ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Indokineska avantura u društvu Hrvoja Šalkovića

 

Indokineska avantura u društvu Hrvoja Šalkovića

 

Priključite se Hrvoju Šalkoviću Shaletu koji će na ovoj turi biti Vaš vodič! Prošlo je punih deset godina od kada je Shale obišao Kambodžu i Vijetnam, osluhnite njegove dojmove i usporedbu koliko se svijet mijenja, kakav je bio prije čitavog desetljeća a kakav je danas. Provjerite zašto Shale tvrdi da je jugoistočna Azija, a pogotovo ovaj njezin dio majka svih pravih putničkih destinacija!

Nevjerojatne prirodne ljepote koje se otkrivaju tijekom vožnje deltom vijetnamske rijeke Mekong ili tijekom dana koji su slobodni za uživanje na predivnim kambodžanskim tropskim plažama, nemoguće je doživjeti drugdje na svijetu. Za one željne adrenalinskog naboja ovaj program putovanja idealan je izbor jer nudi mogućnost istraživanja hramova u Angkor Watu u Kambodži, provlačenje kroz Cu Chi tunele u Vijetnamu, noćnu vožnju mopedima po Ho Chi Minhu... Krenite na put s Hrvatskim klubom putnika i otkrijte Kambodžu & Vijetnam. Destinacije koje su obojane najširim spektrom boja,  ispunjene zamamnim mirisima, istodobno beskrajno životne i mistične...

1. dan ZAGREB – DOHA – SIEM REAP (Kambodža)
Sastanak u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 11:40h s predviđenim dolaskom u 19:00h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđeni polazak je u 20:50h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 07:05h. Nastavak putovanja prema Siem Reapu, predviđeni polazak je u 11:35h s predviđenim dolaskom u 12:35h (+1). 

 

2. dan  SIEM REAP (Kambodža)
Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor od leta, u večernjim satima odlazak u Pub Street na večeru i večernji izlazak. Noćenje.
 

3. dan SIEM REAP  (Kambodža)
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak kompleksa Angkor, najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12. stoljeća pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram izgrađen zadnjih godina 10. st., hinduistički je hram posvećen Šivi, a glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Treći hram je Angkor Thom, kraljevo mjesto koje se proteže na desetke kvadratnih metara  pod vodstvom kralja Jayvarmana VII. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekorirana s više od 200 nasmijanih lica božanstava, samo su neki od hramova koje ćemo posjetiti. Povratak u hotel, noćenje.
 

4. dan SIEM REAP  (Kambodža)
Preporučujemo buđenje u ranu zoru i odlazak prema kompleksu Angkor kako biste vidjeli spektakularni izlazak sunca. Slobodan dan za vlastito istraživanje kompleksa Angkor. Možete iznajmiti moped, bicikl ili tuk-tuk s vozačem. Povratak u hotel, noćenje.
 

5. dan SIEM REAP – PHNOM PENH  (Kambodža)
Nakon doručka, predviđen polazak autobusom u 08:30h prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 14:45h. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme, noćenje.

 

6. dan PHNOM PENH (Kambodža)
Nakon doručka odlazimo u obilazak grada, počinjemo s hramom Wat Phnom. Originalni hram datira iz 1372. godine i dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju Budinih statua na obali rijeke te ih odlučila smjestiti na brežuljku Phnom odakle i potječe ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Na redu je posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866. godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrena je pagoda originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Bude u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjet Nacionalnom muzeju Kambodže, najvećem povijesnom i arheološkom muzeju zemlje, sagrađenom u kmerskom stilu. Slobodno vrijeme, noćenje.

 

7. dan PHNOM PENH SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Nakon doručka u 08:00h krećemo privatnim VIP kombijima prema Sihanoukvilleu, dolazak je predviđen u 11:30h. Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za uživanje u beach barovima na plaži Otres, noćenje.

 

8. dan SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Slobodno vrijeme za odmor na tropskim plažama i uživanje, uživamo u beach barovima na plaži Otres. Nakon večere odlazimo na večernju zabavu u jedan od beach barova, noćenje.
 

9. dan SIHANOUKVILLE (Kambodža)
Nakon doručka odlazimo brodom prema obližnjim otocima gdje uživamo na predivnim plažama. Mogućnost odabira odlaska većim brodom s drugim grupama ili manjim privatnim brodom. Povratak u hotel, noćenje.
 

10. dan SIHANOUKVILLE – HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, predviđen polazak u 08:30h privatnim VIP-kombijima prema Phnom Penhu, predviđen dolazak u 12:30h. Kratki odmor, nakon čega u 14:00h presjedamo na autobus za Ho Chi Minh, s predviđenim dolaskom u 20:30h. Prijava i smještaj u hotel, slobodno vrijeme, noćenje.
 

11. dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka krećemo u razgledavanje grada: Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzej Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ven Thanh, kineske četvrti. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

12. dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka, odlazak na izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište Vijetkongovaca i protežu se na 200 km pod zemljom. Imat ćete priliku spustiti se u jedan od tunela i provlačiti više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju moći će se okušati u pucanju iz oružja na vojnom poligonu. Povratak u hotel, kratki odmor nakon čega krećemo na nezaboravnu noćnu vožnju mopedima po Ho Chi Minhu kako biste osjetili doživljaj vožnje u gradu s najviše mopeda na svijetu (vožnja s vozačem), noćenje.
 

13. dan HO CHI MINH (Vijetnam)
Nakon doručka odlazak na jedan od izleta u delti rijeke Mekong. Do delte ćemo proći ruralnim dijelom Vijetnama, uživati u idiličnim prirodnim ljepotama, doživjeti svakodnevnicu vijetnamskih ljudi koji žive na selima, degustirati lokalne gastronomske specijalitete, uživati u sezonskom voću i voziti se kajacima po rukavcima rijeke Mekong. Povratak s izleta u večernjim satima, noćenje.
 

14. dan HO CHI MINH - DOHA (Katar)
Doručak, slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 16:15h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđen u 19:25h s predviđenim dolaskom u 23:35h.
 

15. dan DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 06:35h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 10:40h.

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • autobusne karte (Siem Reap Phnom Penh Sihanoukville Ho Chi Minh)
 • transfere po programu putovanja 
 • tri noćenja u Siem Reapu u hotelu 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Phnom Penhu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • tri noćenja u Sihanoukvilleu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • četiri noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskoga pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu putovanja


Cijena avionske karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb Siem Reap, Ho Chi Minh Zagreb (s uključenim pristojbama)


Cijena ne uključuje:

 • vize za Kambodžu i Vijetnam (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanje gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 1900,00 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo)


Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ako poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskog standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1,5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 10.6.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 do 48h nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police postavljaju osiguravajuće kuće).


Cijene fakultativnih izleta:

 • izlet u kompleks Angkor Wat 25$  (ulaznica se plaća na ulazu 20$)
 • city tour Phnom Penh & Polja smrti 15$  (ulaznice se plaćaju na ulazu u objekte, Polja smrti 6$, Royal Palace 6,5$, Tuol Sleng S-21 logor 3$)
 • city tour Ho Chi Minh 15$ (War Musem 1$, Reunification Palace 1$)
 • izlet na deltu Mekonga 30$ (uključene ulaznice, karte za brod i vožnja u kajacima po rukavcima Mekonga)
 • izlet Cu Chi tuneli 20$ (ulaznica se plaća na ulazu 4,5$)
 • večernja dvosatna vožnja motorima po gradu 15$


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), američki dolar (USD) paralelno je platežno sredstvo
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, a svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-om prije putovanja
Viza: potrebna mora vrijediti 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Viza za Kambodžu izdaje se on-line https://www.evisa.gov.kh/ i cijena je 38$. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. 
Klima: tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva godišnja doba, kišno i suho. Kišna sezona traje između lipnja i listopada te suha sezona od studenog do veljače.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog je riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.

 

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se s HZZO-om prije putovanja
Viza: viza za Vijetnam izdaje se u ambasadi u Beču, konzularna naknada iznosi 100 eura i isti je dan gotova. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji sa svjetlom pozadinom. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 150 kn + poštarina.
Odjeća i obuća: pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Putno osiguranje: nudimo Vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi iznosi 130,00 kn s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7200€. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza putovanja, isti je dužan u roku od 24 do 48 sati nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju (vremenski rok za ugovaranje police je postavljaju osiguravajuće kuće).

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 5 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta plaća se partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko, internetsko bankarstvo i transakcijsko plaćanje, moguće i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rate, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7 % skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje.

American Express jednokratno 5 % skuplje i
American Express od 2 do 6 rata, tada je 6 % skuplje.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3 %, od 2-12 rata, tada je 7 % skuplje.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5 % skuplje.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 26.06.2016
Trajanje: 15 dana
Polazak: 03.11.2016
Povratak: 17.11.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Hrvoje Šalković
Veličina grupe: 20 osoba
Cijena organizacije putovanja: 5.600,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 5.800,00 HRK / osobi

11.400,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.