ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Dakar Overland Expedition 2016.

 

Dakar Overland Expedition 2016.

 

Rutu do Dakra u Senegalu „ekspedicijski tim“ Hrvatskog kluba putnika prošao je 2014. godine. Ove godine odlučili smo uvrstiti ovu ekspediciju u našu ponudu putovanja, tako da ćete svi imati priliku sudjelovati u jedinstvenoj avanturi koju spremamo za jesen. Tijekom ekspedicije izmijenit će se dvije grupe sudionika, prva grupa od Zagreba do Dakra, dok će nam se druga grupa pridružiti u Dakru i vratiti se džipovima natrag do Zagreba. 

Nakon vožnje do Italije, slijedi ukrcaj na trajekt u najvećoj talijanskoj luci – Genovi, a iskrcaj je u marokanskoj luci – Tangier Med. Put dalje vodi prema Rabatu gdje ishodimo vizu za Mauritaniju pa nastavljamo prema Marrakechu. Planirano je i zaustavljanje u Casablanci kako bi u folder uspomena spremili i fotografije s najpoznatijih lokacija tog „filmskog“ grada gdje se obilazi poznata Hasanova džamija. Nakon razgleda Marrakecha, turističke prijestolnice Maroka, koja vrvi znamenitostima i fascinira životom koji se događa na poznatom trgu Jemaa el-Fnaa, slijedi nastavak puta prema jugu, odnosno prema Zapadnoj Sahari do Mauritanije, izrazito siromašne i nerazvijene pustinjske zemlje te u konačnici dolazak do Senegala u kojemu se prije krajnjeg cilja, glavnog grada Dakra, na putu obilazi i ribarski gradić -  Saint Louis.

Dakar, poznat i kao nekadašnje finalno odredište relija sa startom u Parizu, najzapadniji je grad Afrike, smješten na poluotoku Cape Verde. Njegovu vedutu čini poznata luka, prekrasne plaže, 50 metara visok kip koji simbolizira slobodu, a znamenitosti koje vrijedi vidjeti su i svjetski zaštićen otok Goree te obližnje ljubičasto jezero Lac Rose.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Prva grupa Zagreb - Dakar, 24.9.- 9.10.2016. - 16 dana 
 

1. dan (24.9.2016.) ZAGREB – GENOVA
Okupljanje 30 min prije polaska na dogovorenom mjestu, nakon čega slijedi vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Genova na trajekt za Maroko. Polazak iz Genova je predviđen u 18:00 h. Smještaj u kabinama. Noćenje.

 

2.dan (25.9.2016.) PLOVIDBA
Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

 

3.dan (26.9.2016.) TANGIER ( Maroko)
Dolazak u Tangier predviđen je u 17:30h po lokalnom vremenu, obavljanje carinskih pregleda i kretanje prema Rabatu. Noćenje.

 

4.dan (27.9.2016.) RABAT (Maroko)
Nakon doručka obavljamo konzularne obveze vezane za ishođenje viza za Mauritaniju. Kratki obilazak grada i povratak u konzulat po putovnice. Krećemo prema Marrakechu uz kratko zaustavljanje u Casablanci kako bismo vidjeli veličanstvenu Hassanovu mošeju – jednu od najvećih na svijetu. Dolazak u Marrakech u večernjim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na jedan od najživopisnijih trgova na svijetu - trg Jemaa el-Fnaa, na kojem se mogu isprobati različita marokanska jela i kupiti tradicionalne berberske suvenire i začine. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.dan (28.9.2016.) MARRAKECH  (Maroko)
Nakon doručka odlazimo u obilazak Marrakecha, krećemo s jednog od najprometnijih trgova u cijeloj Africi - Jemaa el-Fnaa, na kojem trgovci izlažu šarenu afričku nošnju, na kojem se žonglira, pleše trbušni ples, svira uz pratnju majmuna, zmija, prodaju svježe cijeđene naranče... Planirano je i slobodno vrijeme za uživanje u ispijanju čaja od mente na terasama s pogledom na glavni trg, a  HKP preporučuje i obilazak  najvećeg vrta - La Menara. Nakon večere mogućnost odlaska na „berberski show“ (predstavu s berberskim jahačima konja). Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.dan  (29.9.2016.) MARRAKECH – ESSAOUIRA - AGADIR (Maroko)
Nakon doručka odlazimo prema Agadiru uz zaustavljanje i obilazak Essaouire – mirne luke na marokanskoj obali. Noćenje u Agadiru.

 

7.dan  (30.9.2016.) AGADIR – vožnja kroz Zapadnu Saharu
Nakon doručka odlazimo prema gradiću Tarfaya u kojem se nalazi spomenik i muzej francuskog pilota Antoine de Saint-Exupérya, autora planetarno popularnog Malog princa, koji je u ovom gradu dugo radio u avio-poštanskoj službi. Nastavak vožnje kroz Zapadnu Saharu uz zaustavljanje u gradu El Aaiun gdje razgledavamo donji stari grad koji su podignuli španjolski kolonisti. Noćenje za pamćenje planirano je u pustinji u šatorima ili hotelu, ovisno o želji samih putnika.

 

8.dan  (1.10.2016.) DAKHLA (Zapadna Sahara)
Vožnja kroz Zapadnu Saharu te dolazak u Dakhlu, povijesni gradić poznat kao raj za ribare, surfere i ronioce gdje dolaze putnici iz cijeloga svijeta željni neobičnoga odmora. Noćenje.

 

9.dan  (2.10.2016.) DAKHLA – NOUAKCHOT (Mauritanija)
Vožnja kroz Zapadnu Saharu, prelazak u Mauritaniju, državu koja izlazi na Atlanski ocean s dominantnom suhom, pustinjskom klimom. Mauritanija je tijekom povijesti bila interesna zona europskih kolonizatora, no od 1960. godine uživa neovisnost od Francuske. Smještaj i noćenje.

 

10.dan  (3.10.2016.) NOUAKCHOTT (Mauritanija)
Nakon doručka odlazimo prema glavnom gradu Mauritanije, Nouakchottu čije ime na berberskom znači „mjesto vjetrova“. To maleno ribarsko mjestašce nakon druge polovice 20. stoljeća izraslo je u najveći mauritanijski grad. Nakon kratkog obilaska grada nastavljamo prema senegalskoj granici. U večernjim satima dolazimo u Saint Louis. Noćenje.

 

11.dan  (4.10.2016.) SAINT LOUIS (Senegal)
Slobodan dan za obilazak grada i aktivnosti po vlastitoj želji. Noćenje.

 

12.dan (5.10.2016.) SAINT LOUIS  - DAKAR (Senegal)
Nakon doručka krećemo prema Saint Louisu, glavnom gradu Senegala. Na putu se zaustavljamo na jezeru Retba (Lac Ros). Jezero je poznato širom svijeta po svojoj ružičastoj boji koju dobiva od Dunaliella Salinae – alge koja voli sol. Dolazak u Dakar i smještaj u hotel. Noćenje.

 

13.dan (6.10.2016.) DAKAR (Senegal)
Slobodan dan za obilazak grada i aktivnosti po vlastitoj želji. Noćenje.

 

14.dan (7.10.2016.) DAKAR – Otok Goree (Senegal)
Nakon doručka odlazimo na otok Goree. Otok Goree i kuće robova su mjesto s kojega su brojni crni robovi okovani lancima transportirani čamcima prema Americi tijekom nekoliko vijekova. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, a od 28 kuća robova samo je jedna adekvatno restaurirana i otvorena kao muzej (Cemil Oksuz – Anadolu Ajansı). Noćenje.

 

15.dan (8.10.2016.) DAKAR - MADRID
dan je predviđen za bijeg iz grada! Odlazimo na safari u obližnji Nacionalni park Bandia čiji su stalni stanovnici nosorozi, antilope, žirafe, bivoli, razni gmazovi i ptice. Povratak u Dakar. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 20:30h. Polijetanje zrakoplova kompanije Iberia na liniji za Madrid predviđen je u 22:15h s predviđenim dolaskom u 04:35h (+1). 

 

16.dan  (9.10.2016.) MADRID - ZAGREB
Nastavak putovanja prema Brusselu u 08:50h, dolazak predviđen u 11:10h. Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 14:05h s predviđenim dolaskom u 15:55h.

 

Pogledajte animaciju rute koju ćemo odvoziti na putovanju od Zagreba do Dakra!!!

Druga ekipa Dakar - Zagreb: 6.- 20.10.2016. 16 dana
 

1.dan (6.10.2016.) ZAGREB – DAKAR (Senegal)
Sastanak u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za München u 06:45h s predviđenim dolaskom u 08:00h.Nastavak putovanja prema Brusselu, predviđen polazak je u 08:50h s predviđenim dolaskom u 10:10h. Nastavak putovanja prema Dakru, predviđen polazak je u 11:00h s predviđenim dolaskom u 15:10h. Transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

 

2.dan (7.10.2016.) DAKAR - NP BANDIA (Senegal)
Nakon doručka odlazimo u ambasadu predati formulare za vize za Mauritaniju. Nakon toga dan je predviđen za bijeg iz grada! Odlazimo na safari u obližnji Nacionalni park Bandia čiji su stalni stanovnici nosorozi, antilope, žirafe, bivoli, razni gmazovi i ptice. Povratak u Dakar. Noćenje.

 

3.dan (8.10.2016.) DAKAR – Otok Goree (Senegal)
Nakon doručka odlazimo na otok Goree. Otok Goree i kuće robova su mjesto s kojega su brojni crni robovi okovani lancima transportirani čamcima prema Americi tijekom nekoliko vijekova. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, a od 28 kuća robova samo je jedna adekvatno restaurirana i otvorena kao muzej (Cemil Oksuz – Anadolu Ajansı). Noćenje.

 

4.dan (9.10.2016.) DAKAR (Senegal) 
Slobodan dan za obilazak grada i aktivnosti po vlastitoj želji. Noćenje.

 

5.dan (10.10.2016.) DAKAR - SAINT LOUIS  (Senegal)
Nakon doručka krećemo prema Saint Louisu, glavnom gradu Senegala. Na putu se zaustavljamo na jezeru Retba (Lac Ros). Jezero je poznato širom svijeta po svojoj ružičastoj boji koju dobiva od Dunaliella Salinae – alge koja voli sol. Dolazak u Saint Louis, smještaj u hotelu. Noćenje.

 

6.dan (10.10.2016.) SAINT LOUIS (Senegal)
Slobodan dan za obilazak grada i aktivnosti po vlastitoj želji. Noćenje.

 

7.dan (11.10.2016.) SAINT LOUIS - NOUAKCHOTT (Mauritanija)
Nakon doručka odlazimo prema glavnom gradu Mauritanije, Nouakchottu čije ime na berberskom znači „mjesto vjetrova“. To maleno ribarsko mjestašce nakon druge polovice 20. stoljeća izraslo je u najveći mauritanijski grad. Nakon kratkog obilaska grada nastavljamo prema granici. Noćenje za pamćenje predviđeno je u šatorima u pustinji.

 

8.dan (12.10.2016.) NOUAKCHOTT -  DAKHLA  (Zapadna Sahara/Maroko)
Vožnja kroz Mauritaniju prema granici sa Zapadnom Saharom, noćenje u šatorima uz ocean u uvali Puerto Ricco u okolici Dakhle.

 

9.dan  (13.10.2016.) DAKHLA - EL AAIUN (Zapadna Sahara/Maroko)
Nakon doručka nastavljamo vožnju uz sami rub oceana i prekrasan pustinjski krajolik  prema gradu El Aaiun gdje noćimo.

 

10.dan (14.10.2016.) EL AAIUN – AGADIR ( Zapadna Sahara/Maroko)
Dan je predviđen za šetnju gradićem El Aaiun gdje razgledavamo donji stari grad koji su podignuli španjolski kolonisti. Noćenje u Agadiru.

 

11.dan (15.10.2016.) AGADIR -  ESSAOUIRA  - MARRAKECH  (Maroko)
Nakon doručka odlazimo prema Marrakechu uz zaustavljanje u Essaouiri. Nakon kraćeg odmora odlazak na jedan od najživopisnijih trgova na svijetu - trg Jemaa el-Fnaa, na kojem se mogu isprobati različita tradicionalna marokanska jela. Povratak u hotel. Noćenje.

 

12.dan (16.10.2016.) MARRAKECH  (Maroko)
Nakon doručka odlazimo u obilazak Marrakecha, krećemo s jednog od najprometnijih trgova u cijeloj Africi - Jemaa el-Fnaa, na kojem trgovci izlažu šarenu afričku nošnju, na kojem se žonglira, pleše trbušni ples, svira uz pratnju majmuna, zmija, prodaju svježe cijeđene naranče... Planirano je i slobodno vrijeme za uživanje u ispijanju čaja od mente na terasama s pogledom na glavni trg, a  HKP preporučuje i obilazak  najvećeg vrta - La Menara. Nakon večere mogućnost odlaska na „berberski show“ (predstavu s berberskim jahačima konja). Povratak u hotel. Noćenje.

 

13.dan (17.10.2016.) MARRAKECH  - TANGIER (Maroko)
Nakon doručka  krećemo prema Tangieru uz kratko zaustavljanje u Casablanci kako bismo vidjeli veličanstvenu Hassanovu mošeju – jednu od najvećih na svijetu. Dolazak u Tangier u večernjim satima i ukrcavanje na trajekt za Genovu, polazak je predviđen u 23:00h. Smještaj u kabine. Noćenje.

 

14.dan (18.10.2016.) PLOVIDBA
Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

 

15.dan (19.10.2016.) PLOVIDBA
Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. 

 

16.dan (20.10.2016.) GENOVA - ZAGREB
Dolazak u Genovu u 01:00 ujutro. Nakon iskrcavanja nastavljamo vožnju prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u popodnevnim satima.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena uključuje:

 • vožnju sa džipom tijekom cijelog putovanja i amortizaciju (1/5 u Nissan Terranu)
 • troškove cestarina, benzine i osiguranja za vozila na ulazima u afričke zemlje
 • karte za trajekte za sudionike i noćenja na trajektu (1/4)
 • carnet de passage za vozilo
 • pratitelja i vozača tijekom cijelog putovanja od Zagreba do Dakra
 • jamčevinu


Cijena ne uključuje:

 • avionske karte Dakar - Zagreb ili Zagreb - Dakar
 • smještaj tijekom putovanja, u džipovima će biti na raspolaganju šatori za one koji žele noćiti na otvorenom
 • fakultativne izlete i razgledavanja uz lokalne vodiče
 • putno zdrastveno osiguranje (obvezno)
   

Avionska karta, predlažemo vam najjeftinije letove:

 • iz Dakra kombinacijom letova aviokompanija Iberia i Brussels Airlinesa, cijena 398 $, 
 • ​z Zagreba do Dakra kombinacijom letova aviokompanija Croatia Airlines i Brussels Airelines, cijena 404$.


Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica) odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.06.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 sata nakon primitka Ugovora i računa za putovanje.


ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeni naziv: Kraljevina Maroko
Glavni grad: Rabat
Položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Službeni jezik: arapski/francuski.
Vremenska razlika: -1 u odnosu na Hrvatsku
Novac: Marokanski dirham (MAD)
Električni napon: 220 V.
Viza: nije potrebna
Klima: mediteranska, uz obalu sjevernog dijela Maroka klima je mediteranska, a u unutrašnjosti nešto oštrija, s hladnijim zimama i toplijim ljetima
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

 

Službeni naziv: Islamska Republika Mauritanija
Glavni grad: Nouakchott
Položaj: Nalazi se u sjeverozapadnoj Africi na obali Atlantskog oceana  
Službeni jezik: arapski/francuski
Vremenska razlika: -1 u odnosu na Hrvatsku
Novac: Mauretanska ouguja (MRO)
Električni napon: 220 V.
Viza: potrebna, ishoduje se u Maroku u Rabatu (prva grupa), druga grupa u konzulatu u Dakru (Senegalu) ili Beču. U Rabatu ukoliko se preda ujutro do 9 sati, gotova je isti dan nakon 15 sati. Potrebne 2 fotografije, 2 ispunjena obrazca (dobiju se u konzulatu) i putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Agencija će maksimalno biti na raspolaganju sudionicima prilikom ishođenja vize, ali ne odgovara za samo ishođenje vize.
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

 

Službeno ime: Republika Senegal
Glavni grad: Dakar, 1.030.594 stanovnik
Položaj: zapadna Afrika, obala Atlantskog oceana
Službeni jezik: francuski
Broj stanovnika: 12.500.000 
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: CFA franak (CFA)
Električni napon: 220-240V (potreban je adapter)
Viza: nije potrebna, 01.05.2015. ukinuta za sve građane EU za boravaka do 90 dana
Voda: potrebno je kupovati flaširanu vodu.
Kupovina: tradicionalne rukotvorine, nakit od stakla, ručno izrađene haljine i suknje, maske, slike
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću. Ženska odjeća trebala bi pokrivati tijelo od vrata do koljena. Preporuča se ponijeti kape/šešire radi zaštite od sunca.
Hrana i piće: kuhinja se temelji na ribi i riži. Lokalna gastronomija poznata je i po obilnom korištenju kikirikija, piletine te raznoga povrća. Pije se najviše čaj i voćni sokovi, a specijalitet je palmino vino. Alkohol uglavnom nije dozvoljen. 
Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri 
Cijepljenje: nije obvezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
 

Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju (rok od 24h je pravilo osiguravajućih kuća).

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava plaćanje eksepedicije do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.

Avionska karta se može kupiti u vlastitom aranžmanu ili preko naše partnerske agencije "STA putovanja" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko, internetsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje

Master jednokratno 3 % skuplje,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje
                           6 rata, tada je 7% skuplje
                           9 rata, tada je 9 % skuplje
                          12 rata, tada je 10 % skuplje

American Express jednokratno 5% skuplje
American Express od 2-6 rata, tada je 6% skuplje

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569


 

 

Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 01.07.2016
Trajanje: 16 dana
Polazak: 24.09.2016
Povratak: 09.10.2016
Grad polaska: Zagreb, mogućnost ukrcaja u Šibeniku i Zadru
Voditelj: Saša Pjanić
Veličina grupe: 2 džipa, vodič + 4 osobe po džipu
Cijena organizacije putovanja: 7.200,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 0,00 HRK / osobi

7.200,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.