ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Carska i moderna Kina

 

Carska i moderna Kina

 

Nekada su najmnogoljudniju zemlju na svijetu posjećivali uglavnom trgovci koji su u karavanama prenoseći svilu i začine putovali mjesecima do Europe, a danas je egzotična Kina putniku bliža nego ikad. Bogatstvo civilizacije koja u kontinuitetu postoji više od 5000 godina čini njenih 56 etničkih skupina koje se koriste velikim brojem različitih jezika i koriste 27 različitih pisama.


Glavni grad je 13 milijunski Peking čija je povijest duga preko 3.000 godina. Obilazak njegovih najznačajnijih znamenitosti poput Trga nebeskog mira (Tiananmen) i Zabranjenog grada, kao i odlazak u razgled Velikog kineskog zida, ali i Ljetne palače, okosnica su programa ovog putovanja. Posjet staroj prijestolnici Kine – gradu Xianu, a potom i futurističkom Šangaju te predivnim vrtovima okovanom Suzhou i „Kineskoj Veneciji“ najbolja su mu moguća nadogradnja. Hrvatski klub putnika, kreirajući program ovog putovanja, vodio se željom da svakom putniku omogući da kroz presjek najvažnijih znamenitosti upozna povijest, kulturu, ali i duh prave Kine.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1. dan  ZAGREB  – DOHA – PEKING
Sastanak u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu predviđeno je u 13:05h s predviđenim dolaskom u 19:30 h . Nastavak putovanja prema Pekingu,  predviđen polazak je u 01:30 h s predviđenim dolaskom u 14:15h (+1)

 

2. dan PEKING
Po dolasku transfer u hotel oko 16h, smještaj u hotel. Nakon smještaja i kratkog odmora odlazimo na kratku štenju do trga Tiananmen, najvećeg trga na svijetu koji se nalazi samo 10 minuta hoda od hotela. Prošetati ćemo jednom od glavnih pješačkih ulica sa skupim trgovinama i buticima – Qianmen Street. Ulica je obnovljena pred Olimpijske igre 2008. i izgleda reprezentativno. Kroz ulicu prolazi i stari turistički tramvaj. Slobodno vrijeme za večeru i odmor za sutrašnjih početak programa. Noćenje.

 

3. dan PEKING
Nakon doručka smještaja odlazimo na fakultativni obilazak Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije s oko 9000 soba. Nakon Zabranjenog grada tko bude želio moćnost odlaska u obližnji Hutong (fakultativno), čije se uske ulice mogu razgledati tijekom jednosatne vožnje rikšom. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

 

4. dan PEKING – Kineski zid
Odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda – Velikog kineskog zida, najveće utvrđene građevine na svijetu, duge gotovo 6000 kilometara. Zid koji je trebao obraniti Kinu od napada Mongola, 1987. godine je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Po povratku u Peking odlazak u razgledavanje Nebeskog  hrama. Noćenje.

 

5. dan PEKING
Odlazak do Ljetne palače u koju su carevi dolazili ljeti u bijegu od gradskih vrućina. Palača se nalazi uz jezero Kunming, okružena velikim parkom prepunim pagoda. Šetnja koridorom s oslikanim stropom, koji predstavlja pravu malu umjetničku galeriju kineskog slikarstva, sve do mramornog „broda“ carice Ci Xi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

 

6. dan PEKING – XIAN / Noćni vlak
Slobodan dan za individualne programe obilaska Pekinga. Nakon večere transfer na željeznički kolodvor. Ukrcaj na noćni vlak za staru prijestolnicu Kine, početnu točku Puta svile, grad Xian. Polazak predviđen u 19:58h. Noćenje u vlaku (udobni kreveti). Predviđeni dolazak sljedećeg dana u 08:33h (+1).

 

7. dan XIAN
Po dolasku transfer u hotel. Nakon smještaja i kratkog odmora, odlazak u razgled grada (fakultativno). U razgled se kreće od pagode Velike divlje guske okružene budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Slijedi odlazak do gradskih zidina koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini. Za kraj ostaje razgled „House of silk“, u kojoj se može doznati sve o  cijelom procesu nastanka svile, koja je iz ovog grada drevnim Putem svile dolazila do Europe. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

 

8. dan XIAN  – ŠANGAJ / Noćni vlak
Nakon doručka odlazak do jednog od najvećih arheoloških nalazišta u Aziji. Fascinantan je doživljaj stati pred Vojsku od terakote, tj. najveći grobnički kompleks na svijetu koji čini 6.000 vojnika cara Qin Shi Huang Di koji je objedinio Kinu. Povratak u Xian. Slobodno vrijeme za individualne programe. U večernjim satima transfer na željeznički kolodvor na noćni vlak za Šangaj. Polazak predviđen u 20:02h. Noćenje u vlaku (udobni kreveti). Dolazak je predviđen za sljedeći dan u 12:33h (+1).

 

9. dan ŠANGAJ
Po dolasku transfer u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Šangaja i futuristički Pudong gdje se odvija igra svjetala i neonskih reklama. Slobodno vrijeme za individualne programe. HKP preporuča odlazak na akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima... Noćenje.

 

10. dan ŠANGAJ – ZHOUZHUANG – SUZHOU – ŠANGAJ
Nakon doručka polazak prema gradu Suzhou. Na putu zaustavljanje u mjestu Zhouzhuang koje je poznato i kao „Kineska Venecija“, zbog jedinstvenih starih mostova i rječica koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. U Suzhou se nalazi preko 60 vrtova koji su ostali netaknuti od vremena svog nastanka. U program je uključen razgled jednog od vrtova, a potom slijedi vožnja brodom po kanalima grada čije bogatstvo predstavljaju pagode, kameni mostovi i svjetski poznata svila. Povratak u Šangaj. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.

 

11. dan ŠANGAJ
Nakon doručka moguć odlazak u razgled grada (fakultativno). Polazak sa Bund, simbola kolonijalne prošlosti Šangaja, gdje se nalazi zgrada hotela Peace, Bank of China, zgrada carine te ulica Nanjing, žila kucavica grada ispunjena trgovinama i trgovačkim centrima. Pauza za ručak (uz nadoplatu). Nakon pauze za ručak, nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera. Slijedi odlazak do Hrama Bude od Žada - najznačajnijeg gradskog svetišta, te do Vrtova sreće mandarina Yu, koji su remek djelo kineske parkovne arhitekture. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

 

12. dan ŠANGAJ – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 21:00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđeno u 00:50h, dolazak u 05:35h. (+1)

 

13. dan DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 07:00h. Predviđeni dolazak u Zagreb u 12:15h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • transfere od zračnih luka do hotela i natrag
 • karte za vlak između gradova Peking - Xian - Šangaj (soft sleeper)
 • četiri noćenja u Pekingu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • jedno noćenje u Xianu u hotelu 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • tri noćenja u Šangaju u hotelu 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelj putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Peking, Šangaj - Zagreb  ( s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Kinu (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.000 kn
 • ishođenje dozvola za fotografiranje i video-snimanje (nije obvezno)
 • obroke koji nisu navedeni u programu 
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slucaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.12.2015.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • obilazak Zabranjenog grada - 20$ (uključeno u cijenu: ulaznica u Zabranjeni grad, vodič. Vožnja rikšom nije uključena)
 • cjelodnevni izlet  – Veliki kineski zid - 50$ (uključeno u cijenu: ulaznica na Zid, ručak, lokalni vodič, polazak iz hotela privatnim busom)
 • obilazak muzeja – Vojska od terakote i razgled grada Xian - 70$ (uključeno u cijenu: ulaznica u muzej, ručak, lokalni vodič, polazak iz hotela privatnim busom)
 • jednodnevni izlet Zhuozhuang i Suzhou - 100$  (uključeno u cijenu: ulaznice, ručak, lokalni vodič, polazak iz hotela privatnim busom; u cijenu nije uključeno: vožnja po kanalim, plaća se na licu mjesta)
 • krstarenje rijekom Hunagpu - 50$ (uključeno u cijenu: transfer iz hotela, krstarenje, lokalni vodič)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Narodna Republika Kina.
Glavni grad: Peking
Službeni jezik: mandarinski kineski, koriste se engleskim
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: Chinese Yuan Renminbi (CNY), skračeno ga zovu Yuan.
Napon struje: 220/240 V.
Viza: Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishoduje redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu. Za žurno ishođenje cijena je 280 kn i gotova je u jednom danu. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putno zdrastveno osiguranje na 30.000 eura, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 100,00 kn poštarina.
Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7.200 €. Ukoliko nositelj putovanja zeli ugovoriti osiguranje od otkaza turistickih putovanja, isti je duzan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu, hrana je raznolika, tradicionalna kineska kuhinja s puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh
Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, udobne cipele za hodanje
Kupovina: suveniri, predmeti od žada, svile, odjeća

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 01.02.2016
Trajanje: 13 dana
Polazak: 11.08.2016
Povratak: 23.08.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 5.500,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 5.200,00 HRK / osobi

10.700,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.