ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

Bali & Kuala Lumpur - Nova godina

 

O tome gdje će i s kime dočekati Novu godinu, neki počinju razmišljati puno prije prosinca. Drugi pak donose „last minute“ odluke, ali svima nam je zajedničko da želimo taj prelazak iz jedne u drugu, uvijek se nadamo, bolju godinu, obilježiti na poseban način. Hrvatski klub putnika predlaže da 2018. godinu dočekate na Baliju i jamči vam da je to onaj doček kojeg sigurno nikada nećete zaboraviti!

Program putovanja počinje s posjetom Kuala Lumpuru. „Azijski tigar“ kako ga nazivaju je ujedno snažno poslovno, ali i živopisno turističko središte. Budući HKP u svoje programe  putovanja uključuje i obilazak najpoznatijih atrakcija, u kolekciji fotografija s ovog putovanja svoje mjesto će pronaći i ona snimljena ispred zgrade Petronas Twin Towers koja je do 2005. godine slovila za najvišu zgradu na svijetu.

Beskrajno duge i nestvarno lijepe pješčane plaže Balija će pak biti neiscrpan izvor kadrova za kameru svakog putnika, a pregršt slobodnog vremena koje je HKP predvidio u ovom programu putovanja, svaki putnik može iskoristiti za punjenje pred kraj godine svima već ispražnjenih tjelesnih i duhovnih „baterija“. Uz uživanje i opuštanje oprostite se od „Stare“ i novom, svježom energijom ispunjeni i odmorni, uđite u Novu 2018. godinu. 
 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (26.12.2017.) ZAGREB – DOHA – KUALA LUMPUR
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 09.05h s predviđenim dolaskom u 16.35h. Nastavak putovanja prema Kuala Lumpuru s predviđenim polaskom u 02.45h i dolaskom u 15.30h (+1).
 

2. dan (27.12.2017.) KUALA LUMPUR (Malezija)
Po dolasku transfe u hotel. Nakon smještaja u hotel, kratki odmor. Slobodno vrijeme, predlažemo kratku šetnju i zajedničku večeru. Noćenje u hotelu.
 

3. dan (28.12.2017.) KUALA LUMPUR (Malezija)
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovog megalopolisa čini kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, Independence Square, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Tower - Photo stop, Handicraft Center & Berrly's Chocolate Outlet. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje u hotelu.
 

4. dan (29.12.2017.) KUALA LUMPUR – BALI  (Indonezija)
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 16:00h, ukrcaj na let za Bali s predviđenim polaskom u 19.05h i dolaskom u 22.10h. Transfer u hotel u Kuti. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.
 

5. dan (30.12.2017.) BALI (Indonezija)
Doručak. Polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom  Tanah Lot Templeu. Hram je sagrađen na vrhu stijene na samom indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na prekrasnim plažama Balija. Noćenje u hotelu.
 

6. dan (31.12.2017.) BALI (Indonezija)
Doručak. Slobodan dan za individualne programe razgleda ili još jedan dan odmora uz uživanje u kupanju u kristalno čistom moru. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži, idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Tropski novogodišnji party potrajat će do ranih jutarnjih sati! Sretna Nova 2018. godina! Noćenje u hotelu.
 

7. dan (01.01.2018.) BALI (Indonezija)
Prvi dan Nove 2018. putnici će provesti kako sami žele! Slobodno vrijeme će oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor, prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju na jednoj od nestvarno lijepih plaža, dok će oni odmorniji iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2017. Noćenje u hotelu.
 

8. dan (02.01.2018.) BALI (Indonezija)
Za drugi dan Nove godine predlažemo posjet hramu Uluwatu, hramu koji izgleda kao da visi sa stijene! Stoga, savjetujemo da sačuvate dovoljno slobodnog mjesta na fotoapartima kako biste zabilježili fascinantan prizor koji vas očekuje! U blizini hrama imat ćete priliku uživati u tzv. Kecak danceu, odnosno tradicionalnom spoju plesa, pjesme i glume! Show izvodi oko 50 maskiranih pjevača, a riječ je o jedinom takve vrste koji se bazira na vokalnoj izvedbi, ne na instrumentalnoj! Povratak u hotel i noćenje.
 

9. dan (03.01.2018.) BALI (Indonezija)
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet koji uključuje odlazak do Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris. To je ples koji simbolizira borbu dobra i zla. Otići ćemo do sela Celuk gdje se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata te u selo Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak u Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta vrijedi obići i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, a po povratku s izleta, stat ćemo kako biste se prošetali vrtom začina i vidjeli proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopi luwaka. Odlazak prema  hotelu i zaustavljanje na Sukawati lokalnom marketu. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje u hotelu.
 

10. dan (04.01.2018.) BALI – DOHA
Zadnji dan boravka na Baliju najbolje je iskoristiti za uživanje u autohtonim specijalitetima uz opuštanje na plaži. Odjava iz hotela najkasnije do 14:00h, transfer na aerodrom na let predviđen je u 16:00h. Polijetanje zrakoplova prema Dohi predviđeno je u 19:00h, a predviđeni dolazak je u 00:20 (+1). 
 

11. dan (05.01.2018.) DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu predviđeno je u 01:50h, a predviđeni dolazak je u 06:00h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • dva noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • šest noćenja u Kuti na Baliju  u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • zrakoplovnu kartu Kuala Lumpur – Bali (s uključenim pristojbama)
 • transfere programu putovanja
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Kuala Lumpur / Denspara - Zagreb (s uključenim pristojbama)


Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 1.800 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. ​Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 15.03.2017.)
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • City tour Kuala Lumpur – 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice) 
 • Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour – 35 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • The Beauty of Kintamani - 40 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)
 • Kecak Dance & Uluwatu Temple – 35 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, vozač i benzin, ulaznice, lokalni vodič)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

KUALA LUMPUR - MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Glavni grad: Kuala Lumpur
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR)
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna.
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.

 

BALI - INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR)
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije OBVEZNO, aLI svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima.
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti i lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 121,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

 

Zrakoplovna karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju zrakoplovnih karata. Plaćanje zrakoplovne karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                        od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
              6 rata, tada je 7% skuplje,
              9 rata, tada je 9 % skuplje,
              12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 29.06.2017
Trajanje: 11 dana
Polazak: 26.12.2017
Povratak: 05.01.2018
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Veličina grupe: 24 putnika
Cijena organizacije putovanja: 5.600,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 6.000,00 HRK / osobi

11.600,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.