi 176,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 37,60 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

American Express jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 28.09.2018
Trajanje: 16 dana
Polazak: 17.11.2018
Povratak: 02.12.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 22
Šifra putovanja: KM-2-2018
Cijena organizacije putovanja: 5.500,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 9.350,00 HRK / osobi

14.850,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.