ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


 

Kuba & Meksiko

 

Malo je zemalja u svijetu s tolikim prirodnim i društvenim kontrastima, zemalja s tako uzbudljivom poviješću, zemalja u kojima su ples i pjesma dio svakodnevice ma kako ona surova bila, malo je zemalja koje putnika mogu oduševiti onako kako to baš svaki put uspijeva Kubi i Meksiku. Meksiko je zemlja u kojoj se na bezbroj mjesta i načina susreću prošlost i sadašnjost. Kako je izgledala prošlost otkrivaju središta Chichen Itzu i Tulum, koja je naseljavao drevni narod Maya, a kako izgleda bogatstvo raznovrsnih sadržaja koje Mexico nudi putnicima danas otkriva se na bijelim pješčanim plažama Cancuna, ali  i na raznim  izletima, poput onog na otok Isla Mujeres, gdje se nudi pravi omjer relaksacije i avanture. Živopisna Kuba je država koja je simbol za slobodu duha i volje, za borbu i revoluciju, za jednostavnost i uživanje u svakom trenutku života. To je recept njene magične privlačnosti zbog koje je turizam postao ono zbog i od čega Kuba živi. Pa iako je sve u državnom vlasništvu, razgledavanje znamenitosti Havane ili Coimara, otkrivanje ljepota plodnih polja doline Vinales okruženih planinama s bujnom tropskom vegetacijom, na kojima se uzgaja duhan, ili kupanje na prekrasnim tropskim plažama, na sreću nije nacionalizirano. Ono je dostupno svima pa i putnicima Hrvatskog kluba putnika.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

1. dan ZAGREB – PARIZ – HAVANA (Kuba)
Sastanak u zračnoj luci Pleso 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Pariz u 09:00h s predviđenim dolaskom u 11:05h. Nastavak putovanja prema Havani, predviđen polazak je u 13:50h s predviđenim dolaskom u 19:10h. Transfer i smještaj po casama. Kratka šetnja i odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

 

2. dan HAVANA (Kuba)
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak odltimerima na plažu kako bi ste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.

 

3. dan HAVANA (Kuba)
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda se obilazi stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. dan HAVANA –  Vinales (Kuba)
Odlazak na fakultativni izlete s odltimerima, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stjena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije naravno moći zapaliti. Ukoliko vam se budu kava ili cigare svidjele moći ćete  ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do naših automobila te odlazimo do restorana gdje nam će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini. Kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.

 

5. dan HAVANA (Kuba)
Slobodan dan za uživanje po Havani, preporučamo da se upustite u samostalni obilazak  Havane i uživanje u šetnji po starom djelu Havane. U večernjim satima izlazak cijele grupe u provod. Noćenje.

 

6. dan HAVANA – Hemingway house (Kuba)
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao na pecanje .Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuca postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu, izlazimo Vedadu u novijem djelu Havane i odlazimo u obilazak. Preporučamo nakon obilaska večeru u hotelu Nacional i najam oldtimera cabria za jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Noćenje.

 

7. dan HAVANA 
Slobodan dan za uživanje u Havani. Predlažemo obilazak tvrđave Morro y Cabaña ili turistički bus koji vas vodi do Miramara, izađite u “bogatašku četvrt Havane” gdje su preljepe kolonijalne  vile koje su nacionalizirane  i pretvorene u ambasade. Prošetajte se širokim avenijama i doživite duh Havane prije revolucije. Noćenje.

 

8. dan HAVANA   CANCUN – PLAYA DEL CARMEN (Meksiko)
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfer na aerodrom na let za Cancun. Polijetanje zrakoplova na liniju za Cancun predviđeno je u 14:02h s predviđenim dolaskom u 15:32h po lokalnom vremenu Transfer  u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.

 

9. dan PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – Isla Mujeres (Meksiko)
Nakon doručka odlazimo na izlet (fakultativni) na otok Isla Mujeres gdje raznovrsna ponuda sadržaja nudi pravi omjer relaksacije i avanture. U ponudi su snorkeling na jednom od najljepših koraljnih grebena, kayaking, kupanje na prekrasnim plažama, mogućnost najma bicikla i obilaska otoka. Povratak u hotel. Noćenje.

 

10. dan PLAYA DEL CARMEN – Tulum & Coba (Meksiko)
Odlazak na izlet do grad Maya na obalama Kariba (fakultativno). Ruševine ovog grada smještene su na obali Karipskog, odnosno na 12 m visokim stijenama duž istočne obale poluotoka Yucatan u današnjoj meksičkoj državi Quintana Roo.  Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koje su podigli i u njemu živjeli Maye. Na vrhuncu razvoja bio je između 13. i 15. stoljeća, a uspio je opstati čak 70 godina od početka španjolske kolonizacije Meksika.  Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Po povratku ćemo se zaustaviti kako biste se okupali u cenoti koja je nekad služila Mayama kao rezervoar pitke vode. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

11. dan PLAYA DEL CARMEN (Meksiko)
Slobodan dan za individualne programe. Fakultativno preporučamo odlazak u razgled nacionalnih parkova Xcaret i Xel-Ha, koji se nalaze u blizini, a u kojima se može uživati u raznim adrenalinskim aktivnostima ili odlazak na otok Cozumel gdje možemo iznjamiti džipove i s njima obići cijeli otok, uživati u prirodi, kupanju... Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na večeru pa u Coco Bongo na glazbeno scenski spektakl. Noćenje.

 

12. dan PLAYA DEL CARMEN – Chicen Itza (Meksiko)
Nakon doručka odlazak na izlet u Chichen Itzu (fakultativno). Ovo ceremonijalno središte drevnih Maya i njihove kulture je dio UNESCO svjetske baštine. Izlet uključuje razgled Hrama Kukulkan, Hrama ratnika, Trona crvenog jaguara te ostalih znamenitosti vjerojatno najznačajnijeg arheološkog nalazišta Yucatana. Ručak je predviđen u ponudi izleta. Po povratku ćemo se zaustaviti kako biste se okupali u cenoti koja je nekad služila Mayama kao rezervoar pitke vode. Povratak u hotel, slobodno vrijeme.
 

13. dan CANCUN – MEXICO CITY (Meksiko)
Nakon doručka,  transfer na aerodrom (09:00 sati). Polijetanje zrakoplova na liniju za Mexico City  predviđeno je u 12:12h s predviđenim dolaskom u 13:38h po lokalnom vremenu Transfer  u hotel. Nakon smještaja odlazimo u šetnju do glavnog trga Zocalo.. Noćenje.


14. dan MEXICO CITY – Teotihuacán (Meksiko)
Nakon doručka odlazaka na cjelodnevni fakultativni izlet do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Kratki odmor za ručak. Povratak u Ciudad de Mexico uz  obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe - najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva Novog svijeta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

15. dan MEXICO CITY –  PARIZ
Nakon doručka odlazak u razgled grada (fakultativno). Nakon obilaska slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 17:00h, Polijetanje zrakoplova na liniju za Paris u 20:05h s predviđenim dolaskom u 13:30h.  

 

16. dan PARIZ  ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 15:05h, te dolaskom u Zagreb u 16:55h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije uključuje:

 • sedam noćenja u Havani u casa particulares s doručkom (dvokrevetna soba)
 • pet noćenja u Playa del Carmen u butiq hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Mexico Cityu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • transfere od zračne luke do hotela i natrag
 • pratitelja putovanja od slijetanja u Havanu
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Havana - Cancun - Mexico City - Zagreb  (s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Kubu (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.400 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

Napomena:

 • U Havani imate mogućnost nadoplate noćenja u hotelu umjesto u casi particulares.
 • Sve solo putnike koji ne žele platit 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje viza odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj sluzbenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i moze se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.12.2015.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • cjelodnevni izlet oldtimerima u dolinu Vinales - 70 eura  (uključeno u cijenu: najam oldtimera, vozač i benzin, ulaznica, ručak, lokalni vodič)
 • razgled Hemingwayeve kuće - 40 eura (uključeno u cijenu: najam oldtimera, vozač i benzin, ulaznica, lokalni vodič
 • izlet u Chichen Itzu  - 65 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, lokalni vodič, ulaznica za Cenote)
 • Izlet Isla Mujeres - 40 eura  (uključeno u cijenu: prijevoz do Cancuna, katamaran, ručak) - nije uključena federalna taxa 10 $
 • izlet u Tulum & Coba, grad Maya na obalama Kariba - 45 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznice lokalni vodič)
 • cjelodnevni izlet u Teotihuacan - 45 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, lokalni vodič)

 

Stranice nacionalnih i adrenalinskih parkova u Meksiku: 

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Novac: Kuba ima dvije službene valute: 1. konvertibilni kubanski pezos, omjer 1 CUC = 1 EUR. Ova se valuta upotrebljava prvenstveno u poslovanju s turistima i kao sredstvo plaćanja u svim dostupnim trgovinama. Kao napomena može poslužiti da se američki dolar može mijenjati u mjenjačnicama, no plaća se 20 posto provizije, pa se stoga ne isplati nositi tu valutu. 2. domaći kubanski pezos, upotrebljavaju Kubanci. Prilikom odlaska s Kube, promijenite sve preostale pezose jer ih izvan Kube nije moguće promijeniti. Kreditne kartice se prihvaćaju, ali ne sve (ne prihvaćaju Diners ili kreditne kartice koje su izdale američke banke. Zbog skuplje provizije (oko 20 posto) prilikom mijenjanja dolara, preporuča se da sa sobom ponesete eure. Najzanimljivija papirnata novcanica svim turistima je od 3 nacionalna pezzosa jer je na njoj lik Che Guevare pa tako možete sresti na ulici dosta ljudi koji vam pokusavaju tu novcanicu prodati za nekoliko cuc-a.
Napon struje: 110 V potreban adapter
Viza: potrebna. Izdaje se isti dan po predaji u ambasadi u Beču, cijena vize iznosi 25 eura. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: fotokopija putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja i zrakoplovna karta. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 150 kn poštarina.
Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7.200 €. Ukoliko nositelj putovanja zeli ugovoriti osiguranje od otkaza turistickih putovanja, isti je duzan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajucom kucom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla).
Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji.
Kubanski simboli:
• nacionalna ptica: Tocororo (Priotelus temnurus) – ptica koja ima boje (plava, bijela i crvena) kao na kubanskoj zastavi
• nacionalno drvo: Kraljevska palma – nalazi se posvuda po otoku
• nacionalni cvijet: bijeli leptir
– specijalni endemski Jasmin koji su upotrebljavale kubanske žene tijekom rata kako bi poslale poruku na ratište. Simbolizira čistoću, pobunu i nezavisnost.
Radno vrijeme: normalnoradno vrijeme na Kubi je od ponedjeljka do petka 08.30 – 17.30 sati (banke, uredi, privatne tvrtke, državne institucije). Radno vrijeme prodavaonica i trgovina za kupovinu je od ponedjeljka do petka 09.00 – 18.00 i nedjeljom od 09.00 – 13.00 sati.

Noćni život Havane
Kad se jednom odlučite prepustiti noćnom životu Kube, na izbor su vam brojni klubovi koje treba uzeti u obzir. Popularan način zabave su kabarei, koje možete pronaći po cijelom gradu, a najpoznatiji su klubovi Copa Room u ulici Paseo, Patio de la Casa 18 između Avenija 5 i 7, te Cabaret Nacional, smješten na uglu ulica San Rafael i Paseo de Martí. Mnogo je prilika za ples i zabavu u Havani. U većini se klubova zabava zahukta iza 22 sata, a traje cijele noći. Na izbor su vam salsa, house, techno, kao i drugi popularni ritmovi. U klubu Tropicana dočekat će vas plesna glazba i mnoštvo muških i ženskih plesača. Živu glazbu u večernjim satima nudi Azotea de Dulce Maria, kao i Café Taberna. Disco Habana Club je najpopularniji disko-klub u Havani, a ponedjeljkom i utorkom otvoren je i Club Ipanema. Za noć ispunjenu džezom brine se Jazz Café, u kojem nastupaju mnogi talentirani izvođači. Café Paris radi 24 sata na dan i uvijek je ispunjen mnoštvom ljudi koji se dobro zabavljaju, neovisno o tome koje je doba dana. La Chorrero je bar smješten na samom oceanu, a nudi predstave ženskih plesačica.

Muzeji u Havani
Zanimaju li vas muzeji, navratite do Museo de la Ciudad (Gradski muzej) koji sadrži artefakte i umjetnička djela iz kolonijalnog razdoblja, a uživati možete i u njegovim otvorenim dvorištima. Galerija Carmen Montilla Tinoco sadrži djela umjetnika Latinske Amerike, te suvremenih kubanskih umjetnika. Galerija Mariano nudi uvid u impresivnu kolekciju rukotvorina karipskih i latinoameričkih umjetnika, a sve su popraćene objašnjenjima društvenih značajki. U Muzeju glazbe možete upoznati Afričko-kubansku glazbenu tradiciju i ritmove, kao i brojne instrumente, od kojih neki potječu još iz 19. stoljeća. Muzej Nacional del Deporte vezan je uz Panameričke igre i izlaže razne medalje, trofeje, sportsku odjeću i opremu, te fotografije. Galerija Villena nudi umjetnička djela i kubanskih i stranih suvremenih umjetnika, a na mnogim se izložbama možete ne samo diviti, već i kupiti pojedino umjetničko djelo. Poželite li posjetiti Kubu tada vam preporučujemo da se odlučite za neki od aranžmana turističke agencije Hrvatski klub putnika koja u svojoj bogatoj ponudi nudi i nekoliko aranžmana za Kubu.

Što ne zaboraviti ?

 • kremu za sunčanje -  bolje ponesite od kuće jer moguće da nećete naći u lokalnim dućanima
 • sprej za komarce s DEET-om
 • Od ljekova ponesite sto mislite da bi vam moglo zatrebati – protiv bolova, eventualno probiotici za reguliranje probavnih problema. Voda na Kubi je čista i dobra za piće, ali savjetujemo da kupujete vodu. Voda je  od 0.50 cuc do 2 cuc za 2 litra ili 1.9-2.0 cuc za 5L
 • transformator za struju i nastavke (dva paralelna plosnata). U nekim casama ima europskih utičnica sa strujom od 220V, ali uglavnom je struja 110V
 • za Kubu ponesite eure, a ne dolare! - od kartica provjereno radi VISA i potreban vam je pin code, ostale kartice nisu radile mada postoji opcija da i Mastercard radi
 • valuta za strance je Cuc, peso convertible 1eur = od 1.05 do 1.30 cuc, zavisi kako kada
 • mobilni telefon: slanje poruka iz roaminga je jeftinije nego kupovina kubanskih kartica za mobilni. Provjerite sa vašim operaterom koja je cijena poziva i sms poruka. - 1h interneta je od 2 cuc i ima gap o hotelima mada je brzina jako spora i često se dogodi da nema signala
 • odjeća: ponesite garderobu kratkih rukava
 • smještaj u Havani je u samom centru grada, u privatnim kućama koje se zovu Casas Particulares, koje se nalaze na par minuta od centralnih šetalista i zanimljivosti.
 • u casama je moguće oprati odjeću osobno ili dati domaćinima a da vam operu, oni to naplacuju, ovisno od količini koja se pere
 • prilikom kupnje suvenira cjenkajte se

 

MEKSIKO:

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države.
Glavni grad: Ciudad de Mexico
Službeni jezik: španjolski.
Vremenska razlika: -6/-7 u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: meksički peso (MXN).
Napon struje: 127V, adapter je potreban.
Viza: nije potrebna.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Klima: tropska, pustinjska. Dvije temperaturne zone prevladavaju na području Meksika: sezona suša od kasnog studenog do ranog lipnja, što je i najveća turistička sezona, i kišna sezona od lipnja do studenog kada su učestale kiše i to uglavnom u poslijepodnevnim satima. 
Hrana i piće: preporučuje se voda u bocama. Poznato izvorno piće - tekila. Izbjegavajte jela i pića koja su možda pripravljena od nepasteriziranog mlijeka. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso, najbolje vruće serviranu. Konzumacija svinjetine, raznih salata i majoneza nose povećan rizik. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Odjeća: preporuča se lagana pamučna odjeća i udobna obuća, za boravak na plaži preporučuje se korištenje krema za sunčanje zbog jakog tropskog sunca te sredstva protiv komaraca.

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 01.08.2016
Trajanje: 16 dana
Polazak: 05.11.2016
Povratak: 20.11.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Veličina grupe: 24 osobe
Cijena organizacije putovanja: 5.200,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 9.500,00 HRK / osobi

14.700,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.