ZATVORI

Svijet na dlanu!

Uz newsletter Hrvatskog kluba putnika prvi otkrijte novosti o povoljnim putovanjima!

Jednostavno upišite svoju e-mail adresu, a čaroliju prepustite nama!

Pridružite nam se, putujmo zajedno!


Andaluzija – Raj za sva osjetila

 

Andaluzija – Raj za sva osjetila

 

Andaluzija, često zvana draguljem Španjolske i najčešće karakterizirana kao zemlja koride, flamenka, sherry vina, ruševnih dvoraca i tapasa. Najosvajaniji dio Iberijiskog poluotoka, u kojem se najviše osjeti utjecaj Maurskih osvajanja. Mauri, narod „nastao“ miješanjem Berberskog  naroda i Arapa, svoje prve pohode ostvaruje 710 godine, došavši u Španjolsku iz Maroka preko Tarife, razvivši najsofisticiviraniju kulturu srednjeg vijeka, što je ostavilo velike utjecaje na arhitekturu (tzv. Mudejar), kulturu i kulinarstvo.

Glavni grad autonomne zajednice Analuzije je Sevilla, grad bezbrojnih trgova, crkava, lijepog i sunčanog vremena te tapas barova. Grad stvoren za duge šetnje, uz miris naranača, čijih drvoredi su u gotovo svakoj ulici.  Sevilla obiluje umjetničkim blagom, pa je i zbog toga meta mnogih turista. S graditeljskog stajališta gradski su spomenici mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-dijela gotičke umjetnosti, a među njima i veličanstvena katedrala, najveća gotička katedrala na svijetu i općenito treća najveća katedrala na svijetu. Od 1987. uvršteni su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi

Uz Sevillu najpoznatiji gradovi pokrajine Andaluzije su Granada, često nazvana domom tapasa, i Cordoba. Budući da je neko vrijeme bila glavni grad muslimanske Španjolske,  u Granadi se nalaze brojni spomenici arapske umjetnosti iz 13. stoljeća, među kojima je i UNESCO-ova svjetska baština u Granadi: Alhambra, džamija i palača, Generalife, palača i Albayzín ili Albaicín, stara arapska četvrt s kućama većinom iz 16. stoljeća.

Cordoba je glavni grad pokrajine Cordobe, u Andaluziji. Od 1984. godine, stari dio grada upisan je na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

 

1. dan  ZAGREB  – GRANADA
Sastanak u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak iz Zagreba u 14.30h, dolazak u Barcelonu 16.40h, presjedanje na vezani let za Granadu u 20.15h te dolazak u Granadu u 21.45h. 
 

2. dan GRANADA
Granada i posjet Alhambri. Noćenje.
 

3. dan CORDOBA
Nakon doručka polazak za polazak za Cordobu oko 11 sati i dolazak oko 12 sati, prijava u hotel. Obilazak grada: Palaceof la Merced, Plaza de Tendillas, Mezquita i Alcazar s vrtovima. Slobodno vrijeme za ručak jer popodnevna „siesta“ počinje između 16 i 17 sati, a završava između 19h i 21 h i u tom periodu u Cordobi ništa ne radi, uključujući i kioske. Za ručak predlažemo neki od restorana u Calle Corregidor Luis de la Cerda, Calle Cardenal Gonzales, Calle Lucano i Calle Lineros. Nastavak obilaska grada: Rimski most, Sinagoga i arheološki muzej.
 

4. dan SEVILLA
Nakon doručka vlak za Sevillu s polaskom u 11.21h i dolaskom u Sevillu u 12.05h, prijava u hotel. Posjet Alcazaru. Obilazak grada: Barrio Santa Cruz, živahna četvrt, s velikim vrtom, puno kafića, restorana itd. 
 

5. dan SEVILLA
Obilazak grada: Plaza de Espana, Park Maria Luisa, Plaza de Torres, prelazak u četvrt Trianu preko mosta Puente de Isabel II. na kojem se nalazi mala maurska kapelica. Legenda kaže da je Trianu osnovao car Trajan, danas je dio grada Sevilje. Ručak u Triani. Povratak na Plazu de Armas, šetnja ulicom Calle Alfonso XII, Calle Larana do trga Plaza de Encarnacion gdje se nalazi vidikovac suvremenog izgleda, katedrala i ulice za shopping (tko želi) Calle Cuna i Calle Sierpes.


6. dan SEVILLA
Obilazak grada: katedrala, Giralda i tzv Indijski arhivi, zapravo muzej ostavština španjolskog carstva, zaštićena UNESCO-va baština. Šetnja Avenidom de la Constitution do trga Plaza Nueva, gdje se nalazi Ayuntamiento de Sevilla, u blizini Iglesia de Salvador. Ručak u Calle Tetuan, šetnja do tzv. Herkulesovih stupova na Alameda de Hercules, nastavljajući ulicom Feria, u kojoj se nalaze brojni kafići i u kojoj se prodaje sve, od igle do lokomotive, prema bazilici Basilica de Macarena i šetnja uz stare zidine u ulici Calle Macarena. Na kraju ulice Calle Macarena, suprotno od zidina, se nalazi most Puente de la Barquetta, koji posebno lijepo izgleda noću kada je osvijetljen. 
 

7. dan SEVILLA 
Slobodan dan, predlažemo fakultativni  odlazak u Cadiz u 11.09h, dolazak u Cadizu 12.38h. Polazak u Sevillu u 18.55h, dolazak u Sevillu u 20.33h. Drugi prijedlog izleta je Santipoce, seoce kraj Seville u kojem jearheološko nalazište Italica iz vremena cara Hadrijana i ručak urestoranu nasuprot nalazišta. Do tamo se odlazi autobusom, cijena povratne karte je oko 10 eura, a ulaz u Italicu besplatan. 
 

8. dan SEVILLA – ZAGREB
Let za Barcelonu u 8.00h, dolazak u Barcelonu u 9.30h, presjedanje na vezani let u 19.30h, dolazak u Zagreb u 21.35h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • transfere od zračnih luka do hotela i natrag
 • karte za vlak između gradova Granada-Cordoba I Cordoba-Sevilla
 • dva noćenja u Grandi u hotelu 3* s doručkom (dvokrevetna soba)
 • jedno noćenje u Cordobi u hotelu 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • četiri noćenja u Sevilli u hotelu s 3* s doručkom  (dvokrevetna soba)
 • hrvatskog pratitelj putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu

 

Cijena avio karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Granada, Sevilla - Zagreb  (s uključenim pristojbama)

 

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja
 • doplatu za 1/1 sobu (cijena na upit)
 • obroke koji nisu navedeni u programu 
 • ulaznice za muzeje i ostale objekte
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

 

Napomena:

 • Sve solo putnike koji ne žele platiti 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promijenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 01.03.2016.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.
 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 24 sata nakon primitka Ugovora i računa za putovanje.

 

Cijene fakultativnih izleta:

 • razgledavanje Seville - 20 eura, Cordobe - 20 eura (cijene informativne)
 • obilazak Ahambre + jednosatna walking toura do centra (ulaznica uključena)  - 45 eura
 • obilazak Santiponce-a, Italice, nalazišta rimskih iskopina iz vremena cara Hadrijana - 10 eura
 • cjelodnevni izlet  – Cadiz, povratna karta za vlak, oko 35 eura

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Službeno ime: Kraljevina Španjolska
Glavni grad: Madrid
Službeni jezik: španjolski, koriste se katalonskim, baskijskim i engleski jezikom
Vremenska razlika: kao u Hrvatskoj
Novčana jedinica: euro
Napon struje: 220/240 V.
Putno osiguranje: nudimo vam mogućnost posredovanja u izradi police putnoga zdravstvenoga osiguranja. Cijena grupne police osiguranja po osobi  iznosi 130,00 HRK s premijom zdravstvenoga osiguranja na 30.000€, od čega polica pokriva troškove transporta osiguranika do 7.200 €.Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti osiguranje od otkaza turističkih putovanja, isti je dužan u roku od 24 sata nakon prve uplate ugovoriti policu s bilo kojom osiguravajućom kućom te o tome pravovremeno obavijestiti agenciju.
Hrana i piće: voda iz javnog vodovoda je pitka, hrana je raznolika, u Andaluziji pod utjecajem maurske kuhinje, puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh
Klima: mediteranska
Odjeća i obuća: u ljetnom periodu laganija odjeća i obuća
Kupovina: suveniri, odjeća, velika sniženja (do 70%) u „rebajas“ periodu, koji počinje 1.1. i 1.8. te traju 4-5 tjedana

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569

Mogućnosti plaćanja

Hrvatski klub putnika odobrava, za organizacijski europska putovanja, plaćanje do 3 rata bez kreditnih kartica i provizija. Broj rata ovisi o datumu prijave na putovanje odnosno o broju mjeseci do početka putovanja. Plaćanje se vrši isključivo preko transakcijskog računa.


 

 

Loyalty Club: 1 bod
Status: Prijave završene
Rok prijave: 02.05.2016
Trajanje: 8 dana
Polazak: 20.06.2016
Povratak: 27.06.2016
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Mare Kobić
Veličina grupe: 15 osoba
Cijena organizacije putovanja: 3.850,00 HRK / osobi
Cijena zrakoplovne karte: 2.100,00 HRK / osobi

5.950,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.