ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Kuala Lumpur, Singapur & Bali

 

Program putovanja započinje azijskim tigrom Kuala Lumpurom. Grad je snažno poslovno, ali i živopisno turističko središte s daskom azijskih začina u vidu kaotičnih uličica poput Jalan Alora i Changkata. Kako razgled grada uključuje obilazak najpoznatijih atrakcija, u kolekciji fotografija s ovog putovanja svoje mjesto će pronaći i ona snimljena ispred zgrade Petronas Twin Towers - najviše zgrade blizanaca na svijetu! Za potpuni doživljaj veličanstvenih Petronasa predlažemo posjet i noću kada se mogu vidjeti i poznate Dancing fountains u KLCC parku. Osim razgleda centra Kuala Lumpura razgledat ćemo i Batu caves te multikulturalnu Malaccu - neke od obaveznih odredišta svakog putnika! Završavamo s Malezijom i svoju avanturu nastavljamo u Sinapuru - otočnom gradu državi s četiri službena jezika, 96-postotnom pismenosti i BDP-om od skoro 57000 dolara po stanovniku! Kao kontrast super razvijenom Singapuru stoji rajski otok Bali, naša posljednja destinacija! Beskrajno duge i nestvarno lijepe pješčane plaže Balija bit će neiscrpan izvor inspiracije za svakog fotografa! Upoznavanje s Balijem započinjemo Ubudom i njegovom okolicom - vulkan Batur, rižina polja pod zastitom UNESCO-a, poznata ljuljačka Bali swing, vrt začina, kopi luwak i tradicionalni plesovi! Upoznajući se dobro sa sjeverom ovoga malenog otoka koji broji stanovnika kao gotovo cijela Hrvatska, krećemo se južnije gdje je, kako pjesma kaže, manje tužnije jer dolazimo u party zonu - Kutu! Kuta, od ribarskog seoceta do grada koji je prvi prepoznao pozitivan utjecaj turizma - jednostavno uživamo i opuštamo se na plažama uz koktele i  poneki izlet laganijeg tempa! Nije li ovo putovanje iz snova?

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (20.07.2018.) ZAGREB – DOHA – KUALA LUMPUR (Malezija)
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 09:45h s predviđenim dolaskom u 16:15h. Nastavak putovanja prema Kuala Lumpuru s predviđenim polaskom u 19:30h i dolaskom u 08:30h (+1).
 

2. dan (21.07.2018.) KUALA LUMPUR 
Po dolasku transfer u hotel. Nakon smještaja u hotel, kratki odmor i uživanje u lokalnim specijalitetima i druženju s grupom. Noćenje.
 

3. dan (22.07.2018.) KUALA LUMPUR 
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovoga mladog grada čini kontrast tradicionalne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, IndependenceSquare, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Tower - Photo stop, Handicraft Center & Berrly's Chocolate Outlet. Nakon razgleda grada zaputit ćemo se prema obližnjim Batu pećinama – vapnenačkoj stijeni s nekoliko spilja i hinduističkih hramova. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
 

4. dan (23.07.2018.) KUALA LUMPUR – izlet Malacca
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Malaccu – gradić udaljen oko dva sata vožnje od Kuala Lumpura. Malacca je 2008. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji kao povijesni grad koji je 500 godina bio mjestom kulturne razmjene zapada i istoka o čemu svjedoči multikulturna ostavština ovoga grada. Povijesna jezgra Malacce smještena je na mjestu stare obale na kojoj se nalazi nizozemski trg, kineska četvrt i Brdo sv. Pavla s ruševinama portugalske utvrde A Famosa (portugalski za "Slavna") – najstarije europske utvrde u Aziji od koje su ostala samo mala vrata – Porta de Santiago. Danas ćemo još razgledati i Malacca Museum, Floating Mosque, Bukit China i Traditional Malay House. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme i noćenje.
 

5. dan (24.07.2018.) KUALA LUMPUR – SINGAPUR 
Ustajanje rano jutro i polazak za aerodrom. Prijava na let za Singapur s predviđenim polaskom u 07.30h i s predviđenim dolaskom u Singapur u 08:40h. Po dolasku slijedi poludnevni razgled grada poznatog pod nazivom „Azijski Gibraltar“. Danas obilazimo Merlion Park,Thian Hock Keng Temple, Little India i Mount Faber. Nakon razgleda grada smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju gradom. Noćenje.
 

6. dan (25.07.2018.) SINGAPUR – DENPASAR (Bali)
Doručak,  slobodno vrijeme do transfer na aerodrom. Transfer na aerodrom, prijava na let za Bali s predviđenim polaskom u 17:00h i s predviđenim dolaskom u 19:35h. Po dolasku transfer u hotel u Ubudu. Smještaj u hotel i noćenje. 


7. dan (26.07.2018.) UBUD (Bali) – The Beauty of Kintamani – KUTA
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet do obližnjeg sela Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris koji simbolizira borbu dobra i zla. Odlazak do sela Celuk gdje ćemo vidjeti proces proizvodnje srebra i mogućnost povoljne kupnje srebrnog i zlatnog nakita. Polazak prema selu Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak za Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta obići ćemo i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, zatim ćemo prošetati vrtom začina i vidjeti proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopiluwaka. Polazak prema u hotelu u Kuti, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

8. dan (27.07.2018.) KUTA (Bali) – Tegallalang (UNESCO) 
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Tijekom ovoga izleta snimit ćete najnevjerojatnije fotografije zato oslobodite memoriju na mobitelima i fotoaparatima! Danas krećemo prema Tegallalangu, rižinim poljima pod zaštitom UNESCO-a! Prošetat ćemo poljima, vidjeti kako seljani okopavaju rižu i čuti zanimljive priče o uzgoju i rastu ove najvažnije azijske žitarice. Nakon obilaska rižinih polja vraćamo se u bus i krećemo prema najpoznatijim ljuljačkama na svijetu – Bali swing! Sljedećih par sati uživamo u pogledu na balinežansku prirodu, hladnim voćnim koktelima, ljuljačkama i bird love nestu! Povratak u hotel. Noćenje.
 

9. dan (28.07.2018.) KUTA – Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour
Doručak. U poslijepodnevnim satima (oko 14h) polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom  Tanah Lot Templeu gdje uživamo u zalasku sunca. Hram je sagrađen na vrhu stijene na Indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na plažama Balija u neposrednoj blizini našega hotela. Noćenje.
 

10. dan (29.07.2018.) KUTA (Bali)
Doručak. Slobodan dan za individualne programe razgleda. Predlažemo odlazak na obližnji otok Nusa Penida gdje možete uživati na prekrasnim plažama, u odličnoj hrani ili u scubadivingu i razgledavanju podvodnih statua Bude. Noćenje.
 

11. dan (30.07.2018.) KUTA (Bali)
Doručak. Današnji dan putnici će provesti kako sami žele! Neki će ga provesti u odmaranju, dok će oni odmorniji slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija ili za kupnju suvenira svojima najmilijima. Oni avanturistički raspoloženi mogu unajmiti skuter i doživjeti kaotični indonezijski promet. Noćenje.
 

12. dan (31.07.2018.) KUTA – Kecak Dance & Uluwatu Temple
Doručak i slobodno vrijeme. Poslijepodne krećemo prema Uluwatu, hramu koji izgleda kao da visi sa stijene, stoga se pripremite za fascinantan prizor koji vas očekuje! U blizini hrama imat ćete priliku uživati u tzv. Kecak danceu, plesu vatre! Show izvodi oko 50 maskiranih pjevača, a riječ je o jedinom takve vrste koji se bazira na vokalnoj izvedbi, ne na instrumentalnoj! Povratak u hotel i noćenje.


13. dan (01.08.2018.) DENPASAR (Bali) – DOHA 
Uživajte u posljednjem danu na Baliju! Check out iz sobe na kraju dana. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 22:00h. Prijava na let za Dohu s predviđenim polaskom u 00:35h (+1) i s predviđenim dolaskom u Dohu u 05:10h (+1). 
 

14. dan (02.08.2018.) DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu predviđeno je u 08:05h, a predviđeni dolazak je u 13:10h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Kula Lumpur / Denpasar - Zagreb (s uključenim pristojbama)
 • zrakoplovnu kartu Kuala Lumpur - Singapur - Denpasar(Bali) (s uključenim pristojbama)
 • tri noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Singapuru u hotelu 4*  s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Ubudu  u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • šest noćenja u Kuti na Baliju  u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere programu putovanja
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu
   

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.400 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 22.01.2018.)
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.


Informativne cijene fakultativnih izleta:

 • Kuala Lumpur city tour + Batu Cave - 25,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • fakultativni izlet u Malaccu - 50,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič, ulaznica za muzej, voda, ručak) 
 • Singapur city tour - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 45,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • fakultativni izlet Kecak Dance & Uluwatu Temple - 40,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.

 

SINGAPUR

Službeno ime: Republika Singapur
Glavni grad: Singapur
Jezik: mandarinski, malajski, tamilski i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati
Novčana jedinica: singapurski dolar (SGD)
Kupovina: kupovina je, uz jelo, nacionalni hobi u Singapuru. Ovdje možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Većina trgovačkih centara radi svaki dan od 10 do 21 sat. PDV od 3% je uračunat u većini cijena. Ako potrošite više od 300 SGD, možete zatražiti povrat poreza. Iako postoje brojne trgovine s fiksnim cijenama, još uvijek se tradicija cjenkanja zadržala u nekima. Mnoge male trgovine nemaju cijene na proizvodima i doista se očekuje da se iscjenkate za cijenu.
Odjeća i obuća: preporuča se ležerna i lagana ljetna odjeća, posebno za aktivnosti na otvorenom, kao što je razgledavanje grada. Sportska elegancija je obično prihvatljiva svugdje, a obično uključuje košulju (dugih ili kratkih rukava, ali ne majica kratkih rukava) ili bluzu te hlače ili suknju.
Hrana: internacionalna kuhinja, prilično jeftina i raznolika (kineska, indijska, francuska, japanska, talijanska). Mnoga jela se baziraju na povrću i tofuu, često i na chiliju. 
Napon struje: 220V/230V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

 

BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, aLI svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 154,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 32,90 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 31.05.2018
Trajanje: 14 dana
Polazak: 20.07.2018
Povratak: 02.08.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Galić
Veličina grupe: 20 - 26
Ukupna cijena putovanja: 12.100,00 HRK / osobi

12.100,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.