ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Filipini - Neotkriveni biseri

 

Filipini - Neotkriveni biseri

 

Filipini - azijska poslastica, zemlja nestašnih i razigranih otočića koja tek čeka da bude otkrivena zbog čega je toliko privlačna mnogim putnicima i istraživačima. Zaljubljenici u prirodu, predivne plaže, kulturu, podvodni svijet, izvrsnu kuhinju i - mogli bismo tako nabrajati unedogled - došli ste na svoje! Program Hrvatskog kluba putnika nudi vam niz mogućnosti, od svega pomalo, ali najbolje od Filipina! Pripremili smo vam par dana u Manili, glavnom gradu koji će se dojmiti svakoga tko se u njemu zatekne zbog svojih kaotičnih i bučnih ulica, dok vas s druge strane čeka nešto sasvim drukčije - trekking na vulkanu! Kako su Filipini najpoznatiji upravo po svojim otocima, posjetit ćemo Palawan i Cebu - dva nebrušena dijamanta. U drugom dijelu putovanja čeka vas mnoštvo vodenih zanimljivosti, od posjeta predivnim lagunama do romantičnih večera na plaži. Od svega, vjerujemo da će vas se najviše dojmiti plivanje s kitopsinama, no pridružite nam se i uvjerite se sami!

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

1.dan (27.12.2019.) ZAGREB – DOHA – MANILA (Filipini)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 18:40h s predviđenim dolaskom u 01:00h (+1). Nastavak putovanja prema Manili s predviđenim polaskom u 02:55h i s predviđenim dolaskom u 16:35h (+1). 
 

2.dan (28.12.2019.) MANILA
Po dolasku slijedi transfer i smještaj u hotel. U dogovoru s pratiteljem putovanja slijedi šetnja po Manili, upoznavanje s azijskom kulturom, zajednički odlazak na večeru i noćenje. Prijedlog je posjet Mall of Asia, poznatom po najboljoj hrani u Manili. 
 

3.dan (29.12.2019.) MANILA – izlet Tagaytay and Taal Volcano
Doručak. Polazak prema Tagaytay Cityju udaljenom na dva sata vožnje od Manile. Krećemo prema Volcano Islandu brodom gdje nas čekaju naši filipinski trekking vodiči kako bismo bez poteškoća stigli do vrha planine. Svi vulkani na Filipinima dio su Pacifičkog vatrenog prstena, a mi ćemo posjetiti drugi najaktivniji s 33 povijesne erupcije. Sve ove erupcije događale su se na vulkanskom otoku, koji se nalazi usred jezera Taal. Jezero je nastalo pretpovijesnim erupcijama između 140.000 do 5380 pr. Kr. Vulkan i jezero predstavljaju jedan od najslikovitijih i atraktivnijih prizora na Filipinima. Dolazak u Manilu u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.
 

4.dan (30.03.2019.) MANILA – PUERTO PRINCESA – EL NIDO (Palawan)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 11.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Puerto Princesa (Palawan) predviđeno je u 13.45h s predviđenim dolaskom u 15.15h. Transfer kombijima do El Nida. Dolazak u El Nido u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 
 

5.dan (31.03.2019.) EL NIDO
Doručak. Jedan od 7107 filipinskih otoka je i Palawan koji se proteže na 650 km. Odlazak na fakultativni izlet brodom u Veliku i malu lagunu. Pripremite se za hop-on-hop-off avanturu i danu u kojem ćete istraživati smaragdne lagune i potopljene krške špilje. Najvažniji accessorise za današnji dan je – badić jer uživamo u netaknutim plažama, ronjenju i istraživanju podvodnog svijeta. Netaknuta priroda, ljubazni domaćini i fantastični riblji restorani! Šećemo obalom i upijamo atmosferu. Noćenje.
 

6.dan (01.01.2020.) EL NIDO
Doručak. Danas odlazimo na hop-on-hop-off izlet brodom kako bismo vidjeli što više otoka, otočića i predivnih špilja koje se kriju u El Nidu. Izlet započinjemo sa Snake Island, zatim se krećemo prema Entalula Beach, vidjet ćemo i Cudugnon Cave, Cathedral Cave te Pinagbuyutan Island. Noćenje.
 

7.dan (11.03.2019.) EL NIDO – PUERTO PRINCESA
Nakon doručka, transfer za Puerto Princesu (vožnja 5-6 sati). Po dolasku smještaj u sobe i slobodno vrijeme. Noćenje.
 

8.dan (12.03.2019.) PUERTO PRINCESA
Doručak. Slobodan dan, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Sabang. Noćenje.
 

9.dan (13.03.2019.) PUERTO PRINCESA – CEBU CITY – OSLOB
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 10.30h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Cebu predviđeno je u 12.40h s predviđenim dolaskom u 13.55h. Transfer kombijima do mjesta Oslob, vožnja prema hotelu, smještaj u sobe i noćenje.
 

10.dan (14.03.2019.) OSLOB – Whale shark watching
Doručak. Današnji dan mnogima će ostati u dugom pamćenju! Provest ćemo ga uživajući na izletu broj 1, barem sudeći prema TripAdvisoru. Danas plivamo uz bok nježnom divu Osloba - kitopsini. Za sve one manje hrabre, alternativa je ostati na brodu i ipak uživati u pričama vodiča, tropskom voću i suncu. Uživanje u plažama nakon izleta. Prijedlog je izlet na magični netaknuti otočić Sumilon, u blizini mjesta gdje ronimo s kitopsinama - filipinska verzija Bola na Braču. Povratak u hotel i noćenje.
 

11.dan (15.03.2019.) OSLOB – Kawasan falls – CEBU CITY
Doručak. Nakon doručka polazak prema Badianu, mjestašcu pokraj kojega se nalaze Kawasan slapovi. Po dolasku na slapove prolazimo kroz Matutinao rijeku uz lagani polusatni trekking uzbrdo. Dolazimo do prvih slapova, a ostatak vremena provodimo na canyoneeringu, divljenju prekrasnom pejzažu i smirujućoj atmosferi. Nakon izleta noćenje u Cebu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

12.dan (16.03.2019.) CEBU CITY
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled povijesnog dijela grada, posjetiti ćemo   Lapu – Lapu spomenik, Magellanov križ, Crkvu Sv, Nina. Mogućnost obilaska životopisne tržnice i kineskog taoističkog hrama. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

13.dan (17.03.2019.) CEBU CITY – MANILA – DOHA
Doručak i transfer na aerodrom odmah nakon doručka. Polijetanje zrakoplova na liniji za Manilu predviđeno je u 10.30h s predviđenim dolaskom u 12:00h. Slijedi transfer na međunarodni terminal. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđeno je u 18:35h s predviđenim dolaskom u 23:15h.
 

4.dan (07.03.2019.) MANILA – City tour – DOHA
Nakon doručka, check out iz oba i odlazak na fakultativno razgledavanje grada. Obilazimo staru gradsku jezgru Intramuros prepunu španjolske arhitekture iz doba kolonijalizma. Odlazimo do gradskog trga Rizal, najvećeg američkog groblja izvan SAD-a, kineskih vrtova, moderne četvrti Makati i najprestižnije manilske četvrti Bonifacio. Povratak u hotel, slobodno vrijeme do transfera na let za Dohu.
 

15.dan (18.03.2019.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 01:35h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 06:30h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Manila - Zagreb  (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovne karte s uključenim pristojbama Manila - Puerto Princesa - Cebu - Manila (AirAsia - aviokompanija i Cebu Air - aviokompanija)
 • tri noćenja u Manili u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u El Nidu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Puerto Princesa u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Oslobu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Cebu City u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja i autobusne karte 
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 3.500,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 21.09.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Osoba na trećem ležaju: na upit

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni poludnevni city tour Manila - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, privatni prijevoz / u cijenu nisu uključene: ulaznice za Casa Manila 2 eura i Fort Santiago 2 eura)
 • Fakultativni izlet Taal Volcano - 65,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, privatni prijevoz, ulaznica za Palace in the Sky, vožnja brodom i ručak)
 • Fakultativni cjelodnevni izlet Big Lagoon Small Lagoon - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ručak, voda, ručnici za plažu, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni cjelodnevni izlet Matinloc Shrine Helicopter Island - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ručak, voda, ručnici za plažu, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni izlet Whaleshark - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ulaznica, ronilačka oprema i povratni transfer iz hotela)
 • Fakultativni izlet Kawasan falls - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, transfer, ulaznica i ručak) / Kawasan falls s canyoneeringom - 45,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, transfer, ulaznica, najam motora i dodatna oprema)
 • Fakultativni poludnevni razgled Cebu city (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, privatni prijevoz / u cijenu nisu uključene: ulaznice)


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Republika Filipini
Glavni grad: Manila
Službeni jezik: filipinski i engleski jezik
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 8 sati
Novčana jedinica: PHP (Filipinski pezo) / 1 euro = 64 PHP
Napon struje: 220 V
Klima: Filipini su arhipelag tisuća otočića zbog čega imaju prilično raznoliku klimu. Sve određuju prevladavajući vjetrovi koji donose dva monsunska razdoblja. To je razdoblje kada na Filipinima ima najviše padalina, što ne znači da kiši cijele dane i svakoga dana, već da imamo minimalno jedan ili više pljuskova dnevno. Jugozapadni monsun koji traje od svibnja do listopada naziva se habagat, a sjeveroistočni od studenog do kasnog svibnja amihan. Na većini je arhipelaga razdoblje s najmanje padalina ono mosuna amihan, a kišno razdoblje započinje u lipnju i traje do listopada. Neka su područja Filipina "između", što znači da kišno razdoblje imaju još i između inače dobro definiranih monusa. Dakle Filipini imaju tipičnu tropsku monsunsku klimu. Za njih su značajne vrlo slične temperature tijekom cijele godine koje u nizinama, u blizini mora, preko dana dosežu najviše 35°C, dok noću rijetko padaju ispod 20°C. U visinskim su područjima temperature niže, no unatoč tome noćne rijetko padaju ispod 10°C. Idealno vrijeme za posjet Filipinima je dakle tijekom cijele godine budući da je vrijeme uvijek negdje prikladno. Za obilazak najvećih filipinskih znamenitosti (terase rižinih polja Banaue, Manila, Bohol, Palawan), preporučuje se razdoblje od prosinca do svibnja.Više informacija na www.wunderground.com.

Odjeća i obuća: Zemlja je pretežno kršćanska, na jugu muslimanska, a u unutrašnjosti tradicionalna. U tradicionalnom i muslimanskom okruženju uvijek je preporučljivo poštovati domaćine barem minimalno prilagođenom odjećom - pokrivena ramena i dekolte, a ako može i koljena (poluduge hlače ili slično). Takva je odjeća i najbolja zaštita od sunca! Pripremite se na toplo tropsko vrijeme, no ne zaboravite na koji dodatni komad tople odjeće koji uvijek dobro dođe. Vrlo je važna i dobra zaštita od sunca. Što se obuće tiče, za većinu vam putovanja preporučujemo udobne otvorene cipele u kojima se možete otpremiti i na kakvo planinarenje te udobne zatvorene cipele (za treking po terasama rižinih polja). Ne zaboravite na kupaći kostim i ručnik.

Hrana i piće: Kao i kod većine azijskih zemalja, filipinska se prehrana zasniva na riži. Filipinci jednostavno ne mogu niti zamisliti obrok bez riže. Riža na stol uvijek dolazi u pratnji različitih priloga i umaka. Oni su povrtni, mesni i obično su različiti kako bi se okusi lijepo proželi. Od mesa je najpopularnija svinjetina. Pored osnovne hrane koju predstavlja riža s prilozima, Filipini su poznati i po izvrsnoj morskoj hrani budući da su ipak arhipelag i mora imaju napretek. Lokalna je hrana uvijek blago začinjena, a posvuda se nalaze i alternative za delikatnije okuse. Filipinska kuhinja poznaje i nekoliko ekstremnih osobitosti za ljubitelje novih prehrambenih izazova. Na raspolaganju je uvijek i raznoliko, slasno tropsko voće i slastice. Od pića su dostupni svježi voćni sokovi, niz bezalkoholnih pića kao i alkoholnih od kojih je najomiljenije pivo različitih marki. Preporučujemo da pijete vodu iz bočice. Za sve će vam ostale podatke na raspolaganju biti vaš vodič.

Cijepljenje: nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja.

Viza: Hrvatski državljani mogu na Filipinima bez vize boraviti do 30 dana ukoliko posjeduju putovnicu valjanu najmanje 6 mjeseci nakon dana planiranog odlaska s Filipina i povratnu kartu ili kartu za sljedeće odredište.

Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja prtljage. Cijena police osiguranja po osobi iznosi 154,00 HRK s premijom zdravstvenog osiguranja na 30.000€ dok cijena police osiguranja prtljage (iznos osiguranja 5.000,00 kn) iznosi 32,90 HRK. Policu osiguranja prtljage nije moguće ugovoriti bez police putnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 72 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Postoji mogućnost posredovanja agencije u izradi police osiguranja od otkaza turističkog putovanja.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija, s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu, a zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja. Ova vrsta plaćanja se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate

2.) od 7 do 12 rata za:

American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate

Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate

Viza PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 14.12.2018
Trajanje: 15 dana
Polazak: 04.03.2019
Povratak: 18.03.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivan Vuković
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 20 putnika
Šifra putovanja: F-1-2019
Ukupna cijena putovanja: 12.400,00 HRK / osobi

12.400,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.