ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Južna Indija - Holi festival

 

Južna Indija - Holi festival

 

Hrvatski klub putnika predstavlja program s kojim ćete upoznati Indiju kroz najznačajniji festival u indijskoj kulturi! Riječ je o Holiju ili Phagwahu, popularnom hinduističkom proljetnom festivalu očuvanom u Indiji, poznatijem pod nazivom “Festival boja”.Osim uživanja i dobre zabave koja je zagarantirana za vrijeme festivala, posjetit ćemo nezaobilazni glavni grad – kaotični i tradicionalni Buka velegrada, gradski bazaari, mirisi masala začina u zraku, i osjet indijske hrane na nepcima, ruke ukrašene hennom, probušeni nosevi mladih Indijki i široka lepeza sjajnih sarija, napad su na sva čula – sve je to zemlja nakon koje malo tko ostane isti. Mnogim putnicima prvi posjet Indiji rijetko kada bude i posljednji jer Indija je doživljaj koji se teško zaboravlja! Provedite skoro dva tjedna u Indiji za koju je točnije reći da je stanje duha nego država, promijenite svoje iskustvo putovanja i – naravno – precrtajte Holi na svojoj listi želja!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (18.03.2019.) ZAGREB – DOHA – GOA (Indija)
Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 08.40h s predviđenim dolaskom u 16.10h. Nastavak putovanja na let za Gou u 20.10h s predviđenim dolaskom u 02.40h (+1). Transfer do hotela. Noćenje.


2.dan (19.03.2019.) GOA
Po dolasku transfer u hotel, smještaj po sobama. Budimo se u bivšoj portugalskoj provinciji - Goi. Slobodan dan za odmor i  uživanje na plažama. Noćenje.


3.dan (20.03.2019.) GOA
Goa je jedna od najatraktivnijih destinacija u Indiji. Poznata po lijepim plažama, odličnim provodima i prelijepom prirodom. Ova mala indijska država, bila je pod portugalskom vladavinom skoro 5 stoljeća što je vrlo prisutno u kulturi i obicajima. Današnji dan je predviđen za uživanje na prelijepoj plaži u Anjuni. Kupanje, vodeni sportovi, morski plodovi, shopping na čuvenom Flea marketu – otkrivamo Gou i uživamo! Noćenje.
 

4.dan (21.03.2019.) GOA – HOLI FESTIVAL
Doručak. Na ulicama nas dočekuje ludilo, slavi se Holi – proljetni festival boja posvećen Krishni. Festival proljeća, pobjede dobra nad zlim, sjajan je povod da ljudi zajedno provedu dan u smijehu i zabavi na ulicama gradova diljem Indije i Nepala, a u današnje vrijeme i diljem mnogih drugih zemalja širom svijeta. Sva mjesta bit će obojena u najšarenije moguće boje. Mi smo na plaži, obojeni, šareni, sretni. Noćenje.


5.dan (22.03.2019.) GOA – MUMBAI
Doručak. Transfer na aerodrom na let za Mumbai. Predviđen polazak je u 15:20h, s predviđenim dolaskom u 16:30h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

 
6.dan (23.03.2019.) MUMBAI
Mumbai je najveći grad u Indiji i glavni grad indijske države Maharashtre. Najvažnije i najzanimljivije znamenitosti nalaze se u Južnom Mumbaiju koji mi nakon doručka idemo fakultativno razgledati. Victoria  kolodvor, vrata Indije, Marina drive, Dharavi slum....samo su neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti tijekom čitavog dana.Večer je vrijeme za slobodne aktivnosti. Noćenje.
 

7.dan (24.03.2019.) MUMBAI
Danas je na redu super zanimljivi fakultativni izlet: Bollywood tour. Osjećajte se kao prava zvijezda. Na jedan dan iskusite glamur Bollywooda i posjetite studije, setove pa čak i privatne kabine pojedinih bollywoodskih glumaca. Ako budemo imali sreće možda i sretnemo neku poznatu zvijezdu na snimanju. Predvečer vrijeme za individualne aktivnosti, shopping. Noćenje u Mumbaiju.

 
8.dan (25.03.2019.) MUMBAI – KOCHI
Nakon doručka slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Predviđen polazak je u 17:15h, s predviđenim dolaskom u 19:15h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za laganu šetnju s večerom. Noćenje.


9. dan (26.03.2019.) KOCHI
Nakon doručka fakultativni obilazak grada. Kochi je poznat i kao kraljica arapskog mora, ovaj grad bio je važan trgovački centar jos od 14. stoljeća. Kochi je bio prva Portugalska kolonija u Indiji te se i dan danas održao kolonijalni duh. Obilazimo: Chinese fishing nets, Jew street, Princess street. Noćenje.


10.dan (27.03.2019.) ALLAPPEY krstarenje na brodu
Doručak. Slijedi transfer do Allappey gdje se ukrcavamo na Houseboat i krećemo na fakultativno krstarenje Indijskom Venecijom. Noćenje na brodu.


11.dan (28.03.2019.) ALLAPPEY – MUNNAR
Budimo se na brodu, uživamo u ljepotama Backwatersa Kerale. Po završetku ture transfer do Munnara. Noćenje.


12.dan (29.03.2019.) MUNNAR – KOCHI 
Nakon doručka idemo u fakultativni obilazak Munnara. Poznat po prelijepoj prirodi i plantažama čaja koje ga okružuju, ovaj planinski gradić je dugo bio ljetni resort britanskih plemića. Slobodno vrijeme do transfera za aerodrom u Kochiju, polazak oko 21.00h. Let iz Kochija za Dohu predviđen za 03.35h poslije ponoći.
 

13.dan (30.03.2019.) KOCHI DOHA ZAGREB
Polijetanje zrakoplova za Dohu s predviđenim polaskom 03.35h i predviđenim dolaskom u 06.00h. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 07.40h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 11.55h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život. I početak planiranja novog putovanja u Indiju!

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakolovnu kartu Zagreb - Goa / Kochi - Zagreb
 • zrakoplovnu kartu Goa- Mumbai - Kochi
 • četiri noćenja u Goi u hotelu 4* doručkom (dvokrevetna soba)
 • tri noćenja u Mumbaiju u hotelu 3* doručkom (dvokrevetna soba)
 • dva noćenja u Kochiju u hotelu 4* doručkom (dvokrevetna soba)
 • jedno noćenje u Munnaru u hotelu 4* doručkom (dvokrevetna soba)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost posredovanja agencije ili on line)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.300,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 16.11.2018.)
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 
Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • City tour Mumbai– 15,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / ulaznice nisu uključene - plaćaju se na ulazu)
 • Bollywood tour – 20,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i vodič / ulaznice nisu uključene - plaćaju se na ulazu)
 • City tour Kochi – 15,00 eura  (uključeno u cijenu: prijevoz i vodič / ulaznice nisu uključene - plaćaju se na ulazu)
 • Fakultativni izlet krstarenje brodom (Allappey)  – 65,00 eura (uključeno u cijenu: brod s noćenjem, ručak, večera i doručak) 
 • City tour Munnara – 12,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz i lokalni vodič / ulaznice nisu uključene - plaćaju se na ulazu)
   

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: New Delhi
Službeni jezik: hindu, engleski
Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: indijska rupija (INR).
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Viza: potrebna i mora vrijediti 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza se ishodi on line, cijena je 80 USD + naknada za plaćanje, ili u veleposlanstvu Indije u Zagrebu. Konzularni odjel veleposlanstva prima zahtjeve za vizu radnim danom od 09.00 do 11.30 sati, vrijeme obrade zahtjeva je 7 radnih dana. Za vizu je potrebno: putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka), 2 fotografije (5x5cm), ispuniti on line formular. Veleposlanstvo izdaje putovnice radnim danom od 15.00 do 16.00 sati, cijena vize je 720 kn. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje u ambasadi iznosi 150,00 kn a naknada za posredovanje za e-visu iznosi 100,00 kn. 

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 143,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 30,55 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa.


Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 03.02.2019
Trajanje: 13 dana
Polazak: 18.03.2019
Povratak: 30.03.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Katarina Radović
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 20 osoba
Šifra putovanja: JI-1-2019
Ukupna cijena putovanja: 10.850,00 HRK / osobi

10.850,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.