ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Indijska avantura u društvu Jasena Boke

 

Indijska avantura u društvu Jasena Boke

 

Namaskar/Namaste – čarobne riječi kojima ćete biti pozdravljeni na svakome koraku! Posjet Indiji otkriva magiju nekadašnjega "bisera u britanskoj kruni", kako su engleski kolonijalisti običavali nazivati Indiju. Kaotični i tradicionalni stari Delhi s dojmljivom Crvenom tvrđavom kontrast je širokim avenijama novog (New) Delhija. Ružičasti grad Jaipur, srce mističnog Rajastana, jahanje na tradicionalno ukrašenim slonovima do palače Amber visoko na stijeni, prethodit će posjeti Pushkaru. Grad mitskog statusa nastao oko jezera i danas je meta svih hinduskih hodočasnika i čarobno mjesto. Hinduistički sveti grad, kaotični Pushkar zamijenit ćemo gradom duhova: Fatehpur Sikri, veličanstvena mogulska prijestolnica, izgrađena čudesnom kombinacijom perzijskog, indijskog i islamskog arhitektonskog utjecaja, napuštena je iznenada, na vrhuncu slave, pod misterioznim okolnostima. A onda Agra i zapanjujući spomenik ljubavi Taj Mahal, kojemu ni milijuni turista koji ga posjećuju ne mogu oduzeti mističnost. Noć na indijskom vlaku posebno je iskustvo, Indija intravenozno, da bi nas u zoru dočekao hodočasnički Varanasi najsvetije mjesto u Indiji, grad na svetoj rijeci Gangesu, doživljaj kojega je teško pričati, ali ćete ga sigurno zapamtiti.  Buka velegrada, gradski bazaari, mirisi masala začina u zraku, i osjet indijske hrane na nepcima, ruke ukrašene hennom, probušeni nosevi mladih Indijki i šarolika lepeza šarenih sarija, napad na sva čula – sve je to zemlja nakon koje malo tko ostane isti.

Otkrijte i doživite čarobnu Indiju na ovom pustolovnom putovanju u društvu putnika koji je u njoj, putujući od Kašmira do Kanyakumarija, proveo više od godinu dana, Jasena Boke, a koji će na ovoj turi biti vaš vodič. Dva tjedna u Indiji za koju je točnije reći da je stanje duha nego država, promijenit će vaše iskustvo putovanja. Moguće će vam ovo biti prvi posjet Indiji, ali postoji velika mogućnost da vam ne bude i posljednji. Jer, kako tvrdi Jasen Boko: u Indiju se ne odlazi - njoj se vraća!

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan ZAGREB – DOHA – NEW DELHI
Sastanak u Zračnoj luci u Pleso u Zagrebu, 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 19.00h s predviđenim dolaskom u 01:20h (+1). Nastavak putovanja na let za Delhi u 02:40h (+1) s predviđenim dolaskom u 08:45h (+1). Transfer u hotel.

 

2. dan NEW DELHI
Nakon kratkog odmora krećemo na fakultativni razgled staroga dijela grada – Željeznička stanica starog Delhija, tradicionalni Old Bazaar, Chandi Chowk, Lal Qila (Red Fort), džamija Jama Masjid, Raj Ghat, Humayunova grobnica, Mehrauli arheološki park, Firoz Shah Kotila…  Noćenje u hotelu.

Delhi – indijska prijestolnica s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija, bezbroj puta razaran i ponovno građen iz pepela. Legendarna prijestolnica Pandavas iz Mahabharate Delhi je danas, zajedno s novim dijelom, New Delhijem, multimilijunski grad koji nikad ne spava. Središte mnogih kultura i carstava koji su se mijenjali u Indiji, a koji su u gradu ostavili svoj trag Delhi je danas kulturni biser. Njegov stari dio čine četvrti malih ulica, tijesno stisnutih dućana i bazara koji su svojim mirisima, aromama i bojama stalan napad na osjetila: miris masala začina i indijskih štapića, aromatičnih ulja i egzotičnih jela, miješa se s atraktivnim bojama sarija i dovikivanjem prodavača. Koliko god uličice bile uske, na njima nesmetano u isto vrijeme prometuju automobili, rikše, taksiji, pretrpani autobusi i prijevozna sredstva kakva sigurno nikad i nigdje niste vidjeli. A usred svega krave mirno, neuznemiravane automobilskim trubama, najglasnijima na svijetu, meditiraju nad svojim obrokom, bilo da je to pronađena odbačena novina, kesa, plastična boca ili jabuka sa štanda uličnog prodavača.

 

3. dan NEW DELHI
Nakon doručka nastavljamo s fakultativnim razgledom grada, počinjemo od New Delhija, novog dijela grada kojega su projektirali  Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi neodoljivo podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje. Veliki bulevar Rajpath proteže se do India Gatea. U blizini se nalazi nekadašnja kraljevska rezidencija, a danas je Rashtrapati Bhavana dom predsjednika Indije Pranaba Mukherjee. Odlazak do Purana Qile, nadgrobnoga spomenika cara Humayuna (UNESCO), zvjezdarnice Janta Mantar, hrama Lakshmi-Narayana i Connaught Placea. Nakon razgleda New Dehlija planiran je posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab izgrađen u 13. stoljeću i koji je sa svoja 72,5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi. Kratki obilazak ostalih znamenitosti u južnom dijelu grada: Tughluqabad, Hauz Khas, hram Baha’i vjere.

Poslijepodne i večer vrijeme za slobodne aktivnosti. Mogućnost individualnog posjeta nekom od brojnih muzeja ili galerija: National Museum, National Gallery od Modern Art, Gandhi museum, Art Heritage, City Gallery, Today Gallery Ganesha... Osim umjetnina, na Delhi Haat Food and Crafts Bazar mogu se kušati indijski specijaliteti, a u ulici Baba Kharah Singh Marg prodaju se suveniri iz gotovo svih indijskih saveznih država. Za shoppingoličare posjeta robnoj kući Central Cottage Industries na Janpathu, Hanz Khas Villageu, tržnici Sunder Nagar ili nekom od bazaara bit će adrenalinsko iskustvo i savršena mogućnost usavršavanja popularne vještine cjenkanja. Preporučujemo Pahar Ganj, glavnu gradsku tržnicu koja je raj za sva osjetila. Za one koje shopping ne zanima pustolovina lutanja bez cilja uličicama starog dijela grada uzbudljivo je iskustvo. Noćenje u hotelu.

 

4. dan NEW DELHI – JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka odlazimo autobusom do kraljevskog grada Jaipura, srca Rajasthana, smještaj u hotelu. U poslijepodnevnim satima fakultativno razgledavanje. Rajasthan, zemlja suprotnosti: odlikuju ga doline i planine, jezera i pustinje, snažna kultura te krvava povijest u kojoj su se njezini kneževi često borili na suprotstavljenim stranama – za ili protiv mogulskih careva u Dehliju. Mnogobrojne palače u kojoj i danas žive potomci ratničkih kasta, danas su uglavnom prenamijenjene u hotele. Grad je 1727. godine osnovao maharadža Jai Singh II pomno planirajući njegov pravokutni sustav ulica. Šarenilo, raskoš, probušeni nosevi i uši mladih Indijski, tetovaže od kane, vrućina i egzotika – sve je to Jaipur. Glavna atrakcija City Palace, gdje se i danas nalazi kraljevska obitelj, nalazi se točno u središtu Jaipura. Ispred palače se nalazi zvjezdarnica Jantar Mantar gdje je Jai Singh izgradio niz instrumenata za praćenje zvijezda. Odlazak do fascinantne palače vjetrova Hawa Mahal. Obilazak chhattre kraljevske obitelji u Gaitoru, spomen-mauzoleji koji podsjećaju na opekline umrlih. Noćenje u hotelu.

 

5. dan JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka krećemo u fakultativni posjet tvrđavi Amber, legendarnoj palači rajputskih maharadža, biseru stare hindu arhitekture. Do tvrđave/palače na visokoj stijeni nad jezerom dojahat ćemo na slonovima, a posjet uključuje i Palaču zrcala (Sheesh Mahal) i hram Sila Devi. Za kraj dana preporučujemo iskustvo indijskog kina u Jaipuru i projekciju nekog of hitova kinematografije najvećeg svjetskog proizvođača filmova - Bollywooda. Noćenje u hotelu.

 

6. dan JAIPUR   PUSHKAR (Rajasthan)
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastiti program u Jaipuru, opušteni obilazak ovog dojmljivog grada, mogućnost organizacije fakultativnog izleta Jal Mahalu, palači na vodi, nekadašnjem srcu i glavnom središtu Rajasthana. Odlazak za Pushkar. Po dolasku slobodno vrijeme za večeru i odmor od putovanja. Noćenje.

 

7. dan PUSHKAR (Rajasthan)
Jedno od pet svetih mjesta svakog hindusa, početak svakog hodočasničkog obilaska i najstariji grad u Indiji, Pushkar je sasvim posebno mjesto. Brojni indijski mitovi opisuju stvaranje svetog jezera oko kojeg je smješten ovaj neveliki grad: prema jednom Šiva je toliko plakao nakon gubitka vojene žene Sati da su se od njegovih suza stvorila dva jezera, jedno u Pushkaru, drugo u današnjem Pakistanu. Prema drugom mitu jezero je nastalo kad je Brahma ispustio lotosov cvijet, odatle i ime Pushkar, koje u sanskritu znači plavi lotosov cvijet. Lutanje uskim uličicama u okolici svetog jezera u kojem se kupaju i mole hodočasnici izvanzemaljsko je iskustvo. Ovo mjesto koje u sebi nosi mir i istovremeno posebnu energiju istraživat ćemo pješice, lutajući među gatovima jezera u kojem hodočasnici pročišćavaju svoju dušu i tijelo. Stotine hramova, među kojima je pet glavnih nude neograničenu mogućnost obilaska i uživanja u energiji fascinantnog grada. Većina hramova relativno je nedavno izgrađena, nakon što ih je temeljito uništio mogulski kralj Aurangzeb, isti onaj koji je utamničio svog oca, tvorca Taj Mahala. Ako je meditacija i duhovna Indija ono što vas zanima - na pravom ste mjestu. Ako su pak egzotika i bazaari vaš interes i opet ste na pravom mjestu: glavna ulica Pushkara raskošni je bazaar, a pogledate li bolje iza štandova ugledat ćete sigurno i nekog od posljednjih preostalih hipija koji su ovamo došli još krajem šezdesetih i zaboravili se vratiti. Noćenje u hotelu.

 

8. dan PUSHKAR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (Uttar Pradesh)
Nakon doručka vožnja prema Agri. Na putu ćemo se zaustaviti u gradu duhova Fatehpur Sikri koji se nalazi na popisu UNESCO mjesta svjetske baštine. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji i mješavina je indijske, perzijske i islamske ahitekture. Na vrhuncu svoje slave potpuno je napušten pod neobičnim okolnostima. Obići ćemo najpoznatije znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarovu palaču, Džamiju Jama, Panch Mahal, nakon čega nastavljamo put prema Agri u koju stižemo predvečer. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

9. dan AGRA  – VARANASI (Uttar Pradesh)
Nakon doručka odlazimo u fakultativno razgledanje Taj Mahala, vjerojatno najpoznatije i najljepše građevine ne samo u Indiji. Grobnica stara više od 350 godinaizgrađena je u čast Mumtaz Mahal, žene koja je umrla rađajući četrnaesto dijete Shahu Jahanu koji joj je odlučio posvetiti ovaj spomenik ljubavi. Bijelomramorni Taj Mahal, koji boje mijenja u skladu s kretanjem sunca danas se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Trošak gradnje najljepšeg svjetskog spomenika ljubavi koštao je Jehana doživotne tamnice, u kojeg ga je smjestio njegov sin, zabrinut za svoje nasljedstvo. Za utjehu Shah Jehan do kraja je života kroz rešetke mogao gledati svoje remek djelo s druge strane rijeke.

No, nije Agra samo Taj Mahal. U njezinu ponudu ubrajaju se mnogobrojni proizvodi od kože i mesinga, tepisi, radovi u mramoru, poznati bazari kao što su Sadar i Kinari. Planiran razgled Red Forta, grobnice Itmada-ud-Daula, Chini-ka-Rauza, Ram Bagh. Nakon bogatog dana u Agri čeka nas posebno iskustvo - indijski vlak. Putovanje vlakom drugog razreda, koji uključuje i "krevet" mnogima je najzanimljivije indijsko iskustvo. Kad uđete u vlak prisjetite se da ste jedan od 24 milijuna putnika koji su samo tog dana putovali Indijskim željeznicama. Što znači "mnogoljudnost" Indije najlakše je razumjeti upravo na vlaku. Vežite se za uzbudljivo iskustvo!

 

10. dan VARANASI (Uttar Pradesh)
Dolazak u Varanasi u ranim jutarnjim satima. Ili kad Indijske željeznice odluče! Smještaj u hotelu. Fakultativni razgled Varanasija, grada koji je željeno mjesto smrti svakog pravog hindusa. Naime, posreći li vam se da umrete u Varanasiju riješavate se samsare, vječnog kruga ponovnog rađanja i mjesto u nekom ekvivalentu hinduskog raja osigurano vam je! Takav motiv tjera milijune ljudi na samrti baš u Varanasi pa su obale svetog Gangesa pune Indijaca koji sretni i u miru sa sobom očekuju smrt, a miris na lomačama spaljenih tijela onih koji su ovdje uspjeli umrijeti lebdi nad cijelim gradom.Osim gatova uz Ganges posjetit ćemo i hram Vishwanath, poznatom pod imenom Zlatni hram. Večernji odlazak na ceremoniju zahvalnosti rijeci Ganges koja svakodnevno privlači tisuće posjetitelja. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

11. dan VARANASI (Uttar Pradesh)
U samu zoru odlazimo opet na obale Gangesa kako bismo svjedočili izlasku sunca nad svetom rijekom. Iako je to vrijeme kad milijuni hodočasnika obavljaju svoje jutarnje "pročišćavanje" osjećaj je zapanjujuće smirujući, a doživljaj molitve Suncu hodočasnika iz vode svete rijeke nezaboravan je doživljaj. Slobodan dan za samostalno razgledanje i upijanje doživljaja duhovne Indije, susreti sa svetim ljudima i onima koji se zbog turista takvim pretvaraju. Uvečer, potpuno dojmljeni onim što ste vidjeli otrgnite se od Varanasija i nađite put do hotela i zasluženog noćenja.

 

12. dan VARANASI – DELHI 
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 15h, na let za Delhi s predviđenim polaskom u 17:10h i predviđenim dolaskom u 18:30h. Let indijskim zrakoplovom ponešto je drugačiji od iskustva vlaka, ali i tu Indija ima svoje posebnosti, ali neka one budu (još jedno) iznenađenje za vas. Slobodna večer u Delhiju. Noćenje.

 

13. dan DELHI
Slobodan dan za vlastiti program u Delhiju i nadoknadu svega onoga što ste propustili u boravku ovdje prije desetak dana. Vrijeme da zapanjeni shvatite da ste prije samo deset dana - a prije iskustva Indije - bili sasvim drugi čovjek/žena, još neupućeni u čudo kojem ste svjedočili. Idealno vrijeme za ispijanje čaja u nekoj lokalnoj čajani, promatranje života koji žuri pored vas i sređivanje dojmova. Noćenje u hotelu.

 

14. dan NEW DELHI – DOHA – ZAGREB
Transfer na aerodrom na let, polijetanje zrakoplova za Dohu s predviđenim polaskom u 03:30h i predviđenim dolaskom u 06:10h. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 07:05h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 12:05h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život. I početak planiranja novog putovanja u Indiju!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Varanasi - Delhi
 • kartu za vlak Agra - Varanasi
 • transfere po programu putovanja
 • četiri noćenja u Delhiju u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Jaipuru u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Pushkar u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • jedno noćenje u Agri u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Varanasiju u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Delhi - Zagreb  ( s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishodovanja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja gradova
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 1.850 kn
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.12.2015.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • dvodnevni obilazak Delhia – 25 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica)
 • obilazak Jaipura i utvrde Amber – 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica)
 • obilazak Pushkara i grada na vodi Jal Mahala  – 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica)
 • obilazak Agre i Taj Mahala – 20 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica -10 eura je cijena ulaznice za Taj Mahal)
 • obilazak Varanasia – 15 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič, bez ulaznica)

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Viza: potrebna i mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza se ishodi u veleposlanstvu Indije u Zagrebu, konzularni odjel veleposlanstva prima zahtjeve za vizu radnim danom od 09.00 do 12.00 sati,  vrijeme obrade zahtjeva je 7 radnih dana. Za vizu je potrebno: putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka), 2 fotografije ( 5x5cm), ispuniti on line formular.  Veleposlanstvo izdaje putovnice radnim danom od 15.30 do 16.30 sati, cijena vize je 360 kn. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 80 kn poštarina.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta do 7.200 €. Ukoliko nositelj putovanja zeli ugovoriti osiguranje od otkaza turistickih putovanja, isti je duzan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajucom kucom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski dio putovanja, plaćanje do 6 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se plaća partnerskoj agenciji "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje.

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje,
                           6 rata, tada je 7% skuplje,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje,
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje,

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Grupa je popunjena
Rok prijave: 01.03.2016
Trajanje: 14 dana
Polazak: 09.10.2016
Povratak: 22.10.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Jasen Boko
Veličina grupe: 16 osoba
Cijena organizacije putovanja: 5.800,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 4.500,00 HRK / osobi

10.300,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.